Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Autobus MHD v neznámém českém velkoměstě, moderní, poloprázdný, přesný, jak v onom velkoměstě bývá – naštěstí – v posledních letech zvykem. Na zastávce před autobus vjede policejní auto s rozsvícenými majáky, vystoupí dva suverénní, namachrovaní policisté v uniformě a jdou ke středním dveřím. Mladík s potetovanýma rukama už ví, a tak se nebrání: vystoupí a předá policistům batoh, který tito začnou prohledávat. Autobus odjíždí.

O několik zastávek dál se scena opakuje. Tentokrát jsou policisté mnohem méně suverénní, spíše schlíplí, a dotazují se cestujících, zda s mladíkem nejela ještě jakási žena, a zda jí onen čistě náhodou něco nepředával. Ano, jela, a vystoupila o zastávku dál. Předtím si s mladíkem vyměnila několik slov ohledně policejního auta, kterého si povšimli za autobusem. Jestli od něj něco převzala, nikdo neví, nebo pokud ví, nepoví.
Inu, Policie České republiky, profíci; jen vystřihnout a nalepit do učebnice s výkladem, jak zadržení pachatele prchajícího s lupem vypadat nemá.

Komentáře   

0 # Anonymní 2017-05-18 10:17
Hm, z této humorné scénky se vytrácí pouze smutek oběti trestného činu. Smutek o to větší, kdy vizímě, jaký "matroš" v řadách Policie platíme z našich daní.
Rád bych věřil tomu, že to není jen tlupa s inferiorním intelektem, která "vyšetřuje" (či spíše bez důkazů perzekuuje) činy mnohdy ani ne trestné, které se nelíbí mocným tohoto státu, či na čem jde trhnout nějaký ten bakšiš pro stát. Je to opravdu smutné.

dfens-cz.com/proc-zlodeji-nenosi-uniformy/
0 # Anonymní 2017-05-19 20:08
Zatímco bych právě toto v té učebnici pro policii čekal, pokud tedy vůbec existuje, tak ten mladík zřejmě nějakou podobnou učebnici sám vlastní!?
0 # Anonymní 2017-05-22 22:49
No to jsme se pobavili, jen by mě zajímalo, jak by zadržení provedli shora přispívající kritici. Hlídka nemá k dispozici nepomalované auto, takže museli jet s tím co mají. Měli zadržet a prohledat všechny v autobuse? Možná jsem přečetl málo detektivek, nebo nemám tu pravou představivost, ale opravdu by mě to zajímalo. Díky za vysvětlení.
0 # Tomáš Pecina 2017-05-22 22:59
Zadržení měli provést policisté v civilu; jak prosté, Watsone!
0 # Anonymní 2017-05-22 23:42
Namísto sledování autobusu mohli normálně jet policejním autem na další zastávku, a prostě projet kolem autobusu a dělat, že nikoho nestíhají.. Nelepili by se tak čumákem na autobus, a nemuseli být spojováni pachatelem s jeho pronásledováním. Na příští zastávce by byli mnohem dříve než autobus, auto by odstavili mimo dohled. Na příští zastávce by zadrželi pachatele v civilu.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2017-05-23 07:14
No dejme tomu, že se nemuseli lepit čumákem na autobus. ( je někde napsáno , že se lepili? ) Předpokládám, že zloděj s lupen v ruce se stejně nervózně rozhlíží kolem a vyděsí ho i policejní auto jedoucí kolem. P.S. Na celé historce mi nesedí ale ještě jedna věc, jestliže zloděj viděl policejní auto, proč batoh nestrčil pod sedadlo a nevystoupil bez něj? Ať mu někdo dokáže, že batoh do autobusu zanesl on.
0 # Tomáš Pecina 2017-05-23 07:20
Kdo tvrdí, že ukradl batoh? Předpokládám, že to mohl být mobil, notebook, nebo cokoli jiného, co do toho batohu strčil.
0 # Anonymní 2017-05-22 23:15
A kde by se tyto mýtické postavy na ulici vzaly? Předpokládám tedy, že se jednalo o chlapíka, který ten batoh ukradl pře 10-ti minutami.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)