Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Musela to být scéna jako vystřižená z předlistopadové doby: přerovská policie dnes po skončení meetingu předvedla místopředsedu Dělnické strany Jiřího Štěpánka k podání vysvětlení. Jak uvádí ČTK, "důvodem byla žádost tajemníka přerovské radnice Jiřího Bakalíka, který po konzultaci s právníkem upozornil na údajně nevhodné výroky řečníků během shromáždění". Radnici se prý nelíbilo slovní spojení "národní socialismus".

Incident však měl, jak píše Četka, happy ending, neboť místo aby policie ponechala místopředsedu 48 hodin v cele (na což má podle místních zákonů právo víceméně bez udání důvodu), bezprostředně po úkonu jej propustila. Nejspíš byla s podaným vysvětlením spokojena.

Komentáře   

0 # Guy Peters 2009-05-16 19:54
Tenhle posun od inviduální viny ke kolektivní je příšerný: "Důvodem byla žádost tajemníka přerovské radnice Jiřího Bakalíka, který po konzultaci s právníkem upozornil na údajně nevhodné výroky řečníků během předvolebního shromáždění ultrapravicové strany. Na dotaz ČTK Bakalík své výhrady k projevům neupřesnil."

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)