Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Čekal kdokoli z mých laskavých čtenářů snad něco jiného? Soudce zpravodaj Jaromír Jirsa a jeho dva souputníci přesně podle očekávání rozhodli, že soud nemusí projednávat věci bez průtahů (resp. že těmi nyní již devět měsíců trvající nečinnost soudu není), a odmítli mou ústavní stížnost.

Usnesení čteme takto: Milí občané, kašleme na vás. Je nám úplně jedno, jak dlouho budete na naše rozsudky čekat, stejně jako je nám jedno, zda rozhodneme spravedlivě. S nějakými svými právy na nás nechoďte, nás zajímá jediné: naše vlastní platy a výsady.

A my odpovídáme: Milí soudci, chápeme vaše priority. Ale nesmíte se na nás zlobit, jestliže nám bude jedno, až vás za pár let, po dalším státním převratu, budou extremisté věšet po lucernách. Budeme se raději dívat jinam. Neudělali jste nic pro to, abychom si vás vážili a abychom vás bránili. Nerepresentujete spravedlnost, ale lhostejnost, morální úpadek a korupci, a těch není škoda, tak jako nebude škoda vás. Nechápejte nás, prosím, špatně: my si chceme vážit svých soudců, ale těch dobrých, a těmi vy nejste.

Komentáře   

0 # Anonymní 2016-04-08 08:46
Jak říkám, chce to zavést přímé volby soudců občany včetně jejich odvolání skrze doplňovací volby, minimálně jako v USA a jiných anglosaských státech. Pak si talárník nedovolí, aby ve věci více než 9 měsíců nekonal. Přitom soudy běžně nekonají roky, na soudech mám několik žalob, na které nesáhly vůbec cca 5-6 let, zjevně jim předmět řízení nešmakuje.
0 # Anonymní 2016-04-08 09:03
Kdy konečně socani zavedou obecné referendum, jak roky slibují, abychom si přímé volby soudců občany mohli my plebs odhlasovat, kdy honorace v talárech na nás kašle?
0 # Anonymní 2016-04-08 11:09
Půjdete s tímto případem k Evropskému soudu pro lidský odpad?
0 # Tomáš Pecina 2016-04-08 11:18
Samozřejmě ne.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)