Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Kuriosní případ, o němž jsme zde referovali, dospěl k vydání rozhodnutí, kterým bylo řízení zastaveno.

Přestupková komise dospěla k závěru, že zpěvačka se fakticky domáhala určení, že má nějakou občanskou čest, a v tomto ohledu jí odmítla vyhovět. Nedivím se: pokud jde o čest této s bývalým režimem otevřeně kolaborující výkonné umělkyně, ta byla naposledy pozorována kolem r. 1969; od té doby je běžnými přístroji nezjistitelná.

Komentáře   

0 # Martin Prokeš 2011-05-26 13:19
Pane Pecino, nezapomínejte, že tvorba HV je národním kulturním bohatstvím, které jsme povinni poslouchat a samozřejmě honorovat - jde o princip. O peníze jen mimochodem.

Váš názor je mylný. Je přeci pojmově vyloučeno, aby tvůrce národního kulturního bohatství neměl občanskou čest. Kdyby jí náhodou ztratil, okamžitě mu vyroste nová. Bohatá, kulturní a dost možná i národní, i když k tomu závadové osoby jako Vy mohou mít odpor.

Jdu splnit občanskou povinnost a poslouchat písně HV: 1. Jsem jaká jsem, 2. Nahrávám, 3. Proč mě nikdo nemá rád, 4. Strejdo (v ČRo), scházíš nám, jak sůl, ...

HV ve stížnosti adresované Radě Českého rozhlasu: "Některé mé písně jsou natolik oblíbené, že se o nich dá říci, že téměř zlidověly. Tím spíše jsem přesvědčena o tom, že se moje tvorba dá zařadit k národnímu kulturnímu bohatství, na jehož využívání se má Český rozhlas podílet.“

"Jde nám v první řadě o princip a samozřejmě nás to také ekonomicky poškozuje,“ říká Martin Michal. Více zde.
0 # Anonymní 2011-05-26 13:43
Kolaborantka Helena (se svým psychopatickým Martinem) si stěžuje.

novinky.cz/.../...
0 # Jan Potměšil 2011-05-26 15:36
I když to autor komisi nijak neusnadnil, je rozhodnutí myslím velmi pěkné. Bylo možno čekat, že se KPP chytí okolnosti, že k hodnocení HV došlo v rámci procesu, celkově však rozhodnutí považuji za přesvědčivé. Jsem zvědav, jak se popasuje odvolačka s příp. odvoláním.
0 # Tomáš Pecina 2011-05-26 15:40
Nijak - povšimněte si data spáchání.
0 # Jan Potměšil 2011-05-26 15:52
Zlatá prekluze to tedy jistí... Odvoláním by se však aspoň mohli vyhnout nákladům, kdyby jim o ně šlo.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)