Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

My se tady fackujeme, vysvětluje komisař Ledvina místní poměry Nicku Carterovi v Adéle. Není ovšem facka jako facka: zatímco facka policisty občanovi bývá pro orgány činné v trestním řízení, notabilně pro Inspekci ministra vnitra, obvykle neviditelná, neslyšitelná a hlavně naprosto neprokazatelná, v opačném směru mívá taková facka pro recipienta následky téměř tragické.

Kupříkladu (soudně dosud neprokázaná) facka, kterou měl uštědřit John Bok vloni v květnu strážníkovi městské policie, si vyžádala 42 dnů pracovní neschopnosti; být jen o málo silnější, strážníkovi by po tomto projevu občanské neposlušnosti zřejmě uletěla hlava.

Komentáře   

0 # Anonymní 2011-03-23 13:03
A to se nebavíme ještě o rozdílné váze svědecké výpovědi, podle toho kdo vypovídá. Když tvrdí strážník/policista, že občan něco spáchal, tak samo toto tvrzení je nezpochybnitelným důkazem a kdyby náhodou někde byly v okolí kamery, tak ty v tu dobu byly zrovna nefunkční. Pokud naopak občan tvrdí, že strážník/policista se vůči němu dopustil protiprávního činu, pak je to pouhé tvrzení. K tomu musí mít minimálně 10 bezúhonných svědků, kteří nebyli pod vlivem alkoholu, videozáznam, fotografie, a i přesto nakonec bude vše odloženo, zastaveno...
Už aby byla nezávislá generální inspekce, pokud ale bude zřízena tak, že "vyšetřovatelé" ze současné Inspekce policie budou přesunuti do nového orgánu, tak se pochopitelně nic nezmění. Chtělo by to, aby ředitelem inspekce byl jmenován pan Pecina ;)
ZC

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)