Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Městský soud v Brně mi dnes zaslal anonymisovaný rozsudek nad předáky Dělnické strany, jímž jim za výroky pronesené na prvomájové demonstraci v r. 2009 uložil peněžité tresty a podmínky. Rozsudek zatím není pravomocný.

Legenda:
  T. V. = Tomáš Vandas
  M. G. = Michal Glas
  J. Š. = Jiří Štěpánek
  M. D. = Michaela Dupová
  M. Z. = Martin Zbela
  P. K. = Petr Kotáb

Pobavil zejména znalec Michal Mazel, který k – naprosto legitimnímu – výroku Michaely Dupové pravil (str. 11 rozsudku), že neonacisté mezi sebou často mluví v různých náznacích a používají různou terminologii, které rozumí a je jim z toho patrné[,] co chtějí říci.

Takže už nesmíme ani naznačovat…

A další argumentační perla z odůvodnění: Nelze se ani ztotožnit s odkazem obžalovaných na Chartu 77, kdy bylo poukazováno na svobodu slova, neboť Charta 77 bojovala v totalitním režimu za svobodu a demokracii, zatímco obžalovaní v demokratické společnosti nabízejí zcela nedemokratická řešení společenských problémů, které navíc paušalizují.

Jak praví klasik, velebnosti, jdu blejt!

Komentáře   

0 # Anonymní 2011-01-05 17:40
Nebylo by lepsi ta jmena, kdyz uz se alespon nektera vyhla medializaci, ponechat anonymni? MG je muj kamarad a byl jsem rad, ze jeho jmeno se moc neobjevilo...

Jinak, proc se vubec jmena v trestnich rozsudcich anonymizuji?

jg
0 # Tomáš Pecina 2011-01-05 17:50
Na svých stránkách o tom psali sami, jinak bych samozřejmě ponechal rozsudek anonymní.

Anonymisace vyplývá z toho, že jsem rozsudek dostal podle InfZ a ne podle TrŘ.
0 # Anonymní 2011-01-05 17:59
no, od naznacovani je uz skutecne maly krucek k mysleni...

jg
0 # Anonymní 2011-01-05 19:24
Precetl jsem si rozsudek a chce se mi brecet. Nektere casti toho projevu jsou dost sila, ale jeden mi strasne pripomina nedavny clanek ministra zemedelstvi:

hn.ihned.cz/.../

proc on neni stihany, ekonomicka podstata je stejna?

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)