Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Pro ty ze svých čtenářů, kteří sledují můj spor o podjatost soudců Městského soudu v Praze, mám smutnou zprávu: městský soud vyhověl mému odvolání a zvýšil požadovanou částku satisfakce z 15 na 25 tisíc korun, takže jsem s lítostí musel vzít ústavní stížnost zpět.

Je to škoda, protože samotné principiální jádro tohoto sporu pokládám za důležité, a stále jsem přesvědčen, že tak jako nesmí ve vlastní věci rozhodovat soudce, nesmí tak činit ani soud, jde-li o přezkum tvrzené nezákonnosti jeho vlastního předchozího postupu.

Komentáře   

0 # Dan Dvoracek 2009-09-02 15:02
Ano, to známe. Takový jsem měl taky jeden. Nesprávný úřední postup OS PHA 2, k projednání žaloby příslušný, hle, OS PHA 2. Námitka podjatosti všech dvojkových soudců. Všichni řekli, že se podjatí necítí, jen předseda Kratochvíl řekl, že se podjatý cítí. Město řeklo, že podjatý není nikdo (LOL), načež dle rozvrhu práce věc skončila hádejte kde - u předsedy Kratochvíla (double LOL).
0 # Tomáš Pecina 2009-09-02 15:53
Pokud je to podjatost v I. stupni, ještě to jde, ale u odvolacího soudu to vyloženě mlátí o futra.

Musím říct, že tímhle rozhodnutím mi senát 14 Co opravdu zkazil náladu: to nemohli ti truhlíci rozsudek prostě potvrdit, vždyť byl tak nezvykle dobře odůvodněný!?

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)