Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Slovensko. Země, kde s extremismem bojují tak úspěšně, že mají dvě takové strany v parlamentu, se pyšní raritou, trestním kodexem, v němž je jako trestný čin postihována nejen podpora a propagace extremistického hnutí jako v České republice, ale i výroba, rozšiřování a dokonce pouhé přechovávání extremistických materiálů, přičemž podle § 130 odst. 7 jejich trestního zákona je extremistickým materiálem prakticky vše, co znalec nebo orgán činný v trestním řízení za takový označí: trestné je příkladmo mít doma Mein Kampf nebo program NSDAP, říci Meine Ehre heißt Treue nesmíte ani ve sprše a nakreslit svastiku si na Slovensku zákona dbalý občan netroufne ani prstem do písku na pláži v Krpeľanoch. Nevlídná, nesvobodná země…

Občas se arci i tam udá zázrak a soudy odmítnou nesmyslné ustanovení zákona aplikovat. Stalo se to v případě Mariána Magáta, jenž byl v I. stupni, zatím nepravomocně, Okresným súdom Čadca zproštěn obžaloby podle protiextremistického paragrafu. Pomohl mu i náš brněnský rozsudek v kause Hitlerových projevů, z něhož soud in extenso citoval.

Komentáře   

0 # gogo 2018-02-22 22:33
Vystrašil jste mne tak, že jsem se bál kliknout i na ten odkaz na TZ.
0 # Anonymní 2018-02-23 08:26
Norové mají pro vás hezké označení - Quisling.

Yossi
0 # Anonymní 2018-02-23 09:18
To je označení pro kolaboranty s okupační mocností, nikoliv pro aktivisty, kteří se domáhají svobody slova pro všechny.
0 # Tomáš Pecina 2018-02-23 09:24
Nehladit, nekrmit, prosím!
0 # gogo 2018-03-01 13:53
V ČR se taky snažíme.
parlamentnilisty.cz/.../...

Je trochu bizarní, že novelu prosazuje zrovna ten, proti kterému bude zcela jistě použita, jakmile bude ta možnost.
Kdybych byl karikaturista, nakreslím Pitomia, jak si pod sebou řeže větev.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)