Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Zatímco jiní bloggeři pokojně řeší nadbytek sopranových partů v Příhodách lišky Bystroušky, my se chtě-nechtě musíme opět věnovat thematu svobody slova, jež dostává v posledních měsících v této zemi stále vic na frak.

Klára Samková byla předvolána k podání vysvětlení ohledně svého projevu ve sněmovně, čímž její persekuce přešla z úrovně stavovské na úroveň státní, policejní.

Třeba se to některým nelíbí, je to přesně tak, jak řekl pastor Niemöller: když nacisté přišli pro komunisty, mlčel jsem…

Komentáře   

0 # Anonymní 2016-06-14 15:43
Tak tady konci sranda :( kdo za to muze více? Babis a jeho pravdolaskari, nebo Sobotka a jeho pravdolaskari?
0 # Anonymní 2016-06-14 16:11
"Třeba se to některým nelíbí, je to přesně tak, jak řekl pastor Niemöller: když nacisté přišli pro komunisty, mlčel jsem…"

Zajímavá falešná analogie, když demokraté přišli pro nácky, mlčel jsem, když demokraté přišli pro komunisty, mlčel jsem, a pak byl klid, protože nebylo nikoho, kdo by ohrozil libdem. :)

Yossi
0 # Anonymní 2016-06-14 17:40
Dle českých soudů:
Psát stížnosti na české a zahraniční instituce = být velmi problémový, nebýt schopen vůbec akceptovat autority a sžít se s prostředím.


Doktor Barták zkrotl a začal být uctivý, napsali z vězení k soudu
liberec.idnes.cz/.../...

„Došlo k výraznému posunu. Když nastoupil v roce 2011 do věznice, byl hodnocený jako velmi problémový, nebyl schopen vůbec akceptovat autority a sžít se s prostředím. Už po dva roky je ale uctivý, zachovává pořádek, účastní se aktivit ve vězení. Už nepíše a nestěžuje si na všechny státní instituce v České republice i v zahraničí, jak tomu bylo v minulosti,“ uvedla soudkyně Eva Drahotová.
0 # Philip Sudak 2016-06-14 20:24
Proboha, občane, čemu se divíš:

každý přece ví, že kdyby byl popravený, pardon, podezřelý, nevinným, nikdy by se o něj nezajímali policisté, a už vůbec by na něj nikdy státní zástupce nepodal obžalobu ne?

Nováčky nemá nikdo rád. Takový recidivista, kriminálník z povolání, to je jiná káva.

Nováček ze vším moc nadělá: například chce po "pochůzkářích", s kterými, pravděpodobně, přijde na poprvé do styku, takové nesmysly, jako je poučení. Vyšetřovateli z "ookáčka" se nechce přiznat!

Práci s nim má i advokát ex offo: není s to pochopit, výše popsanou doktrínu, nechce se přiznat, litovat svých činů. Všechno komplikuje, dokonce hrozí, že by advokát musel otevřít u soudu pusu! Co pak má pro něj, chudák, advokát vlastně zrobit, když přiznání je koruna důkazu (ještě silnější důkaz, než svědectví policisty!), a z dvanácti let mohou být i čtyři?

A pak, chudák, soudce: ke všemu se vyjadřuje, všechno zdržuje, do všeho se stěžuje, odvolává. Kdyby to dělal každý, kam by soudy přišly? A, jako, kdo má ty stohy papíru číst?!

No, a nástup trestu: nováček není ještě muklíkem, proto nechápe, že takové věci, jako zákon o výkonu trestu, nebo vnitřní řád, jsou tam pro vychovatele a dozorce, ne pro něj. Nechce se přizpůsobit zaběhnutému pořádku, dělá problémy - chce horkou vodu na kafe, každý den vycházku, a tak. A když to nedostane - prudí - píše stížnosti.

Proto je uklizen obvyklými způsobami: příslušník vsčr uvede, že mu zprostě nadával (což je kázeňským přestupkem), a dosvědčí mu to kápo, či jiný vhodný mukl. To, že tam ani v tu chvíli nebyl, je jedno, kdy příslušník vsčr dosvědčí, že tam byl. Když to nepomůže, přijdou na řadu donucovací prostředky, kdy byly užity proto, že odsouzený ničil vybavení cely (co na tom, že není poškozena). A hotovo. Dvacet dnů na samotce stačí.

No, vidiš: další soud, nováček už je pomalu taky mukl, už je polosocialisovaný, dostane dalších osmnáct let, a už s ním žádné problémy, nebo spíš "problémy" nebudou, ne?

K věznici: www.obase.cz/veznice-_o-z_/veznice-rynovice

jinak vcelku zajímavý web.
0 # Anonymní 2016-06-21 12:47
Petr Kramný v soudní síni totiž skončil znovu - kvůli křivému obvinění.
domaci.eurozpravy.cz/.../...
0 # Libor Petříček 2016-06-16 17:53
Bože, to jsou strašlivé žvásty.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)