Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

V boji proti extremistům je každý prostředek přípustný, procesní pravidla neplatí, vyjma těch, která jsou v neprospěch obviněného. To víme, přesto se s hloupostí sobě vlastní znovu a znovu pokoušíme o právní argumentaci. V daném případě u Lucie Šlégrové (provdané Kundľové Šlégrové), jíž soudružka soudkyně Bohumila Huňáčková do usnesení napsala, že se cítí být podjatou, ale přesto podle názoru krajského soudu není z úkonů trestního řízení vyloučena.

Extremistka podala námitku podjatosti (o níž pojednáno zde), soudkyně se tentokrát nevyloučila a o stížnosti proti tomu, podložené jednoznačnou judikaturou Evropského soudu pro lidská práva a Ústavního soudu, bude opět rozhodovat Krajský soud v Ústí nad Labem.

Aktuální sázkové kursy u Fortuny jsou prý 50,0 na Šlégrovou, 1,01 proti ní.

Komentáře   

0 # Anonymní 2016-03-11 17:51
To není žádná novinka. Mně se soudkyně k námitce podjatosti vyjádřila zcela jasně, že se podjatá cítí, ale Krajský soud jí do hlavy viděl líp než ona sama a byl toho názoru, že jako zkušená soudkyně se takovou hloupostí, že ji jedna ze stran dlouhodobě sere nedá při svém spravedlivém rozhodování ovlivnit.
KS měl naprostou pravdu. Paní soudkyně se ovlivnit nedala, soudila stejně blbě jako vždycky a celou věc zachraňoval až NS.
A perlička na závěr: za průtahy nikdo nemůže, k NS věc musela, protože byla "složitá" a vlastně jsem si průtahy způsobil sám, např. i onou námitkou podjatosti.
Mimochodem, pane Pecino, co si myslíte o odůvodňování průtahů tím, že věc je složitá? Já měl vždycky za to, že soudcové, dle vlastního hodnocení právní (j)elita národa by i věci složité mohli dát na první dobrou.
0 # Tomáš Pecina 2016-03-11 19:00
Toto je běžná rozhodovací praxe odvolacích soudů, a právě proto se snažíme ji změnit.

Věc je "složitá" ve čtyřech stanoviscích MSpr z pěti, to pomíjím a do žaloby k tomu píši vždy nějakou uštěpačnou poznámku.
0 # Anonymní 2016-03-13 11:55
Dobrá epizoda je taky podjatost Vostrejšové z Vrchního soudu (její starej je totalitní prokurátor, co neprošel v devadesátém prověrkami):

Podáním ze dne 28. 8. 2013 potvrdila žalovaná, že vznáší námitku podjatosti předsedkyně senátu JUDr. Vostrejšové a odkázala na tvrzení a skutečnosti, které uvedla ve svém dovolání. Podjatost JUDr. Vostrejšové dovozuje z jejího poměru k účastníkům a jejich zástupcům. Domnívá se, že uvedená soudkyně může mít negativní vztah k žalované plynoucí ze skutečnosti, že v roce 2005 probíhalo trestní stíhání manžela JUDr. Vostrejšové za dohledu Nejvyššího státního zastupitelství, v jehož čele tehdy žalovaná stála; odkazuje na článek týkající se zmíněné trestní věci uveřejněný na internetových stránkách České advokátní komory, v němž se uvádí, že po zrušení obvinění ze strany Nejvyššího státního zastupitelství byl paragraf zpřísněn a přibylo obvinění z dalších dvou trestných činů . V souvislosti s tímto trestním stíháním naopak dovozuje pozitivní vztah ( zavázanost ) JUDr. Vostrejšové k žalobkyni d), neboť v roce 2007, v době, kdy funkci nejvyšší státní zástupkyně vykonávala žalobkyně d), bylo trestní stíhání JUDr. V. usnesením státní zástupkyně Vrchního státního zastupitelství v Praze zastaveno a následující přezkumné řízení u Nejvyššího státního zastupitelství nevedlo k jeho zrušení. Dále upozorňuje na skutečnost, že dcera JUDr. Vostrejšové byla v inkriminované době zaměstnána jako advokátní koncipientka JUDr. Josefa Lžičaře (ze seznamu advokátních koncipientů byla vyškrtnuta k 30. 9. 2006), což dle žalované vede k závěru o určitém vztahu předsedkyně senátu 3 Co k zástupci žalobce a).

kraken.slv.cz/25Nd274/2013

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)