Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Miluji tyhle subtilní justiční vzkazy: Vrchní soud v Praze sice vyhověl naší stížnosti proti usnesení o zničení nože, avšak obiter dictum nám tak nějak otcovsky, citlivě vysvětlil, že snažit se o očištění jednou odsouzeného pachatele je činností pošetilou, jíž bychom měli ve vlastním zájmu zanechat: česká justice se přece nemýlí a Vlastimil Pechanec zůstane usvědčeným vrahem, i kdyby v jeho prospěch svědčilo tisíc nových forensních expertis. Jak jsem kdysi kdesi napsal, každý český soud by měl mít na průčelí vytesán Dantův citát Lasciate ogni speranza voi ch'entrate, aby každý věděl, co jej uvnitř čeká, a nečinil si zbytečných nadějí, že tam snad nalezne spravedlnost.

Komentáře   

0 # Anonymní 2014-10-30 01:09
Lze sice krajskemu soudu vytknout, ze to usneseni nedorucil a kdyby ho nahodou obhajce nenasel, byl by nuz znicen, ale vrchni soud to za nej vyresil a zpetne ho dorucil, kdyz uz ho obhajce davno mel.
0 # Anonymní 2014-10-30 02:21
A taky, policajti to zkoumali v roce 2001 a nic nenasli, tak prece v roce 2014, kdy jsou mnohem pokrocilejsi metody PCR typu Hot start a pod., nikdo nic nemuze najit.
0 # gogo 2014-10-30 07:48
Já myslím, že se soudruzi drželi dávné historické tradice - pokud by ohledání prokázalo vinu odsouzeného, je nadbytečné. Pokud by prokázalo nevinu, je nežádoucí. Pokud by se nenašlo nic, je zbytečné. Ergo, nůž nemá cenu držet, jen svádí k pochybnostem.
0 # Anonymní 2014-10-31 00:01
Gogo to napsal trefně.Dál je hrozný že vám tahle nespravedlivá justice veme velký kus života.A jsem přesvědčen že přitom pravdu zná! Poučný film je Kladivo na čarodějnice.Princip je pořád stejný.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)