Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Inspekce městské policie prošetřila incident na Andělu a na postupu strážníků nalezla pouze drobné pochybení spočívající v použití pepřového spraye. To mne jako občana uklidnilo, protože vím, že toto kontrolní těleso je opravdu ostré a na závěry jeho šetření se lze plně spolehnout.

Zrekapitulujme, jak to bylo v případě pana Ž.: poškozený strážníky několik minut kopán a škrcen, poté v bezvědomí odevzdán státní policii, odtud převezen do nemocnice, kde strávil několik dní na JIPce, následně pro jednoho ze strážníků podmínka a zákaz činnosti, v civilním řízení proti městu uložena písemná omluva a – zatím nepravomocně – relutární satisfakce ve výši 800 tisíc korun. Nekompromisní zhodnocení výkonu strážníků jejich inspekcí je zde. Jestlipak tam stále pracuje JUDr. Tomíček…?

Komentáře   

0 # Anonymní 2012-10-12 20:08
Uff, musím se přiznat, že mi chvíli trvalo, než jsem nabyl jistoty, že tenhle článek je jen drsná ironie.
0 # Anonymní 2012-10-12 20:54
Zajímavé je v případě konfliktu na Andělu srovnání s případem Johna Boka. Ten byl nejdříve pravomocně odsouzen (strážníci si také navzájem křivě svědčili) a poté byl rozsudek zrušen NS.
"Strážníci podle názoru Nejvyššího soudu výrazně vybočili ze svých pravomocí. A i když pan Bok jednal neadekvátně, nespáchal podle nás trestný čin," vysvětlil stanovisko soudců mluvčí NS Petr Knötig.

U Anděla se občan také zastal menšiny (v tomto případě bezdomovců), proto které neadekvátně postupovala MP HMP. Stejně jako v případě Boka, inspekce MP HMP neshledalo v zásahu strážníků problém.

Není se divit, že se děje v Praze takový bordel, když jsou jako strážníci přijímání psychopati. Osobně jsem viděl ve vchodě domu č. 13, jak strážníci MP brutálně skopali bezdomovce. Jakmile si mě všimli,křičeli na mě abych odešel. Po té co jsem stál dál na místě raději odešli. Bezdomovec mi říkal, že je strážníci takto surově bijí s pravidelností.

Vylívat si své emoce na slabším, to je ubohá vizitka strážníků MP HMP.
0 # Anonymní 2012-10-12 20:55
událost se stala ve vchodě domu č. 13, v Karlově ulici , Praha 1
0 # Tomáš Marný 2012-10-13 09:02
Tomáši, máte načtené Sjöwallovou a Wahlööho? Při shlédnutí videa se zákrokem těch dvou panterů se mi okamžitě vybavili policisté Kristiansson a Kvastmo z románu Teroristé.
Pokud jste náhodou nečetl, pak vřele doporučuji. Mezi Švédskem 70. let (viděných optikou S+W) a dnešním Českem je překvapivě mnoho podobností. Proces s Rebeckou Lindovou by se mohl odehrát u kteréhokoli okresního soudu v Čechách (a u obvodního v Praze zcela jistě).
0 # Tomáš Pecina 2012-10-13 14:47
Díky za tip, dobrá příležitost vylepšit si znalost švédštiny.
0 # Anonymní 2012-10-15 09:14
Bingo! Mám to doma komplet, musím to někde najít a znova přečíst.

JM
0 # Anonymní 2012-10-13 19:56
tu lůzu na andělu ještě tak chránit... byl to pěkný zásah, frištenský je trochu sentimentální, což je možná zpsůobeno věkem, možná sklony k morálnímu klišé. možná si už bude pamatovat, že do práce policie se zkrátka nemá kdo co montovat.
0 # Anonymní 2012-10-14 13:58
Já osobně jsem rád, že se najdou lidi, kteří zasáhnou proti policejní brutalitě, nerad bych, aby se u nás stávaly případy jako např. www.drsnysvet.cz/policista-sestrelil-divku/ nebo www.liveleak.com/view?i=6c7_1349773619
0 # Anonymní 2012-10-14 14:15
nesmíte být taková citlivka. když sekáte latinu, nevšimnou si vás. a když děláte problémy, tak nemáte nárok na slitování. svět se musí čistit. už je tu té špíny a póvlu moc. ten zákrok na andělu považuju za mírný a nakonec i vtipný - když ten opilec řval na strážníka: "nechte bejt toho dědka." zkrátka švejskovská tradice. (podoba frištenského se švejkem nebude náhodná.)
0 # Anonymní 2012-10-15 09:15
Správně, soudruhu. Příště si můžou třeba cvičně na ty smradlavé vožralé houmlesáky zastřílet, hlavně se nemontovat!

JM
0 # Karel 2012-10-14 12:39
Vidím několikanásobný problém: První je v samotném pozicování MP. Zatímco PČR dělá pro občany i dost pozitivních věcí (např. napíší po 90 minutách čekání a příjezdu na stanici po vlastních kolech protokol o poškození služebního auta vandalem), občas poradí a pomohou, někdy i zavřou zločince, častěji pro samolepky, pak i vraždu a výjimečně i politika, tak imho je MP nastavena převážně na buzerování normálních lidí. Vážné věci stejně hned převezme PČR a MP zbývá špatné parkování, tam kde to jinak nejde (tam kde to jde nechodí), a občasné zastupování role biřice, soudce i kata útrpného práva na menšinách.

Na strážníka (ostatně proč se MP nejmenuje tedy městská stráž) se tedy nesahá, problém je, co s ním, až začne skutečně vraždit...
0 # Anonymní 2012-10-14 12:57
ten závěr je jak z nějaké komunistické agitky. imperialističtí vrazi, vrazi v uniformách.. :-)))

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)