Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Ne, tento post nebude o nedávno medii proběhnuvší polemice týkající se vegetariánsky krmených pejsků, nýbrž o daleko zajímavějším thematu námitky podjatosti soudců ve správním soudnictví. Jednu takovou jsme s kolegy podali, když jsme zjistili, že by o žalobě proti odmítnuté registraci našeho Sudetoněmeckého krajanského sdružení měly rozhodovat dvě bývalé členky KSČ.

Spis doputoval k Nejvyššímu správnímu soudu, kde ho dostal senát, ve kterém je rovněž jedna bývalá komunistka – a samozřejmě nemohlo následovat nic jiného než další námitka podjatosti. O té bude rozhodovat jiný senát NSS (§ 8 odst. 3 SŘS), a pokud i v něm budou komunisté (jsou ve všech kromě devátého), nezbude nám než podat námitku podjatosti i vůči nim.

Už rozumíte, kam jsem tou jitrničkou mířil?

Aktualisováno.
Při pečlivějším promyšlení věci jsem si uvědomil, že NSS má ve zvyku oznamovat složení nikoli jen aktuálního, ale i zástupčího senátu, z čehož ovšem vyplývá, že shora popsaný cyklus bude nekonečný. Sbohem tedy, naše naděje na registraci sudetoněmeckého spolku! Zemřela jsi ve věku nedožitých dvou let na chorobu zvanou soudní řád správní.

Komentáře   

0 # Daniela 2011-02-09 18:12
Pane Pecino,
nechci verit, ze se timto podate osudu a kauza pro vas konci. Vsechno se neustale meni, sudetonemecky spolek, okolnosti, vas uhel pohledu i spolecnosti. Vsak vy na neco prijdete. Ja jsem pred par lety take neverila, ze komunisticke clenstvi ceskych soudcu bude odtajene. A podivejte, stalo se, tez vasi zasluhou. Jiste to nebylo jednoduche, ale nakonec se ledy pohnuly....
0 # Anonymní 2011-02-09 19:56
A co predbezne opatreni soudu evropskeho... :)))
M.H.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)