Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Další ze serie politických procesů s představiteli oposice, s protistátní skupinou Vandas, Štepánek a spol., dospěl dnes k prvoinstančnímu rozsudku. O případu jsme na tomto blogu již psali a uvedli jsme i plné znění usnesení, jímž bylo toto bizarní trestní stíhání zahájeno.

Komentáře   

0 # Anonymní 2010-11-18 19:22
No, treba ten pan MG to ma za jedno slovo - "zrudy". Dobry.

jg
0 # Prompo 2010-11-19 09:03
A tady je kompletní text toho, za co byli odsouzeni. Holt bolševismus je zpátky s plnou parádou.
www.dsss.cz/.../
0 # Tomáš Pecina 2010-11-19 11:06
Zdá se, že už je hotový rozsudek – no to byla rychlost!

Napíšu si o něj podle InfZ.
0 # Jan Vučka 2010-11-21 23:10
Ten titulek by šel ještě vylepšit - co třeba "Rozsudek v procesu s tzv. představiteli oposice"? :-)
Ale vážně. Zajímavá byla také kauza CHCETEJE.CZ. Ano, provozovatel serveru skutečně píše poněkud zaujatě a vybírá si o imigrantech jen to nejhorší, to je pravda. Ale laicky bych řekl, že povinnost psát vyváženě a politicky korektně můžeme klást třeba na Českou televizi, nikoli na soukromé osoby.
Mám obavy, že původně dobře myšlený boj proti prohlášením typu "je třeba zabít Cikány" se pomalu ale jistě mění na násilné vynucování multikulturní vyváženosti trestněprávními prostředky. Trestní stíhání člověka za výrok o "ničivé vlně imigrantů" zařazuji právě do takového soudku.
Sám za sebe mohu říci, že ač také pocházím z multikulturního prostředí, hájím právo každého být xenofob a hlásat to veřejně. Svoboda slova (včetně svobody hlásat naprosté pitomosti) dala naší civilizaci podstatně víc, než se kdy podaří sociálním inženýrům.
0 # Jan Vučka 2010-11-21 23:23
Možná by stálo za to spočítat, kolik tento "boj s extremizmem" vlastně stojí. Kolik stálo zabavování replik německých militarií na vietnamské tržnici (dokonce i Nejvyšší soud obrátil a již to nepovažuje za trestný čin). Kolik stálo podání vysvětlení provozovateli KOMPOST.CZ kvůli žertovné úpravě letáku připomínající vypálení Lidic (strašný skutek spočíval v tom, že postavě dali do ruky vypálený CD-ROM). Kolik stály znalecké posudky na letáky srovnávající pasáže ze Všeobecné deklarace lidských práv a Koránu (jako by to nešlo odložit nebo nejlépe rovnou ignorovat a nezahajovat úkony trestního řízení i bez posudku). A kolik stály další zbytečné úkony v jiných věcech.
Jestli by se za ty peníze nedal vyšetřit nějaký skutečný trestný čin. Nebo třeba postavit dětské hřiště nebo tak něco ...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)