Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Inu, jaro: vše se probouzí, raší, rozkvétá a dere se vzhůru na světlo, lhostejno, zda na záhonu růží nebo v kanále. Nejinak je tomu ve smrduté stoce české společnosti, chci říci v její ctihodné a spravedlivé justici, kde bude po téměř dvouleté odstávce restartován Velký Čarodějnický Proces, v nemž se původně patnáct, nyní už pouze jedenáct mladých žen zpovídá z hrozných zločinů spočívajících v pořádání mikulášských besídek pro závadové děti, jakož i související, neméně závažné trestné činnosti.

Ony události se odehrály, pravda, mezi roky 2007 a 2009, ale vinice trestu za své ukrutné činy přece neuniknou: Nejvyšší soud vyhověl dovolání nejvyššího státního zástupce a nařídil soudit obžalované dál. Proces má pokračovat 26. května u Obvodního soudu pro Prahu 2 dalším hlavním líčením, s novou soudkyní Máriou Petrovkovou, tedy zcela od počátku: prvním číslem revue bude opětovné čtení obžaloby, kterou obžalované opět v písemné podobě nedostanou. Poté budou následovat jejich marné protesty, a nastoupí, stejně jako posledně, protiextremistická četa složená z plzeňských rychloznalců Jana Ptáčníka a Petra Krčála, a možná přijde i Ivo Svoboda, jehož momentální znalecká indisposice nebude jistě překážkou, aby se odborně vyslovil k trestné činnosti, již znalecky pojednal ještě v době, kdy sám odsouzeným zločincem nebyl. Bude to, jak se praví v Trháku, velká, výpravná, velkolepá show.

Ve hře je ještě ústavní stížnost, jejíž podání obžalované zvažují, protože usnesení Nejvyššího soudu nerespektuje precedenčně závaznou judikaturu, ale u vědomí kvalit Ústavního soudu bych si příliš nesliboval, proto si, myslím, datum 26. května můžeme klidně v kalendáři poznačit.

Komentáře   

0 # Leon Kreutzfeld 2016-04-12 09:27
Puvodne jsem daval neoprogressivistum rok, maximalne dva. Ale ted, kdyz si skrz naskrz EU uzakoni trestnost hanobeni transsexualismu a vladnouci tridy, tak si myslim, ze tato noc nebude kratka.

Bezny kocourkovsky bulik uz se muze venovat ceske verzi nenasilneho odporu satyagraha - odjet na chatu a otevrit lahvac.

Co ale maji delat carodejnice, ktere jsou uprostred nekonecneho pribehu persekuce nesmrtelnym statem s neomezenymi zdroji?
0 # Anonymní 2016-04-12 11:50
Nechci aby moje otázka zněla humpolácky,
ale jaký je motiv státního zástupce celou věc takhle uměle prodlužovat?

Co se týče mě, osobně, já jsem tvor líný a když jedna věc vyšumí, je mi to jedno; o pracovní povinnost míň.

Je tam nějaká uražená ješistnost? Nebo osobní fanatismus? Nebo jsou státní zástupci nějak kráceni na odměnách, když ve sporu nevyhrají?
0 # Báša 2016-04-13 12:56
Už by je měly fšecky zavřít. Extremismusu je tu strašně moc a já bych konečně rád vyndal tu sekyru zpod polštáře.
0 # Anonymní 2016-04-14 06:01
Me by zajimalo, o co jim jde. Je asi pravda, ze zastaveni rizeni neni uplne vyjmenovano jako narovnani v pripade poruseni cl. 6 odst. 1 Umluvy. Na druhe strane je snizeni trestu vyslovne vyjmenovano a ma cenu soudit, kdyz jedinym moznym vysledkem bude nulovy trest nebo zprosteni? Jde tu o nahradu nakladu nebo "vo co jim de?"

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)