Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Jak rozhodně nepresentovat svého klienta, předvedl v rozhovoru pro iDnes advokát David Netušil, který jako první dosáhl ve Štrasburku odsouzení České republiky pro porušení čl. 3 Úmluvy. Na otázku, co je pravdy na tom, že mučený stěžovatel Vladimír K. prokopl na policejní služebně dveře, jmenovaný odpověděl Klient nevylučuje, že je mohl prokopnout a vysvětlil, že každá policejní cela má mít zvonek, což ta inkriminovaná neměla.

Což mi připomíná jednoho mého klienta, který kdysi před odvolacím Městským soudem v Praze projevil účinnou lítost, prohlásiv, že svého činu lituje, resp. lituje, že poškozeného strážníka městské policie udeřil pouze jednou. Není nad umění sebepresentace!

Komentáře   

0 # Anonymní 2013-08-11 21:57
co tim chtel rict?j
0 # Tomáš Pecina 2013-08-11 22:20
Ale kdo??
0 # Anonymní 2013-08-12 22:43
Asi ONI... ale oni asi ptaj co tim chce rict TP?

Já to taky nepochopil :(

Petr V
0 # Filip Šudák 2013-08-20 06:44
Mne spíše zaráží, jaké že ta cela měla dveře, když je šlo prokopnout. Někde se buďto stala chyba, nebo si někdo očividně vymýšlí.
0 # Anonymní 2013-08-20 13:58
Cela je dle rozkazu policejního presidenta přesně vymezena vybavením (mříže, oko k poutání, lavice atd., dohled, zvonek). Pokud tedy byl tak nebezpečný, že byl předvedený a držený v poutech (tedy mimo celu, cela má zvonek atd.) bez dozoru, jedná se o protiprávní (v rozporu s předpisy) postup. Předvedený musí být pod dozorem, nebo v cele... Předvedený tedy nebyl v cele, ergo, předvedený nemohl prokopnout dveře cely...
0 # Filip Šudák 2013-08-21 19:34
Přesně tak, je to blbost.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)