Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Téměř stejně zábavnou jako plastiku Entropa jsem shledal – patrně vážně míněnou – zprávu ČTK, vysvětlující že "uprchlý podnikatel" Pitr jezdí do České republiky, ale policisté proti němu nemohou nic podniknout, jelikož sedí v automobilu s tmavými skly.

A co takhle použít, moji milí policisté, ustanovení § 42 odst. 3 písm. a) zákona o Policii ČR?

Policista je oprávněn zastavit dopravní prostředek a provést jeho prohlídku, pátrá-li po osobách hledaných, pohřešovaných nebo protiprávně se zdržujících na území České republiky, má-li důvodné podezření, že se v dopravním prostředku taková osoba nebo věc nachází.


Aktualisováno.
Příklad by si česká policie měla vzít ze svých nigerijských kolegů: ti v případě pochybností jednali tak, že pachatel prostě neunikne.

Komentáře   

0 # Anonymní 2009-01-20 13:17
Ech no ona policie spíš říkala, že pokud by měla neustále střežit všechny objekty, kde by se mohl dotyčný v čr nacházet, nezbylo by jí příliš volných kapacit na jakoukoli jinou práci. S kouřovými skly asi takový problém nebude ;)
0 # Guy Peters 2009-01-20 17:49
Těžko si představit pro českou policii smutnější vysvědčení.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)