Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Dnes něco k volbám. Zásada sociálnědemokratické strany Rozsudek platný, jen když vyhrajete, došla uplatnění i v případě sporu o informace, který Mládkovo ministerstvo průmyslu a obchodu prohrálo s Janem Šináglem. Ministerstvo podalo kasační stížnost a učinivši tak, dospělo k závěru, že nemusí nejen vysouzené informace poskytnout – což má jistou, řekněme stopovou, logiku: informaci jednou poskytnutou nelze nijak příjemci odebrat, odposkytnout ji – ale rozhodlo se, že nezaplatí ani náklady řízení. Jistě chvályhodná procesní opatrnost: co by tomu řekl daňový poplatník, kdyby náklady byly podle rozsudku zaplaceny a sprostý oprávněný je po úspěchu ministerstva s kasací nevrátil!? A tak raději Mládkovi lidé zatížili daňového poplatníka náklady v pořadí již druhé exekuce.

Daňový poplatník děkuje a u urny řádně zhodnotí.

Komentáře   

0 # Anonymní 2016-10-07 15:07
Bohužel Vámi prezentovaný případ není rozhodně ojedinělým a odráží poněkud žalostný stav v oblasti poskytování infomrací právě v režimu zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím. Utrpím-li v obdobných soudních sporech - které jsem již dříve naznačil - takříkajíc "vítězství", pak se rovněž obávám toho co bude následovat.

Jan K.
0 # Anonymní 2016-10-08 01:29
ano, to ke klasika. FU s nami pravomocne prohral spor, pricemz odmita platit naklady rizeni, nebot podali dovolani k NS. jde asi o 8k, tak se mi s exekuci nechtelo zatim srat...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)