Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Tak tenhle rým se mi nepovedl. Chtěl jsem napsat, že kudy chodil, tudy neplnil pravomocná a vykonatelná soudní rozhodnutí. V každému případě se ministr Jan Mládek inspiroval u své strany a na rozsudek Městského soudu v Praze, podle něhož jeho ministerstvo mělo do minulého pátku poskytnout Janu Šináglovi, resp. jeho spolku Sodales Solonis, z. s., informace o odměnách svých vedoucích zaměstnanců (psali jsme o tom zde), se prostě, ehm, vyignoroval.

Nemůže arci následovat nic jiného než exekuce, kterou dnes oprávněný navrhl. O dalším průběhu, zejména o květnatých výmluvách ministerstva, proč rozsudek nemůže splnit, budeme na tomto blogu informovat.

Komentáře   

0 # Anonymní 2016-09-12 19:58
Muzete prosim uvesti, jak bezne probiha exekucni titul na tyto informace?
0 # Tomáš Pecina 2016-09-12 21:07
Exekuční titul = rozhodnutí, které se exekuuje. Ptáte se tedy zřejmě, jak probíhá exekuce.

Exekutor pošle návrh soudu, ten ho provedením exekuce pověří. Poté exekutor vyzve ministerstvo k dobrovolnému plnění a dá mu k tomu lhůtu 15 dnů. Pokud ministerstvo vyhoví a poskytne informace, exekuce končí. Pokud ne, ukládá mu exekutor zvyšující se pokuty, dokud ho k tomu nedonutí.

Ano, že stát pokutuje sám sebe, je poněkud absurdní, ale ono to funguje.
0 # Anonymní 2016-09-13 07:03
myslim, ze je problem vo vnimani "stat pokutuje sam seba": v normalnom state sud je sice sucastou statnej spravy (statu) ale zarovne by mal sud stat mimo stat a sam seba by nemal vnimat ako "sucast statu". ze je to schizofrenia? podla mna nie je ale myslim, ze vela sudcov to nie je schopnych vobec pochopit.
0 # Tomáš Pecina 2016-09-13 08:11
Absurdní je to v tom, že když stát uloží pokutu sám sobě, peníze ze státního rozpočtu se do něj opět vrátí, jen do jiné "kolonky".

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)