Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Veřejná služba je řehole. Jedno jediné drobné, třebas nevědomé uklouznutí, a jste dalších 10, ne-li 15, let trestně stíháni. Proto je na místě obezřetnost, a je-li na výběr řešení opatrné a ještě opatrnější, volíme vždy druhé z nich.

To vědí v Poděbradech, kde z důvodu opatrnosti anonymisovali pro účely informování podle InfZ úřední dokument tak, že utajili všechny členy kontrolního výboru města, a na další straně dokonce samotného starostu. Vždyť co kdyby se někdo dozvěděl, co nemá, že?

Anebo že by, navedení ústavním soudcem Janem Musilem, provedli test proporcionality mezi zájmem veřejnosti na informacích a legitimním právem starosty na ochranu soukromí? Některé judikáty pronikají do rozhodovací praxe správních úřadů bleskurychle: jak říkával Jan Werich, to je blbý, to se ujme!

Komentáře   

0 # Báša 2017-12-07 10:35
Poděbrady, to je vůbec takový divný město. Já tam přestavuju domek a tu srandu se sousedama a stavebnim úřadem bych Vám přál vidět. Došlo to až k policajtům a ten, co to sepisoval, pravil, že by tam nežil ani za prase.
Ale projevuje se to i jinak. Kupříkladu, souběžžně s kolonádou vede silnice, na kterou se zatáčí přes otýpku retardérů a vysazoval jsem tam montéry. Takže jsem najel, 15 na tachometru v očích smrt a zastavuju u kraje liduprázdný komunikace, načež nějaké dvě paní na kolech, vzdálené v tom okamžiku přes 100 metrů ke mně dojely a jaly se na mne ječet, že jsem při zastavování nedal blinkr (nemohly ho vidět, jely z druhý strany). A to nebyl jedinej případ. Prostě, každej tam má takovej upřímnej zájem o to, co dělají sousedi, nebo vůbec všichni kolem a svůj názor si nenechá pro sebe. Kdybych dokázal ty dopisy anonymizovat (ztratily by smysl), fakt by stály za zveřejnění. 3 roky zdržení stavby, než jsem se nasral a uřízl jsem sousedům plynovou přípojku, která šla po mém pozemku a byla v takovém stavu, že revizák v hrůze utekl. Sousedi nechtěli novou, oni chtělu tu v havárii, protože proto. Další soused mi podepsal stavební projekt a když se dozvěděl, jak budu šetřit energie (tepelné čerpadlo, plyn, kolektory, fotovoltaika), nařkl mne, že jsem jeho podpis padělal (podepisoval to na stavebním úřadě).
A takhle my tam žijem.
0 # Niki 2017-12-07 17:07
Budete ty energie šetřit za svoje nebo za naše?
0 # Báša 2017-12-07 19:49
Za svoje. Já celej život dělal TZB a lidi co tohle dodávají, mne znají. Takže například tep. čerpadlo, který v tomhle výkonu stojí 200 kolíků, mne bude stát dělený (kondenzace-odpar) kolem stodvaceti.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)