Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Máme tu rozsudek v případu pražské pre-crime divise: Obvodní soud pro Prahu 7 soudcem Janem Koberou naznal, že preventivní detence Pavla Matějného v policejní cele byla nesprávným úředním postupem, avšak zakázat osobám hodlajícím protestovat proti pochodu nikoli. S tím arci nesouhlasíme, i když oceňujeme, že rozsudek není na rozdíl od typických produktů místní justice snůškou blábolů, příčících se právu, logice a zdravému – a leckdy i nemocnému – rozumu, takže umožňuje hodnotnou a právně sofistikovanou protiargumentaci; po dohodě se žalobci připravíme odvolání.

Komentáře   

0 # Anonymní 2017-10-18 14:36
Celý text mi přijde na běžné poměry české justice nadstandardně čitelný a konzistentní. Právní kvalitu hodnotit nedokážu, ale z laického pohledu má soudce bod za kvalitu vyjadřování. Víc takových.

/PB

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)