Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Rozhodně k soudu, nabídka je bohatá!

Předešlemež, že Brňané budou v nadcházejícím měsíci poněkud znevýhodněni, ti mají jen dvě možnosti: ve středu 4. října proběhne u Krajského soudu v Brně jednání o odvolání ve sporu David Navara v. guidemedia etc s. r. o. a 19. října mohou zajít k soudu městskému na hlavní líčení v případu Štěpána Reicha, souzeného za (smyšlené) napadení policisty.

Pražáci jsou na tom lépe. Čtvrtého mohou zajít ke Krajskému soudu v Praze na veřejné zasedání o odvolání Yekty Uzunoglu, odsouzeného za intriky proti jeho exmanželce Monice. Trest je podmíněný, tedy o nic nejde, ale snad se otevřou oči těm, kteří kurdského zločince dosud podporovali.
O den později bude vyhlášen prvostupňový rozsudek týkající se preventivního zásahu policie proti osobám, které chtěly protestovat proti pochodu Prague Pride 2014.
Neméně zajímavé věci nás čekají další týden. V úterý bude projednáno odvolání státního zástupce ve věci lehčí zločinecké skupiny RWU (aka čarodějnický proces), ve středu můžeme zajít k Obvodnímu soudu pro Prahu 2 na spor o náhradu za serii nezákonných domovních prohlídek (aka hledá se Borl), a ve čtvrtek na další jednací den hlavního líčení v největším polistopadovém politickém procesu, v němž je za vydávání knih a politické projevy souzen Adam B. Bartoš.

Komentáře   

0 # Tomáš Pecina 2017-10-02 19:23
Hlavní líčení v Mostě bylo zrušeno a přeloženo na 6. prosince.

Ostatní zmiňované případy nesleduji.
0 # Anonymní 2017-09-30 12:56
Ještě doplňte toto, je to soud s hellshop.cz:

infosoud.justice.cz/.../...

- znalcem je v tomto procesu Zouhar
0 # Anonymní 2017-10-02 22:03
Další kárné frašky u NSS v Brně: zejména 04.10.2017 v 10:00 - 16:30 hod., Mgr. Pavla Fučíková, kde má aparát obavy z početné veřejnosti, omezil její počet na 20 osob.
0 # gogo 2017-10-04 08:26
Kratina o svém procesu:
Musím ale lehce poopravit, za co jsem byl trestaný. Jelikož šlo jen o rudý prapor, nebylo to hanobení, ale paragraf 202 výtržnictví, za který se tehdy dávalo 18 měsíců natvrdo. A to mi opravdu hrozilo. Prokurátorka Ivanovová, která můj případ dostala, byla přísná bolševička. Měl jsem ale štěstí na advokátku Milicu Vejmělkovou, která mi byla přidělena ex offo a díky svému balkánskému původu byla patřičně razantní. Spolu s mým profesorem Otou Sklenčkou mě z toho průšvihu po dvou měsících dostali. Přišla mi obsílka o zastavení trestního stíhání cestou milosti od prezidenta Ludvíka Svobody.
Zdroj: revue.idnes.cz/.../...

Tak mě napadá, jak by taková věc probíhala dnes. Pokud vím, je horní mez za ideozločin až 3 roky, tedy jsme si oproti 18 měsícům polepšili.
A co myslíte, zafungovala by dnes obhájkyně ex offo a zastal by se studenta-extrémisty vyučující? O milosti nemluvě, vždyť sv. Vašík omilostnil tak maximálně spřátelenou zlodějku a podvodnici.

Čím dál zajímavější začínají být paralely dneška s 80. lety. Třeba se mi zdá, že na Národní příslušníci SNB nedomlátili ani tolik lidí jako Národní garda v Katalánii.

Demokratůra vzkvétá ....
0 # Anonymní 2017-10-13 18:41
"ve středu můžeme zajít k Obvodnímu soudu pro Prahu 2 na spor o náhradu za serii nezákonných domovních prohlídek (aka hledá se Borl)" - jak toto dopadlo?
0 # Tomáš Pecina 2017-10-13 19:02
Zatím se to vyvíjí dobře, pokračujeme 7. prosince.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)