Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Možnost, že by státní zastupitelství sua sponte vstoupilo do civilního řízení, jsem znal dosud pouze z učebnic: nikdy v praxi jsem se s tím nesetkal. Až nyní – znemožnit našemu spolku činnost je pro státní orgány zjevně tak důležité, že jsou ochotny sáhnout k jakémukoli kroku.

Vyrozumění o vstupu Vrchního státního zastupitelství v Praze do řízení, jeho vyjádření, naše replika.

Doporučuji nečíst po jídle: výklady VSZ ohledně spořádaného odsunu a jednotlivých politováníhodných a odsouzeníhodných excesů z něj jsou arci i na lačný žaludek náročnou četbou.

Komentáře   

0 # Anonymní 2014-07-14 15:03
Se správní žalobou ve veřejném zájmu jsem se také poprvé a naposled v praxi setkal v případě, kdy její podání bylo v zájmu rodinného příslušníka pracovníka NSZ. Asi tak. AHL
0 # Anonymní 2014-07-14 15:38
Zda se, ze instalace nove velitelky VSZ, pani na spinavou praci ze sveru Cech, nese sve plody.
Jeji instituce je nepochybne o skodlivosti spolku informovana velmi peclive treba od velitele UOOZ ...
No des, co se v teto zemi deje. Opravdu je to silne cteni.
0 # krystlik 2014-07-14 17:13
Podle všeho českému státu dochází, vážený pane Pecino, že přes všechny obstrukce boj proti registraci Vašeho spolku nakonec prohraje a ztrácí nervy.
0 # krystlik 2014-07-14 17:29
Chucpe je, když VSZ mluví o "excesech", tj. výstřelcích, které přivodily smrt 15 000 až 30 000 Němců českých zemí (podle českých odhadů) nebo cca 270 000 podle německých odhadů. Mně vyšlo s korekcemi na počet sudetských Němců v DDR (odtajněný po roce 1989) 430 000 mrtvých a nezvěstných následkem vyhnání československých Němců. U tolika osob se nemůže jednat o výstřelky! Po mém spekulativním odečtení všech osob, které se mohly vrátit k národnosti československé (na Těšínsku též k polské národnosti z Deutsche Volksliste, Abteilung III nebo IV), i se započtením válečných ztrát neklesne odhad pod 150 000 mrtvých a nezvěstných.


0 # Anonymní 2014-07-15 04:22
Na toto radsi neodpovidat, skoda mozkove aktivity.

Ale muzu se zeptat, zda jste nakonec podal ustavni stiznost? A jestli ano, zda ji uz odmitli a podal jste to k ECtHR. Diky.

Taky, jak dopadla zadost o omluvu kvuli te petici. Omluvili se?
0 # Tomáš Pecina 2014-07-15 07:38
Ale muzu se zeptat, zda jste nakonec podal ustavni stiznost? A jestli ano, zda ji uz odmitli a podal jste to k ECtHR. Diky.

Zatím k tomu není prostor.

Taky, jak dopadla zadost o omluvu kvuli te petici. Omluvili se?

Samozřejmě nikoli, soudruh napsal, že je vše v pořádku.
0 # Philip Sudak 2014-07-19 17:43
Ten Josef Černý se čemu diví?

Každý právník ví, že Československo, potažmo Česká republika, existují contra legem, že Království České, Markrabství Moravské a ten zbytek ze Slezska, co tady zůstal, jsou dosud, de lege lata, pod Habsbursko-Lotrynskou vládou. Ví to, pouze to přizná jenom potichu, či hodně opilý. Ale ví to.

Stejně tak každý ví, že samotný odsun Němců byl protiprávní, a že k němu nebyla Republika Československá jakkoli mezinárodně zavázána (ostatně, znal-li by mezinárodní právo, ani by to nebylo možné).

Tak s čím má pan st.zástupce problém?

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)