Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

O sporu Vladimíra Hučína s bývalým ministrem vnitra Tomášem Hradílkem (aka kausa gauner a psychologický terorista) jsme na tomto blogu informovali pravidelně, naposledy jsme psali o potvrzujícím rozsudku Vrchního soudu v Olomouci.

Na dovolání proti němu jsem už neparticipoval, Hučín ke mně ztratil důvěru: po neúspěchu ve dvou stupních a naprosto šílených rozsudcích není, upřímně řečeno, příliš divu, a nezazlívám mu to. Nyní, téměř po dvou letech, přišlo první rozumné rozhodnutí, rozsudek Nejvyššího soudu sp. zn. 30 Cdo 2455/2010.

V něm Nejvyšší soud judikoval, že odvolací soud za rozhodující považoval skutečnost, že v článku není žalobce označen za pachatele bombových útoků, nýbrž žalovaný interpretuje vývoj svého vnitřního přesvědčení. S ohledem na podaný výklad však je dovolací soud přesvědčen, že takovýto závěr není v souzené věci dostatečný, resp. plně adekvátní. I pokud odvolací soud odkazuje na to, že podle jeho mínění žalovaný tlumočí vývoj svého vnitřního přesvědčení (které je ve vztahu k žalobci v zásadě výrazně vyhrocené), neposkytuje možnost podřadit prezentované soudy pod množinu konkrétně existujících objektivních skutečností, které by takovéto značně znevažující kritické a veřejně prezentované náhledy na žalobce ospravedlňovaly. Je totiž nepochybné, že vnitřní přesvědčení jedince je především jeho privátní záležitostí, a je-li natolik negativně hodnotící, resp. ve svých důsledcích znevažující ve vztahu k jiné fyzické osobě, pak jeho publikace může být odůvodněna jen ve společensky aprobovaných případech při současné danosti odpovídajících objektivně existujících skutkových podkladů úvahy, resp. smýšlení o druhé osobě.

Podobně byla jako nepřípustně difamující reprobována označení gauner a psychologický terorista, která odvolací soud shledal pouhým legitimním vyjádřením názoru.

Komentáře   

0 # Anonymní 2012-03-31 18:54
Hučín JE gauner a psychopat, to těžko nějaký soud změní a s tím také umře. Kdybych to byl můj soused a já zjistil, že za mým plotem měl muničák, už by ani k tomu soudu nedošel po svých. Terorista je terorista, ať je cílem kdokoli a bojuje proti čemukoli.

cnemo
0 # Anonymní 2012-03-31 21:25
Tak ty asi o tom případu nic nevíš a nebo jsi nějaký komunistický provokatér. Ale tady za PC se ti to vyhrožuje. Postav se Hučínovi čelem. U soudu ho můžeš vidět a tam ukaž jaký jsi frajer ty zapařená srágoro.
0 # Anonymní 2012-03-31 21:36
Jen ať se na tom nepřiživuje teatrálník Šinágl a jeho esenbácká grupa. Snad už by Hučín dostatečně poučen co měl kolem sebe.
0 # Anonymní 2012-03-31 20:44
Re: cnemo
Ticho tam dole, čecháčku...!
0 # Anonymní 2012-04-01 18:54
Dobrý den, soudruhu! :P

JM
0 # Anonymní 2012-04-04 01:39
A hele, bojovník proti komunistickým nástěnkám:) O tom jsem dlouho neslyšel.
0 # Cach 2012-05-04 02:47
Hučín je člověk dvou tváří a zrovna nedávno prokázal, že ve skutečnosti je bezcharakterní gauner a psychopat, jak prohlásil Hradílek. Podrazil několik politických vězňů komunismu typickým kriminálnickým intrikem - účelovými vykonstruovanými pomluvami a jednoho z muklů připravil o hodně peněz z charitativního daru. Celý intrik prováděl společně se svým důvěrným kamarádem - libereckým estébákem Schnirchem, který má doma psychiatrický posudek na Hučína získaný ze spisu libereckého soudu. Nedávno to všechno vyšlo najevo a političtí vězni ty konkrétní lumpárny zveřejnili mezi společnými známými. Také jsem to četl. VH je pro mě tím největším zklamáním mezi antikomunisty. Měl by se stydět a ne na každého svého kritika jenom útočit. Co je ale šokující. Nejvíce ho kritizují jeho vlastní kamarádi a spoluvězni. Nikoli komunisté. To o něčem vypovídá. Že na tom jejich poznání a zklamání sakra něco bude.
Cach.
0 # Anonymní 2012-05-04 12:06
Vážený pane Cachu, nezlobte se, ale to co tady píšete, nebo spíš o čem píšete, je ve stádiu poloanonymního hanopisu šířeného maily, který může být stejně tak reálný jako to může být zpravodajská hra, dostal jsem jej před časem také. Jen jsem jeho relevanci posoudil jinak než vy..

Navíc taková vaše obecná tvrzení že: "Podrazil několik politických vězňů komunismu typickým kriminálnickým intrikem - účelovými vykonstruovanými pomluvami.. atd" má asi takovou relevanci jako tvrzeni státní zástupkyně v době Hučínova posledního zatčení, kdy do televize řekla, že "u něj byly nalezeny výbušniny".

Vaše řádky znevěrohodňuje i tvrzení o jakémsi psychiatrickém posudku od libereckého soudu, když více než důkladný psychiatrický posudek z doby jeho poslední vazby (a několikaměsíčního pozorování na vězeňské psychiatrii v Brně) vyšel pro Hučína velmi, velmi dobře a byl dokonce vyvěšený a k dispozici i na internetu..

Nezlobte se, ale váš příspěvek mě spíše zatím připadá jako řádky člověka který buď v dobré víře sedl na lep difimační kampani, nebo v horším případě (ale doufám že tomu tak není) se takové kampaně vědomě účastní...
S přáním pěkného dne,
Dušan Stuchlík

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)