Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

  • Dne 8. září od 8.30 hod. se u Krajského soudu v Ostravě, jednací síň č. 307, III. poschodí, budova A, koná první jednání ve sporu Vladimír Hučín v. Tomáš Hradílek. Bývalý ministr vnitra Hradílek napsal o Hučínovi do Lidových novin dva články, v nichž jej obvinil z autorství série bombových výbuchů v Přerově, nazval jej "gaunerem" a "psychologickým teroristou" a tvrdil, že některé z předlistopadových činů, za které byl V. Hučín pravomocně rehabilitován, jsou ryze kriminálního charakteru. Za to by se měl podle žaloby veřejně omluvit a zaplatit Hučínovi půlmilionovou relutární satisfakci.
  • Téhož dne od 13.00 hod. se u Krajského soudu v Hradci Králové, jednací síň č. 20, přízemí, koná druhé jednání ve věci sporu rodiny Habermannových s vodárenskou společností, která jim na rok odpojila vodu a nyní tvrdí, že tím nebylo nijak zasaženo do jejich osobnostního práva. Žalobci jsou jiného názoru, domáhajíce se za tento statečný čin náhrady ve výši cca 100 tisíc korun pro každého. Nepřesvědčivý výkon soudkyně Věry Adámkové jsme již na tomto blogu komentovali, snad bude o to lepší rozsudek. (jednání přesunuto na 1627. 10. 2009)
  • Dne 11. září od 13.00 hod. se u Okresního soud Brno-venkov, jednací síň č. 105, I. patro, budova A, koná třetí jednání o sporu podnikatele pana Michaela Vaška s Městem Kuřim, které neoprávněně nařídilo daňovou exekuci na jeho majetek, čímž mu – mimo jiné – na několik let uzavřelo přístup k bankovním úvěrům. Žalobce za to požaduje milionovou náhradu.
  • A konečně dne 30. září od 8.30 hod. se u Krajského soudu v Plzni, jednací síň č. 64, přízemí, koná první jednání o ochranu osobnosti v mediálně velmi sledované kause manželů Kolečkových z Karlových Varů, jejichž pronajimatel Štefan Orth nerespektoval soudem stanovenou povinnost zajistit náhradní byt a rozhodl se, že je přinutí byt opustit tím, že jej v rámci přestavby domu postupně destruuje. Měl by to být drahý špás: žalobkyně Květa Kolečková již nežije, avšak její manžel Oldřich Kolečko se pro Š. Orthovi domáhá půlmilionové náhrady za nemajetkovou složku újmy a u karlovarského okresního soudu o něco nižší částky na náhradě škody.


Aktualisováno.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)