Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Ministerstvo vnitra zrušilo rozhodnutí policejního presidia o částečném odmítnutí žádostí o informace týkající se Národní database DNA a s lehce pythickými pokyny mu vrátilo věc zpět.

Se sarkastickým úsměvem jsem v textu rozhodnutí kvitoval pasáž o tom, že v České republice žádná korupce není, ježto jde toliko o spekulace, a způsob, jak policie dbá o databasi DNA, je prostě vzorný – kdybych nečetl denně v novinách zprávy o tom, jak vzorně byly ochráněny informace z jiných policejních databasí nebo přímo z trestních spisů, určitě bych tomu uvěřil.

Komentáře   

0 # Anonymní 2011-05-31 22:38
Me se mnohem vic libila pasaz, ze o bezpecnost databaze se stara UOOU a ten zadny problem nenasel. Naposledy jsem teda slysel, ze PCR zaluje UOOU, ale to je jen detail.
0 # Tomáš Pecina 2011-05-31 23:14
Ano, je to tam: Navíc Národní databáze DNA byla v nedávné době podrobena rozsáhlé kontrole ze strany uvedeného Úřadu, který žádné netransparentní ani neoprávněné nakládání s osobními údaji neshledal. :-)

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)