Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Díky informaci Nejvyššího správního soudu vyšla najevo celkem neuvěřitelná věc: v senátu NSS, který zamítl mou kasační stížnost, seděl jeden předlistopadový komunista (předseda senátu Petr Průcha) a jeden kandidát vstupu do KSČ (Jaroslav Vlašín), aniž by cítili potřebu z projednávání věci se vyloučit. Já vím, universálně platné přísloví o drzém čele a poplužním dvoře… Samozřejmě se nestane nic, přestože v normálně fungujícím justičním systému by už měli na stole kárnou žalobu.

Příjemně mne překvapil naopak předseda soudu Josef Baxa, který, ač sám předlistopadovým kandidátem KSČ, proti rozsudku NSS veřejně vystoupil. Před tím člověkem smekám.

Komentáře   

0 # Anonymní 2010-12-10 09:10
Průcha? To je ten "expert" co napsal tak trhlou učebnici správního práva, že jí nerozumí snad ani on sám. Ten by se měl jít živit něčím jiným. :-)
0 # Anonymní 2010-12-11 18:37
Aha, takže pokud bolševik rozhoduje tak, jak se vám líbí, je to v pořádku. Pokud ne, je to svině bolševická... Nebylo by lepší, kdyby bolševici úplně zmizeli z veřejného života? Vždyť to jsou osoby, které prokázaly buď svou charakterovou vadu, nebo svou blbost a nekompetentnost.
0 # Tomáš Pecina 2010-12-11 18:47
Nejde o to, jak rozhodne, ale že vůbec rozhodne o věci, kde je zjevně podjatý. Baxa naopak musel vědět, že o něm vyjde najevo jeho kandidatura do strany, přesto veřejně řekl, že s rozsudkem NSS nesouhlasí.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)