Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Usnesením svého prvního senátu Ústavní soud odmítl ústavní stížnost Dělnické strany a potvrdil tak verdikt Nejvyššího správního soudu o jejím rozpuštění, jenž se tím stává pravomocným a vykonatelným. Celý text usnesení není zatím k disposici, pouze tisková zpráva Ústavního soudu.

Soudem zpravodajem byl František Duchoň, kmotry zjevně Carl Schmitt a Karl Loewenstein: formulace typu hodnoty reprezentované Dělnickou stranou lze podle rozhodnutí Nejvyššího správního soudu označit za neslučitelné s hodnotami českého právního řádu, na nichž Ústavní soud neshledal nic nepatřičného, dávají vzpomenout na nelehké období českého práva 70. let. I tehdy měl právní řád jasně vymezené hodnoty a kdo se s těmito hodnotami neidentifikoval, kupř. tím, že nosil dlouhé vlasy anebo se místo o Sovětský svaz zajímal o USA, byl předmětem represe právě tak, jako představitelé Dělnické strany.

Zbývá naděje, že zasáhne Evropský soud pro lidská práva a po kause Linkov bude mít tato země další prvotřídní ostudu a cejch státu, který nerespektuje ta vůbec nejdůležitější politická práva svých občanů.

Aktualisováno.
Text usnesení ve formátu DOC. Jeho obsahem jsem upřímně zděšen.

Komentáře   

0 # Matúš Švanda 2010-06-01 19:31
Text uznesenia je tu.
0 # Tomáš Pecina 2010-06-01 19:57
Vďaka, aktualizoval som.
0 # Anonymní 2010-06-02 08:03
Ono se to asi dalo čekat, včetně obsahu.
Že US rozhodl prakticky ihned po volbách, to je také zajímavá náhoda :-)

Miloš Pacák
0 # Anonymní 2010-06-03 23:50
Děs, běs, hrůza.

Soud byl nestranný, protože předchozímu návrhu na zrušení vyhověl. To je mi ale argument.

Nejednalo se o hon na čarodějnice, jelikož proces byl veřejný. COŽE?

A zbytek? Škoda mluvit
0 # Guy Peters 2010-06-22 18:28
Tak jsem si konečně našel čas a s oním usnesením jsem se seznámil. Jsem rovněž zděšen, tohle přeci Duchoň vůbec nemůže myslet vážně. Ač jsem velký kritik rozsudku NSS vláda v. Dělnická strana II, má alespoň elementární úroveň, kterou člověk od vyššího soudu čeká. Ten Duchoňův paskvil se směle vyrovná nejhorším výplodům okresních soudů.

Doufám, že to DS požene k ESLP. Ten by snad českou justici mohl naučit spravedlnosti.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)