Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Vlastností dobré parodie je, že ji lze jen s velkými obtížemi odlišit od skutečnosti: vynikajícím parodickým serverem je např. Infobaden News, kde musíte nad některými texty opravdu dlouho přemýšlet, abyste se ujistili, že nejde o realitu, zejména jsou-li vám servírovány po sociální síti, maskovány zkracovačem.

Dobrou právní parodií je také tento fake návrh zákona o vyvlastnění (ve skutečnosti ovšem propadnutí – vyvlastňuje se za náhradu) majetku Zdeňka Bakaly. Málem jsem se nachytal, ale je mi jasné, že jde o pouhou akci příznivců schwarzenberských knížat, kteří skutečně originálním, vtipným způsobem přenesli to, co obsahuje lex Schwarzenberg, do současné reality.
Jsem nadšen a tleskám: takto se má dělat demokratická osvěta!

Komentáře   

0 # gogo 2016-09-14 07:31
Dobré bývaly kdysi i feministky.cz, občas se urodí i na tisickrate.cz, nebo i az247.cz/.../

Když má člověk to štěstí a náhodou se dostane na podobný server v době zrodu, pobaví se nejen článkem samotným, ale užije si i výborné zábavy v komentářích, protože zpočátku hodně lidí bere články vážně. Postupem času už se nachytá málokdo.
Moc pěkná je např. diskuse k
tisickrate.cz/.../

Zdá se mi, že asi pomalu nazrává doba k nějaké zásadní změně ve společnosti. Přestávají se recyklovat staré vtipy a objevují nové, aktuální. Něco se děje.
0 # gogo 2016-09-14 07:42
Druhá strana reality je ale ta, že když si člověk přečte řadu výstupů Evropské komise a podobných papalášských orgánů, je přesvědčen, že jde o podvrh - ale nejde. V poslední době taková evropská směrnice o zbraních, nebo dřívější práce na zákazu žárovek a pomazánkového másla.
Já jsem přesvědčen o tom, že pokud by si člověk se znalostí eurokomisního jargonu založil server specializovaný na publikování falešných směrnic a direktiv, že by mohl psát dlouho bez toho, aby někdo poznal, že jde o brutální humor.
Dobré jsou taky články z oblasti duševního vlastnictví - např. z vámi zmiňovaného infobadenu
www.infobaden.cz/.../za-vyhled-se-bude-platit
V této oblasti s rozumem v hrsti nepochodíš - vůbec bych s nedivil, kdyby to komora architektů skrze pasení poslance vážně navrhla, ten to přilepil k nějakému zákonu, UOOU posvětil a parlament chválil.
0 # Vera Krečková 2016-09-14 17:02
Brzy už si nikdo nevrzne s nějakým nezávislým zpravodajstvím. Všechno si bude rovno v nevěrohodnosti.
Také pecina.cz
0 # Tomáš Pecina 2016-09-14 18:18
Proč myslíte? Dal jsem odkaz na záznam na oficiálním portálu justice.cz, takže nevěrohodný nejsem já, ale ministerstvo spravedlnosti.
0 # Anonymní 2016-09-21 07:18
www.psp.cz/.../tiskt.sqw?O=7&CT=915&CT1=0

Kdyz se z fikce stane realita

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)