Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Petr Uhl posměšně označuje ministra vnitra Milana Chovance za bakaláře obojího práva – rozuměj plzeňského i karlovarského. Nesouhlasíme: podle posledního Chovancova výroku se jeví téměř jistým, že velikán získal své fenomenální vzdělání na staroslavném učilišti v obci Diószeg (nyní Sládkovičovo).

Každý, kdo vystudoval právo a právní vědu kdekoli jinde, totiž musí vědět, že proti rozhodnutí přestupkového orgánu může podat odvolání pouze obviněný a poškozený, avšak druze jmenovaný pouze v případě, že uplatnil nárok na náhradu škody, přičemž z logiky věci vyplývá, že takové odvolání může být úspěšné toliko v případě, že přestupce byl uznán vinným, ale povinnost nahradit škodu mu uložena nebyla.

Ne, vážně ne: ministr vnitra se odvolat nemůže. Věřte mi.

Komentáře   

0 # Anonymní 2016-03-13 20:48
zo strany p. chovanca ide o ciste piiaar, aj ked som ochotny verit tomu, ze to nevie.
0 # Anonymní 2016-03-14 07:46
Odvolat se může, odvolání však má být posouzeno jako nepřípustné a řešeno následně jako podnět. AHL

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)