Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Jeho jméno je Jan Zelinka a český daňový poplatník jej vydržuje v posici čekatele na Okresním státním zastupitelství v Teplicích. Dílo, za něž je dekorován, si můžete stáhnout zde, a pro porovnání link na stížnost, na kterou elaborát reaguje. O případu jsme prvně psali zde.

Někdy si říkám, není-li přece jen lépe, když státní zástupce napíše do odůvodnění, že stížnost je nedůvodná, protože je nedůvodná, než když se pouští na viditelně tenký led právní argumentace.

I kdybychom odhlédli od kuriosity v podobě formulace bývalí členové rozpuštěné politické strany Národní odpor, jež osvědčuje oslův široký rozhled a hluboký vhled do problematiky soudobého extremismu, mlčením nelze přejít, jak je závěr o spáchání trestného činu obviněným konstruován. Jde vlastně o kontextový extremismus v kvadrátu: z toho, že symbol kolovratu/slunečního kola (který není, mimochodem, mezi zakázanými symboly ani v Německu) používá legálně vystupující ruská kapela, a symbolem lva se presentuje další legálně působící uskupení Sons of Bohemia, ve spojení s tím, že obviněný tento oděv měl na akci DSSS, jíž se účastnily další závadově oblečené závadové osoby, je jasné, že vystavení symbolu je projevem sympathií, bez ohledu na to, že symbol samotný nelze se žádným zakázaným hnutím spojit, a to ani sebedelší oklikou. Obviněný je zkrátka vinen, i kdyby měl na triku opičku nebo Ferdu Mravence.

Dekorovanému oslu měsíce k ocenění, spojenému s právem nosit oslí uši ve tvaru paragrafů, srdečně blahopřejeme. Snad jej budu mít možnost jednou poznat i osobně: věru, takového pitomce aby pohledal i – mírně řečeno – v intelektuálně málo stimulujícím prostředí našich státních zastupitelství!

Komentáře   

0 # Anonymní 2014-11-10 00:33
To je sila.

K tomu, aby obvineny vedel, ze propaguje nepatricne symboly staci, ze se par mesicu nato podiva do spisu, kde je mu to vysvetleno. Zajimave

Jinak je to nazor proti nazoru, statni zastupkyne nazor soudu nesdili a na to ma pravo. Samozrejme oduvodneni je idiotske, ale myslim si, ze ne na osel mesice.
0 # Báša 2014-11-10 02:23
Cena Kokot měsíce zatím nebyla vytvořena.
0 # Tomáš Pecina 2014-11-10 02:31
Domnívám se, že si ocenění tohoto myšlenkového průjmu Osem obhájím. Zkuste si to přečíst v kontextu se stručnou a jasnou stížností obviněného: usnesení nevyvrátilo ani jeden stížní bod, jen se pokusilo zjevnou nezákonnost "ožvanit".
0 # Anonymní 2014-11-10 04:57
Vetsinu stiznich bodu usneseni "vyvratilo." Statni zastupkyne rekla, ze s tim vykladem nesouhlasi a basta. Proto si myslim, ze "Kokot mesice" by v tomto pripade byl prilehavejsi.
0 # Anonymní 2014-11-10 17:14
OHLEDNĚ NÁRODNÍ FRONTY se jednalo o CITACI ZNALECKÉHO POSUDKU, takže vám z "argumentů" na osla nezůstalo nic.
0 # Tomáš Pecina 2014-11-10 17:22
Za to udělen nebyl.
0 # Anonymní 2014-11-10 08:07
Nevím, na jakých faktech je založen závěr "věru, takového pitomce aby pohledal i – mírně řečeno – v intelektuálně málo stimulujícím prostředí našich státních zastupitelství".
Dle mého názoru opak je pravdou.
0 # Anonymní 2014-11-10 10:02
Tedy asi takto:

nevěřili byste, ale takových chytráků je spousta i - s přeháněním - v intelektuálně velmi podnětném prostředí našich státních zastupitelství
0 # Leon Kreutzfeld 2014-11-10 11:21
Organ spravne rozpoznal, ze symboly, at uz zastupne nebo prime, mohou byt spolecnosti velice nebezpecne.

Uz stari Britove pouzivali silu symbolu v boji proti nazkum v Ardennach v r. 1944. (varovani: at to necte nikdo, kdo umi nemecky, je to nebezpecne a podleha to take Verfassungsschutzverbot):

„Wenn ist das Nunstück git und Slotermeyer? Ja! Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput!“
0 # gogo 2014-11-10 12:13
Souhlasím s panem Kreutzfeldem. Orgán se nenechal zmást a správně dekódoval poselství trička. Právě pro tuto schopnost jasnozřivé analýzy patří naše SZ a soudní znalci k vrcholu v oboru.
I v kultuře se již objevují první vlašťovky, oslavující tuto schopnost. Např. v závěrečném aktu divadelní hry "Ivánku, kamaráde" je takto vyobrazen delegát: "Já tam teda čtu kamaráde, ale cítím tam tak jako pičo".
0 # Anonymní 2014-11-10 17:26
Jiste jen nahodou totiz nemel obvineny na sobe tricko se svym oblibenym vecernickem. Asi bylo v pradle.
0 # Daniela 2014-11-10 21:45
Eskapady s tricky by si mohla ceska justice lepe osetrit, protoze podobna stihani bagatelisuji zavaznejsi prestupky proti lidskym pravum.
Cerne slunce je opravdu stary pagansky symbol, v Treti Risi nemel primarni vyznam, zdaleka to neni svastika na bilem poli , ani sieg heil...Stejne tomu logu rozumi jen nackove, takze skodlivost siroke verejnosti je minimalni..
Krome toho, jako pritizeni se obzalovanemu pricita akce s DSSS, coz plne nechapu, protoze ja se domnivam, ze po tom, co byla Delnicka strana rozpustena, vznikla nova strana DSSS, ktera se oficielne zrika nacismu , jeji pusobeni je zatim legalniho statusu. . Vzdyt v Duchcove pri poslednich volbach byla utvorena troj-koalice z CSSD, KSCM a DSSS. Panu Sobotkovi spolcovani s komunisty nevadi, ale dost se rozciloval ohledne DSSS. . Sice si o Vandasovcich moc nemyslim, ale jednani p.Sobotky se mi zda dost pokrytecke...
Budto at tu stranu zakazou a pak je duvod zminovat souvislost s Delniky, a nebo by se na to u soudu nemelo poukazovat.. Takhle je v tom gulas...
0 # Anonymní 2014-11-10 23:07
Kruciš, ten symbol na tričku se nebezpečně podobá symbolu mé oblíbené skupiny Queen. Jdu činit státem požadovanou sebekritiku...
0 # Philip Sudak 2014-11-18 06:45
Tak to dopadá, uplete-li se z hovna bič. Chlapec umí vcelku slušně argumentovat (rozuměj, na poměry OSZ a jeho "inteligence"), respektive, žvanit (což se cení!), jinak je, bohužel, hloupý, až to bolí. Pak se objevují perly, jako "rozpuštěná politická strana Národní odpor", no.

Osla si ale zaslouží, rovněž mu k němu gratuluji!

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)