Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Jak plyne ze zprávy zastupujícího místopředsedy soudu, kausa vydání Hitlerových projevů byla přidělena osmému trestnímu senátu Městského soudu v Brně, jemuž předsedá soudce Martin Hrabal. Ten prý musí nejprve celou knihu prostudovat – což mu rozhodně nezávidíme.

O soudci Hrabalovi máme pouze kusé informace, mediálně se presentoval v kause vulgárních e-mailů mezi vysokoškolskými profesory Hroch v. Horyna (zde i s videem z vyhlášení rozsudku). Onen skutek bylť arci podle našeho mínění spíše než přečinem demonstrací kvality a stavu špiček brněnské akademické obce (trestní právo by nemělo sloužit k postihování deliktů na úrovni krádeže třídní knihy), leč nepředjímejme, třeba bude jeho přístup v kause závadových předmluv rozumnější.

Komentáře   

0 # Tomáš Marný 2014-05-13 01:01
Kdy postnete obžalobu? Těším se na hodnotné čtení!
0 # Tomáš Pecina 2014-05-13 07:03
Zatím ji neposlali.
0 # Anonymní 2014-05-13 22:51
Ukázka z výhružných e-mailů

". (…) Stačí jedna injekce v trolejbusu, celkové ochrnutí, shniješ zaživa. (…) Myslíš si, že zalezeš a nebudeš vidět? Ani omylem, fešáku, už brzo to začne, dočkáš se. Shniješ"

Jinde byste nepřímé úmyly trestal, jako pokus o vraždu a obecné ohrožení a tady nad smrtící injekcí mávnete rukou? ! :-o

Petr V
0 # Tomáš Pecina 2014-05-13 23:35
A takhle podle vás vypadá trestný čin?
0 # Anonymní 2014-05-14 21:21
A co to tedy je? Výhružka smrtí není TČ?

PV
0 # Tomáš Pecina 2014-05-15 00:31
Trestěprávní relevanci mají jen takové výhrůžky, které mohou vyvolat oprávněné obavy. Nepřijde mi, že by se jednalo o tento případ.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)