Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Hlavní líčení v čarodějnickém procesu pokračovalo dnes u Obvodního soudu pro Prahu 2 tak, jak se na správný politický proces sluší a patří. Všechny důkazní návrhy obhajoby byly zamítnuty, poté následovaly téměř hodinu trvající závěrečné řeči. Ta přednesená státním zástupcem by klidně obstála v 50. letech, a došlo dokonce i na výtku stran urážek obhájce Roberta Cholenského vůči znalci Ivo Svobodovi: pan státní zástupce zřejmě trpí vzácnou vadou sluchu, protože my ostatní jsme slyšeli toliko serii urážek znalce vůči obhájci.

Po přerušení nejprve soudkyně Daniela Reifová rozhodla o námitce proti protokolaci a o námitce podjatosti, přičemž neopomněla zdůraznit, že vůči obhájci podjatá není, jen je jí líto obžalovaných, jak špatně jsou jím hájeny (ovšem: kdyby se plačtivě doznaly jako čtyři jejich spoluobviněné, mohla jim bojující demokracie jejich pochybení milostivě prominout nebo mohly dostat mírnější trest; snahou o obhajobu si jen přitížily). Protokol s pěti vykřičníky je pak samozřejmě zcela v pořádku.

Nakonec byl vyhlášen rozsudek, jímž soud dvě obžalované, viněné pouze z účasti na akcích pro děti, zprostil obžaloby, další dvě, které se zúčastnily i veřejných shromáždění, odsoudil k ročním podmíněným trestům. Pátá obžalovaná bude odsouzena v samostatném procesu později.

Nad dnešním jednáním cítím spíš smutek než hněv. Smutek nad soudkyní, pro kterou je svoboda prázdným pojmem, něčím, co si snad mohou dovolit, jak řekla v odůvodnění, někde v Americe, a která se neostýchá ponížit obhájce před jeho klientkami výtkou nekvalitně odvedené práce. Bohužel, toto je realita, v tomto stavu se současná česká justice nachází.

Komentáře   

0 # Anonymní 2013-10-21 17:50
Slovy klasika: velebnosti, já budu blejt.
Zdaleka nejhorší je ale to, že takto probíhají dnes a denně desítky soudů po celé zemi. Kdyby se to týkalo jen politických, tak by pro to snad člověk měl ještě pochopení - rozkaz je rozkaz.

-es-
0 # Anonymní 2013-10-21 19:51
no neřekl bych, že to bude někde ( Německu, Rusku, Itálii, ale i USA ) lepší

Petr V
0 # Marie Rausku 2013-10-21 20:04
Jsem zvědavá jak to dopadne po té "lhůtě"...
0 # Anonymní 2013-10-21 20:10
Paní soudkyně má pravdu, podobnou činnost, která jim je kladena za vinu, mohou beztrestně provádět pouze státní instituce nebo církve.
To dá přece rozum, mluvit veřejně o právech a názorech (nebo dokonce pořádat vzpomínkové besídky na svatého biskupa Mikuláše ) přece nepřísluší někomu tak nízkému jako je sprostý občan!
Obžalované si měli konečně uvědomit co mohou a nepoškozovat stát svou podvratnou činností jako je podpora odsouzených a jejich i vlastních dětí.
Myslím, že by měli být také potrestány rodiče ztotožněných dětí. V bojující demokracii není možné trpět závadovou výchovu těmto podvratným živlům (doporučuji odebrání na základě ohrožení mravní výchovy mládeže).
Uvědomělá občanka
0 # Anonymní 2013-10-21 20:32
Celý ten proces je jen ztráta času. Bohužel ale jediný způsob, jak si umést cestu k ESLP, je překonat všechny stupně našeho skvělého systému. Spíš by mě zajímalo, jak se se svobodou slova popere ESLP, jestli to k němu někdy doputuje.
0 # Tomáš Pecina 2013-10-21 20:37
Hodnotím to jako změnu taktiky a útok na obhájce. Jestliže soudkyně takto otevřeně obžalovaným řekla, že jejich obhájce je moula a bez něj by by na tom byly líp, nejméně jedna – "nejslabší kus" – ji poslechne a zruší plnou moc. Tím se Mgr. Cholenského zbaví Reifová u všech sedmi a odsouzení půjde dál hladce. Je to podlost, ale v souladu s jejím charakterem.

Souhlasím, že v případě M. Rausku šlo o politický rozkaz: odsoudit Finku za skutek, který není ve Finsku trestný, se bojující demokracie bála, a proto ji nechali být.
0 # Anonymní 2013-10-21 21:22
To s M.Rausku jste reagoval na tenle koment? paragraphos.pecina.cz/.../...
0 # Tomáš Pecina 2013-10-21 21:26
Ano, nevšiml jsem si, že je jinde.
0 # Anonymní 2013-10-21 23:02
A já jsem myslel, že Adámková je ten vrchol.
0 # Anonymní 2013-10-22 11:55
Doufám, že se obviněné "teroristky" s trestem nesmíří a odvolají se. Taková drzost nesmí policii, státnímu zás-tupci, znalci, ani té podkuřovačce Reifové projít. Začínám mít ale trochu obavu o další osud pana Cholenského. Zdá se, že rafinovaní orgánové "bojující demokracie" již zahájili tažení proti dalšímu nepohodlnému advokátovi a jistě si dají tu práci, aby se i na něho něco našlo:-(
0 # Anonymní 2013-10-22 19:32
0 # Anonymní 2013-10-22 23:13
tohle sem asi zalinkovala pi.Palfiova nebo nekdo jiny od Slachty komu se o plesatejch i zdava, co?
0 # Anonymní 2013-10-23 00:52
Třeba se fízlům konečně podaří pana Gúgla pumpnout o informace v rámci vyšetřování ideozločinu...:-)))
0 # Anonymní 2013-10-23 00:41
já vidím skóre jako jednoznačný úspěch. Kdyby šly členky sdružení bolševickým fízlům na ruku, mohly by být odsouzeny všechny. Takhle byla 40% šance na úspěch hned v první instanci, počítáno a posterori. A doufám, že nezůstane jen u první instance. Potvrzuje se známá pravda, že fízl není ničí kamarád.
0 # Tomáš Pecina 2013-10-23 02:53
To jsou ty paradoxy: ty dvě podmíněně zastavené musely zaplatit 10, resp. 20 tisíc "pokuty" (do fondu obětem trestné činnosti), zaplatí sedm tisíc náklady řízení, nesou si náklady obhajoby a ještě jsou v podmínce, včetně záznamu v RT, takže to opravdu není taková výhra, jako to paní soudkyně maluje. Naše "zatvrzelé" jsou částečně zproštěny a částečně jdou se slušnými šancemi do odvolání.

Podobně zločinecká skupina B, tam to možná bude ještě markantnější.

Ergo "špatná" obhajoba Mgr. Cholenského zajistila už teď pro obžalované lepší výsledek než "dobrá" obhajoba jeho kolegů.
0 # Marie Rausku 2013-10-23 10:45
No moje šéfka (tady ve Finsku) ta naprosto nechápe, neustále jí celá ta situace překvapuje, ta situaci jí připadá v civilizované demokratické společnosti takřka nemožná. (Mistr Svoboda by jí jistě na to řekl, že je slabomyslná případně opilá, když to nechápe. Nicméně moje šéfka má dva akademické tituly z oblasti ekonomie a práva, ale neuvádí je na vizitkách či při podpise a nevyžaduje oslovení paní docentko). Podle mého estonského kolegy takové procesy nejsou ani tam, a to je Estonsko postsovětská země. Tam naopak stále ještě soudí a zavírají pomahače starého systému. S čarodějnickým procesem, jehož jsem účastnicí, jsem se musela svěřit i svému lékaři tady ve Finsku, který je původem z Azerbajdžánu, byl také překvapen a uveden v úžas, co se v zemi EU děje...
0 # Anonymní 2013-10-23 11:26
To TP: já jsem to celé nečetl, na to jsem moc líný, ale znamená to, že těm přiznavším se v podstatě fizlíci nabídli "pokutičku se slevou", čili stejné parazitní chování, jako je typické například u silniční buzerace?
Nechtějí soudruzi taky v boji s ideozločinem zavést správní delikty, aby se víc na občanech vyvařilo??? :-)))

No můžu vám říct, že po zkušenostech, které zde prezentujete, neřeknu parazitním fízlům už ani slovo, nikde a nikdy, jakože zatím jsem neměl příležitost. Takoví gauneři, ty aby skutečně mezi tou nejtvrdší galerkou pohledal.
0 # Anonymní 2013-10-23 15:10
Pani Rausku, ono se neni cemu divit, ze to nechapou.

Vsechny ty zeme vasich kolegu, o kterych je rec, se velmi jasne snazili vyhranit proti Rusum, jakmile se jim k tomu dala prilezitost. A vyhranene zustavaji. Navic maji zrovna vsichni tihle (Finove, Estonci, Azerbajdzanci) s Rusy velkou, takrka intimni a zivou neradostnou historickou zkusenost.

Bohuzel, tuzemske letite poklonkovani a lezeni do zadku Rusum (vrcholem je soucasny i minuly prezident), skutecnost, ze CSSR byla nejloajalnejsi sovetsky satelit (s poctem clenu komunisticke strany v % dokonce vetsim nez v samotne SSSR), to ve je primo umerne vlivu, jakou tady ve state (spolecnosti i ekonomice) meli a maji Rusove (a jejich lide) tehdy a dodnes. Tomu odpovida stav vyporadani s minulosti a tomu zase soucasna situace.

Ale pokud se nevyporadame s minulosti (coz hned tak nevypada) bude nase situace ne stejna, ale budeme se propadat (a to vcetne vykonu spravedlnosti) hloub a hloub do oligarchicko-totalitniho systemu vz.: Rusko/Ukrajina.
Vase kauza je prikladem toho, ze justice a specialni policejni slozky nezahali a tem Rusko/Ukrajinskym pomerum se priblizuji milovymi kroky.
0 # gogo 2013-10-23 16:44
Vy snad máte pocit, že tyhle manévry a čarodějnické procesy nám sem DNES zavedli Rusové?
Oni nám přikázali zavést ten skvělý paragraf, kvůli kterému nelze vést diskusi o některých historických událostech? Vždyť tohle nebylo takhle natvrdo ani za nejtužšího bolševismu!
0 # Anonymní 2013-10-23 17:02
Na tvrdo to takto za bolsevismu bylo taky, jen se o tom nemluvilo, jelikoz v tabore miru a socialismu prece stastny lid k "revansismu" nemel duvod.

Rusky vliv k nam kdysi zanesl bolsevismus, rusky pragmaticky vliv k nam nasledne zanesl revizi systemu, ktera obnasela formalni zmenu systemu pri uchovani mocenskych mechanismu a justice pod vlivem jejich(totalitnich) praktik a personalni kontinuity.
To co se deje, je dusledek metodicke a personalni kontinuity s totalitnim systemem.

Navic:
- na techto nestastnicich se doladuji postupy a mechanismy, pro dalsi akce, stejne jako se na nich delaji klicove (protidemokraticke) nalezy u US atd.. (ostatne prikladmo Rathova obhajoba place ve veci odposlechu na postupu, ktery si UOOZ nechal u US legalizovat prave na extremsisticke kauze ( Power1)).

- Umele vytvareni (casto primo provokace) a nasledne nafukovani hrozeb "extermismu, nacionalismu, revansismu, neonacismu.." je metoda a metodika, kterou pro ovlivnovani verejnosti KGB ordinovala zapadu jiz od 50 let zcela soustavne a metodicky a to samozrejme i pres tajne sluzby svych satelitu. A ve vybave byli i pumove atentaty a mrtvi (napr. www.ceskatelevize.cz/.../410235100221035-strasburk )
A neni nejmensi duvod s domnivat, ze by se od techto metod ustoupilo, tim spis, ze se jevi jako vyhodne a vhodne pro danou potrebu. (Vyvolavani neklidu v spolecnosti, definice nejakeho "tridniho nepritele" na jehoz lidkvidaci je mozne si delat kariery a sbirat verejne body, likvidaci pripadnych iedovych oponentu (onalepkovanych jako revasiste drive, nyni moderne PEX) a hodi se to i na pripravu a konsolidaci policejne- justicni masinerie.

To je ale nahoda, ze nahle "zintenzivneni neonacismu" (byt realna situace na PEX scene byla prave opacna) v CR prislo v dobe, kdy natvrdo zacal boj o radarovou zakladnu, co?
0 # Anonymní 2013-10-24 18:03
Kdyz si vezmu onen novy clanek, tak devcata, co se nepriznaly dostaly mene nez ty, co spolupracovaly s tim, ze tyhle maji jeste sanci se odvolavanim dobrat spravedlnosti a byt zprosteny.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)