Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Okresní soud v Mostě vypracoval a doručil rozsudek ve věci Lucie Šlégrové, viněné přečinem závadového řečnění. Podrobný výklad ústavněprávních konotací kausy si od jeho četby arci neslibujte, soudkyně Bohumila Huňáčková byla zjevně hodnotově zformována v době, kdy byla ještě soudružkou a kdy samotná zmínka o existenci lidských práv mohla člověku snadno přivodit inkarceraci; otázkou, pravda, je, o kolik jsme na tom lépe dnes, kdy i ti nejprogresivnější advokáti chápou zmínky o ústavních právech spíš jako dekorativní, protokolárně povinnou součást svých podání…

Komentáře   

0 # Anonymní 2013-10-03 13:47
"I ti nejprogresivnější advokáti chápou zmínky o ústavních právech spíš jako dekorativní, protokolárně povinnou součást svých podání" - to jste vzal kde?

+ pokud Vás mrzí, že se soudkyně střízlivě držela věci a nepolemizovala s Vaší "závěrečnou řečí", je třeba připomenout, že zde primárně nemělo jít o Vaši exhibici, ale o trestní věc sl. Šlégrové.

Ale to vše zde již bylo propráno ze všech stran před cca měsícem.
0 # Tomáš Pecina 2013-10-03 13:51
Se závěrečnou řečí polemisovala, což mám naopak za poněkud nadbytečné, ale vadí mi téměř úplná absence polemiky s obžalobou.

Ano, před měsícem jste mi opakovaně vysvětloval, jak špatná obhajoba L. Šlégrové byla, a můžete v tom pokračovat i na tomto místě. Můj názor nicméně neovlivníte, obhajoba včetně závěrečné řeči byla velmi dobrá, účinná a úspěšná.
0 # Anonymní 2013-10-03 15:41
Taky si myslím, že obhajoba byla dobrá, už třeba jenom proto, že osvobozující rozsukek přišel už v první instanci a ne jak to v podobných kauzách bývá až u ústavního soudu.
0 # Tomáš Pecina 2013-10-03 18:31
Já mám z rozsudku intensivní pocit konce 80. let: demonstrace byla národním výborem řádně povolena, nikdo z pracujících si nestěžoval, veřejná bezpečnost ji na místě nezadržela, a ani soudruzi z Ústavu marxismu-leninismu se neshodli, jestli řečnice hanobila náš socialistický společenský řád, tak když teď máme tu perestrojku, tak ji osvobodíme.
0 # Anonymní 2013-10-08 21:10
Není toto také závadový, rasistický - nebo jak se to správně nazývá - web? www.protiproud.cz/

Proč tomuto webu není věnovaná pozornost v médiích, P & L, OČTŘ apod?

Petr V

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)