Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Lidové noviny thematisují jedno z aktuálních bojišť frontových bojů mezi občanem a státem, povinnost lékaře oznamovat, že rodiče nenechali své dítě řádně očkovat. Věcně se jedná o podobnou záležitost, jakou je boj mezi Českým telekomunikačním úřadem a mobilními operátory, jehož výsledkem jsou nejvyšší ceny za tyto služby v Evropě: farmaceutické společnosti dávno vědí, že efektivnější než zaměřit marketingové aktivity na spotřebitele je zacílit na státní úředníky, kteří ve svatém zápalu a v zájmu zdraví populace zařadí mezi povinná očkování cokoli, a pokud možno ve formě, která bude pro státní rozpočet nejdražší a pro kasu výrobců očkovacích látek – jakož i pro osobní úřednická konta – nejpřínosnější. Pro voliče se ve druhém, stínoherním plánu hraje maňáskové divadlo o šílených biomatkách a odpovědných lékařích, kteří tvoří poslední hráz bránící nové pandemii slezinné sněti, dýmějového moru a nemoci šílených krav.

Má tedy lékař povinnost udat rodiče, kteří nechtějí uposlechnout a dát své děti očkovat tak, jak stát stanoví? Domníváme se, že ve většině případů nikoli. Sedes materiæ tkví v otázce, jaký je v tomto případě rozsah rodičovské odpovědnosti, neboť podle § 10 odst. 4 ve spojení s § 6 písm. a) bod 1 zákona č. 359/1999 Sb., o sociálně právní ochraně dětí, mají lékaři povinnost nahlašovat OSPODu děti, jejichž rodiče neplní povinnosti plynoucí z rodičovské odpovědnosti. Ta je vymezena ustanovením § 858 ObčZ a zahrnuje péči o zdraví dítěte. Až takové rozhodnutí o odmítnutí očkování, jímž by bylo zdraví dítěte v materiálním stupni ohroženo, zakládá shora označenou povinnost lékaře. Odmítnutí očkování zbytečného, jehož cílem a jediným účelem je zvýšení zisku výrobce vakciny, takovým deliktem není, a lékař proto není povinen oznámení úřadu učinit.

Tento závěr, domníváme se, může obstát i ve světle judikatury Ústavní soudu, jinak, pokud jde o povinné očkování, dosti rozpolcené a nejednoznačné. Tento soud se příkladmo v nálezu sp. zn. I. ÚS 1253/14 zabýval výhradou svědomí a pozastavil se i nad tím, že není zajištěn mechanismus, kterým by byly reparovány škody na zdraví dítěte v důsledku očkování. Máme za to, že tyto úvahy by vůbec nebylo možno v rovině judikatorního diskursu Ústavního soudu vést, pokud by důvody pro očkování byly takového druhu, že by jeho zanedbáním mohlo dojít k ohrožení zdraví dítěte. To jsou arci spíše náměty na budoucí vehikula pro rozhodovací činnost soudů; pro tuto chvíli je na odvaze konkrétního lékaře, zda udání na odbojné rodiče učiní čili nic.

Komentáře   

0 # Anonymní 2018-04-17 09:58
Advokátský proces - další svinstvo, co připravuje chátra z Ministerstva spravedlnosti na popud ČAK.
0 # Tomáš Pecina 2018-04-17 12:02
Nechtěl/a jste svůj text čirou náhodou umístit jinam? K tomuto thematu přece nemá vůbec vztah!
0 # Anonymní 2018-04-17 17:20
Nechtěl jste p. Pecino umístit svůj text jinam? Váš komentář k mému komentáři vůbec nemá vztah. Evidentně to potřebujete vysvětlit po lopatě: Jako farmaceutické firmy si "ochočily" zákonodárce povinným očkováním, aby si zvýšily tržby (Váš příměr), tak i ČAK si "ochočuje" MSp, zákonodárce, aby advokáti si zvýšili příjmy. Think Mr. Pecina, Lol.
0 # Tomáš Pecina 2018-04-17 17:26
Ach tak, děkuji za vysvětlení!
0 # gogo 2018-04-17 12:32
Které konkrétní vakciny považujete za zbytečné? Kdysi se např. očkovalo proti tetanu co 10 let, pak to natáhli na 15 a nedávno, když jsem se zajímal, mi bylo sděleno, že vakciny nejsou a že je to jedno.
Na druhé straně, vrátil se nám do republiky po 50 letech černý kašel.
0 # Anonymní 2018-04-17 13:06
Černý kašel se vrátil s imigranty z Vietnamu .....tj to byl obohacující multikulturní dovoz :)
0 # Anonymní 2018-04-17 18:18
Jak radí lékař, kdykoli se dostanete do styku s farmaceutickým průmyslem či lékaři, musíte si položit elementární otázku: "Stojí před vámi opravdový lékař nebo podnikatel ve zdravotnictví?"

A to platí i pro vakcíny. Mnohé z nich jsou zcela zbytečné:

petr-kubac.blog.cz/.../...

Miloslav Ponkrác
0 # gogo 2018-04-18 09:08
prof. Klener:
---
Ve zdravotnictví bych mohl uvést spoustu příkladů, například se zrušilo povinné očkování, ačkoli jsme byli nejproočkovanějším státem v Evropě. Teď máme problém s návratem spalniček, které tady už vůbec nebyly, černým kašlem, který se tady také už neobjevoval. Stoupá také výskyt tuberkulózy, i když to souvisí s větším přílivem cizinců, kteří to sem zanesou. Ale dětské infekce byly úplně vymýceny. A bohužel podobně se tak děje i v jiných oborech.
---

... hlavně, že máme komise na kontrolu kotlů a zákaz žárovek
0 # Anonymní 2018-04-18 09:34
Pánové v EK evidetně nemají do co dělat a vymýšlejí kokotiny - viz. jejich nedávná snaha dát robotům status osoby .

theguardian.com/.../...
0 # gogo 2018-04-17 12:37
Nedávno jsme debatovali se známým, který má obchodní svazky v Británii právě na téma oznamovací povinnosti lékařů. Tam šlo ale o to, že čím dál více obyvatelek Británie je obřezaných, tak se diskutovalo o tom, jestli je obřezávání holčiček cosi, co by měl stát podporovat, ignorovat, nebo potírat a jak by se měli pediatři stavět k situaci, kdy se v daném britském klanu obřezává a narodí se jim další dcera.
0 # Anonymní 2018-04-17 18:20
Co na to říká muslimský starosta Londýna?

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2018-04-17 18:41
Zvlastni je, jak Cesi/Moravane jako jediny narod na svete (alespon pokud jsem mel tu cest) resi, kdo je kdo.

Prijedou za mnou na navstevu znamy z Danska/Nemecka/SPanelska/Slovenska, jedeme po hgw, predjizdime cernosku v novem Yukonu a vsichni reknou: "tvl-ta "zenska" ma krasny auto".

Prijedou pribuzni z CR, stejny pribeh, stejne/podobne auto, a vsichni do jednoho reknou: "Ty vole, kde vzala ta "cernoska" na tak pekny auto"?

A p. Ponkrac se nezapre-hlavne dulezity zminit to "muslimsky". Kdyby byl white/krestan starosta Londyna, zeptal by jste se:

"Co na to rika "krestansky" starosta"? To uz snad musi byt nejaka diagnosa+p. Krystlik ma/mel svatou pravdu....

Neocon
0 # Anonymní 2018-04-17 19:35
Jen hlupák a/nebo Neocon může předstírat, že obřízka žen a jejich frekvence nijak nesouvisí s tím, zda to vede muslim, křesťan či ateista.

Malá nápověda: Kdo asi obřezává ty dcery v té Velké Británii? Ateisté snad? Křesťané? Nebo příšlušníci klubu rezavých?

Nebo snad pochybujete o tom, že křesťanský starosta se bude k odřezávání klitorisů děvčátkům stavět jinak než muslimský starosta?

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2018-04-17 20:15
Opet a znovu-my se tu nebavime o zenske obrizce, bavime se tu obecne o tom, zda-li "....by jste zminil vyznani u starosty toho, ci onoho Mesta, kdyby to byl white krestan....".

Odpoved mela byt "ano/ne", nikoliv Vase klasicka/povestna omacka.

Neocon
0 # gogo 2018-04-17 20:22
Dělají to očividně obyvatelé Británie. Oni tihle Britové, Němci, Francouzi a Belgičané v posledních letech našli zalíbení v ořezávání dívčích genitálií a taky, a to zejména Britové (nebo obyvatelé Británie) v polévání ženských obličejů kyselinou.
Francouzi zase rádi jezdí auty po lidech, ale to sem nepatří.
Tady šlo o to, zda mají pediatři nějak reagovat na to, když zjistí, že dítě není a nebude očkováno, nebo např. v britském klanu je praktikována obřízka nebo sňatky osmiletých s čtyřicetiletým do polygamního manželství a jsou na řadě další děvčátka.
Někteří Britové to tak mají rádi a někteří zase ne a je otázka, jak se má zachovat ten lékař.
0 # Anonymní 2018-04-17 20:47
Tohle je Gogo nezpochybnuji, mam na to docela jasny nazor jiz dlouhou dobu. Otzaka jen byla, po 3ti, zda-li by se p. Ponkrac takto debilne zeptal, kdyby byl Mayor Londyna white krestan-nic vice.

Neocon
0 # gogo 2018-04-17 21:04
Myslím, že téma článku se týká přístupu lékaře, případně jeho povinnosti vůči společnosti. Ti čeští by třeba měli hlásit věci jako podezření na zneužívání, týrání nebo mrzačení. Také by měli zaznamenat vyhýbání se preventivním prohlídkám a očkování. No a otázka je, do jaké míry jsou to věci výhradně rodinné a do jaké to má regulovat stát.
A já jsem to rozšířil na praxi v Británii, protože jsem měl na to téma nedávno zajímavou diskusi s člověkem, který to měl z první ruky. Tam opravdu očkování neřeší, jsou už prostě mnohem rozvinutější a dosáhli velkého pokroku.

0 # Anonymní 2018-04-17 21:25
V poradku Gogo-otazka znela jinak. Jinak tady to je pomerne lehce vyresene-hlasi se vsechno, i blba facka, za tu jdete do Jailu.
A ohledne ockovani-neni obecne sice povinne, ale nevezmou Vam dite do skolky, ruznych zajmovych krouzku-trh si to tim padem vyresil sam.
Nicmene, otazka byla jak jsem psal jiz 4x, na neco uplne jineho.

Neocon
0 # Anonymní 2018-04-17 21:31
Neocone, já chápu, že jste hvězda morálky. Co bychom si bez vás počali. Já už jsem ale ztracený hříšník a kacíř, a uděláte lépe, když si své hloupé výstupy k mé osobě ušetříte.

To, že se množí a je tolerována muslimská obřízka, a je to problém i pro lékaře je problém, který souvisí s muslimy, nikoli s křesťany - ač chápu, že je to nad vaše mozkové síly.

Ostatně je to problém bve Velké Británii letitý. Při operaci už třeba nezáleží na čistotě, pokud by to mělo znamenat, že by si muslimka měla sundat uspiněný a nejspíše infekční hadr ze sebe:

expres.cz/.../...

A opět, je to věc, která souvisí s tím, zda to vede muslim či křesťan. Takže na debilní otázku Neocona (adjektivum debilní použil Neocon sám) odpovídám, že kdyby to vedl křesťan, tak by s obřízkami bylo méně problémů, tudíž bych se nezeptal. Doufám, že Neocon už může klidně spát.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2018-04-17 21:41
"Neocone, já chápu, že jste hvězda morálky."

Nikoliv.

"....A opět, je to věc, která souvisí s tím, zda to vede muslim či křesťan...."

Jen jsem se Vas zeptal, 4x na jednu primitivni otazku-on totiz zadny Mayor v zadnem meste na takove veci, jak se tu snazite nalhat, totiz nema zadny vliv a to byl muj point.

Neocon
0 # Anonymní 2018-04-17 21:52
on totiz zadny Mayor v zadnem meste na takove veci, jak se tu snazite nalhat, totiz nema zadny vliv

Tak určitě, ani když se je snaží ve spolupráci s místní policií aktivně léta tutlat... Ergo, další opakování vaší debilní otázky fakt nemá smysl.
0 # Anonymní 2018-04-17 22:06
Jasne ze ne, zadny starosta na svete na takove veci nema vliv. Ututlat je vec, ktera se stalo "po cinu", ta se samotnyma vecma, ktere se deji a budou dit, nema zadny vliv.

To je jako by jste napsal, ze Krnacova je zodpovedna/mohla ovlivnit to, ze na Zahradnim meste Franta znasilnil Honzika na firemnim vecirku, nebo ze starosta Vegas je zodpovedny za strelbu z October 1st, lonskeho roku.


Starosta NEni ministr vnitra. Proberte se chlape.

Neocon
0 # Anonymní 2018-04-17 22:46
Neocone, bravo! Starosta nemá žádný vliv na dění nikde! Je tam jen pro bezmocné dívání se, co se děje. Nic nemůže ovlivnit. Na čem jedete?

Navíc si pletete slovesa. Slovesa "ovlivnit" a "být odpovědný" jsou slovesa s dvěma diametrálně různými významy, ač se tváříte, že jsou stejná.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2018-04-17 23:06
Ano, p. Ponkrac-starosta neni, jak jsem Vam tady jiz psal, Ministr Vnitra, a na tyto veci nema zadny vliv.
Jinymi slovy-kdyby byl stavajici starosta dejme tomu Londyna, 40catnik, blondak, ultra krestan, ex military s 3 tours v Afgh., tak na chod a deni techto veci v tehle komunitach, by nemel, nema a nebude mit zadny vliv-presne jak jste napsal, p. Ponkrac.
(mozna by to mene tutlal, mozna by to dokonce nafukoval a byl obden v Tv News, ale to se bavime o vecich "posleze")

Kdo z principu tvrdi opak, je budto blazen, idiot, lhar a nebo vsechno dohromady. Jina varianta, tedy 5ta, neexistuje.

Neocon
0 # Anonymní 2018-04-17 23:16
Neocone, to že jste mimo realitu, jste už napsal tolikrát, že se nemusíte opakovat. Vaše mylné tvrzení se nestane pravdou, ani když lidi s jiným názorem ještě miliardkrát nazvete blázny, idioty, lháři.

Starosta má na bezpečnost města vliv zcela zásadní. Zvláště jeho ideje a názory, tedy i víra a vyznání.

diskuse.tiscali.cz/.../...

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2018-04-17 23:32
Mimo realitu jste Vy, ale to neni podstatne. Starosta v US muze lecos, Ruddi snizil kriminalitu, ale to se bavime o bezne/poulicni.
Kdyz Krnacova v Praze zvysi stavy MP o 20 tisic lidi, tak samozrejme ze ubyde bezna/poulicni kriminalita+prestupky v doprave.

Ja tady ale celou dobu pisu, jak jste si jiste racil vsimnout, o tehle vecech v ramci komunity, kterou zadny starosta, ani Guliany, ani nikdo jiny, ovlivnit nemuze a nikdy nemohl.

Neocon
0 # Anonymní 2018-04-18 00:10
Neocone, vážně si myslíte, že vám někdo zbaští, že někoho zaměstnáváte? Natož desítky lidí? Kdybyste skutečně byl takto podnikatelsky zaměřen, nemohl byste zůstat nepolíben realitou a zůstat tak naivní, jako 12letá holka.

Kdybyste skutečně podnikal a zaměstnával tolik lidí, tak s vaší naivitou a názory už byste byl na tom špatně. Pokud vás ovšem neplatí Šoroš nebo Janeček nebo Dientsbier či podobně, kde šíření podobných věcí máte v popisu práce, pak se omlouvám.

A nyní se poroučím, myslím, že jsme zbytečně zahnojili tuto debatu off topic tématem.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2018-04-18 00:25
"Neocone, vážně si myslíte, že vám někdo zbaští, že někoho zaměstnáváte?"

Ja? Me je preci uplne jedno, jestli nejaky p. Ponkrac, ci p. Buran, ci nekdo dalsi zde, veri tomu, co zde pisu, ci nikoliv.

Tohle neni aplikace pro hypoteku, uver pro auto, nebo seznamka, kde by me asi z podstaty veci zajimalo, zda-li nekdo veri tomu, co tvrdim-verte si p. Ponkrac cemu chcete a jak chcete (coz ostatne vzhledem k Vasi "praci"-hadani z hvezd za 700 ceskych/hodku, take evidentne delate).

Neocon
0 # Anonymní 2018-04-18 01:46
Neda me to, p. Ponkrac, ale proc spekulovat, kdyz mate ty svoje hvezdarsko/nadprirozene schopnosti, ktere dle Vas funguji a nemate o tom pochybnosti, jak jste tady onehda vysvetloval mnoha lidem a Gogovi, tedy:

Proc to neudelate takhle:

1. Je Neocon lhar?
2. Lhal nam tady nekdy za poslednich 5 let?
3. Zamestnava lidi?
4. Je mu 39 let?
5. Zije ve Statech?
6. Ma zenu (born 01/1982 St. Barbara, CA a 2 deti, (3 a 7)
7. Pise nekam jinak nez sem, vyjma FcB Honza Paluska a Vit Zvanovec?
8. Je nekym za to placen, ze sem na Blog p. Peciny pise?
9. Je ten nekdo Soros, Janecek, nebo Dienstbier?

Proc tyhle trivialni otazky ANO/NE nezadate hvezdam a pak zde nezverejnite vysledky?

Neocon
0 # Anonymní 2018-04-18 02:38
Neocon: Takže bylo vytvořeno 19 zbytečných příspěvků jen proto, že jste se rozhodl za každou cenu prosadit:

1) Že jsem nemorální člověk, stejně jako všichni Češi/Moraváci, protože rasisticky a xenofobně tvrdí celý můj národ takovou hloupost, jako že odřezání klitorisu děvčátkům souvisí s muslimy, nikoli s křesťany.

2) Protože jste si vzal do hlavy, že starosta je jen figurka za vitrínou nemající reálně na nic vliv.

A k tomu, abyste své nesmysly na úrovni prosadil jste zvolil asertivní techniku grafomonové desky.

Sám sobě neustále děláte ostudu, a sám sebe znevěrohodňujete. Ať napíšete cokoli a kdykoli, vždycky je to taková ptákovina, že kdybyste věřil v Aštara Šerana nebo stvoření světa Létajícím špagetovým monstrem, budete vypadat jako menší hlupák.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2018-04-18 02:43
1. "....Že jsem nemorální člověk...."

Nikoliv, jen je zvlastni to, co jste napsal. 4x jsem se Vas zeptal na banalni otazku-stacilo odpoved "ano/ne" a tahle debata nemusela probehnout. Ja jsem od tematu, na rozdil od Vas, neutekl. Opakuji, stacilo strucne "ano/ne".

2. "Protože jste si vzal do hlavy, že starosta je jen figurka"

Nikoliv, tenhle pribeh se nikdy nestal. Starosta neni figurka, a uz vubec ne v anglosaskem svete.
Jen, bohuzel pro Vas, nema zadny vliv na to, co se deje uvnitr muslimske komunity, ale to samozrejme velmi dobre vite.

Neocon
0 # Anonymní 2018-04-18 03:17
Neocone: Tato debata nemusela proběhnout, kdybyste měl IQ alespoň želvy.

Protože napadnout někoho v debatě, proč se v případě uřezávání klitorisu ženám mluví právě o muslimech a nikoli křesťanech - to dokáže fakt asi jen Neocon.

Mě už to zajímá jen jako psychologický experiment, jak moc a jak dlouho se budete ztrapňovat.

Upřímně, kdyby Tomáš Pecina smazal toto vlákno a ponechal jen příspěvky goga, udělá pro vás a vaší reputaci asi nejlépe. A paragraphosu by to prospělo asi nejlépe.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2018-04-18 03:28
Neocon: "stacilo odpoved "ano/ne" a tahle debata nemusela probehnout."

Vy nemáte ani to IQ želvy. Odpověď ne jsem vám napsal hned na začátku, jak se každý může přesvědčit. Vy nedokážete lhát ani trochu věrohodně.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2018-04-18 03:34
Chlape, kolikfrat Vam to mam psat, jste starsi nez ja a mate vice schopnosti, nez ja, tedy musim jeste jednou, to same, ac nerad:

Pokud lzete, delejte to tak, aby se to nedalo lehce dohledat.

Tady je ta Vase odpoved "ano/ne" "v zapeti", s jedinym problemem, ze tam zadna neni, cituji Vas:

"Jen hlupák a/nebo Neocon může předstírat, že obřízka žen a jejich frekvence nijak nesouvisí s tím, zda to vede muslim, křesťan či ateista.
Malá nápověda: Kdo asi obřezává ty dcery v té Velké Británii? Ateisté snad? Křesťané? Nebo příšlušníci klubu rezavých?
Nebo snad pochybujete o tom, že křesťanský starosta se bude k odřezávání klitorisů děvčátkům stavět jinak než muslimský starosta?"

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2018-04-18 03:38
"Protože napadnout někoho v debatě, proč se v případě uřezávání klitorisu ženám mluví právě o muslimech a nikoli křesťanech"

Ne, nenapdnul jsem Vas a vubec jsem neresil "nic o klitorisech". Zeptal jsem se Vas, po 5te, zda-li by jste se zminil starostovo vyznani, i kdyby byl krestan/ateista?

P. Pecina samozrejme muze smazat cokoliv uzna za vhodne a o moji reputaci si p. Ponkrac nedelejte zadne starosti.

Neocon
0 # Anonymní 2018-04-18 06:54
Neocone, chcete snad tvrdit, že víra pana starosty není relevantní informace v diskusi o uřezávání klitorisů, hlav a jiných částí těla?

Aby můj příspěvek byl vyvážený, je na třeba podotknout, že i krestané mají své ctnosti a nectnosti, proto zmínění křesťanské víry by bylo na místě, ovšem v diskusi o jiném tématu.
0 # Anonymní 2018-04-18 13:28
Jisteze neni, protoze to s tou veci nema vubec nic spolecneho.
Neocon
0 # Anonymní 2018-04-18 17:41
V tom případě si prosím prostudujte články na Wikipedii, kde je pohled islámu na klitorektomii podrobně diskutován.

en.wikipedia.org/.../...
en.wikipedia.org/.../...

Pokud byste měl zájem, mohu pro Vás dohledat jaký je vztah islámu k amputacím jiných částí těla.
0 # Anonymní 2018-04-18 17:50
Vy me asi nerozumite-ja nezpochybnuji nic z toho a nikdy jsem nic z toho nezpochybnoval, zduraznuji nikdy.

Jen opakovane, jako ve ZvS pisu, ze na "tyto veci v ramci muslimske komunity, v te, ci one zemi", "nema vyznani toho, ci onoho Starosty zadny vliv."

Za a) to nejde technicky (pokud mate nejaky recept, jak tyto veci vymytit-prosim, dejte ho do placu

za b) predstava, ze diky tomu, ze Mayor Londyna je Muslim, je zenskych obrizek vice, nez by byly pod krestanskym Starostou-je proste stejne scestne,

jako by jste tvrdil, ze kdyz cele protiteroristicke oddeleni CIA, ktere honilo a nakonec dohonilo ObL, bylo slozene z sunni muslimu, ze jejich vykonost, ci snaha byla diky tomu nizsi,
nez kdyby to same oddeleni bylo slozeno z rekneme Stevenu Bannonu, ci Vitu Zvanovcu.

Tedy, snad jiz naposledy-nezpochybnuji veci, na ktere jste dal odkazy. Zpochybnuji jen to, ze na to ma, ci nema vliv, nabozenske vyznani, t.c. Starosty Londyna.

Neocon
0 # Anonymní 2018-04-18 18:15
V tomto s Vámi, Neocone, nesouhlasím. Pan starosta jako politik rozhodně má velký vliv a to, jakým způsobem se k této otázce postaví, ovlivní postoj dalších muslimů.

Je mi jasné, že není žádné rychlé a jednoduché řešení, nejsem ale ochotný akceptovat, že "to nejde technicky". Křesťanství také mělo celou řadu podobných, z dnešního pohledu barbarských, zlozvyků, např. upalování čarodějnic, podle Wikipedie bylo v Evropě praktikováno až do konce 18 století.
0 # Anonymní 2018-04-18 18:31
Bohuzel, i pres Vasi snahu cosi uznat, nenabizite nic-ne snad, ze by jste asi nechtel, ale nic takoveho neexistuje.
STarosta ma vliv na verejne deni, mineni a jak jsem vcera zminil, ma i vliv na beznou/poulicni kriminalitu, ale tim to konci.

Muze on, Vy i p. ponkrac rikat, co chcete, na tyto veci to mit vliv vsak nebude. V AFGH jsme utratili Triliony $, postavili skoly, zamestnali ucitele a za 17 let se tam nic nezmenilo, mysleno v tomto ohledu.

V patek jsem byl s jednim clovekem, manzelem kamaradky me zeny na pivu, D guy, 12 turnusu, zitra odjizdi na dalsi, uz ale jako PMC, byl tam od prvniho mozneho dne-nic, vubec nic se nezmenilo a nic se nezmeni.

A Vy vazne verite, ze nejaky starosta (muslim, nebo nemuslim, je to jedno), na to ma, ci dokonce muze mit vliv?
Kdyby se psal 12/2001 dal bych Vam za pravdu, ale proste to nefunguje-je mi lito....

Neocon
0 # Anonymní 2018-04-17 21:26
Ve vyjádření Neocona je klíčová tato část: "Prijedou pribuzni z CR ..." Tedy nejde ani tak o debilitu Čechů, ale Neoconových příbuzných. (Já se totiž u svých českých přátel s Neoconem popsaným uvažováním nesetkal). Vzhledem k tomu, jak se prezentuje on, se tomu nelze divit, mají tu debilitu prostě v rodině. Možná budou s MP příbuzní.
0 # Anonymní 2018-04-17 21:46
Krome netere, ktera studuje 8mi lete gymansium, neni u nas v CZ pribuzenstvu nikdo, kdo by nemel VS, nebo na ni alespon v tuto chvili nechodil+u nas neni nikdo, kdy by kdy, vyjma me, spachal tr.cin, ci alespon umyslny prestupek.

Tedy pekny pokus.

Neocon
0 # Anonymní 2018-04-17 22:01
"Já se totiž u svých českých přátel s Neoconem popsaným uvažováním nesetkal). "

Ono totiz, jestli neni problem v tom, ze u Vas na slovacku, nebo v jaky prdeli to zijete, zase tak moc cernosek v novych Yukonech nejezdi-jen p. Buran k zamysleni, nic vic...

Neocon
0 # Anonymní 2018-04-17 22:11
Problém je, že jste se netrefil ani se Slováckem, ani s tím, že mě dojme VŠ, protože si teď nevybavím nikoho ze své rodiny, kdo by VŠ neměl.

Symptomatické pro Neocona taky je, jak každého svého odpůrce označuje za burana. Aniž by mu docházelo, že i kdyby tomu tak bylo, tak pro společnost je pořád užitečnější ten buran, třeba i z toho Slovácka, ze kterého jsou aspoň ty brambory, králíci nebo aspoň hnůj, než někdo z veksláků a majitelů nočních klubů jako je Neocon, opravdu společnost nic nemá. A to ani tehdy, když si takový odpad společnosti honí ego údaji o svém ÚDAJNÉM IQ, přestože:
1. jde zde o údaj neoveřitelný
2. i kdyby tomu tak bylo, tak každý, kdo není úplně ... neocon ... ví, že i na ty testy se dá do značné míry připravit
3. i kdyby i to se dalo pominout, tak ony ve skutečnosti mnoho neznamenají (což by neocon věděl, kdyby měl nějaké vzdělání)
0 # Anonymní 2018-04-17 23:01
To jste ale zase trosku mimo, priteli, ostatne, jako obvykle.

VS nemela nikoho dojmout, jen jsem reagoval na to, ze jste prohlasil o me rodine, ze to jsou v podstate dementi.

Buran jste, ale na tom neni nic spatneho, nebyt lidi, jako jste Vy, musel bych pracovat rukama, tedy Vas a lidi Vam podobne, spise obdivuji a vazim si jich.

Nejsem vekslak a nezivim se nocnimi kluby-zamestnavat natvrdo skoro 20 lidi+ dalsich 7-8 na part time.
V CZ sice pouze 3, ale za to platim miliony Kc rocne na DPH, aniz bych po CR statu kdy neco chtel-to jen k tomu Vasemu prirovnani s buranem, co pestuje brambory, ale i toho cloveka si vazim.

O svem IQ jsem tu nikdy nic nepsal-tudiz nerozumim, proc ho zminujete.

To, ze mnoho neznamenaji-s tim jedinm lze s Vami souhlasit.

Neocon
0 # Anonymní 2018-04-18 00:55
Aha, takže jste nejen hlupák, ale i lhář.
1. rozhodně nejsem váš přítel, jste mi odporný.
2. neprohlásil jsem, že jsou vaši příbuzní dementi, ale debilové. To je rozdíl, doplňte si vzdělání, pseudovysokoškoláku.
3. musím vás zklamat, ale nejsem ani z venkova, dokonce ani z ČR, manuálně nepracuju, takže váš výrok "nebyt lidi, jako jste Vy, musel bych pracovat rukama" svědčí zase jen o vaší debilitě. O tom, že naopak buran jste vy, svědčí hlavně vaše vyjadřování, které je na úrovni Trumpa. Ale je mi jasné, že zase smysl nechápete.
4. na tomhle blogu jste psal, že jste vedl noční klub, tak moc nekecejte. To je stejná kategorie lidí jako veksláci, taxikáři nebo pasáci. Prostě hnůj.
5. o svém údajném IQ jste na tomto blogu psal několikrát. A co hůř, dokonce jste to používal jako argument (jako ve stylu "já mám IQ 140, tak musím mít pravdu). To už fakt člověk neví, jestli se má smát, nebo zvracet.
0 # Anonymní 2018-04-18 01:39
1. Budiz, pokud nechapete, ze to vazne nemelo znamenat, ze jste muj pritel, tak me je Vas docela lito.
2. Netvrdil jsem, ze jste napsal, ze "...jsou moji pribuzni dementi...", nybrz, ze jste napsal, ze "jsou v podstate dementi". A to jste ucinil.
3. Netvrdil jsem, ze "jste z venkova a ze pracujete rukama", jak tu lzive opet tvrdite, nybrz ze "burani a lide jako jste Vy"-a Vy jste Buran s velkym B, bez ohledu na to, zda-li jste t.c. na socialce, v inv.duchdou, nebo zda-li zijete ve meste.
4. Ano, na tomto Blogu, jsem opakovane psal, ze jsem vlastnil/spoluvlastnil nocni Klub(y).
Cas minuly, takze jste opet lhal, kdyz jste tu lzive tvrdil, cituji: "... majitelů nočních klubů jako je Neocon...."
5. Nikdy jsem zde nepsal o svem IQ-Vase dalsi lez.

Vzdyt Vy uz chlape lzete vic, nez Zvanovec a to je echtovej lhar.

Neocon
0 # Anonymní 2018-04-18 11:54
Že vás baví toho tro(t)la Neocona krmit. Jenom tu plevelíte zajímavé vlákno.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)