Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

S nepřáteli naší křehké demokracie nelze mít soucit: to jednou rekvalifikujete vystrčení holého zadku veterána Martina Zapletala na projíždějící konvoj spojenecké americké armády na přestupek, a delikvent si pak myslí, že si může ve veřejném prostoru říkat, co ho napadne. Kdepak, svoboda slova není bezbřehá, přátelé, říkat smíme zásadně jen to, co si myslí naše vláda. Usnesení, výpověď.

Komentáře   

0 # gogo 2018-03-14 08:35
Je taky zajímavé, že na paní Samkovou si netroufli, ač ta byla ve svých výrocích mnohem ostřejší. Ale neměla zase ten cep.
0 # Tomáš Pecina 2018-03-14 08:41
Cep propadne jako předmět použitý ke spáchání trestného činu, o tom není pochyb.
0 # Anonymní 2018-03-14 22:56
Zajímavé srovnání: ceskatelevize.cz/.../...
0 # Jaroslav Papež 2018-03-14 08:41
Jen aby ještě nevyšlo najevo, že obviněný pije žitnou kořalku, to by mu mohlo zásadně přitížit.
0 # Anonymní 2018-03-14 20:26
Spíš se bojím aby mu nepřitížila osoba zvoleného obhájce. Mohl si přece svobodně vybrat někoho s méně kontextuálně pobuřujícím jménem. Takhle to je možné brát přímo jako vybízení ke kruciádě. Naštěstí ten cep takový výklad poněkud relativizuje.
0 # gogo 2018-03-14 09:10
Jestli mne paměť neklame, pan Zapletal páchal ideozločiny i před Lidlem. Tehdy se Lidl věnoval obrazoborectví a mazal z fotek kříže z kostelů, vyobrazených na výrobcích. A pan Zapletal si pořídil stylový hábit, velký dřevěný kříž, měl kropenku, vykrápěl chodník před obchodem a žehnal nakupujícím.
Řekl bych, že v těch dnech se mu ve spolupráci s Lidlem podařilo přivést ke křesťanství víc lidí, než papežovi za celý rok.
0 # Anonymní 2018-03-14 13:05
Otazka:"Jakym zpusobem jste v minulosti vystupoval proti nabozenstvi?"
Je zcela v rozporu se zákonem a páni vyšetřující si můžou ty svoje "schopnosti" jít předvádět třeba do parku sbíráním injekčních stříkaček po narkomanech.... no vidím DiS .. tedy policejní dislektik a dismyslitel .. to jsou ti největší experti ... ani já nebyl ušetřen oním disindividuem ... odůvodnění nulové, lhaní až na půdu policejní služebny ... ještě to drze řvalo jak tur protože to nezvládlo nervy ... dost jsem pochyboval že se jedná o ženskou v uniformě ...
A to "Usneseni" snad ani nemá cenu komentovat ... to není žádné odůvodnění, ale projev rudého straníka na náměstí... ještě 97 pane komisaři zopakujte v protokolu ty nesmysly a bude to 100* opakovaná lež a jak známo ta se ihned poté stane pravdou ... není den kdy by se mi nebylo z té naší fízlokracie na zvracení ...
0 # Anonymní 2018-03-15 13:49
Hodnocení důkazů jak předvádí v usnesení o zahájení TŘ také nenáleží činnosti PČR.
0 # gogo 2018-03-14 14:53
OT: zajímavá právní otázka.
Znamená tajnost volby záruku, že volič má právo svoji volbu držet v tajnosti a nikdo nesmí činit kroky ji zjistit, nebo povinnost nesdělovat svoji volbu pod pokutou?

zpravy.idnes.cz/.../...

Já se kloním spíš ke té povinnosti držet v tajnosti. Důvod je ten, že v opačném případě může snadno dojít k "dobrovolné účasti v aklamaci", protože přece nikdo nemá co skrývat.

Bystroň dostal flastr, asi to bere jako zásah do svých práv, ale mně se přece jen zdá, že to byl spíš pohlavek pro jeho vlastní dobro. Jakpak by to asi dopadlo, kdyby za pár let sice všichni hlasovali tajně, podle předpisů, ale současně by všichni dobrovolně fotili svoje lístky. Vznikla by tak situace jako před rokem 1989 - za plentu k úpravě lístku člověk mohl jít, ale dostal od komise černý puntík.
Posun od dobrovolně - teatrálně k dobrovolně-vynuceně se může udát poměrně rychle.
0 # Anonymní 2018-03-14 18:46
To usnesení je skvělé, taky to mobilní číslo napsané rukou při jménu autora, je se mu snáz možno dovolat a žádat vysvětlení.
0 # Anonymní 2018-03-15 07:17
To není mobil.
0 # Anonymní 2018-03-14 22:56
definicia nenavisti pobavila.
0 # Leon Kreutzfeld 2018-03-15 15:48
Zase je hezke, ze bojujici demokracie poskytuje politickym talentum zdarma publicitu. Paradoxne to cini reformu stavajiciho systemu pravdepodobnejsi.

Babis si ji musel koupit za velke penize a Hitler musel zorganizovat ozbrojeny nasilny putsch aby dostal prilezitost se u soudu stat osobnosti narodniho formatu. V Cesku staci zamavat vlajkou nebo zorganizovat mikulasskou besidku a mate forum zdarma na roky dopredu.

Az doba uzraje, vzejde z techto politickych procesu i nekdo chytrejsi a schopnejsi nez ABB nebo Zapletal, nekdo, kdo by jinak nemel chanci si kreslo koupit nebo se k nemu prokousat stranickou politikou v systemu pomerneho zastoupeni.

Muze to mit ale vice nevyzpytatelne dusledky nez nechat tyto lidi tlachat za minimalniho zajmu na namestich nebo hrbitovech.
0 # gogo 2018-03-16 09:50
Pan Zapletal má asi jiné starosti, domácí tisk si taky nevzpomněl, čeští studenti demonstrují proti svobodným volbám, tak nezbývá, abych to zmínil já.
Včera uplynulo 79 let od začátku německé okupace a dnes je výročí vyhlášení Protektorátu Čechy a Morava.
Dám si na počest té události černé pivo, jestli ho budou mít.
+1 # gogo 2018-03-18 11:13
Panu Zapletalovi se omlouvám, přece jen si vzpomněl a výročí oslavil velmi důstojně, včetně vojenské parády s vlajkou.
parlamentnilisty.cz/.../...
0 # Anonymní 2018-03-16 10:23
Jsem toho názoru, že pan Zapletal to v obhajobě vzal za úplně špatný konec. Hájit se vlastenectvím, to zavání naprostým nepochopením společenské reality.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)