Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Nejsme děti! skandovali dělníci ČKD na slavném, nyní již, tuším, neexistujícím dvoře, a poté vypískali komunistického aparátníka Miroslava Štěpána, který se před nimi pokoušel hájit zásah 17. listopadu 1989 na Národní třídě.

Díky soudci Janu Musilovi se opět jako děti můžeme cítit. Jeho nález, kterým Ústavní soud zakázal poskytovat veřejnosti informace o platech a odměnách pracovníků placených z našich daní, se podle očekávání bleskurychle rozšířil po celé zemi. Tak jako nesmíme vědět, kolik berou úředníci ministerstva, nebudeme mít přístup ani k informacím o příjmech moderátorů České televise. Jak vysvětlil její ředitel Petr Dvořák, česká společnost není dostatečně zralá na to, aby podobné informace znala.

Nám nezbývá než lakonicky dodat, že zhruba za měsíc po svém vystoupení dlel Miroslav Štěpán v cele na Pankráci.

Komentáře   

0 # Zikmund Žywiak 2018-03-13 12:37
Nemůžete to vědět ze tří důvodů.
1) Dozvěděl byste se, že velká část moderátorů provozuje švarc systém
2) Ostatní moderátoři by se dozvěděli, kolik berou kolegové. Rozdíly jsou propastné.
3) Všichni by se dozvěděli, kolik televize vyplácí za doložky (konkurenční, exkluzivní, autorská práva) a chtěli by stejnou částku. Což by znamenalo velký špatný pro ekonomiku výroby.

Nijak neobhajuji či nekritizuji postoj ČT, je mi to lhostejné, jen jsem vás chtěl zpravit o pragmatických důvodech.
0 # gogo 2018-03-13 13:36
Pak samozřejmě je jediným řešením rozdělení ČT na archiv a zbytek. Archiv provozovat, zbytek vydražit, pokud by byl problém se zaměstnanci, že by snižovali cenu, tak je vyhodit. Takto se postupuje standardně u všech podniků a ČT to vždy chápala - musí být kluci flexibilní.
Nevidím jediný důvod, abych platil výpalné organizaci, která je řízena Sorosem a pracuje v můj neprospěch. Její redaktoři občany pohrdají, ač jsou jimi královsky placeni a ještě mají tu drzost svoje příjmy před svými chlebodárci tajit. Je to absurdní situace.
0 # Anonymní 2018-03-13 14:10
"...řízena Sorosem a pracuje v můj neprospěch...."

Tvl-tak tohle je Gogo vase dalsi stadium-a ja hlupak myslel, ze uz s Vami nemuze byt hure....
Neocon
0 # gogo 2018-03-13 14:38
Tak samozřejmě trošku přeháním, ale je fakt, že spousta lidí ze Sorosových organizací tam má silnou pozici a i mezi redaktory má pan Soros svoje spolupracovníky.
Pokud se začneme ptát, zda je to OK, tak pomůže test, založený na představě, že by měla ČT podobné svazky např. s organizací napojenou na ruskou FSB.
0 # Anonymní 2018-03-13 14:44
"Tak samozřejmě trošku přeháním"
Ok, uz jsem se lekl.

Ale to je zase Vase RF propaganda. Vazne verite, ze v CT ma Soros nejake svoje kone?
Samozrejme ze nema, nikdo z nich Sorose nevidel a Sorose nejaci redaktori v nejake CT v nejakem CZ, vazne nezajimaji.

Ale to, ze tam je skladba lidi, kteri jsou pro EU, pro NATO a pred Trumpem pro US-ano, to je jiste fakt, protoze pracovat v CT vyzaduje jistou davku inteligence, obcas i vzdelani, a takovi lide jsou obecne mene nachylnejsi k RF lzim, nez lide nevzdelani, hloupi, lini, kteri byli v zivote nejdale v Benesove.

Neocon
+1 # gogo 2018-03-13 15:38
Myslím, že u ČT ve zpravodajském a politickém oddělení rozhodují jiné parametry než reálné znalosti, vhled a schopnost nestranně analyzovat.
Pro mě je dnešní ČT analogií někdejšího Rudého práva bez jakékoliv nadsázky. Je to hlásná trouba lidí, zastávajících postoje z mého hlediska ostře protinárodní (ve smyslu proti občanům ČR .. nejde o národnostní problém) a kolaborantské.

Já nechci, aby ČT zastávala politická stanoviska a plnila politické cíle. Měli by jen věrně odrážet realitu padni komu padni. Je absurdní, abych měsíčně platil ty, kteří mi denně škodí, pohrdají mnou a tvrdí, že nejsem dostatečně duševně na výši, abych snesl pohled na jejich hospodaření... ono to asi bude docela síla, protože jen z toho, co se občas provalí, jde člověku hlava kolem.
Za mě - zrušit.
0 # Anonymní 2018-03-13 15:53
Tezko muzete ocekavat od nekoho, kdo ma jistou inteligenci, aby protezoval, ci chvalil lidi jako je Okamura, Zeman apod. ci podobnou sebranku, jejiz 85% vyjadreni jsou budto RF propaganda, lez, ci polopravda.

To vazne ocekavat nemuzete.

Vy jste toho krasnym prikladem, jen dnes : "No-Go zony v DE" (ktere jste v zivote nevidel a ani videt nemohl), ci Vase nazyvani redaktoru CT s pro-zapadnim a objektivnim smyslenim- "kolaboranty".

To jste spise Vy, pri vsi ucte, s Vasim priklonem k Rusku. Apropos-co rikate na tu otravu byv. FSB agenta a jeho dcery v Londyne? Vse ok? Mozna si to od Putina oba zaslouzili, i ten fizl, ne?

Co rikate na to, ze Moskva je hlavnim mestem muslimu v Evrope?


Neocon
0 # gogo 2018-03-13 16:17
Mně je přece jedno, co dělají v Moskvě. Úplně samozřejmě ne, ale i kdyby tam zvolili Sobčakovou místo Putina a musulmani tam jezdili po Rusech náklaďáky, tak to bude jejich věc. Smutná, ale jejich. My s nimi nemáme ani hranice a především naše legislativa a exekutiva nejsou nijak propojeny.
Proto mi vadí eurobolševici v EU a bláznivé Německo- protože oni ten bordel mermomocí chtějí rozšířit i k nám a vydírají nás.

Já jsem neviděl na vlastní oči ani Putina, přesto jsem přesvědčen, že existuje. Ty no-go zony jsou realita a překvapuje mě, že to popíráte i přesto, že o nich normálně mluví kancléřka a ještě se chlubí, že zatočit s nimi je její priorita. Tohle popírat, to už hraničí s těžkou psychickou poruchou. Vždyť si ji poslechněte ze záznamu, co jsem sem postoval.

Jak jsem psal, já od zpravodajství očekávám nestrannost a pluralitu, nikoliv politickou agitku v můj neprospěch a ještě za moje peníze.
To, že ČT nespadá pod kontrolu NKU ani působnost zákona o svobodném přístupu k informacím, je prostě skandální.
0 # Anonymní 2018-03-13 17:00
Vam to evidentne jedno neni a dokonce tam vzhlizite. Ale to je Vase vec.

Realita? Ja jsem jeste od nikoho neslysel, ze by Nemecko melo NG Zony s tim, ze tam nechodi lide a nejezdi tam Policie.
V Praze tuhle povest mel Synkac, "v noci tam normalni clovek nechodil", ja tam byl 86x, parkoval jsem tam v noci auto a nic se mi nikdy nestalo.

Gogo, je mi lito, ze nekomu, kdo je starsi nez ja, musim radit, ale: Mene P. Listu, Stredoevropana, Sputniku, Aeronetu a vice prosim cestujte.

Neocon
0 # gogo 2018-03-13 17:06
Vy máte evidentně pocit, že víte lépe, co já si myslím a dokonce i to, co myslela kancléřka tím svým "NO GO Areas - das gibt es".

Tady ale nejsme na terapii.
0 # Anonymní 2018-03-13 17:11
Ano, jelikoz 5x tydne, poslednich 5 let od Vas ctu jeden prispevek za druhym, coz je obrovske cislo a vychazim-li z toho, ze zde nelzete, coz verim, ze jste slusny clovek a nelzete, da se velmi dobre odvodit, co si o Moskve, RF a Putinovi myslite.

Na to nemusim mit zvlastni schopnost cist z Hvezd, jako ma p. Ponkrac.

Neocon
0 # gogo 2018-03-13 17:14
A co tím tedy myslela kancléřka?
Poslechněte si to v klidu.
0 # Anonymní 2018-03-13 17:21
Ale vzdyt jsem Vam to tu psal pred 15ti minutama. Pro nekoho je NG Zona Synkac v praze, pro nekoho Vaclavak po 22te hodine, pro Merkel to, ci ono.

Ja jen psal, ze mi neni znamo ze by byla v DE skutecna NG Zona a Vam hadam take ne.

Neocon
0 # gogo 2018-03-13 17:43
Jo takhle....
Pro Krystlíka je NG pražská tramvaj. A kancléřka tento problém (boj proti NG) zmiňuje jako klíčovou věc v plánech své budoucí vlády.... ale asi tím žádnou skutečnou NG nemyslela. Nejspíš se jen lidé bojí večer bubáka pod postelí, nebo když v parku ježek zadupe. Taky NG...

Popravdě musím uznat, že jsem nečekal takové rozuzlení. Kancléřka roky popírá existenci NG. Před týdnem je přizná jako samozřejmou věc a ještě na boji proti NG postaví prioritu pro svoji vládu a nakonec se člověk dozví od dvou odborníků, že vlastně v tom Německu žádné pořádné NG nejsou.

A jsou teda někde v Evropě? Jen kvůli kalibraci.
0 # Anonymní 2018-03-13 17:49
To je pěkné, když se hádá "za všechno může Putin" se "za všechno může Soros".
To by se měl někdo třetí smát. Třeba "za všechno můžou Češi".

André Pulgar
0 # Anonymní 2018-03-13 17:58
NG Zona Gogo, z principu je misto, kam white clovek nechodi a zpravidla tam ani na zavolani neprijede Policie-to jen pro upresneni. Nevim, kolik jste jich kde videl (hadam zero, jako obvykle), ale neni me znamo, ze by v Nemecku nejaka takova mista byla. Pokud jsou, prosim, jako obvykle Vas poprosim o priklad(y).

Zrejme mela na mysli mista se zvysenou kriminalitou.
V US, videny, nevycteny, jen pro priklad-East LA, S LA, CA, South Chicago, IL, East Colfax, Denver, CO, East St. Louis, MO, SE Detroit, MI, South Flint, MI, Downtown Jackson, MS.

Jestli jsou v EU? Nevim, slysel jsem neco o Svedsku a Francii, rika se, ze v Bruselu jsou nejake spatne ctvrti.

Neocon
0 # Anonymní 2018-03-13 18:34
André Pulgar: Ještě tu chybí "Za všechno můžou komunisti.", případně neoliberální "Za všechno může stát."

Jinak Neocon je místní politruk a kádrovač. Styl zaseklá gramofonová deska, absolutní ignorance jakkoli zjevných a tvrdých dat a faktů.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2018-03-13 18:40
Mate pro me p. Ponkrac jeden jediny priklad, za tech 5 let, kdy jsem "ignoroval zjevna a tvrda fakta"?
Neocon
0 # Anonymní 2018-03-13 19:39
Neocon: Samozřejmě, že takový příklad nelze uvést. Pokud totiž něco neschválí Neocon, není to faktum, ale smyšlenka.

Spíše mě zaujalo, jak přesně víte, že jste byl někde 86x v Synkáči v Praze. Dělal jste si čárky?

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2018-03-13 20:00
"Samozřejmě, že takový příklad nelze uvést."

To jsem rad.

"86x v Synkáči v Praze. Dělal jste si čárky?"

Aha, no jezdil jsem tam za jednou slecnou a dovoluji si odhadnout, ze jsem s ni mel u ni v byte, neco mezi 70-90 pohl.styky, tak jsem napsal 86x.

Pokud Vam to cislo nevyhovuje-je mi lito, jednalo se pouze o odhad...

Neocon
0 # Tomáš Pecina 2018-03-13 20:01
Pane Ponkráci, "Synkáč" je náměstí Bratří Synků v Praze-Nuslích, kde každý Pražák tak zhruba 86krát byl. I já, a taky se mi tam nikdy nic nestalo. Ovšem je fakt, že se odvažuji i na daleko horší místa, jako je nádraží Vysočany nebo prostor kolem vyústění tunelu Blanka na Smíchově.

Pokud bych měl uvést nejnepříjemnější místa, která v Praze znám, pak zřejmě Háje, věčně močí zapáchající nástupiště autobusů pod nadchodem nad Opatovskou, a širší okolí smíchovského nádraží. Jako no-go zony se arci nic z toho nekvalifikuje.
0 # Anonymní 2018-03-13 20:08
Presne tak-tam slo spise o tu povest, byl to jen priklad pro Goga ohledne tzv. NG Zonach v Nemecku, ktera je ovsem mnohem horsi, nez je realita. Proto jsem Gogovi dporucil, aby vice cestoval a mene cerpal z netu.

Neocon
0 # Anonymní 2018-03-13 21:41
Tomáš Pecina: No-go zóny v ČR jsou jen zřídkavé. V Praze asi sotva. Ač jsem již zažil i místa, kde se na mě vyrojila cikánská přesilovka, nebo rovnou útok tyčí od rómského etnika.

Nicméně no-go zóny jsou. Při přístupu našich médií a hlavně naší super objektivní, nyní ohrožované České televizi a dalších mainstreamových médií - se jednoduše tento fakt tají.

Každý rokem se objeví nějaká pomýlená slečna, které vyštengrovaná láskou a tolerancí kultur a sluníčkovostí podpořené informacemi z ČT, a neziskovek si vyjede tu do Pákistánu, tu třeba do Saudské Arábie, tu jinam mezi místní lidi - a pak český stát řeší problém.

Kdyby bylo po mém, tak Čekou televizi i Rozhlas zruším bez náhrady. Tyto spacákové revoluce a štkaní kulturní fronty plus absolutní lži v mezičasech - jsou zadarmo drahé. Zprivatizovat to by nemohlo dopadnout hůře.

Miloslav Ponkrác
0 # Báša 2018-03-14 01:42
Neocone, abych nezapomněl, já je viděl. Dvě. Na rozdíl od vás, co jen blafete, já vzal auto a jel se podívat. Což mi teď umožňuje tvrdit, že jste prolhanej zmrd a troll.
0 # Anonymní 2018-03-14 02:28
Neumoznuje vam to vubec nic. Pokud o nejakych vite, tak je hodne do placu, jako jsem to udelal ja, stat/mesto/oblast.
Do te doby trolite a blijete jenom vy, ostatne jako obvykle.

Neocon
0 # Anonymní 2018-03-14 06:07
Několik ochutnávek no-go zón:

Švédsko - Stockholm, čtvrť Husby + 30-40 dalších čtvrtí.

Francie - Paříž, čtvrť Chapelle Pajol + cca 100 dalších míst v Paříži.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2018-03-14 13:55
Rec byla o Nemecku, nikoliv Svedsku a Francii.

Neocon
0 # gogo 2018-03-14 14:08
V Německu se uvádí města v Porůří a v Berlíně např. čtvrť Neukoeln. Ale tato debata je už opravový bizzar, kde pan Krystlík prohlašuje, že v německých no-go oblastech je bezpečněji než v pražské tramvaji a označuje kancléřku za cz-chorý mozek a agentku Putina. A Neokon zase popírá, že by NGZ v Německu vůbec byly, ačkoliv je Merkelová výslovně takto pojmenovává a dodává, že je potřeba nazývat věci správnými jmény.

To je pak těžké, tak úchylní nebyli ani staří dobří koumunističtí agitátoři. Nová doba holt přináší novou krev a nové formy zaslepenosti.
0 # Anonymní 2018-03-14 14:17
Opet pekny pokus Gogo. Ja nepisu ze v DE zadne nejsou, pisu, ze me o zadnych neni znamo a pokud nejake mate, nejake konkretni mylsim (NE na PListech, Sputniku, Aeronetu psali, ze...), at je date do placu, stejne jako jsem to udelal ja.

Neukoeln je ctvrt se zvysenou kriminalitou, kam samozrejme normalni white lide chodi a kde ma Policie svoje oddeleni, to NENI Gogo NG Zona.

NG zona, znovu pro Vas, je misto, kam NEchodi bezni lide a kam NEJEZDI Policie na zavolani.

Ale jelikoz zadne evidentne nemate, lze take silne pochybovat ze jste kdy vubec v DE nekdy byl, tak jen proste placate, jak je Vasim zvykem, obence fraze.

Neocon
0 # gogo 2018-03-14 14:28
Já myslím, že byste měl věřit paní kancléřce aspoň do té míry, do jaké ji obdivujete.

Myslím, že dle vaší definice takové místo snad ani neexistuje. Musel byste napřed definovat běžného člověka (samozřejmě, že v NGZ tam běžní lidé běžně chodí) a policie si myslím, že jezdívá tu a tam i do těchto míst. Jen ve větším počtu a někdy i s těžšími zbraněmi a opancéřovanými vozy a jen když není vyhnutí.

A je tu ještě jeden aspekt, kterým je změna. Samozřejmě, že pro člověka z Allepa v době největší slávy Daeše bude i ta nejhorší evropská NGZ rájem na Zemi. Naopak pro obyvatele obce, kde do té doby žili jen starousedlíci a kterou ovládne Afghánský gang, se stane život naprosto nesnesitelný. A nějaký ten neocon z Kandahárů se bude podivovat co ten Evropan vyšiluje s NGZ, když tam ještě funguje elektřina, vodovod a statistická pravděpodobnost přežití je nad 50 procent.
0 # Anonymní 2018-03-14 14:32
Takze opet, jak jsem predpokladal, nemate klasicky nic a jen jste placal.

Neocon
0 # gogo 2018-03-14 14:41
Samozřejmě, že pokud trváte na doslovné definici, že "tam nikdo nechodí", tak taková místa jsou jen na dně mořském.

Všichni ostatní, kteří to chápou v zažitém významu, dobře vědí, že takových míst bylo v Německu několik a po dvou letech od začátku německého migračního projektu jich rychle přibývá.

Dosud se za to mazaly komentáře a vyhrožovalo stíháním, ale teď to řekla i sama kancléřka. Že to někdo duševně nezvládne, je očekávatelné, ale přestává to být zábavné.
0 # Anonymní 2018-03-14 14:45
"samozřejmě, že v NGZ tam běžní lidé běžně chodí a policie si myslím, že jezdívá"

Tim padem Gogo, z podstaty veci, se NEjedna a ani NEmuze jednat o NO-GO Zonu (I s Vasi malomestacko-ruskym pohledem na svet, snad zvladnete prelozit NO-GO).

Merkelova mela namysi oblastni se zvysenou kriminalitou, ale to neni a nemuze byt NO-GO Zona. (neco, jako by jste mel pohlavni styk sam se sebou).

Neocon
0 # gogo 2018-03-14 15:13
NGZ jsou přece obydlené. Žijí tam lidé a přesouvají se chůzí. V daném prostředí jsou ti lidé běžní a jelikož dodržují pravidla své společnosti, žijí tam beze strachu o svůj život.
Lepší pojem je asi paralelní, izolovaná, nekompatibilní společnost. Platí tam polygamie, obřízka, šaria, dětské sňatky, neplatí tam zákony daného státu. Nejsou tam akceptovány zásahy z vnějšku, finanční podpora státu je v islámském prostředí chápána jako džizja, nikoliv zakát.

NGZ jsou tvrdě no-go jen pro slabší povahy domorodců z okolního prostoru. Jistě se tudy dá projít, pokud nejste žena v sukni s holými pažemi a rozpuštěnými vlasy. Jenže riskujete, že v případě konfliktu se potkáte s brutalitou vám neznámou a když se budete bránit, budete obviněn typicky z rasismu.
Věřím, že i policie na telefonát zareaguje a přijede. Jiná věc je, že dominantní moc komunity policisty vypudí třeba i otevřeným útokem. A to bez odezvy státního aparátu.

Jsou to oblasti, kde neplatí zákony a zvyky běžné v dané zemi. Není to černobílý stav ani v čase ani v intenzitě. Známe to i z ČR. Kdo žije v paneláku, kde původně žili pracovníci nyní zkrachovalého podniku a do domu etnobusinessová firma postupně nastěhuje 15 cikánských rodin z východního Slovenska nebo z lukrativnějších oblastí, odkud je potřebovali odsunout, ten může takový proces popsat velmi barvitě. Přestane postupně fungovat naprosto všechno včetně místní školy a neochrání vás ani policie. Většinou proto, že to mají zakázáno a jsou nuceni trpět násilí oné komunity.
V Německu o tom napsala kdysi knihu policistka s řeckými kořeny. A to bylo ještě před tím, než šílená kancléřka pozvala afroislámisty do Evropy.

Tedy NGZ jsou v běžném pojetí toho slova oblasti ovládnuté cizí kulturou do té míry, že tam přestala platit pravidla hostitelské země a státní moc na situaci již v praktické rovině resignovala.
0 # Anonymní 2018-03-14 15:36
No, takz jsme se dostali k tomu, ze NG zrejme v Nemecku nejsou, o ostatnich lze pochybovat.
NGZ-treba v Jiznim Chicagu, ve skutecne NGZ, ne te Vasi virtualni.

Policie neprijede na zavolani vubec, pokud se jedna o aktivni strelbu, ci vrazdu, tak se ceka na SWAT a vezme to zpravidla hodiny, ci den. Jedna-li se o LP, kradez auta, napadeni atd.-neprijede vubec a Vy se musite dostavit na PD.

NGZ-tam zadny clovek za zadnych okolnosti nechodi, za zadnych, ani ve dne, ani v noci. Nejezdi se presto autem, protoze by se Vam mohlo posrat, nebo by Vas zasahla kulka.

Pokud jste napr. kontraktor pro pojistovnu, nebo pro majitele apartment komplexu, a dostanete praci na okraji NGZ, treba ze vyhorel apartment, nebo tam byla strelba, krev, uklid, cokoliv, tak

pojitovna Vam zaridi u Policie, ze tam a tam, v tolik a tolik u toho a toho bloku na Vas budou cekat 2 hlidky, pojedou tam s Vami, a po dobu Vasi prace budou obe auta cekat venku pred budovou, 8 hodin denne, treba i 10 h/day, zalezi, jak dlouho budete pracovat.

Do setmeni musite vypadnout, pokud dostanou hlaseni, ze musit odjet, tak za Vami prijdou a Vy musite vypadnout.
Az skoncite praci v ten dany den, jedou s Vami na okraj NGZ.

Takhle to je kazdy den, dokud praci nedodelate, pokud jsou busy (PD), cekate, az Vam zadavatel zavola, kdy ma PD pro Vas 2 hlidky, treba take az za 14 dni. Obcas se Vam stane, ze Vam PD zavola rano, ze se to dnes rusi, protoze maji nekde neco jineho.

Ti lide, co tam bydli, nejsou bezni white lide, o kterych se tu bavime. To jen Gogo, aby jste mel jakousi predstavu o tom, co je skutecna NGZ a neplacal nesmysly.

Neocon
0 # Anonymní 2018-03-14 16:14
Ty jo, to je bizár! Angela Merkelová, tedy ta ubohá neinformovaná osoba, která nemá tolik informací o Německu jako Neocon - přiznala novinářům a veřejně, že jsou v Německu no-go zóny. Když novináři kontaktovali její tiskovou mluvčí, ona slova Merkel nepopřela.

Ministerstvo vnitra Německa opět potvrdilo existenci no-go zón v Německu na následný dostaz novinářů.

A Neocon tu opět popírá i nos mezi očima. Prostě co neschválí Neocon, to je lež. Možná se novináři měli obrátit na Neocona.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2018-03-14 16:24
Opet pekny pokus, neco jako "Ceska Posta je efektivnejsi nez FedEx", nebo "prumerny cinsky vesnican ma vyssi zivotni uroven, nez prumerny americky vesnican (tehdy jsme asi davali priklad na 10tis. meste), nebo "uroven sluzeb byla pred rokem 89 v CR vyssi, nez je v roce 2016", "papundeklove domy v US" (zrejme nemate v CR vlastni bydleni-hadam)

Opet otazka-na jake Planete zijete?

A ted trosku reality pro Vas-NGZ v podani, ci vyjadreni Merkelove evidentne nejsou No-Go Zony uz z principu veci.

Pokud uvarite Zelnacku bez zeli, neni to p. Ponkrac Zelnacka.
Pokud si dnes uklohnite k veceri Spekova knedliky a nedate tam spek-nejsou to spekove knedliky.

A pokud do tzv. Nemeckych NGZ "....chodi bezne lide a jezdi tam policie....", nejedna a nemuze se jednat o NGZ-je mi lito a to bez ohledu, co kdo kdy rekl.

JInak, opet Vas musim pochvalit za pekny pokus, kdy je tu tema a dotazovani na """"Nemecke"""& quot; NGZ's a Vy sem hodite priklady ze Svedska.

Neocon
0 # Anonymní 2018-03-14 16:32
Neocon: Tak si o bezmocnosti německé policie a no-go zónách přečtěte přímo v německých médiích:

welt.de/.../...

Nebo je vám libo přímo zpráva německé policie?

www.deutschlandfunk.de/.../

Kdyby vám to nestačilo, tak mám další desítky odkazů na německé zdroje, které dokazuje, že Neocon je lhář a trol.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2018-03-14 16:37
Zbytecne to zkousite-pokud jsou v DE nejake oblastni, kam nevstoupi noha bileho cloveka a nejezdi Policie-tak to jsou NGZ a v poradku.

Bohuzel, zatim jste tady nedal ani jeden Spolkovy Stat/Mesto/Ctvrt. A nez tak ucinite, ze seriozniho zdroje, doporucuji poslech hudby, ktera Vas jiste uklidni:

www.youtube.com/results?search_query=hvězdář

Neocon
0 # Anonymní 2018-03-14 16:44
Neocon: Máte dva odkazy i s popisem lokalit.

Já vaši politruckou práci chápu, jste za ní placen. Za každou cenu, i když dostanete důkazy (viz odkazy v příspěvku nad vámi) nepřipustit žádné problémy v souvislosti s imigranty. I kdybyste měl lhát pravdě do očí.

Projevil jste to už vícekrát v souvislosti s imigrací. Jakmile někdo upozorní na kriminalitu nebo no-go zóny nebo nechce mít v Praze sto tisíc imigrantů - tak vystoupí politický bojovník Neocon a lže a menipuluje jako kdyby mu šlo o život.

Holt peníze od svého chlebodárce si musíte vydělat. Ten vás za diskuse, kde pod tíhou důkazů připustíte stav, rozhodně neplatí.

Tak si nejdříve přečtěte ty odkazy, do té doby se jen shazujete.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2018-03-14 16:53
Moje otazka pouze byla, zda-li tam nechodi za zadnych okolnosti white lide a nejezdi Policie?
Proto jsem Vam psal, ze pokud ano, tak to splnuje definici NGZ, coz se ale nedeje, protoze tam lide chodi (alespon ve dne) a Policie tam bezne jezdi.

Tedy opet otazka-co presne na te definici nechapete?

Opet Vase mylka, nebo snad lez-asi tak 40x jsem zde psal, ze povazuji Cmoudy/Muslimy, za vetsi zlo, nez byli komunisti a za velke nebezpeci.

Take jsem zde opakovane psal, ze kdybych mel tu moc, co mel W kratce po 9/11, ze bych pouzil vsechny dostupne prostredky, ktere ma US military k dispozici na to, abychom s nima zametli jednou provzdy navzdy.

Tedy, obvinovat me z nejake lasky k muslimum, ci muslimskym imigrantum muze jenom lhar, ci s prominutim ignorant/idiot.

Ale mnou vyse napsane neznamena, ze budu lhat jako Vy, kdyz se budeme bavit o NGZ, kriminalite imigrantu (mexickych, ci muslimskych), jako to delate opakovane Vy a v tom je mezi nami dvema, velky rozdil.

Jinak "....s chlebodarcem, ktery me plati za to, abych psal na Blog p. Peciny...", (uprimne, ne ze bych se tomu branil)-opet pobavilo.
Neocon
0 # Anonymní 2018-03-14 17:10
Neocon: S panem Pecinou se dá diskutovat, i když spolu nesouhlasíme. Pan Tomáš Krystlík je trochu fanatik, ale on diskutuje, byť to prokládá nadávkami na zpropadený český národ.

Jen Neocon může být plně nahrazen softwarovým automatem. Na ostatní nijak nereaguje. I ten nejjednodušší softwarový automat by jistě zvládl něco jako fráze "pobavilo", "pěkný pokus", "o tom není pochyb", "tak to prostě je", "opět se mýlíte", "co na tom nechápete?". A zbytek vyplnit nesouvisející vatou.

Ten softwarový automat by dokonce zvládl přečíst si ty dva odkazy, co jsem poslal výše. Nechal si je přeložit Google, Bing, Yahoo nebo Yandex translátorem do libovolného jazyka, kterému rozumí. A alespoň nějak elementárně na ně reagovat, najmě pokud si důkazy vyžádal.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2018-03-14 17:27
Vazne? Ja Vam tady davam priklady, cisla, dokonce Vam i oponuji s tim, co jste konkretne kdy a jak napsal spatne, co jsem zde ja tady konkretne a kdy napsal, reaguji primo a Vy me vidite jako automat?

No, prekvapeny tedy vazne nejsem.

Neocon
0 # Anonymní 2018-03-14 17:41
Jinak jsem si to precetl-hruza. Jen p. Ponkrac, cemu presne nerozumite v toto:

"Za lonsky rok tam Policie poslala 600x hlidku, tedy mene nez 2x/day".

Ja hlupak myslel, ze se tady celou dobu bavime o NO-GO Zonach, tedy oblastech, "kam Policie a urednici NEjezdi."

Skoda jen, ze nechapete text.

Neocon
0 # Anonymní 2018-03-14 17:59
Neocon: Co kdybyste si přečetl definici no-go zóny?

Možná vás to překvapí, ale významy termínů užívaných v jazyce neurčuje Neocon. Tak to prostě je. Jendoduše se mýlíte. O tom není pochyb.

Zkrátka pěkný pokus, ale zase mimo. Co na tom nechápete? Na jaké planetě žijete?

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2018-03-14 18:05
" Co kdybyste si přečetl definici no-go zóny?"

"NO GO" . Pouzijte prosim Google Translator, pokud Vam dela problem preklad.

"600 hlidek za rok+urednici, kteri tam denne jezdi, si stezuji na pokrikovani a plivani...."

NO-GO jako svine:-)
Spise to pripomina Zizkov v 90-92, nebo Janov, Litvinov na konci 2000.
(Precte si popis realne/skutecne NGZ v mem prispevku z 15.36 hod).

Neocon
0 # Anonymní 2018-03-14 18:24
Neocon: Použijte prosím wikipedii nebo slovník Britannica, nebo jiný slovník/encykklopedii - když nechápete význam termínů.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2018-03-14 19:18
"No Go Zone"

"An area designated by a neighborhood in which no cops are allowed to go "

Toliko oficialni definice a proto, dokonce prave proto, a to je pro Vas zrejme opet obrovske prekvapeni, ze tomu rika "No Go Zone".

Pane Ponkrac-600 vyjezdu za rok, do oblasti o par km ctverecnych, je vsechno mozne, jen ne NGZ.

Timto s blaznem jako Vy, pro dnesek nejmene, koncim diskuzi a omlouvam se TP.

Neocon
0 # Anonymní 2018-03-14 19:37
The Cambridge English Dictionary: No-go area = an area, especially in a town, where it is very dangerous to go, usually because a group of people who have weapons prevent the police, army, and other people from entering.

Wikipedie: A "no-go area" (or "no-go zone") is an area that has a reputation for violence and crime which makes people frightened to go there, an area in a town barricaded off to civil authorities by a force such as a paramilitary, or an area barred to certain individuals or groups. The term has also been used to refer to areas undergoing insurgency where ruling authorities have lost control and are unable to enforce sovereignty.

TheFullWiki: A 'no-go area' or no-go zone is a region where the ruling authorities have lost control and are unable to enforce the rule of law.

Atd.

Jen poznámka: Paragrafos není mateřskou školkou pro první třídu... Tedy diskuse by neměly být tohoto typu.

Miloslav Ponkrác
0 # gogo 2018-03-14 22:21
Neocone, pokud je běžné to, co píšete tady
paragraphos.pecina.cz/.../...

tak je vaše zem v pěkné prdeli a možná by bylo lepší než rozbombardovávat jiné státy, udělat si pořádek doma.

V Evropě jsme o krok, dva pozadu, v ČR o tři a tady to ještě lidem nepřijde normální, aby takto otevřeně odepsali kus svého území a přijali to jako normu. Jsou jistě i horší lokality než ta vaše a možná byste byl pro smích někomu, kdo by popsal ještě větší peklo a já nepochybuju, že je kam padnout.

Přesto, vemte na vědomí, že z hlediska Evropana a zejména z hlediska Němce je to, co se děje v té zemi docela apokalypsa a lidem zvyklým na svém vlastním území se pohybovat svobodně a beze strachu o vlastní život, je zrod lokalit, kde ani jejich policie není s to si vynutit respekt, něco po generace nepředstavitelného a zrůdného.
To, co vyrostlo za poslední desetiletí, jsou pro nás neakceptovatelné podmínky a německo-unijní afroislámská kolonizace je pro většinu lidí absurdní. Zejména pro ty, kteří mají děti a jakousi implicitní představu o budoucnosti, ve které zemi předává domorodec svým dětem a o zemi rozhoduje.
U nás to být nemusí, když je sem nepustíme, chápete to?
0 # Anonymní 2018-03-14 22:54
"....pokud je běžné to..."

Neni to bezne, my nezamykame dum ani v noci, nikdo co ja vim ani u nas v ulici, auta parkujeme pred domem s klickama v zapalovani.
Ano, v techto lokalitach byl muj popis vyse verny.

"tak je vaše zem v pěkné prdeli "

Zem? Ne, jedna se o zanedbatelne mnozstvi lokalit.

"udělat si pořádek doma."

To s Vami souhlasim.

"U nás to být nemusí, když je sem nepustíme, chápete to?"

Ano, naprosto to chapu, to snad nechce nikdo. Ja jsem jen zil v tom, nebo alespon dle popisu, ze v Nemecku a dalsich zemich EU, jsou srovnatelne NGZs, jako v US-to byl muj v podstate jediny dotaz.

Neocon
0 # Anonymní 2018-03-15 01:35
Gogo, chtel jsem se samozrejme za vyrazivo vuci Vam, ohledne "placani" atd., omluvit, trosku jsme si nerozumeli, resp. ta latka je nastavena ohl. NGZ malinko jinak-tedy omlouvam se, oba jsme psali o jinem level.

Neocon
0 # Tomáš Pecina 2018-03-15 05:42
Pánové, jakkoli oceňuji význam vaší debaty o no-go zonách pro lidstvo, vezměte, prosím, v úvahu, i druhý aspekt věci, totiž to, že ona debata je vedena pod postem týkajícím se svobodného přístupu k informacím a odměn moderátorů ČT. Velmi rád bych vám dal prostor i k off-topic diskusím, nicméně měli byste respektovat i potenciální existenci osob, které by pod thematem o InfZ a ČT rádi diskutovali o InfZ a ČT, což mohou učinit jen s obtížemi, pokud vidí, že je zde 70+ příspěvků o něčem úplně jiném a příspěvky k thematu by museli vyhledávat methodou Popelka. Velice děkuji za pochopení.
0 # Anonymní 2018-03-15 13:17
Jiste, omlouvam se, tak nejak se to samo zvrtlo....
Neocon
0 # Anonymní 2018-03-13 14:50
"Na pravdu nejsme připraveni"... v souvislosti s českým státním heslem "Pravda vítězí".

Kdy zvítězí pravda? Ještě nejste připraveni na pravdu.
0 # Anonymní 2018-03-13 18:49
Současná ministryně práce lže, žádné dokumenty jsem neskartovala, tvrdí Marksová
novinky.cz/.../...
0 # Tomáš Pecina 2018-03-13 20:44
Neocone, Českou televisi si nesmírně idealisujete. Od tzv. televisní revoluce v r. 2001 učinila další výrazný krok vzad, k nekvalitě a zaujatosti. ČT, to je dnes synonymum předraženého informačního zmetku.
0 # Anonymní 2018-03-13 20:49
O tom nevedu spor, to ze sezere 7 Mld a nic moc zavratneho-v tom ja nevidim rozpor, notabene nezapomente, ze je to v podstate statni TV, tudiz tam musi byt z principu neporadek, jako ve vsem, co vlastni Stat obecne.

Na strane druhe-CT nema tvorit zisk, tudiz tam jsou porady s minimalni sledovanosti, ktere by komercni televize nikdy nevyrobyly a to by bylo skoda.

Mam tam par znamych, jeden prosluly Reporter CT je muj dlouholety kamarad a proste vim, ze zadny Soros je neridi a nikdy neridil.

Neocon
0 # Anonymní 2018-03-13 21:54
Bordel dokáže tvořit stát i soukromník zcela stejně. Na tom to nezávisí. Třeba co dokázali soukromí exekutoři, nebo co dokáží naše zprivatizované vodárenské firmy, apod. - je také na zvracení.

Téma není (ne)ziskovost ČT, ale to, že ČT má transparentně zveřejnit podrobné účetnictví a hospodaření.

Celá kulturní fronta si z ČT udělala penězovod a tunel, a nejsou samozřejmě připraveni to zveřejnit. To je jediná issue, která tu je. A my nejsme připraveni jim penězovody ponechat, pokud by se částky zveřejnily. Proto se nic z hospodaření ČT nedozvíme.

Žádný Šoroš ČT přímo neřídí, kdy by to také dělal? Jen Putin je takový geroj, že zvládne masivní multitasking zásahů po celém světě. Ovšem řada angažovaných lidí v současné ČT i boji za ČT jsou zainteresována v organizacích George Šorošem přímo placených, což si můžete snadno dohledat na jejich webech a v obchodním rejstříku. To není žádná konspirační teorie, George Šoroš tam má minimálně střet zájmů a řadu svých lidí, kterým platí prebendy. Opět veřejně dohledatelné.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2018-03-13 22:18
Soukromi exekutori a privatni vodarny, delaji svoji praci bohuzel dobre, z jejich pohledu.
Je jasne, ze kdyz je nekde 7 miliard statnich, ze se tam penize ztraceji a je tam neefektivni hospodareni-to je preci jasne.

Ano, Putin je velmi efektivni a nelze mu to uprit, jakozto byvalemu KGBakovi. Ze je to hajzl, co (temr) zavrazdil nejen prebehlika, ale i jeho dceru, ktera za nic nemuze-o tom neni spor.

Ano, to je mozne, ze rada lidi z CT je nekde zaangazovana-sdileji stejne nazory na svet jako Soros, coz ovsem neznamena, jak jste spravne uvedl, ze ji Soros ridi.

Neocon
0 # Anonymní 2018-03-13 22:40
V tom případě i Česká televize dělá všechno dobře - z jejího pohledu.

Já myslím, že Putin může za všechno zlo tohoto světa. Ještě že máme naše média, abychom o všech jeho drápech věděli a mohli dodávat "o tom není spor".

Je úplně fuk, kdo řídí ČT. Vzhledem k tomu, že od spacákové revoluce 2000 se poněkud vymkla z rukou - měla by být zcela a bez náhrady zrušena či zprivatizována. Dát ČT do pořádku je již politicky nemožné, tedy zcela zrušit.

Stejně tak zcela zrušit všechny dotace na český film, kinematografii, umění. Umění jedině prospěje, když tito zcela přestanou tvořit - nekvalita dotovaných českých filmů a dalšího umění je odstrašující příklad.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2018-03-13 22:50
"V tom případě i Česká televize dělá všechno dobře "

Nedela, protoze je Statni. Nic, co provozuje Stat, nikdy nebude fungovat tak, jak ma.
Protoze, vcelku logicky, tam pracuji lide, ktere na rozdil od privatni osoby, zajima jen to, kdy se dostat co nejdrive domu a kde co uzmout, uplne stejne, jako kdyz porovnate Ceskou Postu/USPS a FedEx.

Oba, resp. vsechny 3 subjekty, delaji totez, ale posledni jmenovany tak asi 16x lepe, prestoze CP a USPS zacal o desitky let drive nez FedEx a ridic FedExu si jeste vydel o 40% rocne vice, nez jeho USPS kolega za stejnou trasu a cca stejne mnozstvi hodin.

Tak to je p. Ponkrac, like it or not.

Neocon
0 # Anonymní 2018-03-13 23:00
A copak asi zajímá zaměstnance v soukromém sektoru? Myslíte, že jim leží na srdci maximální blaho vlastníka firmy? Že se ještě o půlnoci proubozejí s myšlenkou, jak by to mohli zařídit, aby se vlastník fimy měl lépe? Nebo jak si to představujete?

Všude vidím zaměstnance a pracovníky soukromých firem, kteří dávají neustále najevo svými myšlenkami, slovy, činy, prací i chováním, že by se pro dobro firmy mohli přetrhnout.

A protože nepoznáte sarkasmus - jak jste osvědčil výše, tak dosud to byl sarkasmus. A teď vážně.

Soukromí doručovatelé fungují tak skvěle, že jsem se už naučil, že od května/června do cca července/srpna si musím nechat posílat z e-shopů vše jen Českou poštou. To víte, jsou prázdniny a lidé se těší na dovolené - a najímají se DPD, PPL a dalšách brigádníci, kteří se klidně nepokusí ani doručit, aby byli rychleji doma. A pak si to můžete vyzvednout na jejich centrále 60 km od bydliště.

Česká pošta v Prostějově v místě funguje skvěle, a nemám s ní nejmenší problém. Na rozdíl od komrčních firem, které jsou jen pro zlost.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2018-03-13 23:20
"A copak asi zajímá zaměstnance v soukromém sektoru?"

Nevim, hadam, ze vhledem ke zpusobu odmen, tak aby bylo vse ok. Nevim jak v CR, ale v US je UPS/FedEx Guy placen od kusu doruceneho, nikoliv od hodiny.

"A protože nepoznáte sarkasmus" Jiste ze vim, ze jste to nemyslel vazne.

Zrejme zijete na jine Planete-coz by odpivdalo tomu, cim se zivite. Tvrdit, ze CP je efektivnejsi a spolehlivejsi nez FedEx a take, pokud si dobre vzpominam, jste tady opakovane tvrdil, ze sluzby pred rokem 89 byly nasobne lepsi, nez sluzby nyni-tezko Vam takove veci vyvracet.

Neocon
0 # Anonymní 2018-03-13 23:45
Zaměstnance státního i soukromého zajímá úplně to samé. Jinak řečeno, pracují stejně dobře/špatně pod státem i soukromníkem, pokud jsou nějak nastavená kritéria.

A za svůj pracovní život jsem poznal, že není větších lemplů a flákačů, než se vyskytují v soukromých korporacích.

Víte houby, čím se živím.

Nicméně znamená to tedy, že pokud se někdo živí astrologií, tak mu Česká pošta dává kvalitnější služby než ostatním? A soukromé doručovací firmy pak na něho pečou a záměrně to flinkají? Vidím, že jste skvělý ekonomický talent!

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2018-03-13 23:59
No, je vcelku logicke, ze kdyz Paul maka ve Statnim USPS za $62K/rok, bez ohledu na to, jaky a zda-li vubec poda nejaky vykon, tak nikdy nebude jeho produktivita stejna, jako Mike, naseho UPS ridice pro nasi oblast, ktery za stejne hodiny vydela rocne $112K. Oboji jsou skutecna jmena a skutecne vyse.

Jelikoz US pingl ma 92% prijmu z tipu, chcete-li dysek a CZ pink ma 90% prijmu z fixni mzdy a jen 10% cca, tvori jeho tips, tak holt vcelku logicky a i ve skutecnosti, vykon CZ pingla zaostava 20x za vykonem US pingla. Opet-osobni zkusenost a realita.

Takhle bych mohl pokracovat, davat Vam priklady o cca stovce baliku poslanych do CR pres USPS/CP a desitkach poslanych FedExem, porovnavat rychlost a spolehlivost, ale to bych to tady jenom zasr.l a Vy budete i nadale tvrdit, ze CP, s.p. je efektivnejsi nez FEx, nebo UPS.

"Nicméně znamená to tedy, že pokud se někdo živí astrologií, tak mu Česká pošta dává kvalitnější služby než ostatním?"

Samozrejme ze ne, chtel jsem tim jen upozornit, ze zrejme zijete na jine Planete, ci v nejake bubline, nic vic a nic ve zlem.

Neocon
0 # Anonymní 2018-03-14 00:27
Neocon: V tom případě produktivita STÁTNÍ České televize za 7 miliard Kč ročně na 5 kanálech je několikanásobně vyšší, než produktivita jakékoli SOUKROMÉ televize, která rozhodně za rok a kanál nevydělá tolik. :-) To jsou ty paradoxy produktivity jako číslíčka. :-)

Před nějakým časem mi došel do mailu tklivý mail z USA. Byla to povídka jak houslový virtuóz (jeho kvalita doložena tím, že vydělává tolik a tolik money ročně) se převlékl za žebráka a hrál těžké kousky kdesi na ulici coby pouliční hudebník. A lidé - ti ignoranti - nepoznali, že jim hraje super virtuóz. ~~~ I jal jsem se jméno toho virtuóza vyhledat na youtube a poslechl jsem si ho. Hrál bez citu, bez pochopení hudby co hrál, jako robot, jako stroj - měl to odmakané, ale talent prostě chyběl tak mocně, že to nešlo ani poslouchat.

Poučení: Počtem dolarů nelze odůvodnit všechno. Ani to není jediné kritérium, kdo je dobrý či lepší.

Dodatek: Mně je u zadele, kolik vydělá firma/pracovník za donešený balík. To možná zajímá jen interně lidi ve firmě či akcionáře. ~~~ Já jako příjemce balíku hodnotím služby jinak. To je ta jiná planeta.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2018-03-14 00:40
"V tom případě produktivita STÁTNÍ České televize za 7 miliard Kč ročně na 5 kanálech je několikanásobně vyšší"

Nikoliv, protoze ty penize jsou vybrany formou poplatku/dani.

"Počtem dolarů nelze odůvodnit všechno. Ani to není jediné kritérium, kdo je dobrý či lepší."

To nevrdim a nikdy jsem netvrdil. Jen jsem Vam dal priklad, ze Statni firma/podnik nikdy nedosahovala, nedosahuje a nikdy nebude dosahovat vykony a efektivity firmy soukrome, kde odmenovani je nastaveno na produktivite prace, nikoliv per hour.

"Mně je u zadele, kolik vydělá firma/pracovník za donešený balík."

Jen zdanlive se Vas to netyka, mnou zmineny FedEx, po US, z cca 800 zasilek, za muj zivot v US, dorucil na cas 800, ztratil 0,
USPS ze cca 2000 zasilek za muj zivot, opet po US, ztratila tak 60, na cas jich prislo rekneme 700.

Ma FedEx lepsi lidi, z jine Planety nez USPS? Nikoliv, jen na USPS na to kazdy chcije, protoze at maka, nebo nemaka, ma svych $62K/rok.

Takze shrnuto-me neni a nemuze mne byt jedno, kolik ma ten ci onen poslicek za balik a zda-li, protoze to nakonec odnese zakaznik, tedy ja.

Posilani do CR-pres postu Balik k Vanocum musim posilat v zari, aby bylo doruceno pred Vanoci, FedEx me zarucuje 72 hodin na doruceni do CR a jeste nebyl o minutu dele.

Nebe a dudy, p. Ponkrac.

Neocon
0 # Anonymní 2018-03-14 01:00
Dobře, tak se shodněme, že na základě vašeho příkladu lze učinit závěr, že určitě v USA existuje jedna soukromá firma (z mnoha miliónů po celém světě), která funguje lépe, než jiná státní firma.

To je ale na generální závěr o (ne)efektivitě státních/soukromých firem sakra málo. Statistika funguje na trochu větších datech.

V mém případě lépe funguje státní doručovací firma než soukromé. Důvod je mi u zadele.

Takže zase nula k nula, co se týká státních versus soukromých.

A to buďte rád, že vám neryji do vašich odhadů zásilek. Zcela jistě čísla zcela vycucaná z prstu, jako "86x jsem byl někde".

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2018-03-14 01:15
Jedna? Uplne kazda.

"86x jsem byl někde""

Vsak jsem Vam napsal, ze to byl muj hruby odhad, plus minus 15% nahoru/dolu. Taktez jsme Vam u poctu zasilek napsal "cca", jak jste jiste postrehnul.

Pokud lidi motivujete-podaji extremni vykony, a zvysi se raketove produktivita.

Vemte si nekdy domu obkladace Vasi koupelny a dohodnete se s nim na hodinu. Vemte si toho sameho a dohodndete se na "metru". Uvidite rozdil, od toho sameho cloveka, v te same koupelne a v tom samem dome.

A tohle Statni firmy neumeji, nebo ani nemuzou umet/delat.

Ja to drive delal tak-kazdemu jsem dal na place na vyber. $15/hour bez tips, nebo $4/hour a s tips.

Obcas nekdo zkusil per hour, za vecer udelal 5-6 stolu a chcalo z neho, otraveny, neprijemny, unaveny. Za mesic rekl-"vis co, takhle mam svy jisty, ale pojdme prejit na tips."

Pane Ponkrac, ten clovek, ten stejny clovek v tom samem podniku, za ty stejne smeny, udelal 15-17 stolu za vecer, ladne a s usmevem na tvari.

Neni Vam to divny? Hadam, ze neni, ale to nevadi...

Neocon
0 # Anonymní 2018-03-14 01:49
Neocon: A jak z toho vyplývá, že státní firma je VŽDY efektivnější než soukromá?

To jako státní firma má zakázáno motivovat lidi podle výkonu? Kdyby to udělal ředitel státní firmy, tak osobně přijde Neocon a zastřelí ho? Nebo jak?

Vaše firma musí mít nějaké geopatogenní zóny nebo speciální záření Aštara šerana. Když váš zaměstnanec je zcela odepsaný a k smrti unavený a zpocený až z něho chčije, když udělá 6 stolů. Ale ladný a odpočatý s úsměvem, když jich udělá 15. ~~~ Vy mě zkoušíte opít rohlíkama.

---

Při obkládání koupelny lze koupelnu udělat rychle a tak, že za půl roku to chce generální opravu, ne-li dříve. Když to budete hnát na max. produktivitu nebo jí umožňovat, rychle poznáte co to je čínská kvalita.

U řemeslníka dávám přednost puntičkáři a fachmanovi, který si řekne rozumnou (nikoli nejnižší) cenu a vím, že je na něho spoleh. Jinak mu do toho nekecám. Pokud v nějakém oboru nikoho takového nemám, dělám si to raději sám. S tímto algoritmem u řemeslných prací jsem naprosto spokojen a osvědčil se mi.

Ostatně velice rád vyprávím lidem zde v Čechách ohromenými USA a jejich produktivitou o americké "kvalitě". To je mimochodem nutný společník produktivity v dolarech ať to stojí co to stojí. Například o papundeklových barácích v USA. S tím, že postavit barák v USA jde v zásadě s pilkou na dřevo a vrtačkou - nic moc víc netřeba. Že standard a tepelná "izolace" typu cedník na energie u řady amerických domů by zde nepovolil ani ten nejpodplacenější stavební úřad.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2018-03-14 02:33
"To jako státní firma má zakázáno motivovat lidi podle výkonu?"

Zakazno? Zrejme nikoliv. Dela to v praxi? Absolutne nikoliv.

"Když váš zaměstnanec je zcela odepsaný a k smrti unavený a zpocený až z něho chčije"

Realita.

"Při obkládání koupelny lze koupelnu udělat rychle a tak, že za půl roku"

Bavime se o kvalitni praci. Hodinar tam bude 10 dni/krabicka marlborek za den, frajer od metru 2-3 dny. Opet realita.

"Například o papundeklových barácích v USA. "

Nemate tuseni o cem pisete.

Neocon
0 # Anonymní 2018-03-14 06:29
Neocon: Takže jste postupně vaše "přání otcem myšlenky", že "stát je vždy špatný" dovedl do absurdna. Zhruba mi připomínáte vysílání rádia Jerevan.

Vím, jak vypadají americké domy. Na zvracení. Dřevěná kostra pobitá plechem, sádrokartonech a vyplněné skelnou vatou či podobnou izolací. Kvalitativně je to na podobné úrovni jako rychle sbitá trampská chata větších rozměrů, co si puberťáci stlučou.

Osobně vím o dvou stavebních USA firmách, co chtěly podnikat v České republice. Vzdaly to, když zjistily, že USA kvalita nemovitostí by neprošla ani povolením ani kolaudací. A i kdyby, tak kromě bezdomovců a podobných by USA nekvalitu staveb tady nikdo neakceptoval.

I to je za "produktivitou".

Podobně v USA potravinách. Hojné používání hormonů a růstových chemikálií v krmení zvířat na maso. U nás by to neprošlo ani našimi velice mírnými normami na potraviny. Proto se USA tak strašně snaží o TTIP a podobné podvody na Evropu a evrospké spotřebitele. Protože kvalitou USA soupeřit opravdu nemůže.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2018-03-16 15:06
Nejsem přítelem zveřejňování jednotlivých zaměstnaneckých platů s původem ve státní rozpočtu.

Otázka zní pro se tak má dít. To, že vzhledem k explodující míře korupce a stejně explodujícími počtu a moci protikorupčních (častěji však "protikorupčních") organizací, nevěříme již žádné státní struktuře (často oprávněně) není důvod. Stát má vlastní protikorupční a kontrolní struktury a pokud nechceme korupci, budujme a opečovávejme je. Jejich současný stav a současně způsob reagování na zjištěná fakta je hlavní příčinou korupce. Je docela jedno, kolik bere ředitelka místní školky, bude-li nezávislým orgánem zjištěno, že to není protizákonné ani nijak výstřední. Koncesionářovi může být celkem jedno, kolik stál ten který pořad či moderátor, když profesionální kontrolní struktury věc z hlediska zákona a přiměřenosti kladně posoudí.

Zveřejňování příjmů konkrétních státních zaměstnanců považuji za vcelku sprosté. Je bláhové se domnívat, že se tímto nahradí systémová nefunkčnost státního aparátu. Vidím v tom jen nezvládnutí toho silného pokušení, vidět do cizí kapsy.


cnemo

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)