Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Přestupkové právo leží spíše na okraji odborného zájmu našeho blogu. Možná neprávem, protože i v něm se dějí důležité věci.

Příkladmo pokud jde o přestupky dopravní: Již mnoho let existují podnikatelské subjekty, které svým klientům nabízejí právní ochranu před přestupkovou odpovědností, resp. jejími nepříznivými důsledky, a to zpravidla za pevnou, paušální roční taxu. Státní orgány se periodicky mediálně rozčilují, avšak z toho, že pojišťovny proti pokutám evidentně fungují a nabízejí své služby dál, jeví se být pravděpodobným, že jejich business prosperuje, možná nikoli skvěle, ale určitě nikoli tak špatně, aby zanikl na svou špatnou pověst.

Je pojištění proti pokutě za dopravní přestupek legitimní, a jsou legitimní methody, které jsou při obhajobě klientů pojišťoven využívány? Připomeňme, že jde o celou řadu obstrukčních postupů, příkladmo nepravdivé obvinění nežijící třetí osoby nebo, jak referováno ve shora uvedeném článku, účelovou změnu provozovatele motorového vozidla.

Domníváme se, že v rovině právní nemůže být o kladné odpovědi na takto položenou otázku sporu, a v rovině ethické bychom neměli materii posuzovat isolovaně od toho, jak si počíná druhá strana, a provést test proporcionality mezi tím, jakým způsobem se obviněný brání, a tím, proti čemu a proti komu stojí.

V této zemi, a to arci nejen v oblasti dopravně-deliktní, vládne totiž setrvalá kultura represe. Její projevy můžeme vidět na každém kroku, resp. na každém kilometru české silnice. Vezměme měření rychlosti. Jestliže jsou měřicí aparatury, zejména ty přenosné, instalovány nikoli na místa, kde by překročení rychlostního limitu svědčilo o skutečně nebezpečném chování řidiče, nýbrž tam, kde je pokutovat lukrativní, budeme poměřovat domněle neethické jednání pojišťovny proti neméně neethickému jednání státu, který neukládá sankci za chování nebezpečné, nýbrž toliko formálně protiprávní.

Přiznejme si, že v mase ukládaných sankcí jen nepatrný zlomek postihuje jednání, které by bylo z hlediska bezpečnosti na silnicích skutečně risikové a sankce účinná, a to nemusí jít přímo o postih za delikt typu prošlé obinadlo nebo nepředpisová kurvatura nůžek v lékárničce, ale třeba i o nedávno mediálně traktovanou pokutu cyklistce, která si při pádu s kola způsobila úraz: již z pouhého popisu události přitom vyplývá, že dostatečnou a účinnou prevenci zajistila v tomto případě sama gravitace.

Dokonce, můžeme-li zobecnit, řekli bychom, že vztah mezi uloženou pokutou za rychlou jízdou v místě, jako je to, kde byl dopaden silniční pirát Suchánek, a nápravou delikventa z hlediska bezpečnějšího řízení automobilu je přibližně stejný, jako se má večerní zaříkávání afrického šamana k incidenci dešťových srážek následujícího dne.

Státní orgán, který, dma se pýchou nad svou mocí, se holedbá, jak s pojišťovnami proti pokutám zatočí, by si měl uvědomit, že to byl on, kdo proměnil tuto zemi a její silniční síť v dějiště jakési celonárodní bojové hry, nikoli nepodobné paintballu, arci bez smysluplných a racionálních pravidel, a nemůže nyní být tím, kdo se dovolává porušování posvátných morálních principů protistranou.

Pokud jde o tyto podnikatele, jsme tudíž názoru, že se jen opět z lesa ozvalo tak, jak se do něj zavolalo. I my jsme, v tomto smyslu, Berlíňany, tedy pojišťovnami proti pokutám.

Komentáře   

0 # Anonymní 2018-03-05 12:13
Opravdu ty "pojistovny" funguji? Zatim spis z doslechu vim to, ze nejake pripady "projedou" (stara taktika obstrukci nefunguje, resp. uz u lidi co maji 10+ rizeni nejake dojde do konce).


MH
0 # Anonymní 2018-03-05 13:06
Jak kdo. Nejlepe funguji lide, co to maji jako hobby a zivi se necim jinym.
0 # Tomáš Pecina 2018-03-05 13:07
Určité procento případů prohrají, to je nepochybné, a kolik přesně to je, z nich těžko vypáčíte; minimálně pravdivou informaci budou střežit jako oko v hlavě. Některé zřejmě poběží jako finanční "letadlo", dokud klienti platí pojistné a nebude příliš mnoho řízení pravomocně skončeno uložením pokuty, je vše dobré, pak začne být horká půda pod nohama.
0 # Anonymní 2018-03-05 13:25
Opravdu ti advokáti fungují? Zatím spíš z doslechu vím to, že nějaké případy "projedou"... :-)
0 # gogo 2018-03-05 14:16
Já myslím, že původní modus operandi byly obstrukce a dosažení limitu, do kdy musí být věc projednána. Limit byl posunut, takže by se musely ty pojišťovny zabývat každým případem hodně detailně. Podle mne tím řada z nich přešla na režim letadla. Čím masověji budou úřady schopny výpalné vybírat, tím menší bude šance na promlčení nebo odložení. I dnes si myslím, že běžná praxe je taková, že se obešlou všechny kavky. Někdo zaplatí, někdo ne. Kdo ne, s tím může být vedeno řízení, ale kdyby to dělali s každým, tak nebudou stíhat. Takže asi tu a tam někoho pozvou, ale spoléhají spíš na svoje abonenty, nebo přespolní, kteří se zaleknou toho, že by museli na projednání přijet.
Dost pochybuji, že by měly ty pojišťovny nějaký paušální postup založený na něčem jiném, než víře, že statisticky málokoho pozvou na projednání.
V okamžiku, kdyby Babiš zavedl povinné svolení inkasa z účtu pro fyzické osoby ve prospěch státní správy a dopravní experti prosadili v eurosojuzu jako povinné vybavení měření polohy a rychlosti přes Galileo, tak by se platily pokuty přímo online a ovčan by dostal maximálně mobilní aplikaci, kde by viděl, jak mu odtékají peníze za každé překročení rychlosti nebo zastavení na zapovězeném místě. Ještě anténku do hlavy a můžou to řídit přímo z pobočky Agrofertu v Xaverově.
0 # Anonymní 2018-03-05 19:07
Vidim rozdil mezi vykonem advokacie a tim co praktikovaly driv tyto "pojistovny", kdy v podstate slo jen o obstrukce. Soucasne si neumim predstavit, ze pri cenach "pojisteni" by mohly seriozne zastupovat sve klienty, navic kdyz nevi kolik prestupku napacham (u urciteho % mi vina bude prokazana i bez ohybani prava a pokud se na to spravni organ zameri, tak proste par pripadu dotahne do konce).

Advokat taky nepujde do smlouvy "delejte si co chcete a za pausal Vas z toho pokazde vysekam nebo neco zaplatim".

MH
0 # Anonymní 2018-03-05 15:32
Pád haly v České Třebové: Takhle jsem to nenakreslil, hájí se u soudu projektant
novinky.cz/.../...
0 # Anonymní 2018-03-05 19:32
U nás odhaduji úspěšnost někde kolem 75-80 %. Jsou to celkem jednoduché počty – 60 % obvinění tvoří věci, kde se přestupek buď zjevně nestal, nebo pro to neexistují důkazy (viz kauzy typu “opsal si čísla fízlů, tak to určitě byl on“ ). 20 % shoří na procesních vadách nebo obecně blbosti a lenosti úředníků. 10 % případů tvoří věci, které reálně obhájit nelze – přestupek je prokazatelně zdokumentován, o skutku ani osobě pachatele není sporu, řízení není stiženo žádnými podstatnými procesními vadami. 10-15 % jsou věci spadající mezi ty neprokázané nebo stižené zásadními vadami, takže rozhodnutí nemá být vydáno a pokud vydáno je, má být zrušeno, ale odvolačka (potažmo soud) to podrží na základě zásady, že je potřeba vybrat pokutu za každou cenu.

Kocourek a spol. budou mít úspěšnost o několik řádů nižší, protože tam to je skutečně letadlo – nikoho reálně neobhajují a je to jen o posílání šablon, viděl jsem několik kompletních spisů. Model je postaven na tom založit web, udělat masivní reklamu a ve chvíli, kdy už je pověst tak otřesná, že příliv klientů klesne, se založí nová doména a jede se znova od začátku. To už ostatně bylo mnohokrát doloženo (například zde nebo zde)

Gogo: pokud jde o přestupek provozovatele vozidla, tak správní orgán nikoho předvolávat nemusí – bylo opakovaně judikováno, že ve věci správního deliktu/přestupku provozovatele vozidla lze dokazování provést mimo ústní jednání. Větší města (řekněme od úrovně krajského) jsou sice poměrně zahlcená, ale řada (nejen) menších obcí na výběru pokut postavila byznys a za účelem plnění obecní kasy na tu agendu nabrala nové úředníky (za všechny příklady např. zde), což ostatně plasticky odhaluje, o co ve skutečnosti jde. Takže se můžete spolehnout, že spousta úřadů skutečně obešle každého.

-es-
0 # gogo 2018-03-06 11:15
Vždyť nejsme ve sporu. Obce si určí, zda budou inkasovat jen od ochotných, pak nemusí navyšovat stavy, nebo od všech - pak musejí nabrat nové síly, protože další postup není tak šablonovitý, jako poslat výzvu k uhrazení určené částky.
Tedy tam, kde sbírají smetanu, tam lze uspět nečinností, naproti tomu tam, kde se zabývají všemi případy, by se musela ta tzv. pojišťovna zabývat meritem případu. Takže jde o svým způsobem spojené nádoby - čím povrchnější řešení na úřadě, tím úspěšnější a zbytečnější jsou ty pojišťovny. V tomto modu vlastně jen snímají z provozovatele to psychické břemeno se s úřadem nebavit. Pokud by ale se na obcích rozhodli zinkasovat každého a nabrali na to lidi, tak by museli nabrat analogický počet lidí i ty pojišťovny a hlavně by musely začít řešit každý případ jednotlivě.
Uvidíme, jak ten silniční fašismus skončí. Já si myslím, že někde v průběhu procesu přitvrzování se rozšíří (primitivní, leč účinná) metodika užitá v Moravských Budějovicích.
0 # Anonymní 2018-03-06 09:41
...Domníváme se, že v rovině právní nemůže být o kladné odpovědi na takto položenou otázku sporu...

Já se tedy domnívám opak a je mi záhadou, proč orgány činné v trestním řízení již dávno těmto subjektům nerozdávají trestní příkazy jak zrní slépkám. Vždyť se jedná o porušení monopolu právních služeb par excellence, kdy v tomto viz ustanovení § 251 TZ. Jedinou obranou by tak mohlo být, pakliže by se tohoto cirkusu účastnil advokát. V takovém případě by již věc neměla rovinu trestněprávní, avšak kárnou. Pokud by se totiž skutečně našel advokát, který se soustavně tohoto obstrukčního zastupování účastní, pak pochybuji o tom, že by se jej Komora zastala.
0 # Tomáš Pecina 2018-03-06 09:50
Jistě; podle Čermákovy doktriny, že úkolem obhájce je usnadnit soudu (a potažmo přestupkovému orgánu) práci, jsou tyto pojišťovny jednoznačně vinny.
0 # Anonymní 2018-03-07 15:20
ad Anonymní 9:41

Nikoli. Pojišťovna převezme zakázku na sebe a potom se hájí sama svými prostředky, což je zcela legální. V cizině je zastupování pojišťovnou poměrně běžné (stojí na to celý byznys pojišťovny DAS).
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-03-06 11:10
Z článku i z praxe plyne, že Češi mají zálibu v represích, což je mj. vidět na pokutování dopravní policií. To není relikt bolševické éry, represi mají Češi v genech. Rozhlédněme se kolem: obdobný obecný sklon řešit vše (tedy ne pouze přestupky na silnici) pokutami mají Slováci (zřejmě naučené od Čechů) a Rakušané (je to stejný národ jako Češi s trochou nadsázky lze tvrdit, že jsou to Češi mluvící německy - se všemi nectnostmi, zdůrazněme). Rozdíl v počínání rakouské policie a policie ze sousedního Bavorska je nebetyčný. Bavorská má ve zvyku oznamovat rádiím, kde ten den měří rychlost, protože už to před málem dvěma desetiletími vzdala po hlášeních projíždějících řidičů rozhlasovým stanicím, že tam a tam se měří. Účel je splněn: auta v oněch místech jedou pomaleji. Rakouská po pěti letech pauzy opět smí měřit rychlost auta očima. Podle tohoto uvedeného příkladu lze usuzovat i na styl práce celé policie - je zaměřená jako česká na represe a vybírání pokut. Bavorská policie nikoho na silnici nekontroluje bez závažného důvodu. Pomineme-li uzávěry silnic po atentátech RAF, tak mě zastavili jen za tři desetiletí jen jednou - jel jsem s cizím autem, které mělo dva roky propadlou technickou kontrolu (obešlo se to bez pokuty, když se majitel do 10 dnů dostaví s autem k technické kontrole). Za stejné období absolvování technických prohlídek aut (účastníte se úkonů od začátku až do konce, slézáte i do montážní jámy, když vám mají něco ukázat na podvozku a když nemáte seřízena světla, nastaví vám je), se jen jednou technik pídil po lékárničce tím, že se zeptal, zda ji v autě mám. Odpověděl jsem, že ano, a on ji nechtěl ani vidět (nic jiného, kromě vest, nemusíte vozit s sebou - ani trojúhelník, ani žárovky, prostě nic). Nemáte-li s sebou řidičský či technický průkaz, policie zjistí vaše data a data od vozu na místě, vy jen musíte do 10 dnů se s nimi objevit na kterékoli vachcimře (třeba stovky kilometrů vzdálené) a ukázat je, že je máte. Nebo pak zaplatit 10 €.
0 # gogo 2018-03-06 11:21
A jak byste okomentoval zálibu Němců v cenzuře a represích z toho plynoucích?

Mne sice německá policie nepokutovala, ale kolega dostal flastr za to, že nebyl připoutaný na zadním sedadle a kolegyně zase docela kulatou pokutu za údajné nedodržení bezpečné vzdálenosti na dálnici. To je vůbec pěkná věc - já mám rád větší mezeru před sebou, protože pak nejsem nucen kopírovat jízdní styl řidiče přede mnou. Jenže taková mezera přímo láká jiného, který tam vjede - a při troše smůly to budu já, kdo dostane od říšského policajta flastr. Ale mohl jsem já zabránit tomu debilovi, aby mi tam vjel?
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-03-06 16:51
Držet odstup alespoň polovinu údaje tachometru v metrech. Platí od 80 km/h. Tedy při 180 km/h 90 m. Patníky na dálnicích a silnicích pro motorová vozidla jsou 50 m od sebe (na obyčejných silnicích 25 m), tedy vždy jste schopen odchadnout bezpečnou vzdálenost. Jezdíte, gogo, jak prase, tedy chtěl jsem říci: jako Čech. Mezi námi děvčaty, rada: Blížíte-li se k mostu kolmo přes dálnici, dodržujte odstup. Na mostě bývají policajti s radarem nebom i bez něj, ale s elektronickými stopkami a kamerou a před mostem jsou vždy dva bílé příčné pruhy na vozovce...

Jaká cenzura, jaké represe v Německu, gogo? O čem to melete?
0 # gogo 2018-03-06 17:02
Ohledně odstupu jste asi nepochopil co jsem psal. Tak znova - odstup máte a vjede vám do mezery někdo další. A ještě jednou - stalo se to kolegyni.

A ohledně represe a cenzury - skutečně jste v Německu nezaznamenal zprávy o tisícihlavých cenzurních pracovištích, povinnosti provozovatelů mazat příspěvky i účty a třeba i takovou pikantní zprávičku o tom, komu hned na nový rok zablokovali účet na soc. síti a za co?
Tohle masové organizované vyhlazování čehokoliv Němci umí a mají na to vypěstované návyky.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-03-06 17:36
Ano, do mezery se vecpe někdo jiný, i to se, byť relativně zřídka, na západ od Šumavy stává, ale ne v dálničním provozu při neomezené rychlosti. To by bylo už dost riskantní, protože rychlost vzadu jedoucího a blížícího se auta se značně špatně odhaduje.

Vaše kolegyně si měla ubráním plynu nebo lehkým zbrzděním zjednat potřebný odstup, případně se zařadit do pravého pruhu. Protože jako správný cz-řidič jezdí jako prase, tak se zachovala stejně jako v Česku, kde není povinný odstup definován. Jakmile přejedu hranici u Rozvadova, iritují mě též cz-řidiči jedoucí na úplně prázdné dálnici kilometry v levém pruhu rychlostí tak 140 km/h.

Jezdit na d-dálnicích pro řidiče, kteří jedou pod 150 km/h, je značně únavné, protože si musejí hlídat okolní provoz mnohem pozorněji, neb jsou pomalí a hodně aut je předjíždí a má mnohem vyšší přebytek rychlosti, tedy pravděpodobnost kolizních situací je značně vyšší. Proto jezdím obvykle mezi 180-190 km/h, kdy přebytek rychlosti mě předjíždějících aut (a jejich počet) není již tak veliký a spotřeba se ještě drží ve snesitelných mezích.
0 # gogo 2018-03-06 17:50
Ona kolegyně se do ČR podívala jen jednou, a to jela autobusem. Dokonce to bylo po tom incidentu, takže bych si dovolil vyloučit nějaké přímé spojení s ČR, jako že by se u nás nebo od Čechů naučila jezdit jako prase. Leda by zahlédla vás.. to nemůžu vyloučit.
A ano.. ulovili ji tehdy z mostu a cítila se tehdy nevinná a podvedená. Na zadek se autu nelepila.
0 # Anonymní 2018-03-06 18:08
Nevím, jestli má smysl se pouštět do diskuse s p. Krystlíkem nebo jestli bude lepší se držet rady, kterou p. Pecina dává v podobných případech: nekrmit, nehladit.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-03-06 22:29
Ad 18:08: Ano, držte se zásady nekrmit, nehladit. V opačném případě vyjde najevo, jak jsou Češi indoktrinovaní nebo hloupí. Vyberte si z těchto dvou adjektiv. Ani jedno není lichotivé.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-03-06 22:34
Ad 17:50: Pokuty padají teprve tehdy, je-li vzdálenost od vpředu jedoucího vozu při rychlotech nad 80 km/h menší než 3/10 čísleného údaje tacha v metrech. Tedy při 100 km/h méně než 30 m. Na dálnicích v ČR se mi často stává, že se mi cz-auto lepí na zadek při 130 km/h tak, že mu nevidím na číslo!
0 # gogo 2018-03-06 14:27
K Ondráčkovi:
"„Podílel se na represích lidí, kteří vyjadřovali své názory,“ zdůvodnil předseda ODS Petr Fiala.
Zdroj: zpravy.idnes.cz/.../...

Vždyť s takovým přístupem by museli odvola většinu soudců, státních zástupců a všechny soudní znalce z oboru novodobého marxismu leninismu.
Na dlažbě by skončila i část policie a většina neziskovek

V Německu by na základě takové myšlenky museli zavřít několik vlád a část státního aparátu.

Ten Fiala je opravdový pitomec.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-03-06 16:58
Gogo, v Německu by se nic takového, jako je případ Ondráček nestalo - sama vlastní partaj by ho do komise nedelegovala, případně do 48 h po jeho odhalení sama odvolala.

Váš výrok o "zavření několik vlád a části státního aparátu" je obligatorní česká lež.
0 # gogo 2018-03-06 17:05
Kdyby se mělo posuzovat jen naplnění "Podílel se na represích lidí, kteří vyjadřovali své názory", tak by skutečně museli zavřít půlku německé státní správy a většinu papalášů té jejich Národní fronty (cdu/spd).
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-03-06 17:14
Máte snad v d-vládě nebo parlamentu nějakou osobu, která coby VoPo (Volkspolizei der DDR) nebo člana Stasi, která by se "podílela na represích lidí, kteří vyjadřovali své názory"?

Když jste už takový nevzdělanec: Jaká Národní fronta v BRD? Pod hrozbou automatického rozpuštění nesměla žádná z politických stran Národní fronty přejít do opozice. Národní fronta sama rozhodovala i o připouštění nových politických stran, protože teprve na základě svolení NF směl připustit novou stranu ministr vnitra. Základní podmínkou povolení byl souhlas s politikou NF, tj. s programem vlády. Ergo opoziční strany nemohly vůbec vzniknout. Každá strana, která by odešla do opozice nebo byla z vlády vyloučena, ztrácela automaticky členství v NF a ministr vnitra ji byl povinen rozpustit. To je stav v dnešní BRD, gogo? Ano?
0 # gogo 2018-03-06 17:31
Já jsem přece komentoval toho Fialu a jeho výrok "Podílel se na represích lidí, kteří vyjadřovali své názory". Tomuto vyhoví opravdu velká množina současných politiků a lidí aktivních v oblasti potírání ideozločinnosti.

Jinak kdybyste chtěl hledat analogie k Ondráčkovi, tak by se jich našlo přece dost mezi lidmi co byli aktivní v letech 1930-1945 a prakticky všichni sloužili Hitlerovi více, než Ondráček Husákovi. A řada z nich našla své teplé místo jak v aparátu NSR/NDR, tak i v evropských orgánech.. takový Walter Hallstein například to dotáhl docela dost vysoko.

Sama Anděla byla velká svazačka a dokonce politická agitátorka. Vždyť je to tam bolševik vedle marxisty. Nejvyšší eurobolševik dokonce bude odhalovat 5.5 metru vysokou sochu svého idolu, kterou odlili soudruzi v lidové Číně.

Národní fronta byla hyperbola. Ale jak vidíte, funguje to Němcům dodnes, ty dvě partaje se neopustí a s tím ultrabolševikem v čele má SPD teprve grády.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-03-06 17:42
Gogo, co to melete? Hallstein nebyl ani členem NSDAP, ani SA, jen musel za války narukovat do Wehrmachtu.

Merkelová byla v FDJ, měla na starosti kulturu s příslušnou nástěnkou. Vy, gogo, jste nebyl členem ČSM nebo SSM?

Na sobě vidíte, jak jste vy, Češi, neinformovaní a šíříte nepravdy!
0 # gogo 2018-03-06 18:01
Já jsem snad tvrdil, že byl členem zrovna těch dvou profláknutých? Byl ale členem několika jiných nacistických organizací.. ono v tu dobu to bylo prostě poměrně normální, ne? Rozhodně byl s politikou Hitlera natolik konformní, že dělal kariéru a byl pak od roku 1942 důstojníkem u dělostřelců.
Chápejte, já mu z té doby nic extra nevyčítám, ale měřme stejným metrem.

Dovedete si představit ten šrumec, kdyby si Zeman nechal v Číně odlít sochu Marxe a zorganizoval v ČR velkolepé oslavy?
A když to proběhne v Německu a sochu odhaluje nejvyšší eurobolševik, tak to nikomu nepřijde .. tak on opravdu není důvod, každý ví, že eurobolševismus je v podstatě spojením hitlerismu a bolševismu - obojí pochází z Německa.

A Němci jsou zase po 70 letech v přední linii.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-03-06 22:26
Gogo, uže mě začínáte svou českou blbostí nudit. Hallstein nebyl členem žádných nacistických organizací, byl důstojníkem v záloze již před WW II.

Ruské propagandě se povedl zázrak - cz-hlupáci jako Vy věří, že nebezpečí bolševismu přichází dnes z Bruselu. EU podle definice levice a socialismu nemůže být nikdy levicová, protože může rozdělit jen tolik peněz, kolik vybere!
0 # Anonymní 2018-03-07 10:50
Hmm, o tom pánovi jsem dosud neslyšel, ne, že by mě to mrzelo, ale na wiki píšou, že byl členem čtyř až pěti nacistických organizací - National Socialist Teachers League (Nationalsozialistischer Lehrerbund), the National Socialist Association of Legal Professionals (NS-Rechtswahrerbund ), the National Socialist People's Welfare organization (Nationalsozialistische Volkswohlfahrt), the National Socialist German Lecturers League (Nationalsozialistischer Deutscher Dozentenbund), and the National Socialist Air-Raid Protection Association (Nationalsozialistischer Luftschutzbund)
0 # Anonymní 2018-03-07 10:53
A teprve teď jsem si všiml, že "EU podle definice levice a socialismu nemůže být nikdy levicová, protože může rozdělit jen tolik peněz, kolik vybere!" To mě fakt pobavilo.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-03-07 11:13
Ad 10:50: Chce to trochu myslet. Podle logiky zdroje by byl zločinnou nacistickou organizací i mnou vymyšlený Nacionálně socialistický spolek přátel žehu. V nedemokratických systémech je ideologie zdůrazňována i v názvech, případně v preambulích. Nic víc, nic míň. Ostatně, jaké zločiny mohl páchat organizace jako svaz učitelů, svaz právníků, svaz učitelů a svaz protiletecké ochrany?
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-03-07 11:17
Ad 10:53: Jediné dnešní hledisko rozlišení levice od pravice je v tom, že levice vydává více prostředků, než vybere na daních. Aplikujte na EU! Daně jsou v tomto případě příspěvky členských států EU.
0 # gogo 2018-03-07 11:45
Tady se někdo ptal, zda má smysl vést s panem Krystlíkem diskusi ... zde vidíte, že to nese svoje plody. Např. se dozvíme, že EU není vůbec levicová (a ne a ne a ne!). Jindy nás oblažil informací o jídelníčku říšských slepic a přibližně před rokem se pustil do makroekonomických analýz.
paragraphos.pecina.cz/.../...

Jeho fundované postřehy na téma češství a němectví patří samozřejmě ke zlatému fondu.
0 # Anonymní 2018-03-07 14:59
TK 11:13:
Příležitostně trochu myslím (pokud je cz-hlupák toho vůbec schopen). Výsledkem mého mozkového myšlení je pak závěr, že když do nacistických organizací dobrovolně vstupoval (a určitě do všech nemusel), asi se ztotožňoval s jejich idejemi v preambulích, proklamacemi vedení atp. a podporoval je. Já, například, nevlezl do KSČ a dokonce i při volbě povolání jsem volil tak, aby nebylo na konfliktní trajektorii s mým morálním statusem.

Ad 11:17:
ekonomika.eurozpravy.cz/.../...
Já si tedy úplně nemyslím, že by EU byla levicová organizace. Podle mého je ještě daleko horší. Že má ovšem bolševickou povahu a podstatu je zřejmé. A je relativním úspěchem režimní propagandy, že dokáže především svazácké hlupáky obelhávat, že největší bolševické nebezpečí nepřichází z Brusele, ale třeba od dnešních komunistů.
magazin.panobcan.cz/.../
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-03-07 18:01
Ad 14:59: Mýlíte se. Byl jste třeba členem ROH, Svazarmu, Spolku českých turistů, ČSTV a podobně. A přece z onoho člennství v nich nikdo nedovozuje, že jste byl členem komunistických organizací, tedy nenavozuje, že vlastně jste byl bolševik.
0 # gogo 2018-03-08 09:44
Pane Krystlíku, máte vůbec elementární ponětí o aktivitách ECB?
např. z poslední doby:
blog.aktualne.cz/.../...
Slyšel jste někdy něco o ESM a třeba i o tom, jak si s tím tehdy poradila slovenská vládat?
Dostalo se k vašim uším něco o tzv. záchraně Řecka?
Pamatujete si co říkají Maastrichtská kritéria a jak se plní?

Samozřejmě, že nic z toho ani náznakem netušíte .. ale nenechte se vyrušovat, raději napište něco o Češích, to vždycky zabere.
0 # Anonymní 2018-03-08 13:33
TK:
Zase vedle.
Rozumím, ale aby přirovnání bylo přiléhavé, musel by se ČSTV nazývat třeba KČSTV, ve stanovách se hlásit k podpoře KSČ a současně komunisti nejmíň plánovat Drang nach Westen a hledat tam nový Lebensraum.
Nevypadá to, že pán byl kovaný nacista, ale asi poměrně ambiciózní, morálně "flexibilní" a věděl do které řiti kdy strkat hlavu.
0 # gogo 2018-03-08 14:38
Přesně tak, jak jsem psal, vůbec bych na něj nepořádal hon, protože být nacista v té době v Německu bylo skoro automatické a nesouviselo to přímo s příslušností ke konkrétní straně. Být nadčlověk a nácek bylo v té době životním přesvědčením většiny Němců a někteří tak smýšlejí dodnes.
Ondráček šel k policii (tenkrát SNB) a v zácviku prostě ty kluky pošlou do těch jednotek a po pár měsících pokračují v další kariéře. Vím to, protože přesně tímto prošel můj známý, který ale u policie zůstal a teď dělá kriminalistu, možná se znají i osobně, to nevím.
Dnešní policajti taky dají obuškem lidem na poli, když tam trsají, bouchnou si do aktuálnímu režimu politicky nepohodlných demonstratnů, těch Fialových "lidí, kteří se podílejí na represích lidí, kteří vyjadřovali své názory " by byly i dnes tisíce ve vysokých funkcích.

Tady se s Ondráčkem vrtí psem a hlupáci trdlují na náměstí a neuvědomují si, že možná dělají křoví strůjcům českého majdanu.

Zmíněný Hallstein byl docela standardní německý nácek té doby, kterých byla většina populace. Přece není a nebylo možné vyhladit 90 procent Němců jen proto, že v 30. letech skupinově zešíleli a dnes je to chytá zase.
Svoje náckovské ideály pak Hallstein rozvíjel dál v nástupnické organizaci, dnešní EU. Důvod, proč jsem ho zmínil, je ten, že Ondráček by se na to místo odborně hodil nejvíc z kandidátů. Možná i Hallstein byl nejlepší, zase politicky. Oba však symbolizují cosi, co možná právem, možná neprávem, hodně lidí nepřijímá zrovna s nadšením.
Tak, jako si myslím, že Ondráček není zrovna kvůli té symbolice dobrá osoba, stejně tak si myslím, že náckové, marxisti, maoisti a další ultralevicová scéna v orgánech EU (a jejích předchůdců) z velké části určili charakter toho dnešního eurobolševického svazu. A nejen symbolicky.
Kdyby tam od počátku brali pouze konservativní politiky a ne ultralevicové ideology a nácky, mohla dnes být EU podobnější EFTA než novému Sovětskému Svazu.
0 # Anonymní 2018-03-08 14:57
Muzu se Vas Gogo zeptat, jakou stranu/strany jste preferoval od roku 89 predtim, nez jste ziskal tyhle nazory?
Dekuji, Neocon
0 # gogo 2018-03-08 15:27
na počátku 90. let ODA
0 # Anonymní 2018-03-08 15:51
Pak nerozumim Vasi neskutecne otocce+komousskym nazorum. Clovek je v mladi zpravidla radikalni a pak se usadi-u Vas, zcela vyjimecne, je toto naopak.

Neocon
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-03-08 17:57
Ad 13:33: Česká nepřemýšlivost z Vás přímo čiší. V češtině není také terminus technicus "úplné pivo", kdežto v němčině je (Vollbier). To je závislé na zvycích v různých jazycích. Jako Čech se nepozastavujete nad takovým hloupým názvem jako je Krajský ústav NÁRODNÍHO zdraví.
0 # gogo 2018-03-09 07:36
Tak já kritizuji ultralevicovost vedení EU, podobnost EU struktur se SSSR, vysokou penetraci marxistů a bolševiků v jeho strukturách - a podle vás jsem proto komouš.
To mi tedy prozraďte, co bych byl, kdybych chtěl v EU více marxismu, bolševismu a maoismu .. co bych byl pak? Já se bojím vůbec pomyslet :-)
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-03-09 10:16
Gogo, jako český nevzdělanec jste už nepříčetný! Marxismus znamená, že požár revoluce vypukne v průmyslově nejvyspělejším státě, zachvátí postupně celý kontinent a vznikne beztřídní společnost. K tomu směřuje EU? Bolševismus znamená, že beztřídní společnost může vzniknout jen v jedné zemi, která navíc nemusí být nejvyspělejší. K tomu, gogo, směřuje EU? Opravdu?

Levicové bouře v západní Evropě v roce 1968 (neplést s fraškou odbývající se na pozadí sovětské snahy umístit svá vojska v ČSSR) skončily a vyústily do tzv. zahájení pochodu do organizací, tj. levicoví studenti se dohodli, že státní a vzdělávací instituce infiltrují, až dostudují, svými osobami. To se jim zdařilo. Proto tolik bývalých levičáků v čele západoevropských organizací.
0 # gogo 2018-03-09 11:21
Máte pravdu -nesměřuje.
EU pod vedením marxistů, maoistů, nácků a bolševiků rozhodně nesměřuje k tomu být průmyslově nejvyspělejším státem světa. A to jediné ji asi taky uchrání od toho vypuknutí požáru revoluce.

To jste napsal opravdu procítěně, jako byste si vzpomněl na vlastní studentská léta - ať už to bylo MDH+VK v prvních ročnících pravidelného studia, nebo formou kombinovaného studia na VUML pro zvýšení kvalifikace.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-03-09 12:21
Gogo, dovedete pobavit! EU je nejvyspělejším útvarem světa, ne že ne. Když zastáváte tezi světové komunistické revoluce vypuknuvší v nejvyspělejší zemi světa, tak jste trockista.
0 # gogo 2018-03-09 12:40
Přečtěte si znovu poslední komentáře - o revoluci tady bájíte jen vy sám.
Já jsem pouze kritizoval strukturu, ideovou podstatu a obsazení pozic v EU.
Poučky marxismu-leninismu jste sem vnesl vy, já v kategoriích vypuknutí požáru revoluce a zachvácení světa neuvažuji.
0 # Anonymní 2018-03-09 13:17
Gogo, p. Krystlik ma pravdu, at se Vam libi, nebo ne. EU je nejvyspelejsi utvar planety a je smesne, ze nekdo Gogo, jako Vy, ho prirovnava k SSSR.

Ja bych totiz Gogo pochopil, kdyby CR se mela lepe pred vstupem do EU, ekonomika sla pote dolu, zivotni uroven obcanu CR sla pote dolu, stoupnula kriminalita atd.atd., ze reknete:
"OK, byla to chyba, uz bylo lip."

Naprosto v poradku Gogo-ale opak je pravdou a zijete-li v CR, tak proste ten neskutecny pokrok vidite kazdy den.

Tedy opet a znovu-nerozumim a nechapu, jak muze nekdo jinak seriozni prirovnavat EU k SSSR, kde lide umirali hladem, byli muceni a zavirani do koncentracnich taboru.

Neocon
0 # gogo 2018-03-09 13:51
Zač mě trestáš, přírodo?!
Co já jsem se naposlouchal od bolševických agitátorů keců o tom, jak ČSSR pod křídly Sovětského Svazu jde vstříc světlým zítřkům. Jak už nejsou žebráci, jak se místo koní oře traktory, jak žence nahradily sovětské kombajny...
Proč mi, přírodo, posíláš do cesty znovu tak hloupé agitátory?!!
0 # Anonymní 2018-03-09 14:09
Mate v tom Gogo trochu bordel, ostatne jako obvykle. Ja neagutuji, nepisu sve nazory, jak jste si stacil jiste vsimnout, jen pripominam fakta, ktera jsou, zrejme k Vasi nelibosti:

CR ma nejvetsi zivotni uroven v dejinach-fakt.
Obcane CR se dozivaji nejvetsiho veku v dejinach-fakt.
CR ma nejmensi kriminalitu v dejinach-fakt.

Nic z vyse napsaneho nemuzete zpochybnit-je mi lito.

Neocon
0 # gogo 2018-03-09 14:23
Však to jsem nemohl zpochybnit ani komunistům.
0 # Anonymní 2018-03-09 14:25
Jasne ze mohl. S komousema prisla horsi ekonomicka situace, horsi zivotni uroven a teror proti vlastnimu obyvatelstvu, nez byla pred jejich nastupem.
Neocon
0 # gogo 2018-03-09 14:33
ale:
CSRR měla nejvetsi zivotni uroven v dejinach-fakt.
Obcane CSSR se dozivali nejvetsiho veku v dejinach-fakt.
CSSR mela nejmensi kriminalitu v dejinach-fakt.

Ona ta diskuse s komunisty probíhala prostě velmi analogicky. Mluvil jsem ale méně otevřeně, to je jasné.
0 # gogo 2018-03-09 14:41
A co nám přinesli eurobolševici?
- ztráta suverenity
- imbecilní normy (co2 na auta, pomazánkové máslo, žárovky, biopaliva, slunečníky, větrníky)
- neomarxismus do škol a institucí
- multikulti
- afroislámismus a no-go zony
- diktát a porušování zákonů a dohodnutých norem (kvoty)
Ty zony zatím můžeme pozorovat jen v Německu a tam, kde to provozují delší dobu. U nás by to bylo samozřejmě analogické
0 # Anonymní 2018-03-09 14:51
"CSRR měla nejvetsi zivotni uroven v dejinach-LEZ!
Obcane CSSR se dozivali nejvetsiho veku v dejinach-LEZ!
CSSR mela nejmensi kriminalitu v dejinach-Polo-LEZ! Bezna poulicni kriminalita byla nizsi, ale stat provozoval teror smerem ke svym obcanum.

Jeste jednou Gogo-myslel jsem, ze diskutujeme o faktech, NE lzich.

Ohledne EU-nikdo Vas nenutil tam lezt, ale kdyz jste se tam jiz dobrovolne vetrel, tak je preci jasne, ze po Vas/vas neco EU chce.

Uplne stejne, jako kdyz dobrovolne vstoupite do Vcelarskeho spolku, manzelstvi, a.s., nebo s.r.o. atd.atd.atd.

To je jako bych si ja tady na Blogu p. Peciny stezoval, ze nemohu psat o cemkoliv si zamanu, ze me vadi ta ruzna omezeni a napominani. Holt me nikdo nenutil a nenuti sem chodit, tak pokud se me to nelibi, muzu jit do prdele.

Muzete tedy v klidu odejit, pokud se Vam ty normy (manzelstvi, clenstvi, spolecnictvi ve firmach atd.atd.,)nelibi. To ovsem na veci, ze Vy lzete s tou ekonomickou a zivotni urovni obcanu v CSSR, nic nemeni.

Neocon
0 # gogo 2018-03-09 15:20
Zbytečně chytáte nerva.
Uvědomte si, že za 30 let se technologicky posune vpřed každá země. I v ČSSR byla zcela zákonitě vyšší životní úroveň v roce 1976 než v roce 1946. I ty traktory a tuny železa na hlavu, jak tehdy rádi uváděli vaši kolegové.

Bylo komunistům co vyčítat, stejně jako dnes eurobolševikům. Je spíš zajímavé, jak stejně hloupé bláboly musím poslouchat od jejich horlivých agitátorů.

Jestli chcete mermomocí pokračovat, tak si napřed zjistěte statistická data pro roky 1946 + 1976 a 1988 + 2018. Je to vždycky 30 let od sebe, aby se to dalo srovnávat.

Kromě toho, já nestojím o návrat do roku 1988, ale o politický návrat do doby před vstupem do EU, nebo aspoň před Lisabon.
0 # Anonymní 2018-03-09 15:41
Nerva? Proc nerva? Jen Vam vysvetluju na faktech, ze hure uz bylo.

"Uvědomte si, že za 30 let se technologicky posune vpřed každá země."

To ma byt vtip? Jak tohle muzete napsat-myslite si, ze treba Mexiko, Venezuela, N. korea, Ukrajina, Belorusko, Peru, Chile, Lybie, Iraq, Pakistan a dalsich 80 zemi jsou na tom lepe dnes, nez byly pred 20-30 lety?

Odpoved je-samozrejme ze nejsou. Ono totiz "blahobyt", ci zlepseni zivotni urovne, chcete-li, nepada tak nejak sam od sebe automaticky z nebe, jak si asi predstavujete.

Pisu Vam to po 20 te a v dobrem-vice cestujte po svete a mene cerpejte info z internetu/Parl.listu, Sputniku, Aeronetu, Stredoevropana apod...

Neocon
0 # gogo 2018-03-09 15:45
0 # Anonymní 2018-03-09 15:57
Cemu presne Gogo nerozumite:

"To ma byt vtip? Jak tohle muzete napsat-myslite si, ze treba Mexiko, Venezuela, N. korea, Ukrajina, Belorusko, Peru, Chile, Lybie, Iraq, Pakistan a dalsich 80 zemi jsou na tom lepe dnes, nez byly pred 20-30 lety?"

Neocon
0 # gogo 2018-03-09 16:21
Psal jsem technologicky. I v těch zemích mají mobilní telefony, které před 30 roky neměli.
Věnujte se ale těm důležitým tématům, nikoliv detailům, jak je vaším zvykem.
To téma bylo levicovost a neomarxismus EU.
0 # Anonymní 2018-03-09 16:33
"I v těch zemích mají mobilní telefony, které před 30 roky neměli. "

Jisteze, tohle ale Gogo snad za a) nikdo nezpochybnoval a za b) o tom vazne nebyla rec.

Rec byla o tom, jestli se ma smrtelnik, prumerny obcan Venezuely, Mexika, Chile, Pakistanu lepe, nez se mel pred 30ti/20ti lety.

Bavime se, opet a znovu Gogo o zivotni urovni, ne o tom, jestli ma vesnicanova/farmarova dcera v mexiku Iphone, ci nikoliv.

A odpoved je: v mnoha zemich sveta je zivotni uroven nizsi, nez tomu byla pred lety.

"levicovost a neomarxismus EU."

Muzete svobodne cestovat, muzete podnikat, mate nejvetsi "zivotni uroven" v dejinach planety a dozivate se nejvyssiho veku, toliko fakta. (neo)Marxismus je vazne neco jineho.

Neocon
0 # gogo 2018-03-09 16:47
Proto jsem vám dával ty odkazy, abyste to zase netlačil do nesmyslných detailů a držel se tématu.

paragraphos.pecina.cz/.../...

paragraphos.pecina.cz/.../...
0 # Anonymní 2018-03-09 16:51
Ale ja celou dobu pisu o zivotni urovni mistnich obyvatel. O nicem jinem. A pravda je, ze NEmate pravdu s tim, ze to prislo "samo do sebe" roky, dal jsem Vam priklady zemi, kde se maji lide hure (opet zduraznim, ze se bavime o zivotni urovni obyvatel), nez se meli pred lety.

Proto a to se jiz opakuji, me zarazi Vas postoj, kdyz Vy osobne a dalsich 10 milionu lidi v CR, se mate/maji nejlepe (opet pro Vas-zivotni uroven) v dejinach Planety.

Lidsky bych pochopil, kdyby tomu bylo naopak-ze diky EU se mate hure-pak a to se znovu opakuji, bych chapal Vas postoj.

Neocon
0 # gogo 2018-03-09 17:00
A já tady kritizuji EU pro její ultralevicovou, neomarxistickou orientaci a dále tvrdím, že argumentujete podobně jako komunisti v roce 1976, kteří také poukazovali na zlepšení od roku 1946, za které bych měl být podle nich nadosmrti vděčný KSČ a SSSR.


Až mi vysvětlíte toto:
paragraphos.pecina.cz/.../...

můžeme se pak pustit do rozboru Mexika nebo Afghánistánu.
0 # Anonymní 2018-03-09 17:07
Nevim, co Vam mam vysvetlit konkretne.

Ultralevicove a neomarxisticke rezimi nemaji volne cestovani, nemaji soukrome podnikani a svobodne Volby.

Tohle vsechno v EU a v CR je, tudiz nejen ze Vase srovnani kulha, ale je primo lzive.

To je ten problem Gogo-v 76 komousi neco tvrdili a jelikoz byli na svete pametnici pred 45tem/46 tem, tak si lide pamatovali, ze se meli lepe, nez v tech letech 70tych. Proto komousi rokem 89 skoncili, pouze z toho duvodu.

Nyni je CR plna pametniku, ze pred rokem 89 bylo hur. Proto vyjma Poslancu SPD mate ve Snemovne cca 180 PRO EU poslancu, toliko realita Gogo, je i lito, jste li zklaman.

Neocon
0 # Tomáš Pecina 2018-03-09 17:29
Gogo, Neocon má plnou pravdu. Srovnejte dnešní situaci s ruskou propagandou za I. republiky: všichni tak nějak věděli, že v SSSR je bída a nesvoboda, ale přesto jim byl ruský despotický régime bližší než západní demokracie, a po Mnichovu se pro stalinismus rozhodli, naprosto naivně se domnívajíce, že československá verse komunismu bude lidštější a měkčí než ruská, a že nebude internacionální (rozuměj: zaměřená na prosazování ruských zájmů), ale národní. Lidštější a měkčí byla; ale jen o trochu. Národní ani náznakem, šlo o čirý výkon okupační moci.

Teď je to stejné: v Rusku skutečně nejsou žádní islámští migranti a není tam islamistický terorismus, ale to nejsou ani v České republice. Zato tam je nesvoboda a bída; přesto se opět většina Čechů rozhoduje pod vlivem ruské propagandy a vytváří mythos, že EU je marxistická, šířící nesvobodu a vedoucí ku všeobecné záhubě. Kdo chce kam…
0 # Anonymní 2018-03-09 17:52
A nejvtipnejsi na cele veci je, coz jsem do dneska nepochopil, kdyz jste to jiz zminil, ze RF je davano za vzor Zeme, kde nejsou muslimove, ale Moskva je Hlavni Mesto Muslimu v Evrope, kdy v Moskve zije dle oficialnich RF cisel 1.8 milionu muslimu.
Zadne dalsi mesto, ani Londyn, Pariz, Brusel, Kodan-nikdo se Moskve ani nepriblizil.

Je krasne videt, jak ta rusko-bolsevicka propaganda, funguje.

Neocon
0 # Anonymní 2018-03-09 18:07
TP:
1.republiku nepamatuji, tuším, že ani Vy, takže bych ji nechal napokoji. Jen tak z dálky se zdá, že se "rozhodli" ještě asi celkem správně, když alternativou bylo to, co jim připravovaly ty jakože demokracie.
A dnes je to celkem podobné. Sice, nesouhlasím, že by v Rusku nebyli ti machometánští migranti, tuším se dokonce říká, že
Moskva je po Istanbulu největším muslimským městem Evropy a islámského teroru je v Rusku taky požehnaně, ale nevim, jak to souvisí s tím, že nás EU zcela nepochybně vede ke zničení. To není žádný mýtus. Každý, kdo chce vidět, vidí, kam vede machometánská invaze v západní Evropě a v naší, zatím nepochybně liberálnější a svobodnější společnosti by její průběh byl nepochybně rychlejší a ničivější. Lze srovnat jak fatálně a dlouhodobě nedovedeme řešit například cikánský problém, rozsahem a podstatou daleko jednodušší.
No a mýtus "marxistické" EU bych chápal ve smyslu jednak užívaných neomarxistických nástrojů (multikultura, politická korektnost, gender, rozklad tradičních hodnot) a jednak demokratického deficitu, eufemisticky řečeno. Rozhodně ji nepodezřívám, že by jí šlo například o rovnoměrné rozložení majetku ve společnosti.
0 # Anonymní 2018-03-09 18:11
Ano, RF bylo a je zasazeno, co do obeti islamskym terorismem, na mnohem vyssi urovni, nez Zapadni zeme, vzpomenme jen ty panelaky, Dubrovku a ten prvni skolni den. (Nechce se mi to hledat).
A take je pravda, ze Moskva ma nejvice Muslimu v Evrope.

Tudiz nam davat za vzor Zemi, kde v hlavnim meste zije skoro 2milionova muslimska komunita je stejne smesny, jako ze ultralevicak sedi v Bilem dome za konservativni stranu.

Neocon
0 # Gogo 2018-03-09 18:47
Jak jste se proboha dostali k Rusku?
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-03-09 18:58
Ad 19:08: Multikultura, politická korektnost, gender, rozklad tradičních hodnot nemají nic společného neomarxismem, demokratický deficit najdete v EU hlavně v postkomunistických zemích.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-03-09 19:06
Ad 18:47: Kolegové se dostali k Rusku následkem Vašich hloupých replik, gogo! Neznáte ani definice týkající se socialismu, ale vesele je zcela chybně používáte a k tomu lžete.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-03-09 19:09
Místo ad 19:08 má být 18:07
0 # Anonymní 2018-03-09 19:41
"Jak jste se proboha dostali k Rusku?"

Tim, ze vsechno, co tu melete dokola, je jenom Ruska propaganda, nezakladajici se na pravde.
Jenom je smutny, ze jste ji podlehl hloupe Vy, clovek puvodne pravicove zamereny, s jistou davkou inteligence.

Neocon
0 # Anonymní 2018-03-09 21:25
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-03-09 21:32
Neocone, chcete od goga věc takřka nemožnou. Jen cca jedna čtvrtina výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR pro EU dovedla správně odpovědět na otázku co jsou to kvóty a kterých migrantů se týkají. Kdo jiný by to měl vědět? To je způsobeno českou nevzdělaností, leností získávat informace z vícero zdrojů a leností kriticky je hodnotit.
0 # Anonymní 2018-03-09 21:34
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-03-09 23:18
Ad 21:34: Ano, v článku popsané jevy existují, třeba autorem zkreslené (zejména jejich cíle), ale nemají s (neo)marxismem nic do činění. Vy to evidentně nejste schopen rozpoznat. Inu, jste neuvažující Čech.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-03-09 23:22
Ad 21:25: Nejste schopen rozeznat, že celý článek je blábol?
0 # Anonymní 2018-03-10 00:19
Řekl opravdový dialektik.
0 # Anonymní 2018-03-10 14:02
"To je způsobeno českou nevzdělaností, leností získávat informace z vícero zdrojů a leností kriticky je hodnotit."

Malinko bych oponoval-myslim si, ze cesi jsou obecne vzdelanejsi, nez treba americane a jsou o dost mene linejsi.

Problem je, opet dle meho, odkud clovek v CR je-je li z maleho Mesta/Vesnice, ci ze Severu-tak je to uplne jiny clovek, nez clovek z Mesta.

Gogo a p. Zvanovec jsou vyjimky, ale je omlouva, ze zrejme v zivote necestovali a jejich jedine info jsou pochybne internetove, zpravidla RF podporovane servery.

Vsimnete si, pri kazdych CR Volbach, jak voli lide zijici v zahranici-pro EU a pro NATO strany, maji vzdy kolem 80%. Jak diopadnul Zeman? Tusim, ze Drahos dostal take neco kolem 80%.
A lide zijici v zahranici museli v zivote prokazat mnohem vice, nez Holinka v CR, jehoz jedinou starosti je, jesli dneska maji na Ruzku tlacenku a cerstve pecivo.

Neocon
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-03-10 14:42
Jistě, Neocone, Vaše poznámka je správná. Česku zejména chybí politická kultura (její nedostatek je u Čechů fylogenetického původu), k níž patří u politiků zejména presumpce viny a u elektorátu určitá úroveň orientace v politických otázkách. Ruská propaganda je tedy u Čechů velmi úspěšná. Pohled za západní hranice státu ukazuje, že Česku chybí instituce pro politické vzdělávání obyvatelstva a to jak státní, tak i nadace politických stran (pokud strany jsou ve vládní koalici, dostávají příspěvky na provoz nadací od státu). Jejich vliv je patrný i na vztahu k migrantům: Němci nepodléhají panice ani tváří v tvář vůči milionu nově přišedších, Češi jančí už jen z představy, že by jich přibylo jen 2600. Česko-cikánské soužití dodnes naprosto nevyhovuje - od zřízení cikánských koncentráků zdržuje Čechy jen členství země v EU - ale v Německu s cikány problémy nejsou. Až v roce 2020 skončí dotace ze strukturálních fondů EU pro ČR, že cz-blbi budou zuřivě požadovat vystoupení z EU. Jedinou nadějí je, že Česko vystoupit z EU kvůli neschopnosti úředníků a politiků administrativně nezvládne. Brexit je odstrašující příklad. Už dnes je jasné, že RO a BG budou mít dříve euro než ČR.
0 # Anonymní 2018-03-10 15:07
Ano, tech 40 let komunismu nechalo opravdu na cesich hluboke stopy a nedovoluji si odhadnout, kdy se to zlepsi, jelikoz jsem to v 90tym odhadoval na jednu generaci a hluboce jsem se mylil.
Neocon
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-03-10 18:26
Neocone, můj odhad byl tři generace po cinkání klíči, tedy tak 75 let, ale vidím, že to bude trvat déle, protože třeba jen přesvědčení, že Češi jsou v Evropě a ve světě výjimeční (= ostatním národům nadřazení), že Němci jsou dějinní nepřátelé a další blbosti si budou předávat minimálně čtyři generace, i když se s tím náhle přestane. A s tím se dosud nepřestalo.

Komunisté zkurvili Čechy jen nevýznamně, největší zásluhu na tom mají Jungmann, Palacký, TGM, Beneš a nakonec i Havel, protože nikdo jim neřekl pravdu, krmili je jen účelovými lžemi.
0 # Tomáš Pecina 2018-03-10 19:01
Nejdřív, po r. 1989, jsem si myslel, že to bude trvat 10–15 let, potom, že 40, a zhruba před patnácti lety mi došlo, že správná odpověď je nikdy. Komunismus nebyl problém, komunismus byl symptom.
0 # Anonymní 2018-03-10 19:32
Mozna mate oba 2 pravdu-ale jsem od prirody trosiku optimista a kdyz vidim, ze ty mlady, docela cestuji, umi jazyky, chteji ven (za 10 let me jich prosla na J-1 Visa 170 cca), tak nejsem az zase takovy pesimista.

A jinak souhlasim, ze komunismus az zase takovy problem nebyl, je to nejak v tech cesich zakorenene, ten tomu jen prilozil pod kotel.

Ja si ten rozdil ne snad poprve, ale nadobro uvedomil, kdyz bylo neteri 11 let, byli jsme v CA v Disney parku, stojime frontu, u pokladny rikam: "5 dospelich a jedno dite 11 let",

zaplatim a neter me pak vymrd.la, ze "jak muzu byt takovy hlupak, kdyz tam jasne vidim ceduli, ze do 10ti let je polovicni vstupne a proc ze jsem nerekl, ze ji je 10, nemeli by to pry jak dokazat".
Stejne jsem to platil ja, ji to mohlo byt jedno a v tomhle veku mela spise premyslet o panenkach, jen to holt mela v sobe, to hezky/cesky-vsechno nejak obejit a ojebat.

Neocon
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-03-10 19:50
Ano, pane Pecino, můžete i Vy mít pravdu. Je smutným faktem, že Češi si hned po WW II přáli žít v silně nedemokratickém nacionálně socialistickém státě velmi připomínajím NS-Německo (parlamentnilisty.cz/.../...) a proti sovětskému bolševismu neměli námitky, protože v SSSR spatřovali ochránce proti Němcům. Ani F. Peroutka neměl námitky proti bolševismu přes to, že ho v KZ Buchenwald táboroví komunisté, tedy ilegální bolševická justice podřízená Moskvě, odsoudili k smrti a pokusili se ho zabít, popravit. Když dnes se přestanou Češi od prvních krůčků batolat indoktrinovat českými národními lžemi, tak jejich prapravnuci se začnou chovat normálně. Problém však je, jak s oněmi českými historickými báchorkami skončit, protože tím Češi ztratí svou národní identitu, své hrdiny a to je velmi nepříjemné, ba pro mnohé přímo bolestné. Samotnému mně bylo před lety po několik týdnů špatně, když jsem z historických pojednání zjistil, jaký byl TGM defraudant a nečestný člověk.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-03-10 20:03
Nakousl jste, Neocone, cz-snahu vše obejít, ojebat. S tím souvisí cz-neúcta k zákonům a jejich porušování. Zvyk panuje od poloviny 19. století, kdy obroditelé vštěpili česky mluvícím, že Rakouské císařství není jejich stát, je cizí a že není nutné jeho zákony a předpisy dodržovat, že tedy je přípustné je poškozovat, třeba i krádežemi z obecního. Že tím okrádají i sebe, jim nedocházelo, ani dodnes nedošlo. Poměry na cz-silnicích jsou dokladem, že tento trend přetrvává.
0 # Anonymní 2018-03-10 20:48
Anekdota vypráví o Čechovi, jenž se modlí k Bohu: „Pane Bože, můj soused má kozu a ta mu hodně dojí." Bůh ho přeruší a říká vlídně: „A ty, můj synu, bys jistě chtěl mít také takovou kozu, že?" A Čech odpoví: „Ne, Bože, já bych jenom chtěl, aby ta koza sousedovi chcípla."
0 # Anonymní 2018-03-10 21:04
Ja a to je vec stara 15 let +, kdyz jsem jezdil do Nemecka pro kary, jsem mel jiz tenkrat takovou poucku, ktera naprosto odrazela realitu:

Kdyz byl v handlu majitel Nemec, 100% vzdy vse sedelo a to i kdyz to bylo v Drazdanech, tedy Nemec vychovany v NDR-nikdy nebyl problem, slovo byla berna mince.
Kdyz byl majitel Cmoud-bylo to tak 50 na 50-musel jsem byt ostrazity a opatrny, ale v zasade, kdyz mu clovek nedal prostor, tak auto sedelo, cena sedela a dokonce i km sedely.
Kdyz byl majitel Polak, nebo Rus-coz byla sorta, co v Nemecku delala a vlastnila shopy s ojetinama pomerne ve velkem, jiste p. Krystlik potvrdi, mel jsem na 70% jistotu, ze me ojebou.

A kdyz byl majitel Cech, nebo v tom mel nejaky podil, mel jsem 100% jistotu, ze budou stocene km, nebudou original papiry, prevodovka v riti, neco jen slepenyho, dohoda nikdy nefungovala, cena se zvysovala ne dle ujednani a zaplacene zalohy, ale podle toho, kolik lidi zrovna melo zajem na place apod.

Proto ja na Nemce vzdycky trpel a vzdycky budu trpet-ta neskutecna ferovost a preciznost, o tom se cizkum muze jen zdat a dost mozna se toho nikdy nedozijeme.

Neocon
0 # Tomáš Pecina 2018-03-10 21:24
Já znám tady jednu takovou:

Peklo, průvodce vede exkursi po jednotlivých sálech. V prvním basen plný fekálií, hříšníci se snaží vy šplhat ven, ale kolem stojí čerti a vidlemi je strkají zpátky. "To jsou Američani," říká lakonicky průvodce. Jdou do druhého sálu, tam také takový basen, v něm hříšníci, ale hlídá je jen jeden čert s vidlemi. "Němci," vysvětluje průvodce, "těm stačí dát rozkaz a čas od času zkontrolovat, jestli ho plní." Jdou dál. Ve třetím sále stejný basen plný fekálií a v něm hříšníci, ale ani jeden čert. Návštěvníci se diví, ale průvodce vysvětluje: "To jsou Češi. O ty se nemusíme vůbec starat: kdyby se některý pokusil z těch sraček dostat, oni by ho stáhli zpátky sami."
0 # Anonymní 2018-03-10 21:29
Nic vystiznejsiho jsem, a to pisu naprosto seriozne, v zivote necetl.
Neocon
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-03-10 22:03
Ad 21:04: I Vaše zkušenosti s poctivostí německých prodejců českého původu se též dají odvodit z historie, byť poněkud obráceně. Když Čech kradl ze státního rakouského nebo i obecního majetku, poškozoval tím mocnářství a bylo to společensky akceptovatelné, protože to nebyl náš stát. Na druhou stranu existovalo biblické Nepokradeš!, jehož aplikace se časem postupně zúžila jen na majetek osob, které jsou zloději a podvodníkovi osobně známy. Ergo: Vy osobně prodejcům vozů cz-původu osobně znám nejste, takže nemají žádné morální zábrany Vás okrást.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-03-10 22:13
S tou férovostí Němců máte pravdu, s d-precizností jen tehdy, uchýlíte-li se k průměrným hodnotám. Čech dokáže být preciznější než Němec, ale musí mít k tomu zančně velkou motivaci - např. když to dělá pro sebe. A musí mít nad sebou dohled, jinak nedělá, nebo vše odflinkne.

Jinak mentalitou se liší Němci jižní od severních, Němci v Německu od Němců rakouských nebo švýcarských a to přímo nebetyčně. Jenže to je už jiná kapitola.
0 # Anonymní 2018-03-11 16:18
Dobre, Vas popis na milimetr sedi, ale co maji spolecneho lide/prodejci ojetych/havarovanych vozidel, narozeni rekneme v 70tych letech a moje neter, narozena 2002, s Rakousko-Uherskem?
Neocon
0 # Tomáš Pecina 2018-03-11 17:12
Hodně, protože tyto věci se mění velmi pomalu. Oči mi v tomhle směru otevřela četba novin a časopisů z druhé poloviny 19. století; zkuste třeba takového Posla z Budče, je celý zdarma online.
0 # Anonymní 2018-03-11 18:03
Vy jste, kluci, ale museli mít škaredé dětství! Nikdo vás nechápe, vysmívají se vám, tak jste si postýskali a už zase můžete jít něco užitečného dělat. Nezoufejte, třeba se vám něco zase jednou podaří a někdo vás pochválí!
0 # Anonymní 2018-03-11 18:03
Diky za tip, mrknu. Dobre, ale napr. Japonci byli nejagresivnejsi narod po Staleti, valecne zalozeny s vysokou davkou krutosti, jeste v 45tem a od te doby ze uplne zmenili, pacifisticky zalozeny, bezkonfilktni.

Dle meho to je vychovou a tim, co kolem sebe vidite. Kdyz je v CR norma kazdeho ojebat, a kdyz tak necinite, jste tercem posmechu-doslova, tak to je pak tezke. Obracene to funguje skvele.

Neocon
0 # Anonymní 2018-03-11 18:14
"Vy jste, kluci, ale museli mít škaredé dětství! Nikdo vás nechápe, vysmívají se vám"

Podle sebe, soudim tebe, ze?

Jinak ja jsem zde verne popsal moje zkusenosti, (a mohl bych jich pridat jeste tak zhruba 2500), mate-li jine-v poradku.

Neocon
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-03-11 18:40
K Vašemu dotazu ze 16:18, Neocone. Již v 2. polovině 19. století se česky mluvící domnívali, že rakouské císařství není jejich stát, protože císař neplní jejich požadavky. Začali tedy bojkotovat státní reglement - zákony, předpisy porušovat, ochcávat a poškozovat obecní majetek. Nejen ničením, nýbrž i odcizováním. To se za více než století přetvořilo v pravidlo, že ukrást, podvést se víceméně toleruje, nebo se pokládá za kavalírský delikt, pokud předmět nepatří někomu, koho zloděj osobně zná. Prodejce aut cz-původu i Vaše neteř právě podle tohoto pravidla jednají - prodejce Vás osobně nezná, dcera nezná osobně správce nebo majitele Disney Parku.
0 # Tomáš Pecina 2018-03-11 20:51
Japonci měli štěstí, že prohráli válku; to je změnilo. Češi dostávali zvnějšku nejhorší možné podněty. První obrovskou chybou bylo, že západní země umožnily vznik Československa, které Češi pochopili jako své dějinné vítězství nad Němci. Podle toho se k nim, stejně jako k ostatním ethnickým menšinám, chovali. Druhý podnět byl Mnichov a po něm zřízení Protektorátu. Defetismus, udavačství, k tomu nesmyslné represe jako heydrichiáda a vyhlazení Lidic. Pak příležitost vyřídit si s Němci účty. Za tři roky možnost vyřídit si účty s bohatými, protože schopnými. Za dalších dvacet let ruská okupace a další možnost zúčtovat s elitou národa? Jak jinak to mohlo skončit?
0 # Anonymní 2018-03-11 22:17
Rozumim p.Krystlik a p. Pecina, ale tim vysvetlujete vznik toho, cim se Cesi vyznacovali tehdy.

Jedine, cemu ja na tom nerozumim je ( ve vsem s Vami i p. Pecinou souhlasim jinak), jak to,ze to afektovalo lidi, jako je moje neter a nejen ta.

Dam zase prikladecek-na J-1 jsem mel rekneme na leto, 15 holek, cesky, slovenky, rusky, ukrajinky, bulharky atd.

Pronajal jsem jim dum, ci 2, za nejake penize, rekneme $300/mesic, vc.energii, ac, internetu atd.
Skoro vsechny vzdy jeli cestovat, Vegas, Grand Canyon, SF, Lake Tahoe atd.atd.-treba na 3 tydny, nekdy jen 14 dni s tim, ze se vrati zase do prace, nez odleti nadobro domu.

Kazdy rok, opakuji kazdy rok ten stejny pribeh-jeli li cestovat jine holky, nez ceske, odjeli, vratili se, zadny problem.

Kdyz jeli cestovat ceske holky a kazdy rok na me zkouseli (i kdyz se neznali), ze: "....vlastne kdyz ted byli 14 dni pryc, proc by meli platit $300 rent, kdyz vlastne v tom dome v dany mesic byly pouze 14 dni...". Chapete tu nesmyslnost?

Opakuji, s zadnou jinou, nez ceskou narodnosti se me to nikdy nestalo. Tedy otazka je-co bylo, bylo, ale proc lide, kterym je 20-25 let, nezazili ani Rakousko-Uhersko, ani Heydrichaidu, Lidice, 68my, komunismus, Husaka-vubec nic, jsou takto "jini", slusene receno?

Tomu na tom vazne nerozumim, protoze kdyz potkate v US cechy/emigranty z roku 68, tak to jsou neskutecne skveli lide, mili a velmi velmi uspesni...

Neocon
0 # Anonymní 2018-03-11 23:27
Když tady probíráte povahy národů, vysvětlete mi prosím čím to je, že přestože jsou Němci tak poctiví, v supermarketech na českém území prodávají stejné zboží vyrobené z méně kvalitních surovin, často přitom za vyšší cenu? Já toto považuji pěknou ukázku toho, jak umí i Němci být vychcaní a nepoctiví.
0 # Anonymní 2018-03-12 01:17
Ted bohuzel srovnavate jablka a hrusky. Nikdo nikdy nevtrdil, ze Nemci nechteji vydelavat penize. Ja psal o tom, ze cokoliv si s nima dohodnete na dobre slovo, plati a ze za svoje penize dostanete to, na cem jste se dohodnul.

Vas priklad je ale o necem jinem-Nemec Vas/vas nepodvadi s kvalitou-Nemec Vam/vam ferove sdelil, co potraviny obsahuji.

Neni jeho chyba, ze jako ingnorant kupujete jejich vyrobky-chcete-li, aby byly ve vyssi kvalite, prestante je kupovat a dostanete vyssi kvalitu.

Jenze, to by prumerneho cecha ta kvalita a obsah musel vubec zajimat.

Neocon
0 # Anonymní 2018-03-12 07:07
Kluci, kydáním bláta na bývalou vlast se váš posraný život nezlepší. Doporučuji terapii fyzickou prací. Pro impůlzívní povahy se jeví štípání dříví ideálním, zahradní práce pak pro cílevědomé.
0 # Tomáš Pecina 2018-03-12 07:36
Neocon: Na vaši neteř se to přirozeně přeneslo výchovou. K tomu, aby člověku nevadilo, že druhého okrade ("ojebe"), je nezbytná absence sebeúcty. Češi jejím nedostatkem chronicky trpí, právě s ohledem na mnou popsané dějinné karamboly: dvě okupace, proti nimž téměř nebojovali, a dvě "osvobození", udělaly svoje.
0 # Tomáš Pecina 2018-03-12 07:38
Před 15 lety jsem o tom psal na Sprše; kopie je dosud zde.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-03-12 09:30
Ad 23:27 - "Přestože jsou Němci tak poctiví, v supermarketech na českém území prodávají stejné zboží vyrobené z méně kvalitních surovin, často přitom za vyšší cenu".

Z vnějšku to tak vypadá, ale vyšší cena a nižší kvalita mají v ČR svou příčinu - počínání cz-managementu. Řetězce stejného názvu v ČR jako v Německu jsou podniky založené cizím kapitálem, ale české. Nejvýše tak ředitel, sekretářka a jeden náměstěk bývají cizinci, ostatní management tvoří minimálně z 99 % Češi. A ti, kryti kartelovými smlouvami s ostatními řetězci v ČR o minimálních cenách, nastaví ceny tak, aby bylo zboží v CZ dražší než naprosto stejný výrobek v D. Příklad kyselé okurky: všude v CZ minimálně za 25, v D (v přepočtu) ve kšeftu stejného řetězce za 20 CZK, 10 vajec v D za v přepočtu 27,50 CZK z volného výběhu, v CZ vždy více a to mají být levnější vejce ze slepičích koncentráků (v D jsou již několik let zakázané i pro dovážená vejce).

Docílená marže v CZ je oproti západní Evropě o řád vyšší - v CZ i desítky procent (obvykle kolem 30 %), v D jednotky (kolem 4 %).

Zvyk cz-spotřebitele nažrat se za nejméně peněz bez ohledu na kvalitu vede cz-management na stlačování nákupních cen od výrobců. To vede ke snižování kvality samotnými výrobci. Také proč by nedali např. d-výrobci méně masa do buřtů pro ČR, když na tom vydělají? Proč by Poláci nevyrobili sýry, které málem neviděly kravský tuk, když si to Česko žádá? V PL a D takové ošizené výrobky ovšem nedostanete, Češi ale sežerou všechno, hlavně když je to levné.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-03-12 09:53
Ad 22:17: Neocone, vlastnosti dnešních 20-25 jsou dány geneticky i výchovou. Snaha podvádět, prokličkovat mezi zákony, předpisy, na ně kladenými povinnostmi a závazky, krást z obecního již přešlo do genetické výbavy Čechů, část těchto dovedností se učí během svého života od svého okolí. Když s předáváním neblahých stereotypů chování Češi teď hned najednou přestanou, tak jestě vnuci dnešních 20-25letých budou jimi ovlivněni přímo, pravnuci a prapravnuci nepřímo, tradicí. Kdy vymizí fylogenetický vliv, si odhadnout netroufám.

V praxi ale nic takového náhlého nenastane. Už jen proto ne, protože Češi budou konfrontováni se skutečností, že jsou stejně krutí a zavrženíhodní jako jejich odvěcí nepřátelé, že se nijak od ostatních národů, co se týká zvěrstev neliší, že jsou schopni i těch největších, je-li pro ně vhodná příležitost. Pro pochybovače: Češi si nejdéle v celé Evropě coby etnikum mezi roky 1848-1945 (století!) přáli okrást své spoluobčany německého jazyka a vyhnat je ze země. To péčí cz-historiků musí být jím navěky utajeno.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-03-12 10:28
Ještě další důvod vysvětlující chování dnešních 20-25letých mě napadá, Neocone! Josef Josefovič Jungmann (tak se psal) vyloučil na začátku 19. století z české společnosti šlechtu a vzdělance, protože nemluvili převážně česky. K Čechům se přihlásilo pár vzdělanců, ale vesměs museli zápasit s češtinou (např. Karel Havlíček a Bedřich Smetana), znali německy lépe než česky, jinak se český národ skládal v podstatě jen z venkovských nevzdělaných vrstev. Plebs si tedy v roce 1918 vytvořil stát. Podle premisy Jungmanna stáli nevzdělanci mluvící česky proti šlechtě a vzdělancům mluvícím převážně německy. U těch druhých se dalo předpokládat, že se dopracovali určitého postavení a majetku.

Původní rozdělení mezi chudé a majetné je Čechům vlastní dodnes a pokus o zaplacení nájmu jen za dva týdny místo za měsíc je ukázkou cz-aplikovaných egalitářských představ. Nabízejí se dvě prováděcí idey: (1) „ať mu koza chcípne“, tedy zmenší se mu majetek v můj prospěch, nebo (2) prosté okradení někoho, koho osobně neznám a tím si zvýším svou životní úroveň.

Cz-společnost si nedokázala za století a půl vybudovat elitu. Myslí si však, že ji má - viz hřbitov na vyšehradském Slavíně. Pohřbení až na Křižíka jsou spojeni s posvátnou krávou českého jazyka. Koho mají Češi navíc? Oba Bati? Tím to asi končí.

Dopište mi, Neocone, () pošlu Vám to v podrobné verzi e-mailem!
0 # Anonymní 2018-03-12 13:00
Zábavná vložka pokračuje.
Nejvíc mě pobavila ta dojemná skazka, kterak se vekslák, který ještě nedávno na těchto stránkách nemohl pochopit, proč by autoveksláci nemohli stáčet tachometry, rozněžnil nad neteří dožadující se neoprávněné slevy :-)
0 # Anonymní 2018-03-12 13:21
Pane Buran, ci p. Holinka, nebo jak Vas mam volat-kolikrat jsem Vam tady uz psal, ze kdyz uz chcete lhat, at to delate tak, at nejste za uplneho/vetsiho idiota, nez jakym doopravdy jste.

Nikdy jsem nenapsal, ze stacet km u ojetin je v poradku, kdyz to zakaznik nevi. Napsal jsem, ze je v poradku, pokud si to zakaznik vyzada, nebo je o tom pred koupi vozidla spraven.

Ano, 11ti lete dite by nemelo premyslet, jak ojebat/podvest druheho.

Neocon
0 # Anonymní 2018-03-12 13:27
"Na vaši neteř se to přirozeně přeneslo výchovou. K tomu, aby člověku nevadilo, že druhého okrade ("ojebe"), je nezbytná absence sebeúcty. "

Ano, zda se, ze tohle+v tomto ohledu pomerne toxicke CZ prostredi, jsou jedina mozna vysvetleni.

Neocon
0 # Anonymní 2018-03-12 14:33
"....se váš posraný život nezlepší...."

Opet-podle sebe soudim tebe+dalsi v rade, co ma pocit vyjimecnosti a nadrazenosti.

Neocon
0 # Anonymní 2018-03-12 17:42
Přijde mi dost podivné hledat původ vlastností jako je sebeúcta v genetice. Ovšem jestli je na tom alespoň trochu pravdy, vysvětlovalo by to tendence Němců páchat genocidu. Otázka je to teď s tím? Je možné geneticky dané charakterové vlastnosti našich sousedů změnit?
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-03-12 18:39
Ad 17:42: Změny vzniklé a skončené během jedné jediné generace nemění geneticky společnost - Němci genetickou změnu podmiňující genocidu na židech a cikánech během 12 let vlády národního socialismu neprodělali, u Čechů genetické změny během 99 let vyústily do genocidy na československých Němcích v létech 1945-47: zbavili je majetku, vyhnali a mnohé pozabíjeli. (Božena Němcová již v roce 1850 požadovala, aby Němci byli vyhnáni za hranice, kam patří, aby se nemohli obohacovat na úkor Čechů.)
0 # Anonymní 2018-03-12 20:38
Ale notak pane Krystlíku, vy přece dobře víte, že Němci mají genocidální sklony v krvi. Stačí trochu zapátrat po internetu - en.wikipedia.org/wiki/Herero_and_Namaqua_genocide
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-03-12 22:05
Ostatní národy snad ne?
0 # Anonymní 2018-03-13 07:47
Němci ovšem zacházejí dále než ostatní. Vy o historii 20 století určitě více 100x vice než já, proto mne klidně opravte, pokud se vyjádřím nepřesně. Myslím si, že je to důsledek pověstné německé preciznosti, pečlivosti a pořádkumilovnosti. Pokud se rozhodnete vyvraždit určitý národ, tak přece není žádný rozumný důvod, proč to nedělat průmyslovým způsobem ve vyhlazovacích táborech, přitom experimentovat na lidech, tak že je nakazíte infekčními chorobami nebo je otrávíte arsenem, opiem ... viz. výše uvedený odkaz o genocidě v Herero and Namaqua, 1904–1907. Přestože experimenty na lidech byly prováděny i v jiných státech, např. v USA, alespoň si uvědomovali, že provádí něco špatného a proto tak konali pouze v malém měřítku a snažili se to utajit. Narozdíl od Němců, pro které toto byla prakticky vládní politika.

Není tedy správné obviňovat nacisty ze zvěrstev, které za druhé světové války prováděli, protože to nebyli oni, kdo s těmito praktikami začali. Experimenty na lidech prováděli Němci minimálně od počátku 20 století a dost možná že i dříve.

Je mi ale jasné, že toto vše je důsledek základních charakterových vlastností německého národa jako pečlivost a pořádkumilovnosti, jenž dovedené do extrému mohou vést až k eugenice, vědeckému rasismu nebo genocidě. Myslíte si, že pokud by genetickým zásahem byly tyto vlastnosti z DNA Němců odstraněny, zůstali by Němci stále tím čím jsou?

PS:považuji vaší theorii o ukládání komplexních povahových vlastností jako je např. poctivost do genetického kódu za nesmysl. Pokud ale chcete, klidně můžeme v diskusi na toto thema pokračovat a možná mne přesvědčíte, že se pletu.
0 # gogo 2018-03-13 08:08
Samozřejmě, že jsou v tom Němci výjimeční, aspoň na našem prostoru jsou jediní, kdo si dlouhodobě libují v genocidách, stádním chování a nejrůznějších masových experimentech na cizích populacích.
Řekněte mi, ve kterém jiném parlamentu by bylo možná vážně probírat takové věci, jako je násilné přesidlování celých afrických obcí na území jiného státu (zde to bylo Lotyšsko), proti vůli Lotyšů a s upřímným přesvědčením, že je to tak správné a že je potřeba Lotyše přinutit. To je prostě německý unikát - takový politický hovadismus jen tak nepotkáte.

A abyste měl dostatek podnětů, tak jsem vám chtěl poskytnout toto:
parlamentnilisty.cz/.../...
abyste se poučil jak je to s tím eurounijním financováním. Jak jsou podle vás konservativní a nikoliv tzv. levicoví.

Máte pravdu v tom, že Češi mívají potíž dospět do stadia idolu kolaborantských elit. Např. prakticky žádný Čech se necítil nadčlověkem. Anebo za doby komunistické byli Češi velmi skeptičtí k možnosti přerodu v socialistického člověka.. hommo sovietickus. Stejně tak dnes jsou skeptičtí v možnosti svého přerodu v hommo eurounionicus, aby si vybrali jedno z 52 druhů pohlaví a vzývali černého transsexuálního Ježíše.
Kdyby uměli dobře německy, pomohli by svým nebohým sousedům s předělávkou jejich hymny, ve které Němci ruší slova jako Otčina, bratrství a nejspíš zruší zcela používání výrazu mateřština. Němci prostě zase po 70 letech chytili tu svoji německou psychozu.

Češi jsou typicky pomýlení. Nechějí tady kolonizátory z afroislámského světa - všechny ty merkelovské chirurgy a inženýry. Mají protiunijní nálady a staromódní představy, že svoji zemi odkážou svým potomkům a nikoliv hostům bláznivé kancléřky vedlejšího totalitního státu.
Také špatně chápou návrat Německa k cenzuře a totalitním praktikám. Mazání na internetu, šikana politických oponentů.. to jsou věci, proti kterým Češi protestovali už v roce 1989 a velmi neradi by se k tomu vraceli pod vlajkou eurosojuzu.
Češi si užili marxismu dostatečně, takže se nechystají ani oslavovat euroněmeckého vůdce, kterému soudruzi z lidové Číny odlili sochu v nadživotní velikosti a odhalí jí nejvyšší eurobolševik.

A taky jsou samozřejmě pod vlivem propagandy. Prakticky pořád.
Za války proti Němců byli v pod vliem propagandy Churchillovy. Za komunistů pod vlivem imperialistické. Dnes pod vlivem ruské. Obě dvě, imperialistická i ruská např. tvrdí, že tráva je zelená, ač hlavní bolševik Brežněv nebo dnešní hlavní bolševik Junkcer tvrdí, že je červená. A ti zaostalí Češi dají na vlastní zrak a úsudek, byť jsou oči a mozek dle eurobolševiků nástrojem Putina.

Jak je to, pánové.. jsou německé no-go zóny ještě ruskou propagandou, nebo už jde o oficiální německou politiku? Já jen abych věděl, jak nazývat pravdu v eurounijních termínech.
0 # gogo 2018-03-13 08:57
"PS:považuji vaší theorii o ukládání komplexních povahových vlastností jako je např. poctivost do genetického kódu za nesmysl. "

Ono bude záležet na tom, jak si ten model představíte. Pokud nejste kreacionista, bude patrně genetická dispozice výsledkem vývoje. Je známo, byť je to politicky nekorektní, že se populace liší svými fyzickými, ale i psychickými dispozicemi. Tedy to nebude jen výchovou, ale i vrozené.
V populaci mohou být úspěšnější jedinci s dispozicí odpovídající podmínkám - jak přírodním, tak i sociálním a kulturním. V prostředí, kde se páří jen několik nejúspěšnějších samců nebo samic, může dojít během několika generací k poměrně výrazné selekci a převládnutí dispozic těch zakladatelů. U hmyzu je to běžné, ale lze to pozorovat i u obratlovců.

Zpět na začátek - nic podobně primitivního jako gen poctivosti asi není, ale neměli bychom ohýbat skutečnost podle našeho apriorního přesvědčení. Jiný profil bude mít populace lidí, ve které působí tisíc let pozitivní selekce upřednostňující jedince schopné číst, psát a počítat, populace K-stratégů a naprosto jiný profil budou mít patriarchální kočovníci s úzkou elitou založenou na podmanění si hordy primitivních bojovníků - r-stratégů.

Pokud se vyznáte ve psech, asi vám nebude dělat takové problémy si představit, že v principu by bylo možno do velké míry analogicky ovlivnit i populaci lidskou, byť různé organismy mají různou genetickou plasticitu.
Asi byste byl schopen teoreticky vyšlechtit jak rasu poddajnou, tak upřímnou, tak i agresivní - kdybyste to dělal asi tak jak se to dělalo s těmi psy... spíš déle, protože psi jsou zvlášť plastický materiál.

Představy pana Krystlíka o rychlosti a mechanismu evoluce jsou typicky spíš k pousmání, ale pokud šlo o princip, tak bych ty děje v izolovaných skupinách vystavených selekčnímu tlaku určitě nepodceňoval.
0 # Tomáš Pecina 2018-03-13 09:18
Samozřejmě; nejde o žádnou fylogenesi, ale o darwinovský výběr: v podmínkách, které český národ měl, přežili a rozmnožili se ti, které tu dnes většinově máme.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-03-13 10:18
Ad 7:47: V světovém čele eugenických praktik byly USA (skončily s nimi po WW II) a Švédsko (skončilo s tím těsně před rokem 1960), kdy se plošně vybraní jedinci zavírali do ústavů, zbavovali svéprávnosti, kastrovali, aby neměli děti. Němci k obdobným opatřením přistoupili až v NS-éře.

Následující konstatování čtěte, prosím, velmi pozorně! US-historik Timothy Snyder: „Holocaust spojujeme s nacistickou ideologií, ale zapomínáme přitom, že mnoho vrahů nebyli nacisté ani Němci. Uvažujeme především o německých židech, ačkoli většina z těch, kteří ztratili život během holocaustu, předtím v Německu nežila. Představujeme si, že většina z nich zahynula v německých koncentračních táborech, byť většina se v nich nikdy neocitla. Za viníka prohlašujeme stát, ačkoli k vraždění mohlo dojít jen tam, kde se státní instituce zhroutily. Navíc vinu zjednodušujeme a přičítáme ji celým národům.“

1,2 až 1,24 milionu mladých mužů, sovětských občanů bez ohledu na svou komunistickou minulost, bojovalo v německých ozbrojených silách proti své vlasti nebo v pomocných policejních jednotkách vyvražďovalo židy. Každý sedmnáctý voják Wehrmachtu byl občan SSSR. Pro srovnání: Všechny policejní Einsatzgruppen der Sipo und des SD, které se zabývaly vyvražďováním (nejen židů) na východ od Německé říše měly dohromady nejvýše do tří tisíc osob. Podle historika Michaela Burleigha „celkem 2,9 milionů židů zahynulo zastřelením tak, že vrazi stáli jen krok dva za svými oběťmi, protože hromadné, ,tovární´ zabíjení nebylo k dispozici“, dále že v německých koncentračních táborech na východě převládali dozorci-Ukrajinci nad dozorci-příslušníky SS v poměru patnáct až dvacet ku jednomu.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-03-13 10:23
Ad 9:18: Musím oponovat, pane Pecino! Darwinovský výběr způsobuje fylogenetické změny - po generacích začnou v populaci převládat jedinci vhodnější pro přežití za daných podmínek.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-03-13 10:24
Gogo, v Německu žádné no-gone-zóny nejsou! To je výmysl ruské propagandy a chorých cz-mozků.
0 # gogo 2018-03-13 10:32
"v podmínkách, které xxxx-ý národ měl, přežili a rozmnožili se ti, které tu dnes většinově máme."
Tohle platí obecně, ne?
Můžeme proto tvrdit, že Němci mají geneticky zakódován sklon k tupé stádnosti, bezohlednosti, rozpínavosti, chuti provádět genocidy na jiných populacích, chlastat pivo, řvát na veřejnosti, bonzovat, potlačovat politickou opozici a mnoho dalšího?
Já si to nemyslím, nebo aspoň minimálně ne takto hrubě řečeno. Analogicky to pak platí pro Čechy. Měřme stejným metrem.

Každá lidská skupina, jejíž členové se do dané skupiny řadí a jsou ostatními soukmenovci řazeni, je samozřejmě něčím specifická. A někdy to přesáhne návyky, výchovu nebo kulturní nátěr a stane se to přirozeně vrozenou dispozicí.

Mě nepřestává udivovat to neustálé mnohdy až okatě fanatické negativní kádrování Čechů na jedné straně spojené s nekritickou lokajskou devótností k němectví na straně druhé.
Přitom si nemyslím (přes všechno špičkování tady), že by Němci byli od Čechů zase tolik geneticky vzdálení. Jsme sousedé, s částí jsme sdíleli jak historii tak území a kulturně jsme si bližší, než s řadou jiných národů, se kterými jsme spřízněnější třeba geneticky. Mám na mysli domorodé Němce, nikoliv Němce moderní typu Ahmeda z Kandaháru.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-03-13 10:35
Gogo, když píšete "považuji vaší theorii o ukládání komplexních povahových vlastností... za nesmysl", uvažujete jako revoluční marxista-leninista, popíráte vliv dědičnosti. V cz-prostředí poslouží jako markantní případ adopce cikánských dětí (batolat) necikánskými rodinami.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-03-13 10:41
Gogo, Vy se vůbec nesnažíte uvažovat! Lemtání piva coby německá charakteristická vlastnost! Styďte se, tím urážíte cz-národ! "Řvaní na veřejnosti" - zkusil jste, gogo, srovnat panující hluk v cz- a v d-hospodě? V české neslyšíte vlastního slova.

Čech podle analýzy DNA je nejvýce Germánem. To nevíte, gogo? Letos to proběhlo cz-médii.
0 # gogo 2018-03-13 10:51
Pane Krystlíku, když už se vaše projevy omezují na papouškování hesel, měl byste víc sledovat ty, kteří ta hesla a pro vás závazné názory definují a být schopen aspoň po týdnu převekslovat.
youtu.be/1Ozp7PqFbN4?t=69

Klidně dupejte nožku a křičte, že nejsou, ale neměl byste asi označovat německou kancléřku výrazy jako chorý cz-mozek a označovat ji za šiřitelku ruské propagandy.

To je právě oblast, ve které jsou Češi neobyčejně silní - schopnost čelit primitivní propagandě právě vládnoucího režimu a schopnost se jejich nositelům do očí vysmát.

Tak si pane Krystliku zapište za uši, že ohledně no-go areas .. solche raume gibt es.
Tak pro příště....
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-03-13 11:25
Poskytl jste, gogo, odkazem do YouTube důkaz, že nepřemýšlíte. Koho jiného by měly zajímat no-go-zóny v D než Němce? A ejhle! Podle YouTube Anglosasy s podloudným výkladem (žádné logo TV-stanice). Tedy ruský propagandistický shot. Merkel ve dvou třech větách řekla, že jsou v d-městech místa, kam se místní bojí chodit, a že se ministr vnitra postará, aby tomu tak nebylo. Ale pak celá Praha je nebezpečná - viz piktogramy a nápisy v cizích jazycích v pražských tramvajích, aby si dali cestující pozor na kapsáře. To v D nenajdete. V centru Prahy se pohybovat je nebezpečné ve dne, natožpak v noci. Vyrážím do středu Prahy vybaven lístky na tramvaj a s co nejmenší částkou peněz zcela bez dokladů, natož kreditních platebních karet. Naopak v nejvykřičenější čtvrti v Berlíně, v Neuköllnu se pohybuji bez obav i v noci.

Ke zbytku Vašeho přípisu: jste klasický český hlupák, gogo!
0 # Tomáš Pecina 2018-03-13 11:51
Darwinovský výběr způsobuje fylogenetické změny - po generacích začnou v populaci převládat jedinci vhodnější pro přežití za daných podmínek

Jenže v daném případě nejde o odlišnost genetické výbavy, ale o atributy výchovy: gen zbabělosti neexistuje.
0 # gogo 2018-03-13 12:31
Pane Pecino, jistě vystřižením kousku DNA neuděláte ze zbabělce supermana, ale zamyslete se také nad klasickými metodami šlechtění psů. Služební plemena vznikají přesně takto, podobně jako plemena hlídací apod. Vybíráte jedince s vhodnými vlohami po dlouhé generace a děláte to cílevědomě. Takže z původně rozmanité smečky vám po 100 generacích zůstanou nejen ti s náhodně objevenými vhodnými vlastnostmi, ale i jejich vhodné kombinace.
Ti psi budou např. výborní hlídači a nemůžete říci, že byste téhož dosáhl výchovou hned v generaci prvé.
0 # Tomáš Pecina 2018-03-13 12:34
Ano, ale to vyžaduje daleko víc generací než nějakých pět, o kterých je tady řeč. V daném případě máme co do činění s vlastnostmi vštěpenými výchovou, a také ovšem školním vzděláním.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-03-13 13:02
Pane Pecino, Vy víte který gen předurčuje např. hudební nadání?
0 # gogo 2018-03-13 13:23
V případě chování skupin je to samozřejmě komplexnější - často stačí eliminovat vůdčí jedince, a projevy budou mírnější než by odpovídalo nastavení populace. To je ostatně také to, co Němci reálně prováděli Čechům a komunisté svým odpůrcům atd.
Jestli se chcete zabývat jedním stoletím, tak samozřejmě má mnohem větší vliv výchova, represe, genocida, útlak, protežování a další plošné sociální metody, než nějaké posuny v genetice. Ty podle mého mínění nebudou zaznamenatelné - pokud neuvažujeme tu genocidu.
0 # Tomáš Pecina 2018-03-13 14:22
Že hudební vlohy jsou geneticky podmíněny, o tom není sporu. Ale že by totéž platilo i pro politické chování, to je velmi odvážná hypothesa. Vliv prostředí je naopak nepopiratelný: podněty typu Přikrč se, Buď jako ostatní, Nevyčnívej, Moc si o sobě nemysli, ty moderní Češi jako kdyby ssáli s mateřským mlékem.
0 # Anonymní 2018-03-13 14:34
Presne tak-vychova+prostredi.

Kdyz budete chodit Gogo na ucnak na obor cisnik, a pak nastoupite na praxi, kde Vam stari pinglove budou vstepovat, ze jenom ignorant neokrada hosty a majitele/chlebodarce, velmi pravdepodobne v tom pojedete take. A tohle se pak prenasi z generace na dalsi generaci.

Proto, kdyz si v CR otevrete restauraci/pivnici/bar, bude Vam z 20ti pinglu krast 20.
V US z 20ti pinglu 1, nebo dokonce zadny.

Neocon
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-03-13 17:53
Pane Pecino, tak jednoduché to není. Předpokládá se, že třeba hudební vlohy se dědí, jenže jednoznačný důkaz chybí. U jednovaječných dvojčat vyrostlých v různých rodinách by se našla nějaká korelace, jenže není dostatek jednovaječných dvojčat s výchovou v různých sociálních prostředích, nota bene hudebně nadaných, aby se to dalo potvrdit.

Podobně, nicméně opačně se to týká zbabělostí. Předpokládá se, že z části, zřejmě větší, bude dána výchovou. Kromě nedostatku jednovaječných dvojčat vychovaných v různých rodinách a sociálních prostředích se k tomu přidává i problém, jak zbabělost a její míru zjišťovat.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-03-13 18:03
Ad 13:23: Gogo, evidentně si neuvědomujete relace v vzájemného česko-německého zabíjení ani pozdějšího českého teroru proti vlastnímu obyvatelstvu. Počet Čechů (bez židů a cikánů) vybitých Němci v létech 1939-45 je o řád nižší než počet československých Němců zlikvidovaných Čechy po WW II a zahynulých následkem vyhnání u ČSR.

Taktéž počet popravených vlastních spoluobčanů v létech 1945-48, za 3. repuubliky několikanásobně převyšuje počet popravených komunistickou justicí v poválečném Československu.
0 # Anonymní 2018-03-14 15:08
K 12. března 2018 13:21
Opravuji - vekslák, který dodnes nechápe, proč by autoveksláci nemohli stáčet tachometry...
0 # Zikmund Žywiak 2018-03-07 13:36
K těm pojišťovnám na pokuty.
Situace je s nimi značně nepřehledná. Ale v pár případech (netroufám si odhadnout, jestli je to většina, menšina nebo excess):

Pojišťovna jako zmocněnec reaguje na výzvu na zaplacení určené částky udáním řidiče a s tím navázaným podáním vysvětlení.

Podání vysvětlení je v různých formách popis skutkové podstaty tak, aby bylo jasné, že se přestupek nestal.

Z lenosti úřední a z důvodu, že jde o peníze z určené částky, nikoliv o nějakou spravedlnost, drtivá většina případů je prekludována.

Tak. A co se děje, když ne. Ty, o kterých píšu, ty špatné, začnou, omluvte mě, s kreténskými obstrukcemi a skrze ně se snaží dostat do prekluze. Před svým zmocnitelem to tají, protože to vypadá a je dost amatérské.

Tyto obstrukce jsou zasílání nepřesné peněžní částky, nedostavování se k jednání s lékařskou omluvou atd., zrovna co je napadne. Šance, že z lenosti úřední bude věc prekludována, se sice zvyšuje, ale už je tu riziko, že bude vydán platební příkaz v nepřítomnosti.

Pojišťovna se sice zmohne na odpor, ve kterém ale argumentuje natolik špatně ( a nezapomeňme že přestupek už má za sebou zjevnou, amatérskou obstrukční historii), že je odpor smeten ze stolu.

V nejhorším případě svého zmocnitele neinformuje, protože by se mohlo zřítit finacující "letadlo" a ten je zaskočen exekučním příkazem. Zdravíme Petra Kocourka.

Lidem bych v tomto případě doporučil, aby si zaplatili nějakou edukační hodinu u právníka. To, co předvede pojišťovna, není nic, co by nezvládl informovaný laik.

Jiné, lepší, ale přesto špatné pojišťovny, na výzvu k zaplacení určené částky vůbec nereagují. Šance, že věc spadne do prekluze, je docela vysoká.

Když ne, spustí se řízení o přestupku majitele vozidla dle paragrafu 125f zákona o provozu na dopravních komunikacích. Když se tak stane, zpravidla rovnou platebním příkazem, odpor, nahlédnou do spisu a můžou nastat několik situací, často souběžně:
1) Spis je nekompletní.
2) Přestupek byl zjištěn způsobem, který vyvolává pochybnosti (městský policista udělal tři fotky, jak auto stojí blízko přechodu a z principu nelze poznat, zda byla dodržena předepsaná vzdálenost)
3) Přestupek byl zjištěn třetí stranou, což stojí trochu na vodě (v Praze automatizovaný vůz Eltodo)
4) A tato situace nastává téměř vždy, alespoň u pražského magistrátu: Aby se mohlo postupovat dle 125f, musí se úřad pokusit zjistit řidiče vozidla, což proběhlo jenom konstatováním „řidič nezjištěn“.
5) Spis se vůbec nezaobírá situací, že řidič si mohl počínat legálně (například „nestál“ ale „zastavil vozidlo“). To se do spisu doplní, když je to výhodné.

Šance, že se to nebude dál řešit, je 99,9999999 %. Nicméně, na situaci, kdy je spis zcela v pořádku (sci-fi) a byly splněny požadavky 125f (úřad se pokusil zjistit řidiče), tyto „pojišťovny“ neumí reagovat, protože se s nimi za celý svůj život nesetkaly. Navíc zde může proběhnout jisté, zlovolné, kreativní se vypořádání se s námitkami vůči spisu, že, a obnovení platebního příkazu.

Opět nic, co by nezvládl poučený laik.

Co neumí pojišťovny obojího typu, jsou přestupky, kde se nespustí osa „výzva k zaplacení určené částky – 125f.“ Třeba překročení rychlosti o více než 30 km/h nebo alkohol, či ještě hůře, když se řidič z vlastní neznalosti dopustí třeba odmítnutí vyšetření krve atd… Tam se ztrácí čas obstrukcemi, jejichž funkčnost je velmi proměnlivá a na zlomyslnosti úřadu, kdy třeba odmítne vydat celý spis, už neumí reagovat vůbec.

Obecně považuji užítí „pojišťoven pokut“ v současné situaci za zbytečný risk, kdy se banální přestupek s (relativně) nízkým platebním příkazem může proměnit na něco obludného. Když mám celou dobu kontrolu nad řízením, můžu se rozhodnout (omluvte mi můj pragmatismus), kdy mi za to stojí platební příkaz zaplatit a kdy se bránit.
0 # Anonymní 2018-03-07 15:28
I kdyby se jim nepovedlo nic, pojišťovny pořád vyžijí na základním poměru řidičů, kteří přestupky nedělají a menší části těch, za které nakonec pojišťovna zaplatí.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)