Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Opakované trestní stíhání za pražský projev Mariána Magáta skončilo neslavně: když neměla dost rozumu prokuratura, zastavil ho Okresný súd Čadca. Usnesení je odůvodněno celkem nekompromisně. Kéž by si ze samosoudkyně Eriky Dodulíkové vzali příklad aktivističtí čeští soudci!

Komentáře   

0 # Anonymní 2018-02-08 23:18
Jen doufejte, že nikdo nebude ověřovat pravdivost toho odůvodnění.

Například průměrné IQ je 100, a to z definice.

Porovnávat IQ mezi jednodtlivými národy je téměř nemožné. Každý musí dostat svou jazykovou verzi, která je standardizovaná na jeho jazyk a národ. I drobné nuance ve slovosledu či drobných jazykových vyjádřeních dělají tak velké chyby v měření IQ, že rozhodně přesahují rozdíly ve výsledcích.

Wechlerův test inteligence je tedy přeložen a standardizován do každého jazyka. Proč si vybrala zrovna soudkyně Němce a Hamburgskou verzi Wechslerova testu skrze Bondyho, ví jen bůh.

Binet a Simon udělali první prakticky použitelný test inteligence. Použili tehdy mentálního věku a Stern to později vylepšil zavedením IQ v jiné definici, než se používá dnes. Prostě byl to první pokus. Jejich IQ je definováno z mentálního věku, a má takové drobné praktické nedostatky, jakože mužům v plné duševní síle ve věku třeba 50 let měří třeba IQ kolem 30. Je to proto, že ten 60letý člověk má stejnou inteligenci jako 20letí muži, ergo IQ = 20/60 * 100 = 33.

Podle Bineta a Simona a jeho definice IQ je každý muž, který má od 30 let výše nedostatečně inteligentní idiot. Takže v tomto testu je inteligence mnohem více závislá na věku než na rase.

Zvláště fikaná je ta kniha "The Bell curve", která se plným názvem jmenuje: "The Bell Curve: Intelligence and Class Structure in American Life" - a jak vyplývá z názvu, nemá tím pádem obecnou platnost a je šíleně "relevantní" pro jiná prostředí.. APA (Americká psychologická asociace) následně vydala závěr: "There is certainly no such support for a genetic interpretation..." Podle té knihy inteligence hodně závisí na počtu roků ve škole nebo na roku svatby či na prostředí.

A tak dále. Tu psychologickou část by bylo velice snadné rozsekat na maděru, je velice nekvalitní a polopravdivá.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2018-02-11 23:08
Koukám, že paní soudkyně si s Magátem velmi dobře rozumí, a kde chybí inteligence a argumenty rasově nadřazenému vlastenci, tam to soud dovymyslí za něj...
Trest pro nácka či antisemitu na Slovensku, kde jde z pohledu soudů zpravidla jen o "fanúšikov vojnovej histórie", by byl ostatně velkým překvapením a výjimkou.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)