Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Ano, jednoznačně ano! Jakékoli stíhání za názor, natožpak politicky exponovaného a angažovaného obviněného, přispívá k diskusi o svobodě slova a připomíná stále se rozšiřující příkop mezi právy zakotvenými v Listině základních práv a svobod a realitou.

Věcně jsou předmětná tvrzení poslanců Tomio Okamury a Miloslava Roznera přirozeně nehorázností. Tábor v Letech u Písku byl sběrným táborem, určeným pro shromáždění cikánské populace předtím, než byla odevzdána Říši ke konečnému řešení. Máme za prokázané, že čeští dozorci – žádní němečtí tam nebyli – si k vězněným počínali mimořádně brutálně až sadisticky a že během Protektorátu došlo ke genocidiu cikánského obyvatelstva, jež bylo téměř zcela vyhubeno. Vina za to je rozdělena mezi nacistický německý stát, který to umožnil, a české zřizovatele a provozovatele táborů a aktivní, iniciativní vykonavatele této zvůle.

Nepovšimli jsme si, že by se někdo z české strany Romům za tyto tábory kdy omluvil, a neochota vykoupit prasečák nacházející se v těsné blízkosti letského tábora je výmluvným dokladem toho, kde v hierarchii majoritní populace v této zemi stojí dodnes Rom.

Na druhé straně, i názor, že tomu bylo jinak, požívá legitimní ochrany; jak opakujeme snad potisící, spolu s Noamem Chomskym, názory konformní a takové, s nimiž souhlasíme, žádnou ochranu nepotřebují; ta je důležitá téměř výhradně u názorů, které oponují, provokují, urážejí, nebo i znechucují.

Je dobře, že se tyto výroky budou (snad) řešit u soudu.

Komentáře   

0 # Leon Kreutzfeld 2018-02-09 12:17
Tento soudni proces nic nezmeni. Cesi si nerozhoduji o hranicich sve svobody sami. Drive se o tom rozhodovalo v Moskve, dnes v Berline, pres bruselskou proxy.
0 # Anonymní 2018-02-09 12:54
To jsou ale neskutecne hloupe reci, pane Kreutzfeld. Mate jedine stesti, ze v Berline nechteji prostredky trestniho prava kultivovat ceskou verejnou diskuzi, byste dostal nejmene rok a pul natvrdo.

Glosator
0 # Leon Kreutzfeld 2018-02-09 14:26
Za co ja bych mel dostat trest vp. Glosator? Uz jsem opakovane deklaroval, ze verim presne te verzi historie ulozene mi zakonem zeme, kde se prave nachazim. Navic protoze se historie meni v zavislosti na case a prostoru, tak se k ni pro jistotu vubec nevyjadruji. Kdyz budu na navsteve v Saudske Arabii, taky prece nepujdu tancovat v mankini na gay party.

Pouze rikam, ze o pozadavku exklusivity historicke viry se v zapadni zidokrestanske civilizaci nerozhoduje v Cechach, proto proces s Okamurou nic nezmeni. Takove tvrzeni je plne legalni.
0 # Anonymní 2018-02-09 14:32
Proboha, jaký proces furt? V podstatě obdobné TO již před pár lety proběhly a byly odloženy. Tady není o čem. Jenom havloidní hnojomety hnůj metají.
0 # Báša 2018-02-12 08:53
V.p. Kreutzfeld, vidím, že jste zaujal ten náš správný, evropský přístup, pro větší slávu Čtvrté ř... Evropské Unie. Ovšem pozor. Už tady nejednou zaznělo (a teď si ani za prase nevybavim, kdo to napsal), že Druhou válku rozpoutali Češi a Poláci. A v takovém případě, přiznám se, je mi Čtvrtá říše Římská národa Německého a její exponenti u prdele a nesouhlasim
0 # Leon Kreutzfeld 2018-02-12 15:50
Vp. Basa, je vedecky dokazano, ze lide, kteri nesouhlasi doma ve sprse a pusti si u toho vetrak, umiraji starsi a bohatsi nez hrdinove, kteri nesouhlasi verejne. Ani v Evrope tomu neni jinak.

Volba je samozrejme Vase, svobodu v tomto inherentne zkazenem svete nenalezame ve tlustych sbirkach hanebnych zakonu, ale v malem prostoru priblizne mezi usima.
0 # Tomáš Pecina 2018-02-12 17:06
A jiná skupina amerických vědců prokázala, vp. Kreutzfeld, že ještě úspěšnější jsou ti, kteří vždy se vším souhlasí, i při sprchování. Věřím, že si mí čtenáři vezmou z tohoto průzkumu poučení a před vyslovením názoru na kteroukoli historickou skutečnost nebo osobnost si ověří, jaký názor je vhodné zastávat a jak vehementně, tj. jaká je vyhlídka na jeho dlouhodobé udržení. Příkladmo názor na M. Horákovou se v nedávné historii měnil asi tak šestkrát, vezmeme-li všechny nuance.
0 # Leon Kreutzfeld 2018-02-12 18:15
Vp.Pecina, ne kazdy idiot je natolik uzitecny, aby mohl souhlasit vzdy a se vsim. Presne z techto duvodu se snazim, aby moje vyroky o historii tvorily prazdnou mnozinu.
0 # Anonymní 2018-02-09 13:00
" Máme za prokázané ...". Lol. Nehraj si Pecino na soud, než si tě za to rouhání podá božská spravedlnost!
0 # Anonymní 2018-02-09 21:51
Dávejte si pozor, Bůh nemá rád, když slovo boží bere někdo do pusy nadarmo. To nevíte? Mohl byste špatně dopadnout.
0 # Anonymní 2018-02-09 14:41
A čemu jaksi vadí prasečí farma? To už jsme v chalífátu, nebo co? Vždyť ta farma stojí vedle! Proč mám jako daňový poplatník platit bourání užitečného podniku?
"Kolik vám platějí za tenhle nápad? Táhněte raději s děvkama chrápat! … Nasrat, jó nasrat!" řekl bych s velikánem českého folku!
0 # Anonymní 2018-02-09 21:23
Nacistický německý stát to neumožnil, ale přímo nařídil.

První dozorci přišli do tábora 1940 nikoli dobrovolně, ale dostali to nařízeno rozkazem.

Roku 1942 byl vydán po vzoru říšského vůdce SS vrchním velitelem neuniformované protektorátní policie výnos o potírání tzv. cikánského zlořádu. Poté na základě výnosu sepsaly policejní úřady a četnické stanice „Cikány, cikánské míšence a osoby žijící po cikánsku“ (povšimněme si nápadné shody s datem lidické tragédie).

Viz oficiální stránka památníku v Letech.

Takže Němci to neumožnili, ale přímo způsobili a nařídili.
0 # Anonymní 2018-02-09 21:46
Jste šťastný člověk, že jste v takovém táboře nemusel trávit ani minutu. Možná kdyby se tam někdo z Vašich blízkých na chvíli ocitl, tak byste změnil názor. Zkuste se na chvíli vžít do kůže těch, co takhle trpěli a možná začnete uvažovat jinak. Nikdo z nás si už nedokáže přestavit, co to tenkrát bylo. Trochu úcty si ti lidé zaslouží. A myslím, že o žádný chalífát opravdu nejde.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-02-10 09:25
Ad 21:33: Němci nenařídili nic. Česko-slovenská vláda vydala 2. 3. 1939 nařízení o zřizování kárných pracovních táborů, což jsou ony dnes známé "cikánské koncentráky“, kam měly být umisťovány „osoby práce se štítící, které dovršily osmnáctý rok věku a nemohou prokázati, že mají řádným způsobem zajištěnu obživu“ a také „příslušníci pracovních útvarů… kteří jsou hrubě neukázněni nebo úkoly jim uložené vykonávají úmyslně nedbale“.

Tábory včetně dozorců byly v české režii. V prosinci 1942 Himmler rozhodl, že cikáni se budou posílat do d-KZs, takže Němci zdarma pomohli Čechům v jejich odstranění, Češi za to nemuseli jako Slováci platit - 500 RM za jednoho žida - protože patřili do Říše.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-02-10 09:34
Doplněk. Rozhodnutí Reichsführera SS H. Himmlera z prosince 1942 platilo pro celou Říši, tedy nejen pro Protektorat Böhmen und Mähren. Do té doby byli cikáni v Říši povoláváni do Wehrmachtu jako Němci.
0 # Anonymní 2018-02-10 13:06
Zapoměl jste na jeden podstatný detail, pane Krystlíku. Pod nařízením o zřizování kárných pracovních táborů je podepsán pan doktor Hácha, prezident protektorátu Böhmen und Mähren . Vzhledem k Vašim encyklopedickým znalostem se jedná o spíše o úmyslné opomenutí, že ?
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-02-10 13:42
Když protestuje, všimněte si, kdy bylo nařízení scháleno! Ještě za existence Česko-slovenské republiky!
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-02-10 13:44
Oprava: Když protestujete,...
0 # Anonymní 2018-02-12 00:57
Není třeba spekulovat o Letech jako kárném pracovním táboru. Od roku 1942 (89/1942 Sb.m.s.) to byl sběrný tábor. Tedy přesně jak uvádí pan Pecina. Cituji:

(2) Kárné pracovní tábory se mění ve sběrné tábory; o nich platí přiměřeně předpisy vládního nařízení ze dne 2. března 1939, č. 72 Sb., o kárných pracovních táborech, ve znění vládního nařízení ze dne 28. dubna 1939, č. 188 Sb., s výjimkou ustanovení § 4, odst. 1 až 4, §§ 5 a 6, § 7, odst. 1 a 4, a §§ 8 a 9, jež pozbývají účinnosti.

(3) Země jsou povinny propůjčiti donucovací pracovny i s personálem k účelům policejní preventivní vazby. Převzetí donucovacích pracoven Protektorátem Čechy a Morava bude upraveno vládním nařízením.

Jen dodávám, že do sběrného tábora byli umisťovány mimo osob kriminálně závadných i Cikání, a to v rámci preventivní vazby, přičemž do preventivní vazby se umisťovali osoby asociální. Asociálnost pak byla docela volným termínem, což legitimizovalo celý odporný proces. Zpochybňování či popírání, navíc politiky, je velmi nebezpečné.
0 # Báša 2018-02-09 21:52
Á, pan Pecina a zvířecky se chovající Češi a naprosto nevinní Němci.
upergilla.blogspot.cz/2018/02/dva-tabory.html
0 # Tomáš Pecina 2018-02-09 23:46
Nenapsal jsem náhodou něco o tom, že odpovědnost mají ti i oni?
0 # Anonymní 2018-02-10 02:45
Já bych to shrnul za váženého pana Pecinu i za váženého pana Krystlíka i další:

Pokud se něco děje pod německým velením (např. za Protektorátu) z nařízení Němců a pod pohrůžkou zabití a mučení, pokud se nařízení neuposlechne - vždy se jedná především o vinu Čechů a především Čechů a trošku Němců.

Z "Příkazu Němců" se udělá přesmykem "Němci to umožnili".

---

Totéž patří i v jakýchkoli jiných situacích, kterou způsobí Němci. Vždy za to mohou především Češi, a jen výjimečně (jako zde v případu Lety) - se přizná nepatrná vina Němců.

Miloslav Ponkrác
0 # Tomáš Pecina 2018-02-10 07:05
Takže Němci nařídili, aby se velitel tábora Janovský a jeho muži chovali k vězňům brutálně?
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-02-10 09:29
Nešlo jen o brachiální násilí. Dozorci v cikánských koncentrácích podle libého českého zvyku kradli jako straky a to hlavně potraviny, takže mnozí z nich zahynuli podvýživou nebo se jejím vlivem stali lehkou kořistí smrtících epidemií.
0 # Anonymní 2018-02-12 09:57
V.p. Krystlík, je podle Vás lepší libý český zvyk krást jako straky nebo německá záliba v genocidách celých etnik ?
(ordnung muss sein!)
0 # Tomáš Pecina 2018-02-12 11:24
To je argument na úrovni "A vy zase bijete černochy!" V případě genocidia českých Cikánů si Češi s Němci opravdu nemají co vyčítat.
0 # Anonymní 2018-02-10 18:37
Za prvé není celkem důvod, aby se někdo omlouval "Romům", vzhledem k tomu, že:

(a) čeština žádné "Romy" nezná (podobně, jako jsou nám neznámí "Britishové", "Deutschové" nebo "Suominenové"),
(b) i kdybychom připustili existenci "Romů", musíme současně dodat, že v Letech žádní "Romové" internováni nebyli, a ani být nemohli, protože ti lidé, kteří se k tomuto označení hlásí, přišli do našich končin až po válce.

Za druhé, Rom stojí přesně na takovém stupni společenské hierarchie, jaký mu jeho předkové vydobyli svou obětavou prací a přátelskou, nekonfliktní povahou. A pokud se z toho stupně někdy v budoucnu chtějí dostat někam výš, mohli by začít třeba tím, že si na výkup toho prasečáku uspořádají sbírku a seženou sponzory. Zatím ukázali jen to, že dovedou držkovat a klást si požadavky - a přiznejme si na rovinu, že na požadavky od nechtěných spolubydlících tu není nikdo zvědavý.
0 # Anonymní 2018-02-10 19:47
Běž se oběsit.

P. S.
prirucka.ujc.cas.cz/?slovo=Rom
0 # Tomáš Pecina 2018-02-10 20:02
Demonymum Romové se užívá až od 70. let, tedy pokud jde o Lety, hovořím správně o Cikánech, pokud o dnešní ethnikum, o Romech.

V Letech byli internováni čeští Cikáni, a ti byli téměř zcela vyhubeni. Dnešní romská populace přišla po válce, nejčastěji ze Slovensku, v menší míře z Rumunska, z Maďarska a dalších středoevropských zemí.

Požadavek, aby Romové uspořádali sbírku, jeví se mi poněkud nechutným. Co kdyby řekli Němci, že památníky na koncentrační tábory na německém území ať financují ti, kteří tam byli internováni, resp. jejich potomci a soukmenovci?
0 # Anonymní 2018-02-10 20:18
Pokud jde o Lety, hovořím správně o "cikánech, cikánských míšencích a lidech štítících se práce" a o "cikánském táboře v Letech".
Pokud jde o vyhlazovací tábor v Osvětimi-Březince, hovořím správně o "Pracovním táboru Březinka u Nové Beruně, Horní Slezsko".
0 # Anonymní 2018-02-11 12:30
Komické, jak velká část obyvatel východní Evropy lpí na výsostném postavení dědičných obětí do kterého se jim žádné jiné oběti nemají co montovat...Nejdále jsou v tomto směru jistě Poláci se svým novým zákonem ignorujícím trapný fakt, že první dohodu s Hitlerem o volných rukách uzavřeli právě oni.
0 # Anonymní 2018-02-11 19:09
Zřejmě se inspirovali u židů. Když to funguje pro ně, tak proč to nezkusit taky?
0 # Anonymní 2018-02-12 07:23
Myslím, že většině Čechů byli a jsou cikáni i Romové ukradení, ať už skautsky organizovaní, či nikoli.
Ovšem další, co jim bylo ukradeno - půl miliardy za ideologicky motivované odstranění v podstatě všeobecně užitečného prasečáku - už by jim jedno být nemělo. Především za to by měl někdo bručet (nebo aspoň nahradit škodu). To je, oč tu běží.
0 # Anonymní 2018-02-12 15:13
0 # gogo 2018-02-12 16:10
Když vyprávěla moje babička, bylo to tak, že se ve druhé světové válce bojovalo proti Němcům. Němci sami sebe považovali za nadřazené a velmi pečlivě sledovali a zkoumali procento německé krve v těle potenciálních soukmenovců. Nejeden kolaborant byl odmítnut a leckterý Novoněmec vzápětí mašíroval na pozice u Stalingradu, kde po zásluze zmrzl, aby byl po 70 letech vydáván za oběť odsunu.
Tehdy se koncentráky považovaly za německé, i když ležely v Polsku. Československo zaniklo péčí pánů Hitlera, Chamberlaina, Daladiera a Mussoliniho a následně byly zbytky českých zemí vzaty pod ochranu Říše jako tzv. Protektorát. Němci měli s Čechy velké plány - asi třetinu vybít, třetinu vystěhovat a třetinu použít.
Němci se velmi starali o etnicitu populace a na příkladu Židů a Cikánů dokázali, že to se svými sociálně-etnickými plány myslí doopravdy. Stavěli a organizovali nejrůznější tábory- od shromažďovacích, přes pracovní až po vyhlazovací.
Dnes se na to ale díváme jinou optikou. Vyhlazovací tábory byly přece polské. Dříve tzv. nápravný pracovní tábor pro asociály byl v roce 1942 (to už jsme byli pod ochranou pana Adolfa) přeměněn na shromažďovací a lidé odsud posílaní i do těch vyhlazovacích (polských).
Dnes bychom měli zaplatit reparace i Francouzům, protože po nich střílely české tanky, které se mimochodem později objevily i u Moskvy.
A Francouzi by měli platit reparace spojencům, protože při vyloďování v Normandii po nich šla palba z francouzských pevností a bunkrů. Je to opravdu od Francouzů podlé, že vyloďování narušovaly zrovna francouzské pevnosti a zbraně.
Bude potřeba ještě několika let soustředěného školení, než si dnešní mládež uvědomí svoji vinu. Poláci za polské vyhlazovací tábory, Češi za shromažďovací tábor v Letech a budou muset také přehodnotit svůj postoj k teroristům Kubišovi s Gabčíkem, Francouzi a Belgičané za ty pobřežní dělostřelecké baterie a zejména pak startovací rampy pro zbraň odplaty.
A Němci? Ti přece jsou obětmi. Všechno přece způsobili tzv. nacisté. Proti nacistům bojoval celý svět, každý nacista byl členem Nacionálně sociální strany Německa a když skončila válka a strana přestala fungovat, najedou byla z nacisty oběť.
Nacisté bydleli v jakémsi Nacistánu, náhodou geograficky totožném s Německem.
Toto pojetí historie se bude jistě zamlouvat i Turkům, protože takto bude snadné vysvětlit, že tzv. genocida Arménů probíhala v Arménii, a tedy jsou jí vinni Arméni. Stejně tak za opiové války v Číně jsou vinni Číňané atd. A samozřejmě Srbové by měli cítit vinu za ustašovské mučírny na svém území. Rusové samozřejmě za hladomor v Leningradě a za všechna zničená města v čele s dnešním Volgogradem.
Babička, kdyby byla na světě, by mi asi nevěřila. A to zažila Rakousko, ČSR, Němce, komunisty i Havlisty.
0 # Anonymní 2018-02-12 17:17
Zapomněl jste na s. Stalina a světovou komunistickou revoluci:

www.youtube.com/watch?v=wYSy80WlmWY

www.youtube.com/watch?v=Viv0n-j5oF0
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-02-13 13:07
Blábolíte, gogo! Vyprávění svých předků nemůžete brát za bernou minci, přísně vzato žádného Čecha, protože předci byli pod masivním a neutuchajícím vlivem české národní propagandy. A propaganda, jak známo, se skládá i z polopravd a lží.

Ruče vyvracím první blud a to o potřebném procentu německé krve pro nabytí říšské státní příslušnosti. Podle výnosu Říšského ministerstva vnitra z 29. 3. 1939 (Runderlaß des Reichs¬mini¬¬steriums des Innern vom 29. März 1939), které nebylo zrušeno, německá národní přísluš¬nost ne¬před¬¬pokládá plný nebo částečný německý původ. „Vzhledem k tomu, že k přihlášení se k německému národu přiná¬leží pod¬¬statný význam, lze za příslušníka německého národa (deutscher Volkszugehöriger) považovat i toho, kdo je zčásti či zcela jiného kmene (Stamm), např. českého, slovenského, ukrajinského, maďarského nebo pol¬ské¬ho.“ Tedy Vaše babička šířila nepravdu. Kromě toho déle usedlí Češi v územích odstoupených Německu v roce 1938 dostali říšskou státní příslušnost ihned, aniž se jich někdo ptal, z moci úřední automaticky, bez ohledu na národnost.

Další blud vyvrací Detlef Brandes v knize Germanizovat a vysídlit, Prostor, Praha 2015 (ignorujte název, neodpovídá původnímu názvu, je udělaný na míru Čechům): Nacisté chtěli nejvýše 0,015 % Čechů vysídlit do Generalgouvernementu (3 lidi z 20 000), o vybití neuvažovali. Židé a cikáni byli od vyděleni a perzekvováni. Cikány do poloviny prosince 1942 pronásledovali pouze Češi, teprve poté na Himmlerův rozkaz i Němci.

Vyhlazovací tábory byly německé, ne polské, ale 4 z celkových 6 byly na pl-území, všechny bez výjimky ale na území, které obsadila ke konci války Rudá armáda. Mimochodem, Komplex KZ Auschwitz-Birkenau nebyl osvobozen, nýbrž správa tábora byla svěřena více než týden před příchodem Rudé armády do rukou samosprávě z vězňů. Esesmani a německý personál odjeli do vnitřku Německa a vzali s sebou každého vězně, který se uvolil s nimi odjet. Tak učinil i Elie Wiesel, který o tom podal svědectví.

O tom Vás a Vaše soukmenovce měli cz-historici zpravit. Neučinili tak, lžou i nadále. Je ale Vaší nepopopíratelnou vinou, že jste si od roku 1989 o tom nezjednal informace sám.
0 # gogo 2018-02-13 16:03
Však já vás za bernou minci v žádném případě neberu.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-02-13 19:00
Děláte chybu, gogo, protože Češi o těchto věcích pouze lžou. Výše uvedené věci jsem si nevymyslel, takže byste je měl brát vážně. Poláci jsou v horší situaci - oni si značné množství židů zabili - odhady se pohybují od 200 000 výše - proto se brání proti takové prkotině v označování KZs na pl-území zákonem.
0 # gogo 2018-02-14 08:38
To je jak příběh od Raymonda Smullyana. Čech mi něco tlačí do hlavy a říká: Češi pouze lžou.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-02-14 11:16
Gogo, takto jsem to nenapsal! Češi lžou o svých dějinách.
0 # gogo 2018-02-14 12:36
Vždyť jo, Vy jste toho zářným příkladem.
0 # Anonymní 2018-02-13 08:13
Něco k tématu
0 # Anonymní 2018-02-16 06:33
Něco bych k tomu podotkl. Totiž, že jakmile se za veledůležité začne považovat stavění kolosálně nákladných pomníků, jakmile se začnou vyhledávat viníci typu: podílel se na genocidě, protože v kantýně tábora umýval nádobí, pak něco začíná hodně smrdět, nejspíše jako vždy od hlavy. A můžete se tady přít o historické pravdy dle libosti. Protože o skutečnou pravdu přece vůbec nejde - jde o to vytvářet jakési tlaky ve společnosti, vyhrabávat staré mrtvoly a označovat viníky. A také jde o výcvik početné klaky, která tomu všemu bude - samozřejmě procítěně - tleskat. Jen hlupák to nechápe.
Cinkl, Teplice
0 # Tomáš Pecina 2018-02-16 07:57
Hlupáci nechápou víc věcí. Třeba to, že v Lidicích, kde zemřelo méně lidí než v Letech, stojí betonové monstrum, sochy a jsou tam nekonečné růžové sady, zatímco v Letech je problém nechat odstranit zapáchající vepřín.

Jako dobrý žák Ivo Svobody (a Michela Foucaulta) samozřejmě vím, že jediným účelem každého pomníku je posilovat moc toho, kdo ho tam postavil. To arci na řečeném nic nemění.
0 # gogo 2018-02-16 09:10
Tak snad kdyby ten váš německý spolek zaplatil zničení vepřína, pak by měl ten požadavek větší smysl.
Já obecně nejsem moc velkým příznivcem samoúčelných pomníků. V Letech, na místě toho tábora, už jeden je a zajímalo by mne, zda jste tam byl a přečetl si na něm ten nápis.
0 # Anonymní 2018-02-16 09:13
To není korektní srovnání, protože lidé v Lidicích byli záměrně zavražděni, kdežto oběti v Letech byly nezáměrnými obětmi infekční nemoci (včetně asi tří hlídačů, podle dostupných informací).
Nemyslím, že by byl problém v odstraňování páchnoucího vepřína, problém je s tím, ze zcela ideologických důvodů vyhodit z okna půl miliardy korun. A ještě to pokrytecky a nesmyslně nazývat veřejným zájmem.

Jinak toto vrtění psem - zmíněné tlaky ve společnosti - má za cíl ostrakizaci Okamurovy SPD, společenskou izolaci, odstrašení nemyslících mas, aby jen proboha nezačali uvažovat o jejich volbě, ale především odstrašení myslících jedinců od jejich veřejné podpory a angažování se. Plus samozřejmě i to zmíněné šikování a vycvik klaky.
0 # Anonymní 2018-02-16 09:56
Nu, pan Okamura a jeho Brusič jsou paradoxním důkazem, že po zbourání vepřína je vybudování repliky alespoň části rekreačního zařízení v Letech zcela na místě. Já osobně jsem ochoten přispět na zřízení Tomiovy díry v plotě.Dalo by se to i komerčně využít,peníze by se vrátily natošup a ještě by zbylo.Tyhle eventy jsou teď v módě. Manželovi k narozeninám týden v Letech..
Vlastizdar!!
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-02-16 12:59
Gogo, co má "německý spolek" pana peciny et consortes co dělat s českým koncentrákem?
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-02-16 13:10
Anonymovi z 9:13:
Česká společnost, její instituce a reprezentace souhlasily a aktivně se ze své svobodné vůle podílely na vyvolávání rasové nesnášenlivosti vůči židům a cikánům dlouho před nacistickou okupací, proti cikánům již od 2. poloviny 20. let. "Právě česká společnost zůstala víc než která jiná lhostejná vůči této tragédii (cikánské) a svému vlastnímu podílu na ní, a právě jí z toho po letech vznikla těžká kulturní a mravní újma s nedohlednými důsledky ještě do budoucna". (Jan Tesař, Josef Serinek: Česká cikánská rapsodie. Triáda, Praha 2016) Josef Janovský, velitel Letů, osobně zavinil smrt desítek vězňů, které nechával věšet na kříž, kopal a mlátil klackem, zakazoval táborovému lékaři uvádět v úmrtních listech skutečnou příčinu smrti ubitých, v zimě nechával celé rodiny svléknout do naha a strážní je pak oblévali vodou z hadice, rozkrádal většinu potravin, které vozil nadřízeným na policejní ředitelství do Prahy.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)