Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Zhruba před hodinou začalo být jasné, že vítězem druhého kola presidentské volby se stane Miloš Zeman. Protože, jak neustále opakujeme, obecný blog již nemáme, musíme se zdržet politických komentářů a omezit se na právní aspekty proběhlé volby, a tedy primárně na možnou aplikaci § 66 VolPr, jíž je založena možnost voliče napadnout volbu stížností, pokud byla porušena ustanovení zákona způsobem, který její výsledek hrubě ovlivnil.

S ohledem na to, že Nejvyšší správní soud letos vyložil možnost napadnout registrační fasi volby velmi restriktivním způsobem, zřejmě nebude možné udržet právní názor, který NSS zastával ještě před pěti lety, tedy že závažné vady při registraci nejsou důvodem, proč nařídit opakování volby na návrh voliče.

Do druhého kola letos postoupili kandidáti, kteří při registraci zákon pravděpodobně neporušili, arci zbytek sestavy byl tvořen pouze dvěma kandidáty, o nichž lze říct to samé: Petr Hannig, Jiří Hynek, Vratislav Kulhánek a Mirek Topolánek dostatečný počet jedinečných podpisů poslanců nebo senátorů nezískali, a podle závěrů NSS tedy měli být z volby ještě před prvním kolem vyřazeni; u M. Hilšera je situace složitější: tento kandidát měl mezi nominujícími jednu duplicitu, ale i tak jeho kandidaturu podpořil požadovaný počet deseti senátorů, a je otázkou výkladu, dosud autoriativně neučiněného, zda tento duplicitní podpis jeho kandidátku právně kontaminoval čili nic.

Pokud by se prvního kola účastnili pouze Miloš Zeman, Jiří Drahoš, Pavel Fischer a Michal Horáček, byl by, s ohledem na poměrně malý počet hlasů postupujících kandidátů, možný předpoklad, že by se druhé kolo neuskutečnilo buď vůbec, anebo by do nej postoupili jiní pretendenti. Tím je založena potencialita hrubého ovlivnění výsledku volby a aktivní stížnostní legitimace pro každého voliče.

Další možností je napadnou průběh kampaně, a to zejména před druhým kolem, kdy sice nedošlo k excesům, jakým byl inserát proti Karlu Schwarzenbergovi, nicméně tři ze čtyř televisních stanic odvysílaly debaty, v nichž celkem nepokrytě jednomu z kandidátů stranily. I to je reálně využitelný stížnostní prostor.

Úspěchem volební stížnosti bychom však byli spíše překvapeni, přestože máme za velmi pravděpodobné, že v opakované volbě by už Miloš Zeman nezvítězil.

Komentáře   

0 # Anonymní 2018-01-27 16:41
Možný předpoklad to sice je, ale asi tak možný, jako že slepé kuře se ubrání hladové kočce. Tolik k hrubé potencialitě. Debaty na dvou tv stanicích jsem neviděl, takže neposoudím, nicméně Drahouš do nich byl pozván. ČT nepokrytě stranila vyzyvatelům a to už mnoho let. A v čem podle Vás stranila v debatě Prima, na to jste neodpověděl již posledně. Kdybych nebral tento článek jako provokaci, musel bych si cosi nelichotivého pomyslet o Vašich poznávacích schopnostech, asi že se začínají přibližovat právnickému standardu.
Jinak Mlhovi gratuluji, je to obdivuhodný výsledek.
0 # Anonymní 2018-01-27 17:10
U pana Hilšera je to jedno. Jeho cílem nebylo stát se prezidentem, ale nastarovat politickou kariéru. Do toho šlápl už 17. 11. 2016, kdy vedl protestní průvod proti Milošovi Zemanovi, protože nedal medail vůči Jiřímu Bradym. Další jeho počit je, že si poí vzoru prostitutek z Femen a Pussy Riot pomaloval hrudník nápisy proti Putinovi ve veřejném happeningu. Kandidatura na prezidenta byl pro něj jen další způsob akcelerace jeho poklitické kariéry a zviditelnění - s tím, že se stane prezidentem ani v nejmenším nepočítal. Tudíž může být vrcholně spokojen. Jeho dalším krokem - s jedním, max. dvěma mezistupni - bude klasický politik v nějaké straně.

Z této strany žádná stížnost konat nebude.

Miloslav Ponkrác
0 # Gogo 2018-01-27 17:42
Chybi mi tam jeste Putin.
0 # Anonymní 2018-01-27 17:49
Věřte, že nikdo tyto volby nezpochybní.

Výsledkem podpory Jiřího Drahoše vznikla obrovská škoda.

Bylo zničeno/nabouráno renomé vědy, renomé České akademie věda.

Bylo nabouráno zničujícím stylem vědomí o objektivitě českých médií. Různé seznamy nepravdivých webů, apod. skončí, protože při vytáhnutí takových seznamů to první bude ukazovat na ty, kdo je vytahují. Stupně lživosti dostáhly u médií tak vysokého stupně, že si toho všimlo i 80 % těch, kteří jim už léta věřili.

Smrtelný úder dostaly mnohé neziskovky, které se stavěly jako hlídací pes proti fake news - kdy bylo jasně patrné, že jsou spíše lháři než objektivní hlídači pravdivosti faktů. Na prvním místě dostal smrtelnou ránu demagog.cz, je jen otázkou jak dlouho budou trvat jeho předsmrtné křeče před totálním zhynutím.

Renomé pražské kavárny utrpělo velice výrazně. Stejně tak smrtelnou ránu dostaly mnohé lži a "argumenty" typu - raději je nebudu ani vyjmenovávat.

Mohl bych vyjmenovávat stovky dalších stran, co utrpěly takovou ztrátu důvěryhodnosti a renomé, že už nikdy to nespraví.

Ano, souhlasím, že pokud by se opakovaly volby, že by Miloš Zeman s minimálním rozdílem proti vítězi prohrál. Ale bylo by to Pyrrhovo vítězství pro tisíce organizací, spolků, stran a různých společenských skupin - že se nikdo neodváží ani vážně navrhnout, že by se volby měly opakovat.

Tato volební kampaň spíše připomíná Mnichovskou zradu 1938. Velmi mnoho států a stran podporovalo tehdy Adolfa Hitlera s předpokladem, že má naprosto jisté vítězství. Vykašlali se na své renomé, pověst, i mnoho dalšího ve smyslu, že dějiny píší vítězové, a až zvítězí Adolf Hitler, nikdo už o jejich přešlapech psát nebude. A když prohrál, už nikdy se toho stínu nezbavili - a to se snaží mohutně přepisovat a falšovat historii už velice mnoho desítek let.

Česká média, české neziskovky, české strany, čeští umělci, česká kavárna, a stovky dalších spolků, skupin a sociálních vrstev sázeli na jasné vítězství Jiřího Drahoše s tím, že až bude prezidentem, nikdo se je na jejich svinstva a lži ptát nebude.

Takže volby nikdo soudný nenapadne, protože veřejné ztráty pro strany podporující Jiřího Drahoše bny bylo tak obrovské, že by za to nestálo.

Miloslav Ponkrác
0 # gogo 2018-01-27 18:00
Škoda? Já tyto volby vidím jako katalyzátor. Ukázalo se nade vší pochybnost, jaké jsou role a pozice médií. Je jen dobře, že se budeme posmívat PornoJandovi, presstitutům v ČT, Bakalovkám a Sorosovkám. Že konečně někdo řekně pravdu o neziskovkách a že se o vlivu na naši politiku nebude hovořit jen s poukazem na Rusko, ale taky na Německo, Sorose a USA, když tyto strany mají asi 100x větší vliv než Rusové.
Hlavně doufám, že konečně padne ta absurdní dominance posthavlistů v médiích. Samozřejmě, že budou dělat koncerty proti Zemanovi a budou dobíhat projekty od Sorose nebo US ambasády, ale já doufám, že postupně už je budeme vytahovat jak žížaly na světlo a házet do hnoje. Zůstane samozřejmě přirozený dominantní vliv Německé EU, se kterým budeme muset bojovat v první řadě. A pak bude potřeba se skutečně přeorientovat i na nebezpečí od Ruska, Číny.

Já jen doufám, že nikoho z havlistů nenapadne místo koncertů se strýčkem Bradou organizovat nějaké převraty. Myslím, že na to nemají zdroje - Trump je živit nebude a Soros taky ne. A revoluce tihle ptáčkové zadarmo nedělávají.

Takže teď jen přežít toho Zemana, ono to taky nebude snadné....
0 # Anonymní 2018-01-27 18:23
Další tah bude působení na mládež a indoktrinace škol. Sázka na vyhynutí generace, které mají životní zkušenosti a moudrost - a zároveň mohou porovnávat. Utuží se všudypřítomná politická práce na školství, a bude se předpokládat, že za 5 let tu bude mnohem více nesmyslících.

Buďte rádi za toho Miloše Zemana v čele státu. Je to nejvyšší funkce v České republice. Lídr musí být trochu samorost a tvrdohlavec, musí hájit český stát a národ. Určitý stupeň egoismu je pro každého lídra i státníka naprostá povinnost, jinak by nemohl obstát.

Český prezident není primárně na reprezentaci. To by lépe splňovala 18letá prsatá blondýna s velkým výstřihem, pořádným mejkapem a několika plastickými operacemi. Plus pravidelné botoxové injekce.

Česká republika bude vstupovat nejbližší pětiletku do velice drsných událostí - a bude sakra třeba silný státník.

A pokud český národ či pražská kavárna, či pražská inteligence, které vadí těch 10 miliónů plebsu pod nimi nedokázala vygenerovat lepšího státníka, než je Miloš Zeman - tak je to nejlepší možná volba. Mít tam Jiřího Drahoše by byla strašná katastrofa.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2018-01-27 18:54
> Hlavně doufám, že konečně padne ta absurdní dominance posthavlistů v médiích.

Doufáte marně. Chtěl jsem napsal k tomuto delší komentář, ale téma je možnost opakování voleb, a toto by bylo off topic.

---

> Samozřejmě, že budou dělat koncerty proti Zemanovi a budou dobíhat projekty od Sorose nebo US ambasády, ale já doufám, že postupně už je budeme vytahovat jak žížaly na světlo a házet do hnoje.

To je velká naivita.

---

> Zůstane samozřejmě přirozený dominantní vliv Německé EU, se kterým budeme muset bojovat v první řadě. A pak bude potřeba se skutečně přeorientovat i na nebezpečí od Ruska, Číny.

Toto by zasloužilo velký komentář, nicméně off topic.

Realita je trochu jinde. Svět se hodně do několika let změní - i mocenské síly. Mnohonásobně více než byste očekával. Evoluce situace ve světě odsune Evropu na nepodstatnou kolej - a tomu se zabránit nedá.

Možná by pro začátek stačilo, kdyby Česká republika dělala smlouvy a spojení s těmi státy a skupinami, které se nesnaží Českou republiku zničit, vysát a zkolonizovat. Jako třeba to Německo či Francie.

Ale to jsou zkušenosti, který český národ ještě musí získat, a ne si hrát na uťápnutého Čecháčka a předstat být nenávist k Čechům a České republice tak moc trendy a in.

---

Já jen doufám, že nikoho z havlistů nenapadne místo koncertů se strýčkem Bradou organizovat nějaké převraty. Myslím, že na to nemají zdroje - Trump je živit nebude a Soros taky ne. A revoluce tihle ptáčkové zadarmo nedělávají.

Děláte chybu, když si myslíte, že USA je jednorodý celek. Mocenská centra tak úplně nesouhlasí s vládami států.

Např. ten Soros příliš nepodléhá velení prezidenta USA.

V dnešní době i velká korporace má větší moc než vlády jakéhokoli státu. Natož větší mocenská centra.

---

Miloslav Ponkrác
0 # gogo 2018-01-27 18:59
Mládež -To už běží od minulých voleb. Organizují se návštěvy ve školách. Dominik Feri s Veselovským od Sorose debatují se studenty a nabádají k angažovanosti. Dělají se tam volby nanečisto s agilní úderkou mladých komsomolců, kteří uřvou každého, kdo by nevolil Fischera nebo Drahoše. Zeman? - exkomunikace jistá. Na VŠ rozlezlé Sorosovy hate-free buňky, děkan vyhrožující studentovi, který byl k tomu kritický... indoktrinace jak za bolševika v plné síle.
Já trochu doufám, že se tohle zlomí dřív, než si vybudují voličskou základnu z vymaštěné mládeže a imigrantů, kterým Dienstbier s Pelikánem zajistí podle unijních notiček volební právo.

Jo, z těch dvou je samozřejmě pro ČR lepší Zeman, ale je to zase jako v roce 2013 volba menšího zla. Letos ale u Zemana byly i vysloveně kladné momenty - odpor k migraci, přijetí eura a ochota k referendu. Minule neměl pro mě pozitivního vůbec nic.
0 # Anonymní 2018-01-27 19:08
Ve školách to nabere mnohem vyšší grády. Budete čubrnět...

Já nevidím Miloše Zemana jako menší zlo. Dělám si úsudek bez médií, a nutno říci, že máme skvělého prezidenta. Mnoho států nám Miloše Zemana závidí - a dokonce se o něm i pochvalně v řadě novin vyjadřují.

To, že čeká média i česká kavárna, ba dokonce i americký ambasador a řada dalších zahraničních vměšovatelů - zde organizuje protesty proti Milošovi Zemanovi a jeho očerňování - je třeba odflitrovat.

Ldi jsou jenom lidi. Můžete snít v posteli o dokonalé ženě bez vady s dokonalými tvary, nehynoucí láskou k vám, která bude dokonalou hospodyní, která se nikdy nebude hádat a bude dělat dokonalou rodinnou atmosféru - ale takovou nikde nenajdete, protože na Zemi nikdy neexistovala. Tak nějak mi přijde, když někdo mluví o Milošovi Zemanovi jako o menším zlu. Je to reálný člověk. Najít dokonalého prezidenta bez chybičky podle utopických představ bude možné až tehdy, až robotika postoupí o deset generací dále - a rozhodně to nebude člověk.

Pokud máte lepšího prezidenta, nebo ho mají média či kavárna, proč ho tedy nepostavila jako kandidáta do voleb? Zřejmě jsou jejich představy prezidenta značně utopické.

Miloslav Ponkrác
0 # gogo 2018-01-27 19:17
Já samozřejmě vím, že Soros nespadá pod americké ministerstvo, stejně jako vím, že spoustu toho neřídí Trump, spíš s tím bojuje. Ale v jádru mám pravdu v tom, že už Soros jededná v synergii s US presidentem... prostě projekty pomalu budou dobíhat a uvidí se, co dál. Nakonec, klíčové země jsou jinde, naštěstí, jinak bychom tady samozřejmě měli Majdan raz dva.
0 # gogo 2018-01-27 19:22
Zeman je menší zlo proto, že je to eurofederalista maastrichtského střihu. Plus všechny ty mínusy na domácí scéně apod... nejde o hledání dokonalosti. Např. Klaus byl pro mě lepší president a našlo by se mnoho dalších, kteří by byli pevní tam, kde je potřeba stejně jako Zeman a neměli by ty další mínusy. To je naprosto reálné očekávání, jen bohužel tito nejsou ve finále.
Zeman se stal dobrou volbou jen proto, že se EU totálně zbláznila. Tak, že i pro starého eurofederalistu Zemana je to přes čáru a při své povaze to dává otevřeně najevo. To je jediný důvod, proč je Zeman prospěšný ČR.
0 # Anonymní 2018-01-27 19:25
Gogo: Já jsem nepsal, že nemáte pravdu. Souhlasil jsem s vámi skoro ve všem, takže jsem považoval za zbytečné vás duplikovat.

Nejbližší projekty jsou tři: 1) Vyrobit chaos až na hranici občanských válek v řadě zemí - k tomu slouží islamizace, ale nejen ta. 2) Vysát bohatství a prosperitu zemí skrze euro a špatné bankovní manipulace s eurem. Jako pomocná strategie je vyčerpání zemí pomocí ekologických diktátů, které budou pokud možno co nejdražší. 3) Hned poté nechat rozpadnout Evropskou Unii, a následný zmatek a chaos nechat jako startovací cíl pro upadnutí evropských zemí do chudoby.

Evropská Unie se rozpadne někdy 2022-2023.

A už toho nechám, protože je to off topic téma. Téma je možnost opakování volby prezidenta, takže se za své rozsáhlé příspěvky velice stydím.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2018-01-27 19:35
Václav Klaus vnímal vše čistě ekonomicky. To mu umožnilo udělat dobrá rozhodnutí tam, kde je to ekonomicky jasné. Jeho velké plus je postoj k Lisabonské smlouvě.

Mimochodem zrovna by mě právně zajímal, zda měl Ústavní soud vůbec právo nařídit podpis Lisabonské smlouvy. Což je politické rozhodnutí, a neměl to řešit soud - ale nejsem právník. Zrovna v tomto případě by mě moc zajímal nějaký právnický rozbor.

Já nemám moc rád označení lidí podstatnými jmény. Je "eurofederalista" - což může znamenat mnoho věcí. Stejně jako "levičák/pravičák", stejně jako řada dalších nic moc neříkajících pojmů.

Česká republika bude vždy - naprosto vždy - v situaci, kdy se nějaký stát či silná moc kolem Česka zbláznila. Tak tomu bylo vždy v historii, a vždy bude. Teď je to EU a Němci. Jiná situace se nedá ani očekávat, stačí k tomu letmý pohled na mapu. A vždy bude potřebovat prezidenta, který je v této situaci schopen jednat a ustát ten tlak, a vyjednávat v prospěch Čechů a České republiky.

Miloš Zeman je schopen vnímat nejen čistě ekonomicky jako Václav Klaus. Ale vážím si obou prezidentů, každý měl něco. Oba byly silné osobnosti a silní prezidenti. Nejhorší posametový prezident byl Václav Havel, to byla katastrofa.

Miloslav Ponkrác
0 # gogo 2018-01-27 19:36
Však jo, jen jsme si to upřesňovali, taky jsem to nebral jako spor.
Je ale zajímavé, že pan Pecina začal být tak striktní v tématech až dnes. Když si vzpomenu, jak jsme z neoconem zaneřádili nedávno diskusi tématem balistické ochrany, taxíky nebo opakovanými debatatami o imigrantech... to bylo minimálně na propadnutí IP adresy. :-)
0 # Tomáš Pecina 2018-01-27 19:43
Eurofederalista je ten, kdo chce mít Evropskou unii ve formě federace (či, chcete-li, spolku nebo unie) spolkových zemí/států; eurofederalistou je např. Miloš Zeman nebo já. Federace je kupř. Německo, Rakousko nebo USA a bylo jí v posledních cca 25 letech existence i Československo. Podstatné je, že konstitutivní subjekty (spolkové země/státy) nejsou spojeny jen smluvně jako v konfederaci, ale delegují na federaci vše, co má dopad na vzájemné vztahy mezi nimi, tedy např. společnou měnovou a celní politiku, zahraniční politiku, obranu, přeshraniční dopravu atd.
0 # Tomáš Pecina 2018-01-27 19:44
gogo: Ano, míra mé trpělivosti právě dnes přetekla a odnynějška budu poněkud restriktivnější v off-topic threadech.
0 # Anonymní 2018-01-27 19:51
Tomáš Pecina: Jenomže je eurofederalismus a eurofederalismus. Záleží na detailech.

Miloslav Ponkrác
0 # gogo 2018-01-27 20:03
TP: budu se snažit nezavdat příčinu
0 # Anonymní 2018-01-27 20:38
Myslím, pane Ponkráci, že úder dostali především novináři od pana Šolty: www.facebook.com/.../?fref=mentions . Vnímám to jako začátek nové politické kultury v Čechách.
0 # Tomáš Pecina 2018-01-27 21:08
gogo: Děkuji. Budu se snažit být i nadále benevolentní, ale na druhou stranu se rozbíhala zajímavá debata k případu ABB a souvisejícím právním otázkám, a toto off-topic a repetitivně pojaté thema ji prakticky znemožnilo.
0 # Tomáš Pecina 2018-01-27 21:10
Jenomže je eurofederalismus a eurofederalismus. Záleží na detailech.

Této úvaze nerozumím.
0 # Anonymní 2018-01-28 21:09
Ve své podstatě, pokud se to nažene ad absurdum, je federací cokoli, co má jeden společný zákon. Ve své podstatě už EU federací je.

Proto hodně záleží na tom, co bude řešit ústředí, a co lokální celky - v tom se můžeme pohybovat v obrovsky širokém rozpětí. Jinak řečeno, toto rozpětí je to, co jsem psal, že je "eurofederace a eurofederace".

Co mi neleze na mozek je, že proč EU neřeší společnou obranu. Spíše naopak, snaží se jakýkoli obranný celek na úrovni EU spíše rozbít. A NATO jaksi nelze považovat za obranu na úrovni EU.

Já jsem pro státy ve formě federací, protože jsem toho názoru, že takové státy fungují nejlépe, a lze v nich také nejlépe realizovat demokracii.

Evropská Unie ve formě eurofederaci je pro mě také nejstravitelnější, ale obávám se, že už je pozdě.

Miloslav Ponkrác
0 # Tomáš Pecina 2018-01-28 21:20
MP: EU nevydala ještě ani jeden zákon, evropská legislativa je tvořena převážně nařízeními a směrnicemi. K federaci směřovala (odpískaná) Giscardova ústava, ale ani ona by jí ještě nedosáhla, protože kompetence např. v zahraniční politice měly zůstat členským státům, jen by je duplikovaly unijní orgány.

Současná EU má nejblíž ke konfederaci, protože vztahy mezi členskými zeměmi jsou smluvní.
0 # Anonymní 2018-01-28 21:33
Problém je, že zákony států musí být harmonizovány s tím, co vyprodukuje EU. A pak už je to v zásadě zákonodárce.

EU je v podstatě takový pejsek s kočičkou co vařili dort. Dokonce bych řekl, že právě to, že nikdo netuší, co vlastně přesně EU chce být (jako spolek i vůči státům) - je jejím největším problémem.

Státy jsou pak vázány (nejen) z EU řadou smluv, a ne vždy je přistoupení ke smlouvám tak svébytným procesem.

Přiznám se, že v leččems o EU mám nejasno. Nevím vlastně čím chce být, čím by měla být - v detailech. Dokonce bych si někdy rád sedl s někým, kdo o tom něco ví, a podebatoval bych.

Miloslav Ponkrác
0 # gogo 2018-01-28 21:40
EU funguje jako SSSR. Diletanti a fanatici píšou směrnice, tzv. parlament je prakticky vždy schválí (bez možnosti je ovlivnit) a státy musejí implementovat. Možnost odmítnout na úrovni ministrů byla prakticky zrušena Lisabonem.
Komise je vlastně analog předsednictva nejvyššího politbyra a EP je cosi jako nejvyšší sovět.
Řídí to maoisti, bolševici a nedouci .. prostě výkvět eurobolševiků.
0 # Tomáš Pecina 2018-01-28 22:01
Vaše orientace v problematice je imposantní, gogo. Nikoli, směrnice a nařízení nepíšou diletanti, a naprostá většina acquis jsou rozumné a užitečné věci.

Odejít z EU si může dovolit Británie, což je vyspělá země a čistý přispěvatel do rozpočtu; když odejde ekonomický trpaslík jako Česká republika, EU na tom jen vydělá. Zato obyvatelstvo ČR se za pár let nebude stačit divit, jaké úžasné věci mu ta "suverenita" přinesla.
0 # gogo 2018-01-28 22:38
Viděl jsem celou historii odzbrojovací směrnice a tu psali naprostí ignoranti a průchod legislativním procesem stál taky za to.

Přežili jsme odchod z Monarchie, zrušení německého Protektorátu, hospodaření komunistů a podřízenost Moskvě, tak snad přežijeme i odchod z eurosojuzu po 10 letech od Lisabonu.
0 # Jan Angelovič 2018-01-27 18:56
OT: Dobrý večer, pan Horáček je Michal.
0 # Tomáš Pecina 2018-01-27 19:25
Díky, opraveno. Milan Horáček mimochodem existuje také, je to v Německu žijící emigrant, člen Strany Zelených, který dostal cca před 2 lety Cenu Karla Velikého; odtud můj omyl.
0 # Anonymní 2018-01-27 19:45
Tak moje první předpověď už se naplnila. Demagog.cz byl neziskovkami a kavárnou odpískán, a snaží se nahradit prekabátěným název popravde.cz. (info.cz/.../...)

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2018-01-28 11:39
Logický a přesný úsudek pana Peciny mezi koly volby o výhře M. Zemana se jasně prokázal. Slibná zpráva pro občany ČR, že stále existuje většina voličů, která nepodlehne brutální mediální masáži a lžím. Vaši poslední větu o případné prohře M. Zemana hodnotím jako nesprávnou. Ani nevadí, že v tomto případě skutečně zbytečný a drahý špás opakování volby přes české soudy neprojde. Stále je jistým "vítězem" volby nejpočetnější skupina cca 34 % nevoličů, kteří na svoje právo rezignují,protože mají jiné starosti. Ani mezi nimi už není pro pravdoláskaře jak brát a jejich nějaké "koupení" je drahé a nejisté. Hodně jich je kapitalistickým systémem a justicí sociálně vyloučeno a žijí pod hranicí chudoby. Při opakované volbě se ten rozdíl 150 tis. hlasů ani rybí polévkou s koňakem nepřekoná. A jinými drobky z hraběcího stolu.
0 # Tomáš Pecina 2018-01-28 11:43
Pokud by se Pravda a Láska dokázala aspoň minimálně poučit, pak by v opakované volbě její kandidát nemohl neuspět. Nebyl by to už Drahoš, ale Hilšer nebo Fischer; ti oba by dokázali Zemana porazit.
0 # gogo 2018-01-28 12:28
V principu máte pravdu, byť by to asi nebyl Hilšler, Fischer snad.. ale zcela jistě existuje dost vítačů a eurohujerů, kteří jsou zároveň elementárně politicky gramotní a vykazují aspoň základní míru osobní integrity, která by umožnila voličům na toho člověka hledět s jistým lidským respektem. Těchto lidí musí běhat po zemi tisíce a část z nich by Zemana porazila.
Kdyby člověk nevěděl, kdo vlastně Drahoše vybral a co to je za fanatiky, musel by se divit, že to provedli zrovna takto. Jenže jsou takoví, jací jsou a to zachránilo ČR před instalací jejich figuranta.
To zase bude řečí o rozdělování.... přitom se nebyli schopni sjednotit sami se svými B-týmy. Kašpaři.
0 # Anonymní 2018-01-28 13:41
Kdepak Hilšer nebo Fischer! Hlavně ten první, jakožto odkrytý havloidní aktivista by neměl šanci. Drahoš byl pečlivě a poměrně kvalitně vybrán, neměl moc slabin, na které by se dalo snadno útočit. Prototyp serióznosti, vzdělaný, bez komunistické minulosti, bez viditelných škraloupů, relativně přijatelný širokým vrstvám. V tom se P&L od posledních voleb poučila - nedopustila, aby se do druhého kola dostala jistě jim bližší kádrová rezerva Hilšer. Jenomže jaksi ty volby dopadly neuvěřitelně. Pořád se to nedoceňuje, jaký neuvěřitelný výsledek Zeman udělal. Po neskutečné pětileté permanentní mediální denunciační masáži pro něj v prvním kole hlasovaly dva miliony voličů! Tomu bych nevěřil, po zkušenostech z parlamentních voleb. Mám za to, že jde převážně o protestní hlasy, jinak si to nedovedu vysvětlit. Mě by nepřekvapilo, kdyby se nedostal do druhého kola. A on v něm dokázal přidat skoro další milion! Přitom sám osobně má podporu prakticky zanedbatelnou. Jinak by jeho Zemanovci nutně museli aspoň trochu uspět v parlamentních volbách. Že všeho nejvíc to svědčí o tom, že ta mohutná propagandistická mašinérie jim nějak nefunguje. Tedy - nefunguje, hádám, především na generaci, která to již v životě zažila - pamětníky totáče. Na mladé zblblíky bez zkušeností a s defektním vzděláním pochopitelně stačí. Ale tady čas pracuje nezadržitelně pro ně.

Jinak si myslím, jak jsem sledoval první Zemanovo povolební vystoupení, že do roka tu máme nové volby.
0 # Dracedih Tomáš 2018-01-28 14:47
To ne, už mám vsazeno, že do třech měsíců tu máme Babiše s důvěrou ;-)
0 # Anonymní 2018-01-28 22:32
Kandidáta Drahoše už nevymění a i pro případné opakování voleb nijak výrazně nezmění. Vnímejte realitu, že stávající počet voličů M. Zemana to nesníží a lovení u nevoličů je velmi nejisté. M. Zeman v dané konstelaci může prohrát jenom sám se sebou. A to se nestane.
Mnoho výše uvedných názorů také přesně a správně popisuje realitu. V jistém smyslu nás čekají další zkoušky a zajímavý čas. Bude tu druhé volební období Zemana a pak nové presidentské volby. I doposud stávající mladí dorostou, narazí na svévolný výkon státní moci a prázdný talíř jim otevře oči.
0 # gogo 2018-01-28 23:46
Zajímavý aspekt voleb - rychlost na úkor kvality?
parlamentnilisty.cz/.../...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)