Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Jak čtenáři mého zaniklého blogu vědí, již dávno jsem empiricky určil, že čeští policisté si ve služebním styku tykají a oslovují se vole. Tento mravoličný příběh má nyní pokračování: obnaživší se aktivistka po propuštění vypověděla, že ji policisté oslovali jako kurvu, což shledala ne právě zdvořilým. Pravda je arci jiná: z jí reprodukované části projevu vyplývá, že nešlo o oslovení, nýbrž o interjekci: policista tímto citoslovcem zdůraznil, že nebude-li jeho příkazu ihned uposlechnuto, použije proti zadržené osobě donucovací prostředky. Jistě se tento poznatek bude hodit, setkají-li se mí vážení čtenáři s některým příslušníkem onoho sboru takříkajíc ve volné přírodě.

Komentáře   

0 # gogo 2018-01-16 10:42
Aktivistka, užívající na presidenta cizího státu výrazu slut, jsouc přitom do půl těla nahá, je pohoršena slovem kurva?
Kdyby byla místní, věděla by, že elitní důstojníci PČR jako pozdravu užívají sousloví "kurva ty kundo". Možná ji elitní policisté nechtěli zmást, dobře vědouce, že kunda je pussy a dotyčná patří k Femenům a ne Riotům.

Byl by to zajímavý námět na dimplomovou práci, natáčet slovní obraty policistů celého světa a pak provést jazykovou a kulturní analýzu.
0 # Anonymní 2018-01-16 12:32
no kedze zeman robi vsetko pre to aby si to oznacenie zasluzil...
0 # Anonymní 2018-01-16 15:01
Nemýlím-li se, pak pojem "kurva" znamená v původním významu sexuální aktivitu za peníze.

I když ty kozy za moc nestály, přesto ten happening měl jistý sexuální nádech. NEOsoudružka jistě zadarmo neperformovala, tedy druhové označení "kurva" pro ni shledávám jako zcela přiléhavé.

I kdyby tedy nešlo ze strany policisty o citoslovce, je vše v naprostém pořádku.
0 # Leon Kreutzfeld 2018-01-16 15:43
Rusaci maji posledni roky dost rozzlobene a politicky aktivni zeny. To na zapade nevidite, tam se baby poperou maximalne tak ve vyprodeji o spotrebni zbozi.
0 # Báša 2018-01-18 04:31
To platilo vždy. Já tam byl v šestavosumdesátym a už tehy platilo, že je lepší v univermagu narazit na dva veterány vod specnaz než na nasranou báryšňu.
0 # Anonymní 2018-01-17 09:05
Těch výzev k upuštění od protiprávního jednání, jinak bude použito donucovacích prostředků, je nejspíš více. Známý zas byl před třemi dny vyzván termínem "(seber to ty) zmrde", a jelikož neznaje policejní terminologii tuto výzvu ignoroval, po zásluze skončil v poutech na místním oddělení policie.
0 # gogo 2018-01-17 13:05
Nejmenoval se ten známý Petr Máchal?
0 # Anonymní 2018-01-17 17:54
Ne ne.
0 # Anonymní 2018-01-17 09:49
Nepochopení policistova oslovení mohlo pramenit i z absence flexivního vokativu v ruském jazyce. Na druhou stranu, ukrajinština tento tvar zná, ale to asi člověka v protiruském amoku hned nenapadne...
0 # Anonymní 2018-01-17 12:05
"čeští policisté ve služebním styku se oslovují "vole" "
V poradku ... naprosto trefne oznaceni ...
Ten dalsi vyraz byl spis opravdu nedozorumeni ... ochranka s nejvetsi pravdepodobnosti volala policii a kdyz prisla tak jen rekli "ty kurvy uz sou tady" ....
0 # Anonymní 2018-01-17 14:59
Jen pro informaci, aktivistka rozumí česky?

A mimochodem, chovala se jako kurva, násilně napadla hlavu státu. Pokud by Zemanova ochranka za něco stála, byla po smrti. Její hanlivé oslovení bych v tomto případě považoval za naprosto patřičné.

BTW, havíři se s naprostou pravidelností oslovují ještě hůře (jde to) ale až si budu vybírat, kdo pro mne bude riskovat aby mi zachránil kůži, tak raději toho, než exhradního etiketa Špačka:)

Naučil jsem se nedbat tolik na to, jakou formou lidé mluví, spíše co říkají a co dělají.

cnemo
0 # Libor Petříček 2018-01-17 16:40
Já bych to tak neprožíval... Nevím, zda ona dáma skutečně patří k FEMENu, dokonce ani nevím, zda-li FEMEN má vůběc nějakou strukturu a zda-li lze nějak přesněji vymezit "členství". Nicméně, v době internetové, chceme-li někoho zaujmout, odhalené poprsí zabere. Na mne třeba vždy. Sám na sebe jsem podal obžalobu spočívající v tom, že klikám za zprávy, kde bude nějaké to Ňadro a posléze jsem se usvědčil z toho, že tak činím. Asi nebudu sám.
Z toho plyne, chce-li dáma vzbudit pozornost, ukázat ňadra se doporučuje.
Ostatní je také nepřekvapivé, i když smutné. Potěšilo by mne, kdyby PČR se k zachycené dámě chovala s nadhledem a oslovovala ji "paní", či "slečno", kdyby se na ni usmívali a tak podobně.
0 # Libor Petříček 2018-01-17 16:47
Ad: Leon Kreutzfeld16. ledna 2018 15:43
Rusaci maji posledni roky dost rozzlobene a politicky aktivni zeny. To na zapade nevidite, tam se baby poperou maximalne tak ve vyprodeji o spotrebni zbozi.

Snad bych mohl podotknout, že "Rusáci" a "Ukrajinci" je veliký rozdíl.A zvláště, když se mezi Ruskem a Ukrajinou vede již nějakou dobu válka.
Kdo tento rozdíl nevnímá, neměl by se podle mého názoru, vůbec k čemukoli z této oblasti vyjadřovat.
0 # Libor Petříček 2018-01-17 16:55
Citace? A mimochodem, chovala se jako kurva, násilně napadla hlavu státu. Pokud by Zemanova ochranka za něco stála, byla po smrti. Její hanlivé oslovení bych v tomto případě považoval za naprosto patřičné.

Odpověď:
Pojem "kurva" má jistě mhoho významů. Zde asi bylo jasné, že ona dáma není v situaci ani "podezřelá z nabízení sexuálních služeb, takže "kurva" ve smyslu "prostitutka" jistě lze vyškrtnout. "Kurva" ve smyslu osoby, která neplní své závazky, či přímo podvádí, jistě také. Zkrátím to, slovo "KURVA" zde bylo použito čiste jen jako něco mezi "Slečna", či "paní" a "já nevím co policie používá". J8 bych se nebránil použití sloby "žena". Ale já nejsem policista... (:-))
0 # Anonymní 2018-01-17 21:52
No nevím, když se polonahá ženská vrhne na veřejnosti po chlapovi, co o ní řekne 90% občanů? Kurva není jen označení prostitutky, ale (mimo jiné) se užívá i pro některé formy ženského chování, které "normální" ženy obvykle nedělají a už vůbec ne veřejně. Je tak označována žena promiskuitní, agresívně vyzývaná, odhalující se na veřejnosti či jinak projevující nevhodné chování, spojené se sexualitou. Můžete s tím nesouhlasit či protestovat, ale až Vaše žena udělá na veřejnosti něco podobného, většina použije právě toto slovo:)

cnemo
.
0 # Libor Petříček 2018-01-18 17:30
... Ano, ale zde šlo o vyjádření politického názoru - "NEVOLTE ZEMANA", a aby tento názor přitáhl pozornost, použila ona dáma taktiku obnažených ňader.
Tedy s tím, zda ona dáme je či není "slut", tedy řekněme "žena volných mravů" to nesouvisí.
Tedy opakuji - podle mne šlo o projev politického názoru. Manifestace tohoto projevu (odhalená ňadra) jen měla přilákat pozornost, což se i podařilo.
Svůj účel to splnilo. Dál bych to nehnal.
LP

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)