Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

K volbám už tradičně patří konspirační theorie. Jednu takovou, přímo z Aeronetu, si dovolujeme přiblížit v následujícím videu ze čtvrteční debaty na České televisi:



Vyvozovat z této ukázky, že Jiří Drahoš i moderátorka Světlana Witowská znali správnou odpověď předem, a tedy že debata kandidátů, minimálně v určité míře, byla připravena ještě před živým vysíláním, se přímo nabízí, přesto jsme s radikálními soudy opatrní a připouštíme, že mohlo jít o nahodilou shodu okolností: moderátorka tušila, o čem chce Drahoš hovořit, a napověděla mu mimoděk.

Pravdu se v tomto případě možná nikdy nedozvíme.

Komentáře   

0 # gogo 2018-01-27 23:03
Já jsem poměrně přesvědčen o tom, že ČT s Drahošem tak trochu ladila notičky. Jestli toto je důkaz.. spíš ne, takhle detailní scénář si myslím, že by s nehercem nemohli uskutečnit .
Drahoš byl jednoznačně dobře připraven, bylo to do očí bijící oproti Primě, kde měl k dispozici jen témata. Buď driloval s týmem na čtvrtek jak k maturitě, nebo znal otázky dopředu. Samozřejmě ty z obálky nemohl... já myslím, že něco znal, na to se nacvičil a hlavně že prostě driloval s někým to vystoupení. Rozhodně se nechoval přirozeně, to bylo vidět. Člověk by řekl, že akademik by měl být schopen přednášet a ostře diskutovat, ale asi to funguje jen v daném oboru nebo tam, kde ví a je si jistý.
Drahoš byl v oblastech politiky vysloveně slabý a nedůvěryhodný. Nabízí se otázka, proč vsadili zrovna na něj.... asi to bude ta příslovečná bublina, která jim nedovolila kontakt s realitou.
0 # Anonymní 2018-01-27 23:44
Právdolaska nema proste kadry... Slušní lide se s nimi nezapletou a tak zbývají jen blázni typu Hilser, Hiracek, nebo hochštapleři typu Topolánek a pak loutky typu Drahos a Fischer... Proste nejsou lidi....
0 # Anonymní 2018-01-28 00:36
To je fakt, ještě že žádné loutky na hradě nemáme!
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-01-28 11:22
gogo, Drahoš nemohl volně diskutovat, nemohl říci, že je pro brzké zavedení eura (když BG ho bude mít dříve než ČR!), nemohl říci, že je pro užší přimknutí se ČR k tzv. tvrdému jádru EU, taktéž ne, že když bere ČR od EU peníze, měla by být vstřícnější ve věci 2600 uprchlíků jí určených, protože by rázem volby předem prohrál.

Výsledek zářijových parlamentních i právě proběhlých voleb prezidentských reziduoval z nespokojenosti obyvatelstva s dnešním politickým a hospodářským nepořádkem v ČR (mělo roli hlavně ve volbách zářijových), z národních bludů z časů národního obrození v podvědomí každého Čecha, ze skryté ruské propagandy (ruský cíl: oslabit nebo rozbít EU). Doufám, že jste zaregistroval, že po anexi Krymu obrátilo jak na obrtlíků tolik cz-publicistů, dokonce i žijících desítky let na Západě, a začalo psát prorusky, že SVR nemůže mít na všechny nějaké kompro, tedy že musejí být za svou aktivitu placeni z Moskvy.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-01-28 11:59
Ještě něco, gogo! Abyste se dověděl od prezidentských kandidátů relevantnější názory, musela by být jejich debata nemoderovaná = otázky by si kladli sami, tv-kamery by jen debatě „přihlížely“. Zde by pan Drahoš byl v nevýhodě, protože není (bohužel) tak excelentní rétor jako Zeman, navíc by musel proskákat minové pole složené u EU, eura, migrantů, z otázky, jak zlepšit poměry v ČR. Zde měl Zeman velkou výhodu - jeho názor se kryje s většinovým názorem cz-populace zpracované ruskou propagandou. I kdyby se team pana Drahoše rozkouskoval, vsadím se podle úrovně cz-žurnalistiky, že nikdo z nich nemá ponětí o rozdílu ve statu uprchlíků s mezinárodní ochranou uprchlíků (azylem), uprchlíků s odmítnutou mezinárodní ochranou, uprchlíků s ochranou jednoho státu, subsidiární, humanitární, uprchlíků před občanskou válkou, nic netuší o článku 17 nařízení EU č. 604/2013 (Dublin III), který umožnil Merkelové převzít uprchlíky z Maďarska a pak další bez porušení nařízení EU. Jedinou obranou pana Drahoše bylo útočit, jenže k tomu neměl v moderované debatě prakticky příležitost (žádá se odpověď na otázku a pak už nic) a navíc: nikdo neví, co by jeho útočnost udělala s elektorátem sledujícím debatu. Drahoš také neměl dopustit, aby Zeman ve dvou soukromých televizích mohl sám bez překážek z jeho strany vyložit své názory.

Tedy volby byly s nejvyšší pravděpodobností prohrané předem. Jedinou naději bylo, že ruská protievropská propaganda přece jen nebyla tak účinná. Jenže bohužel byla, český plebs jí sedl na lep. Částečně to má do činění s inteligencí voličů, ale hlavně zemi chybí - obecně řečeno - politická kultura, která by vedla elektorát alespoň k trochu kritickému myšlení.
0 # gogo 2018-01-28 12:13
Jinak řečeno, kavárna angažovala hňupa, který neměl názor na nic, papouškoval jen co mu poradci nakukali a když náhodou vykonal nějaký konkrétní akt (podpis pod výzvou), nebo řekl jasné slovo (přijímat migranty nebo euro), bylo to v přímém rozporu s vůlí občanů a proti zájmům ČR.
Měli dost peněz, hlavní media, podporu kulturní fronty a exponentů novodobého marxismu-leninismu.
Přesto Češi byli schopni poslat Sorosovu bandu do míst, kde Slunce nesvítí. Bylo to o to těžší, že Zeman není zrovna ideální kandidát a je tisíc důvodů jej jako presidenta nechtít.
0 # gogo 2018-01-28 12:19
Na druhou stranu, když je hloupý agresor nepoučitelný a dopouští se stále těch samých chyb z naprostého nepochopení situace, není asi potřeba mu pomáhat a zadarmo dávat školení, byť je velká pravděpodobnost, že by to ve svém fanatismu ani nepochopil.
Takže jo... byl to Vladimir Vladimirovič a hloupí Češi sedli na jeho propagandu :-)
Příště nominujte Táňu Fischerovou a pak Dominika Feriho.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-01-28 12:52
Přetrumfnout Zemana bylo možné pouze názory ještě radikálnějšími, protidemokratičtejšími, vyčůránkovanějšími, tedy nemorálnějšími. Ruské propaganda je skvěle účinná v postkomunistických státech, kde obyvatelstvo nemá ani tuchy o politické kultuře. To se na Západě nedaří. Příklad: Vystrašenost cz-obyvatelstva z přijetí 2600 uprchlíků z celkových cca 160 000 z rozdělovací kvóty je přímo chorobná, Němci se statisíci migranty mají obavy mnohem menší. Nenechte se mýlit Legidou, Pegidou a AfD - ty jsou placeny z Moskvy obdobně jako Le Pen ve Francii. Nikdo nehodlá migranty z Německa přesouvat do ČR, přesto je o tom cz-obyvatelstvo přesvědčeno.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-01-28 13:28
Volební team je od toho, aby kandidátu radil a zvyšoval mu pravděpodobnost vítězství. Bylo málo pravděpodobné, že elektorát již roky strašený cz-médii - a ve stejném duchu i Zemanem - by zabral na pěkně vypadající sliby radikálního zlepšení politické a ekonomické situace, současně by ale tak Drahoš odpudil část svých voličů, kteří by vyhodnotili jeho sliby za nereálné a populistické. Takže zbývala dvě řešení: (1) spolehnout se, že voliči budou volit racionálně nebo (2) vyložit, že Zeman svými představami směřuje de facto k vystoupení ČR z EU s důsledky: odstěhování montoven z ČR, zavedení cel v EU vůči ČR, které způsobí zhroucení cz-hospodářství… a tak podobně v argumentaci pokračovat.

O prezidentu ČR by obecně vzato nemělo být vidu ani slechu, protože žádnou relevantní moc prakticky nemá. Jenže tradicí zavedenou TGM je vyžadovat pro sebe větší pravomoci, než podle ústavy má. Cz-obyvatelstvo vzhlíží k prezidentu jako k mocnáři. Tento nešvar přežil neuplatňován bolševickou éru, obnovil se po cinkání klíči a udržel se dodnes. Bude-li sedět na Hradě bývalá prostitutka, brankář nebo zpěvák, je to jedno. Otázkou je pouze, jak ČR reprezentuje. Ale i to je nedůležité, protože Češi cizinu nezajímají, ani pes po nich neštěkne.
0 # Anonymní 2018-01-28 13:51
Kulturní vložka Brouka Pytlíka. A teď, milé děti, přijde Děda Mráz!
0 # Anonymní 2018-01-28 13:57
Chorobná je především páně Krystlíkova utkvělá představa o účinnosti ruské propagandy, neopodstatněnosti obav z machometánských připrchlíků a užitečnosti montoven pro tuzemské občanstvo.

Ve skutečnosti si, my pamětníci, kvalitu ruské propagandy ještě dobře pamatujeme, islám je pro svobodu a demokracii rakovinou a montovny jsou výhodné hlavně pro cizozemské vlastníky. Ve skutečnosti se propaganda dělá dobře, když jste na straně pravdy, a dost špatně, když se lže.
0 # gogo 2018-01-28 13:57
" Bude-li sedět na Hradě bývalá prostitutka, brankář nebo zpěvák, je to jedno. Otázkou je pouze, jak ČR reprezentuje. Ale i to je nedůležité, protože Češi cizinu nezajímají, ani pes po nich neštěkne. "

Očividně se mýlíte, jinak by soudruzi neinvestovali tolik peněz a úsilí, aby tam instalovali hloupého kašpara.

haf....
www.krone.at/1624784#comment-list
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-01-28 15:14
gogo, představou bylo zamezit Zemanovým přítelíčkům na Hradě napojeným na Moskvu, aby zemi netáhli politicky k Rusku a k Číně a přitom vydělávali velký peníz. Chyba není jen na straně Zemana, nýbrž v nedokonalé cz-ústavě a v chybějící politické kultuře.
0 # gogo 2018-01-28 15:28
A Schroedera sesazovat nebudeme? A Německo bombardovat, když staví do Ruska severní proud? Taková hrůza, což?
A že bychom srovnali se zemí i Londýn a Paříž, než odplují přes oceán do Číny?
Bože to je bída....

Vy máte nesporný talent a nic nehrajete, v tom je nesporná síla. Vy byste ve volebním teamu Václava Havla zajistil vítězství i Miloušovi Jakešovi.
0 # Anonymní 2018-01-28 16:17
Já si myslím, že největším důkazem ruského vlivu v Evropské Unii je existence Angely Merkelové a její činy. Protože tato osoba přímo rozkládá jak Evropskou Unii, tak celou Evropu. Chová se spíše jako nepřátelský agent...

Pokud ruská rozvědka dokáže v Evropě nasadit tak škodící osobu jako je Angela Merkelová dokonce jako kancléřku Německa - pak naprosto rozumím tomu, že každý, kdo byť jen týden žil v Německu má panický strach z ruského vlivu.

(konec sarkasmu)

Miloslav Ponkrác
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-01-28 23:15
Nemám obavu z ruského vlivu v Německu, ale v Česku! V Německu se lidé dostanou k relevantním informacím, v ČR nikoliv. Zde jsou všechni i média pod vlivem (1) nevzdělanosti a hlouposti vystudovaných žurnalistů, (2) jejich tíhnutí k anglicky psaným, tudíž značně povrchním informacím, (3) pod vlivem ruské propagandy.
0 # gogo 2018-01-28 23:38
Vzhledem k tomu, že samotná Merkel byla politickou agitátorkou v NDR, studovala v Doněcku, Schroeder sedí v Gazpromu, Německo buduje s Ruskem plynovod navzdory USA, měl byste rozhodně víc větřit a cítit stopy satana.
Jestli někdo chce zničit EU, tak to dělá prostřednictvím Merkel.
0 # Anonymní 2018-01-29 11:14
Tomáš Krystlík: "Nemám obavu z ruského vlivu v Německu, ale v Česku!"

To ale dokládá vaši hrubou historickou neznalost zejména německých dějin.

Vladimír Putin byl agentem KGB zrovna v tom Německu, v letech 1985-1990. Dokonce díky tomu umí velice dobře Německy. A vy se obáváte o ruský vliv v Česku!

Kromě toho Německo (nejen) skrze Angelu Merkelovou, ale i další lidi opilecké minulosti provádí tak hloupé věci - že se nedá vysvětlit jinak, než že jsou agenty Páté kolony v Německu. Vliv cizích agentů je proto třeba hledat především právě v Německu.

Miloslav Ponkrác
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-01-29 22:12
gogo, Merkel byla v FDJ jako Vy jste byl v ČSM nebo SSM. V SSSR nestudovala, jen vyhrála několikrát soutěž mezi studenty ve znalosti ruštiny, tedy byla z NDR pozvána jako vítězka so SSSR.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-01-29 22:25
Ponkráci: Putin mluví plynule německy, za velmi dobrou znalost němčiny bych to neoznačil. Jeho KGB-kariéra v NDR skončila de facto jeho suspendováním a posláním zpět do SSSR, takže se pak živil taxikařením s volhou, kterou si opatřil ještě v NDR. Důvod jeho vykopnutí není znám, je však známo, že se od všech kágébáků lišil tím, že nebyl antisemita, což byla naprostá výjimka.

Na Schrödera má SVR nějaké těžké kompro, protože se před svou první kancléřskou návštěvou Moskvy holedbal, jak to Putinovi vytmaví, a vrátil jako jeho velký přítel. Asi kompro z doby jeho advokátského hájení teroristů RAF.

Váš prezident Miloš Zeman byl v 80. létech tři roky v Tádžikistánu, kde zaváděl v zemědělských družstvech komputerizaci. V životopisu to zamlčuje. A nikdo po tom ani neštěkne.
0 # Anonymní 2018-01-30 15:30
Tomáš Krystlík: Skvělá logika přímo podle Goebbelse! Putin byl agentem KGB v Německu, Zeman byl dodavatelem v Tádžikistánu. Jen velice "chytrá" hlava to posadí vedle sebe jako srovnání.

Selský rozum velí, že Rusko (či jiná velmoc či zájmová skupina) bude mít větší snahu ovládnout Německo už jen proto, že je významnější, větší a bohatší než Česká republika. Tudíž selský rozum velí, a historické i současné zkušenosti to potvrzují, že rozhodně je třeba hledat proruský i pro-jakýkoli vliv v Německu.

Kromě toho jsem měl tu čest číst pár zahraničních novin, třeba Guardian. A ty voloviny, co jsem tam četl o Zemanovi - to je řádná manipulace a výplach mozku. Například jsem se dočetl, že Zeman je představitelem ultrapravice. To je, pěkně prosím, jaký propaganda a vliv? Proruská? Nebo pro-jiná?

Jestli čtou v zahraničí podobné voloviny, pak se můžou v zahraničí obávat naprosto čehokoli v závislosti podle toho, jak kvalitní materiál západní novináři kouří a kolik promile mají v krvi.

Miloslav Ponkrác
0 # Dracedih Tomáš 2018-01-28 14:28
EU má nové Droid machine.! Prototyp Drahoš H1000 se do výroby nedostane a zůstane stejně jako starý Kalousek T900 dokud mu nedojdou baterky. Nenašel by Robotek Drahoš využití třeba v Senátu? Přece jenom byla to drahá sranda pokrokových investorů.
0 # gogo 2018-01-28 14:41
On to očekává, dokonce je to takový hňup, že nepochopil svoji roli.
Jako senátor je použitelný, ale je otázka, k čemu by byl. Ta funkce je poměrně dosažitelná i pro obyčejné šíbry a je lepší tam mít buď spojence, nebo loutku s jasnou rolí. A ne pitomce, který si o sobě myslí, že byl vybrán prozřetelností. Stouplo mu sebevědomí. A tam, kde by zabodoval, nebude problém pro Kalouska dosadit někoho lepšího. Tam, kde by potřeboval prorazit, je otázka, jestli by Drahoš nepropadl. Přece jen se teď o něm nebude psát v těch superlativech, jak se to dělo dosud. Nasadit neúspěšného blba, kterého by mohl ztrapnit i kandidát okresního formátu, to už je přece jen riziko.Já myslím, že si najdou někdoho jiného. Drahoš skončí v nějaké neziskovce.
0 # Anonymní 2018-01-28 15:54
Mate Gogo nejake vysvetleni pro Vase tvrzeni, kdyz byl Drahos absolutni hnup, budizknicemu, nejsou kadry, nejhrosi kandidat atd.atd., ze prohral o pulku Dejvic a o cca 1%?
Nemelo by to spise byt tak, na zaklade Vaseho tvrzeni, ze mel Zeman vyhrat o 10-15%, easy?

Neocon
0 # gogo 2018-01-28 16:02
Zeman byl celkově problematický kandidát. Prakticky kdokoliv, kdo by důvěryhodně vystupoval proti migračnímu diktátu, měl racionální přístup k euru a měl aspoň průměrný přehled a základní komunikační dovednosti, by ho s tím vším, co měli k dispozici (media, peníze, ogranizace, propaganda, EU, neziskovky), měl porazit.
Je vlastně div, že byli schopni jednat tak, že nedosáhli vítězství a myslím, že dodnes nepochopili proč.. jelikož není dobojováno, je lépe je nerušit.
0 # Anonymní 2018-01-28 16:14
Neni dobojovano? To myslite tim, ze lze ocekavat nove Volby z duvudo zdr.stavu Zemana, nebo jak?

Pokud mi je znamo, jeste pred koncem scitani Drahos vystoupil, pogratuloval k vitezstvi Zemanovi a uznal porazku.

Jinak zbytecne precenujete vyznam penez-Buranovi z Horni dolni nevysvetlite za zadne penize, ze kdyz je on a jeho rodina v exekucich, ze Zeman jimi pohrda a Drahos je tezce protiexekutorsky kandidat.

Tezko tomu samemu proti-imigracne naladenemu volici/buranovi za penize, ci s novinami v zadech vysvetlite,
ze CR President nema nic spolecneho s kvotami+ze Moskva, kde se tak s. Zeman vzhlednul, ma 2 miliony Muslimu a je cislo 1 v Evrope multi-kulty. (btw.-Pariz, Londyn, Berlin maji v souctu mene muslimu, nez samotna Moskva)

Neocon
0 # Anonymní 2018-01-28 16:20
"Mate Gogo nejake vysvetleni pro Vase tvrzeni, kdyz byl Drahos absolutni hnup, budizknicemu, nejsou kadry, nejhrosi kandidat atd.atd., ze prohral o pulku Dejvic a o cca 1%?"

K tomu, aby jejich kandidát dostal cca 50% hlasů, k tomu potřebovali:

- dramatickou finanční převahu,

- téměř totální ovládnutí všech velkých médií. Trojici Česká televize, nakladatelství Economia a Seznam přeměnili v jeden obrovský propagandistický aparát. Svá média poskytla i ODS (Reflex, Echo24). Jedinou protiváhou byly Parlamentní listy a pár malých serverů.

- využívání státního školství k intenzivní agitaci,

- desítky neziskovek s tisíci zaměstnanců,

- dokonce i možnost cenzurovat komunikaci Zemanových podporovatelů.

Jak by prezidentská volba dopadla za férových podmínek? Získal by Drahoš víc než 10%? Sotva.

(Opsáno od sociologa Petra Hampla)

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2018-01-28 16:23
"Jak by prezidentská volba dopadla za férových podmínek? Získal by Drahoš víc než 10%? Sotva."

Moc pekna pohadka p. Ponkrac, moc pekna.

Neocon
0 # Anonymní 2018-01-28 16:30
Neocone, já bych při vaší dlouhodobé úspěšnosti předpovědí krásných nula procent přesně - spíše a mlčel a chodil kanály. Nejdříve dokažte, že umíte reálně myslet a něco vám vyjde - až poté máte nárok na ty vaše sebevědomé poznámky, kdo co píše špatně.

Miloslav Ponrác
0 # Anonymní 2018-01-28 16:50
Nechtel jsem na Vas vcera reagovat, ale kdyz s tim zacinate znovu:

Za 5 let, co jsem pisi, jsem se spletl 2x, slovy dvakrat. Jednou s tim, ze nevyhraje Trump a podruhe vcera.

Jelikoz Trump skutecne prohral o 3 miliony hlasu, z cca 120 mil.volicu, tak jsem se o mnoho nespletl.
Vcera jsem se spletl-vazne jsem se mylli, Drahos prohral o cca 1%/150 tisic hlasu.

K obema spatnym odhadum jsem se prihlasil a uznal jsem, ze jsem se mylil, coz se u Vas nikdy nestalo a vzhledem k Vasi povaze, ani nestane.

Kdyz uz chcete si neco pomerovat, jako 13ti lety kluk:

Porad jsem na tom lepe nez Vy, ktery tu uvedl za stejnou dobu, cca 20 spatnych odhadu. (Namatkove:
vyhraje Le Penova (prohrala), ze vyhraje v Holandsku Wilders (prohral), ze projede Merkelova Zemske volby (vyhrala), a Volby do Bundestagu (drtive vyhrala), ze ABB uspeje v Krajskych (0.18%) a v Parlamentnich (0.1-0.7%) atd.atd.

Normalni lide za spatne odhady kanalama chodit nemusi, tudiz ani Vy, prestoze jste prokazal, za poslednich 5 let, mnohem mensi schopnost odhadu, nez ja.

Neocon
0 # gogo 2018-01-28 16:53
neocone, zdejší nekonečná diskuse vám mohla naznačit, že Čechy těžko přesvědčíte, že je jejich dějinnou povinností přenechat svoji zem Afričanům... ani za prachy ani za pohlazení od Angely, ani pod pohrůžkami eurozatracení... už jste to pochopil?
Poslechnou si kecy o buranech, usmějí se nad vaší hloupostí a hodí si svého Zemana do urny. A když už musí sáhnout po zbrani, tak to umí nadprůměrně. Tak to je.
0 # gogo 2018-01-28 16:57
neocone, nejde o výsledek odhadů. Já se vám vůbec neposmívám za to, že jste netrefil vítězství Trumpa nebo Zemana. Rozdíl byl těsný, mohlo to dopadnout u nás klidně naopak. U Trumpa jsem celkem mimo, to neřeším, ale u Zemana to vypadá, že totálně nechápete podstatu. Možná jste trvale v USA a situaci v ČR nechápete právem, ale pak mějte soudnost a neplácejte hovadiny s tou mírou sebevědomí až agresivity, jak to děláte.
0 # Anonymní 2018-01-28 16:59
Ja nepotrebuji nikoho presvedcovat-lidsky me mrzi, spise me je lito, ze ma CR StBaka Premiera, ktereho bude jistit Okamura s KSCM a na Hrade pro-ruskeho blazna, ktery stezi prezije prvni rok ve funkci.

Jinak, moc Vam nerozumim-Presdient v CR nemel, nema a nebude mit vliv na to, zda-li v CR prijmete 2ks, 20 ks, nebo 2000 ks uprchliku.

A to byl muj point-ze ho vlastne volili lide, kteri uverili tomu, ze na neco takoveho, mnou popsaneho, (exekuce, zivotni uroven, ilegalni uprchlici), ma CR President vliv.
Ja Vam jen vysvetlil, ze precenujete vliv penez a medii, nic vice.

Neocon
0 # Anonymní 2018-01-28 17:01
"ale u Zemana to vypadá, že totálně nechápete podstatu. " & "s tou mírou sebevědomí až agresivity"

Ted uz vubec nerozumim-u kazdeho meho prispevku, jsem zduraznoval, ze se jedna o "muj soukromy odhad" a ze se muzu mylit a ze "veci mohou byt jinak".

A skutecne jsem se mylil o cca 1.5 %, coz jsem ferove uznal a omluvil se.

Tak kde je pro Boha ta agresivita?

Neocon
0 # gogo 2018-01-28 17:06
" precenujete vliv penez a medii" ..to ale směřujte do druhého tábora. Vždyť utratili tolik, a nejen peněz, že to dodnes nejsou schopni vstřebat. A vy s nimi.
Můžete litovat i jiné země ... USA měly estébáka, herce, bandu zločinců, teď podvodníka, bojujícího s bandou. Francouzi s Brity měli zločince, teď mají Frantíci manekýna ve službách bankéřů. A Němci? Jak dlouho tam vládne ta jejich socialistická národní fronta? Těch vám není líto, že zase chytili německý syndrom a jak lumíci běží do propasti a bolševická krysařka jim píská do kroku?
ČR je ve spoustě problémů, některé jsme si zavinili sami, jiné byly indukované eurobordelem. Ty velké pochází právě od eurobolševiků. Jestli uhájíme svoji zemi pro sebe, tak to s boží pomocí zase zmákneme...
0 # Anonymní 2018-01-28 17:14
"..to ale směřujte do druhého tábora. "

Nesmeruji, to Vy opakovane tvrdite, ze s tema penezma a medii v zadech meli vyhrat s prstem v prd.li.
Ja Vam naopak pisu, po zkusenostech z 2016 Election v US, kdy HC mela 3x vetsi rozpocet a neni Presidentem,
ze na penezich zase tak moc nesejde, kdyz prijdou Burani volit. Coz se take v CR vcera do detailu prokazalo.

Porad jste neodpovedel, kde byla na tohle tema ta "moje agresivita", kdyz jsem porad a dokola psal, ze "je to ciste muj privat odhad"?

"USA měly estébáka" Vazne? Koho?

"Nemcu vam neni lito"? Nemcu? Proc nemcu, kdyz se maji nejlepe v dejinach planety?

Neocon
0 # gogo 2018-01-28 17:17
já vám neocone, ještě jednou, nevyčítám, že jste neodhadl, kdo bude o ta dvě procenta nad nebo pod. Já jsem se sám nevyjadřoval o výsledku, protože to bylo v šedé zóně, neodhadnutelné. Psal jsem ale, že Zeman vyhraje jen pokud přijde víc lidí než v minulém kole a hlavně pokud sorosovci naserou svým hovadismem dostatečný počet lidí. Zemana prakticky nikdo pozitině nevolí.
Nepochopil jste podstatu, v tom je váš problém. Tipnout si umí každý a zásah není důkazem schopnosti analýzy - a naopak.
Nadávat lidem, když nechtějí přenechat svoji zemi Afričanům, urážet je jakousi povinností se podvolit diktátu z Německa nebo Brusele, kořit se nesmyslům typu gender nebo multikulti... to se v lidech střádá a my nejsme Němci, abychom se podvolili absurdním vražedným chimérám jako stádo ovcí.

Vyhráno není... tlak z bolševické unie bude sílit, Německo bude mít šílenou vládu, s Macronem budou vyvádět neskutečné věci. Domácí pátá kolona bude mít ještě dost peněz, fanatismu a pocit, že jim jde o vše.. bude to ještě pokračovat. Bolševici budou mávat červenými kartami, zvát strýčky Brady a motat se do tibetských vlajek. Jenže od tohoto víkendu se budou stále častěji setkávat s otevřeným výsměchem a neskrývaným pohrdáním. To je bude zraňovat a budou čím dál agresivnější.
0 # Anonymní 2018-01-28 17:23
"já vám neocone, ještě jednou, nevyčítám, že jste neodhadl"

Tohle ja preci chapu, ja sen Vas jen ptal:

1) jaky ze ma CR President vliv na pocet imigrantu?
2) Kde ze byla ta moje agresivita?

Neocon
0 # Tomáš Pecina 2018-01-28 17:25
K poslednímu příspěvku nezbývá než dodat, že největším úspěchem ruské imperiální propagandy je přesvědčení mnoha východoevropských národů, že bolševismus přichází z Bruselu a ne z Moskvy.
0 # Anonymní 2018-01-28 17:28
Presne tak, nejak vsichni zapomeli a slovo bolsevismus/komunismus/diktatura lze cist/slyset pouze ve spojeni s EU, nikoliv RF-sad...

Neocon
0 # gogo 2018-01-28 17:30
TP:
V minulosti samozřejmě německý agent Lenin založil bolševický stát na území Ruska a Moskva se stala jeho zdrojem na desetiletí. To ovšem skončilo. Nevím, zda i v Rusku, ale pro nás zcela jistě.

Nyní máme zdroj bolševismu v Bruseli. Udělejte si v květnu volno a běžte na velkolepé oslavy do Trevíru. Bude tam i předseda nejvyššího politbyra.
volksfreund.de/.../...
0 # Anonymní 2018-01-28 20:16
Ano, pane Pecino, bolševické manýry panují v Rusku. Možná spíše feudální. Jinak je bolševismus mrtev.
Ovšem z Brusele přichází neobolševismus.
0 # Anonymní 2018-01-28 21:02
>K poslednímu příspěvku nezbývá než dodat, že největším úspěchem ruské imperiální propagandy je přesvědčení mnoha východoevropských národů, že bolševismus přichází z Bruselu a ne z Moskvy.

Já bych dokonce řekl, že mohla skutečně zařídit ruská propaganda. Pomohla strnout slupku únijní propagandy a lidé ve střední Evropě (prosím ne východní, tam je Ural) vidí tu rostoucí komickou podobnost mezi komunistickým režimem a dnešní bruselskou "demokracií".

Pravděpodobnější však je, že na to lidé s komunistickou zkušeností přišli sami a vystrašená elita, lid hrubě podceňující, hledá viníka...

cnemo
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-01-28 15:05
Ad 13:57: Sovětská propaganda se liší od dnešní ruské. Sovětská byla relativně primitivní, ruskou předveďme na příkladu ruských webů v domácím jazyce, tedy v češtině. Některé se dají rozeznat na první pohled podle výběru zpráv, nicméně se většinou dodržuje pravidlo, že 90-95 % jsou pravdivé informace, zbytek fake news. Čím méně vzdělaný je příjemce zpráv, tím se snižuje riziko, že fake news objeví.

Výhodnost montoven je oboustranná - mateřskému koncernu přináší výhodu nižších nákladů, ČR daně a vyšší zaměstnanost.
0 # gogo 2018-01-28 15:35
jojo, vy propagando...
už jste si přečetl, co píší v komentářích Němci? Tedy v těch komentářích, co vůbec projdou cenzurou v zemi s potlačovanou svobodou projevu.... to jsou všechno jistě ruští hackeři a agenti, že ano?

welt.de/.../...
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-01-28 15:58
Když Češi něco nepřístojného provedou, třeba zvolí-li si Zemana, nebo stane-li se premiérem osoba vystavená trestnímu stíhání, západní média si toho všimnou, protože u nich by něco takového neprošlo. A pak se o Češích zase mlčí.
0 # Anonymní 2018-01-28 16:00
Proboha, co by za 90-95% pravdivost daly oficiální propagandistické hlásné trouby? Ty mají tak s bídou 80, a v opravdu zásadních otázkách jsou to čisté fejky.
Už byste měl jít s Vašimi utkvělými bludy do léčebny nebo raději do důchodu.

Montovny akorát odčerpávají pracovní sílu odtud, kde by mohly přinést profit domácím firmám, umožňují ve velkém dovážet gastarbajtry s četnými negativními dopady na společnost, znehodnocovat ornou půdu, a vysávat "investiční" pobídky.


.
0 # Anonymní 2018-01-28 16:27
"Češi něco nepřístojného provedou" - Nejsou snad Češi svébytný národ, aby si rozhodovali sami a podle svého? Tyto rodičovské pohrdlivé peskovánky ukazují na vadu charakteru toho, kdo je pronáší.

Němci stihli za posledních 100 let dvě světové války, zatáhnout Evropu do fanatického islámu s milióny nelegálních imigrantů - a zvolit si Angelu Merkelovou.

Češi jsou milionkrát rozumější, takové pitomosti a zla jako Němci opravdu nedělají.

Miloslav Ponkrác
0 # gogo 2018-01-28 16:48
"Když Češi něco nepřístojného provedou..."

Češi jsou v pohodě, ti nebombardují jiné státy, neporušují
smlouvy a nevydírají sousedy.
Němci se stydí za Merkelovou, jen se to neodvažují říct nahlas. Už většina pochopila, do jakého průseru je dostala a cítí se trapně i proto, že to sousedi viděli hned, zatímco oni jásavě hopsali na nádražích. Teď jim blokují účty na soc. sítích, šikanují v práci za názory, označují socialisty za extrémní pravičáky, s hrůzou hledí na formování další vlády Merkel se Schulzem a kroutí hlavou, jak se to mohlo stát...no lehce, když někdo chytil zase tu německou psychózu nadřazeného stáda, tak to k ničemu dobrému nevede. Naštěstí začínají procitat aniž by začali reálnou válku jako minule.
Je potřeba je nechat prohnít a projít si tím až to pochopí rozhodující část.Pak se to střihne a budeme muset hájit svoje hranice, aby k nám neexportovali svoji občanskou válku.

Němci jsou prostě stádovití magoři, s pocitem nadřazenosti. Měli by se s tím naučit už konečně žít bez toho, aby vyvolávali opakovaně války a pohromy.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-01-28 17:33
gogo, kdyby se za Merkelovou styděli, tak by CDU/CSU v žádném případě nevyhrála volby a SPD by se neumístila na druhém místě. 5. 9. 2015 měla Merkelová na vybranou buď násilím zabránit uprchlíkům z budapešťských nádraží společně s Rakouskem vstupu do D a A a tím zlikvidovat schengenský prostor a nechat rozpadnou EU nebo ne. Kdyby sáhla k rozpadu EU, tak by Češi časem chcípli hlady.
0 # Tomáš Pecina 2018-01-28 18:38
gogo, vaše politické theorie jsou mírně řečeno úsměvné. Němci se tak hrozně boji, že i v tajných volbách hlasovali tak, jak se od nich očekávalo, a ne podle své skutečně preference. Občas by to chtělo reality check, jinak hrozí risiko chronického zesměšnění.
0 # gogo 2018-01-28 20:02
To, že volili CDU a SPD, je spíš důsledek stádnosti a zvyku. A taky poměrně silné manipulace médií proti AfD. Oni je vykreslují jako nepřátele lidstva. Mocenský tlak na tu stranu je silný a spousta Němců samozřejmě stále doufá, že to standardní strany nenechají zajít tak daleko, aby oni museli volit někoho, o kom jim mainstream tvrdí, že jsou extremisté.
Ta společnost je v názorovém pohybu. Přece nečekáte, že všichni budou naráz volit podivnou AfD místo osvědčené CDU/SPD. Navíc když i ta AfD je skutečně v řadě aspektů podivná, to není standardní usazená strana s vyváženým programem ve všech oblastech.
Podívejte se naproti tomu do Rakouska, jak se nejen usadili Svobodní, ale jak jejich témata převzal i mladý Kurz a jak spolu vytvořili vládu. A četli jste už jejich program, jak jsem vám doporučoval?

Místo posmívání napište svůj pohled na Německo a Rakousko.
0 # Anonymní 2018-01-28 20:40
Němci jsou národ, kteří když něco dělají, tak to dělají důkladně a do krajnosti.

Když dělají věci dobře - je to fajn. Díky tomu se stali bohatou a vyspělou zemí. Jsou schopni neuvěřitelných a obdivuhodných výkonů a věcí. Za to jim čest.

Když dělají zlo, je to horší a důkladnější, než když to dělá sám Satan.

Prostě Němci neznají rozumnou míru, vždy jdou do krajnosti. Z toho důvodu by Německo a Němci nikdy neměli být vůdci a udávat tón. To je katastrofa.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2018-01-28 20:45
Zrejme vazne nemate Gogo (jak jsem Vam psal Xkrat) nikoho znameho v Nemecku, a dlouhou dobu jste tam zrejme nebyl, zda-li vubec nekdy.

Takze trochu te reality-kdyz pominu me pratele, military, co tam kazdych 5 let, rok, ci 2 musi bydlet a dle nich se tam vubec nic nezmenilo (bavime se o desitkach osob) a vzdy se podivuji, proc se na "ty uprchliky porad ptam",
tak Vam reknu 14 dni, mozna 3 tydnyi nazpet muj 2hodinovy rozhovor s Nemkou (s tou, co jsem si na Vas Gogo vzpomel, jak jsem tu psal).

Nemka, ucitelka, provdana do US za exmilitary, rodice v duchodu, Bavorsko. Bydli v male vesnici, kam jim pridelili 15 rodin uprchliku, v byvale nepouzivane skolni budove.

U rodicu byla mimo jine cele svatky-kriminalita se nezvedla ani o pid, rodice novou A6, 2x-3x rocne v teple ve Spanelsku or Malorka, uprchlici pro ne nejsou tema, nikdy nebyli, nemaji extra job, nikdy nemeli extra job, z duchodu si ziji velmi dobre, nikdy predtim se takhle dobre nemeli. (jeji slova). Vzdy volili jako spravni konservativci CDU, jsou stastni na svete.

Podivila se taktez, proc se na to ptam- na uprchliky. Toliko popis bezne middle class nemecke rodiny, ktera ma v male vesnici 15 rodin uprchliku.

Neocon
0 # gogo 2018-01-28 21:01
No vidíte, tak pak mi vysvětlete, proč Němci tak usilovně chtějí, abychom si ty jejich milé hosty ubytovávali u sebe.
Když to není téma, tak co s tím otravují?
0 # Anonymní 2018-01-28 21:01
Neocon: Tak ona se dokonce nezvedla kriminalita ani v na Silvestra 2015/2016 Kolíně nad Rýnem. Co na tom, že bylo podáno před tisícovku trestních oznámení na policii. Už jen proto, že německé úřady prostě tajily, že k něčemu takovému vůbec došlo - a na toho, kdo to vyžvanil světu, ho potrestali.

Stačí dobrá metodika a kriminalita je klidně nulová. Věřím, že s excelentní metodikou lze dostat jako výsledek i zápornou kriminalitu, ba i oblasti komplexních čísel.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2018-01-28 22:23
Ale Gogo, vzdyt to je stejny BS, jako Vase tvrzeni zde pred par dny, maximalne tyden, ze "kdyz vyhraje Drahos, CR prijme statisice uprchliku".

Realita je: Drahos/President nema, nemel a nebude mit vliv na prijimani uprchliku+mluvil o cca 2000 ks+ve skutecnosti rekl, ze by z kvot nevzal nikoho, tedy nula ks.
A v kvotach se nejedna o "zadne uprchliky v Nemecku", nybrz o tech par tisic z Recka a Italie.

Nechapu, ze Vy takovy proti imigracni aktivista neznate zakladni fakta.

Takze otazka po Vasich zrejme umyslnych lzich ma byt takto:

"Jak si Gogo vysvetlujete, kdyz to je pro Nemce tema a situace je vazna, jak opakovane tvrdite, ze Merklova a jeji strana vymeta jedny Volby za druhymi"?

Neocon
0 # Anonymní 2018-01-28 22:28
Pane Ponkrac, prosim, lepe ctete-muj prispevek nebyl o oficialni kriminalite, ani o neoficialni, ani o Koline n. Rynem
muj prispevek byl popis situace na prikladu bezne nemecke rodiny, kdy oba byli ucitele a dcera, zijici v US, je taktez ucitelka, plus mych 20-30 znamych, co ziji v Nemecku od 9/11 kazdych X let po sobe a taktez nepocituji, za tech rekneme 20 let, zadnou zmenu.

Proste, imigranti je tema pro lidi, kterych se to netyka (Gogo, Zvanovec, p. Ponkrac), ale radoveho Nemce zajima, jak se ma, co mu zbyde z vyplaty, kam muze jet na dovolenou, jestli si opravi dum, co deti atd.

Proto Merkelova vymeta, na co sahne.

Neocon
0 # gogo 2018-01-28 22:40
Fenomén Merkel a Němci, na to se budou jednou psát diplomky.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-01-28 23:18
gogo, spíše se budou psát diplomové práce vysvětlující masovou blbost Čechů.
0 # Anonymní 2018-01-29 11:22
Tomáš Krystlík: Já si osobně myslím, že celá Evropa si právě zoufá nad blbostí Němců a Angely Merkelové. A řeší zbytečné problémy v Evropě - typy zaplavení imigranty - které by bez Němců neexistovaly.

Ani nevíte, jak jsem kdysi fandil sjednocené Evropě, a přál jsem si pozvednutou Evropu. Vinou Němců jde celá idea do zadele. Vinou Němců všichni dávají od EU zpátečky a vinou Němců čím dál více států uvažuje o odtrhnutí se od EU.

A Němci spolu s Tomášem Krystlíkem na to reagují tak, že hledjaí u Čechů ruský vliv, namísto toho, aby ho hledali u Merkelové, Šulce, Junckera a dalších. Taková míra blbosti, jaká jde z nejvyšších představitelů německého původu - jakto, že Němci a Německo nejsou schopné sebereflexe?

Miloslav Ponkrác
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-01-29 19:35
Ponkrácovi: Bez přebrání migrantů Německem by již EU neexistovala. Kdyby cca milion uprchlíků na balkánské cestě v roce 2015 uvízl v GR, MD, SRB a H, tyto státy by hospodářsky zkolabovaly. 05. 09. 2015 se během 4 - 5 h muselo vyřešit, zda zadržet na h-a-hranici násilím uprchlíky z budapešťských nádraží s jistotou, že je budou následovat další. Násilné zabránění vstupu do A, pak do D a dalších zemí by znamenalo rozbití schengenského prostoru a brzký konec EU. Státy EU by přešly do přísného hraničního režimu s následnými ekonomickými ztrátami. A to vše způsobil Orbán, který byl pouze oprávněn poslat migranty do GR.

Jinak se kojte marnou nadějí. EU se semkne, ČR hrozí odsunutí na okraj EU nebo vyhazov.
0 # Anonymní 2018-01-29 20:46
Tomáš Krystlík: Je tedy možné třeba takto přijít v miliónovém počtu třeba do Brazílie nebo do USA nebo do Číny nebo do Ruska - a daný stát prostě těch milión lidí neznámého původu jen tak mir nichts dir nichts přijme?

EU se nesemkne, EU skončí do pár let. Každý rok narůstají v EU neřešené problémy, které není ve stávající konstelaci možné vyřešit.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2018-01-29 21:28
"Je tedy možné třeba takto přijít v miliónovém počtu třeba do Brazílie nebo do USA"

Nejenze to je mozne, to se dokonce stalo. Akorat ze v trochu jinam poctu. V 90 tych letech bylo oficialne v US, za Clintona, 2.5-3 milionu ilegalu, dnes je nejnizsi liberalni odhad 12 mil., dle right wing 45 milionu a dle meho odhadu neco okolo 30 mil.ilegalu.

A vsechny US prijala a 95% z nich pro nas pracuji na posicich, o kterou by jste Vy ani nikdy nezavadil a bez nich by jsme byli vsichni v prde.i.

Neocon
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-01-29 22:07
Ponkrácovi: Kdyby A a D násilím bránily vstupu migrantů od 05. 09. 2015 do svých zemí, rozpadl by se nejen schengen a EU, nýbrž by došlo i balkánským válkám - státy pro trase GR - H by zátěž milionu na pokraji zhroucení unesly, jenže by se začaly obviňovat, že sousední stát jim poslal více uprchlíků. Ti by navíc hledali cesty na Západ přes další sousední státy, které by obviňovaly GR, MD, SRB a H, že jim nezabránily v přechodu hranic a měli bychom na Balkáně hned válečné konflikty.

Takže Merkelová onoho zářijového dne 2015 zachránila Čechům jejich životní úroveň a zabránila, aby začali strádat a hladovět. Po rozpadu EU by vznikly celní bariéry a cz-zboží není dostatečně kvalitní, aby se udrželo na trzích západní Evropy se cly.

To, co za bolševika dobře klapalo - zemědělství, si Češi sami zničili svou leností. O kolik musí být efektivnější výroba potravin v D, když kvalitnější potraviny než v CZ jsou k mání za nižší ceny a to při d-nákladech!
0 # gogo 2018-01-31 07:55
tkrystlik:
Myslím, že masová blbost se poslední roky týká především Němců. Vždyť to viděl před svojí smrtí i starý pan kancléř a výslovně si nepřál, aby na jeho pohřbu mluvila hrobařka Německa.
Kohl byl založením federalista jako Zeman a také pro něj německé běsnění přesáhlo akcepotovatelnou míru.

www.tagesspiegel.de/.../13456870.html
0 # gogo 2018-01-31 14:28
Jakpak asi dopadne Kristallnacht v Hamburku...
spiegel.de/.../...
0 # Anonymní 2018-01-28 18:44
Pane Krystlíku, bez Němců byste chcípnul hlady leda Vy.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-01-28 19:30
Zvažte: Češi nejsou schopni konkurovat třeba Němcům například ve výrobní ceně 1 kg vepřového, nedokáží dnes vypěstovat brambory a uskladnit je levněji než např. Francouzi. A to při vyšších mzdových a jiných nákladech než v ČR. Když nebude EU, budou cla = Češi budou muset jíst jen to, co si draze vypěstují a při nedostatku peněz (vysoké nezaměstnanosti, protože montovny odtáhnou).
0 # Anonymní 2018-01-28 20:29
Zemědělství je natolik pokřiveno dotacemi, že je jako příklad nevhodné.
Jak už tu někdo psal – v Čechách je zoufalý nedostatek zaměstnanců. Pokud to takhle půjde dál (kéž by), montovny odtáhnou, protože tam nikdo nebude chtít dělat. No a nebo nám neobolševická (píšu kvůli panu Pecinovi, jinak bych psal bolševická) EU vnutí čmoudy.
0 # gogo 2018-01-28 20:30
Vy se dokážete dopočítat ke skutečným nákladům? Mně to přijde v podstatě nemožné, když to ovlivňují nejrůznější formy dotací a kvot. Francouzi a Němci dostávají do zemědělství podstatně vyšší dotace než Češi. Poctivě to srovnat není přece tak jednoduché.
0 # Anonymní 2018-01-28 20:35
Tomáš Krystlík: Také byste mohl porovnat německé a francouzské dotace do zemědělcům versus české dotace.

Já jsem schopen také produktovat softwarové programy levněji než Ind. Stačí když mi stát bude dávat dotaci 10 000 Kč/hodinu mé práce, a já klidně budu prodávat svou práci za 1 Kč/hodinu, a rozhodně nebude strádat. Asi takto vznikla ta "levnější produkce" v Německu a Francii.

Jestli máte stjeně "brilantní" analýzy historické jako ekonomické - mnoho věcí se tím vysvětluje z vašich spisů.

Miloslav Ponkrác
0 # Tomáš Pecina 2018-01-28 22:53
Pane Ponkráci, produktivita práce v Německu opravdu není způsobena tím, že by Němci dostávali masivní eurodotace. To by EU musela být ekonomické perpetuum mobile; což opravdu, ale opravdu není.
0 # gogo 2018-01-28 23:34
Jak si tedy situaci vysvětlujete vy?
0 # Anonymní 2018-01-28 23:40
Byla řeč o zemědělství!
0 # Anonymní 2018-01-29 11:31
Tomáš Pecina: Já nemluvil o eurodotacích. V Německu a Francii dostávají zemědělci obrovské a masivní státní dotace.

Nejde o perpetuum mobile, jde o zcela socialistické přerozdělování, kdy zemědělci prostě od státu dostávají masivně obrovské množství peněz. Zejména ve Francii jsou to astronomické částky.

Když budou němečtí a francouzští zemědělci bez dotací, jak je tomu (téměř) učeských zemědělců - tak výsledné účetnictví zemědělských produktů bude mnohem méně lichotivé pro německé a francouzské zemědělce. I když Francie bude těžit z lepšího podnebí na trochu nižší zeměpisné šířce oproti České republice.

Divím se, že Tomáš Krystlík si vybral zrovna zemědělství, kde západní Evropa exceluje a válcuje především množstvím státních dotací, které český zemědělec dostává jen ve zlomkové míře. Je to všeobecně známo, a lze to snadno ověřit.

Když už chce Tomáš Krystlík vyzvednout Německo, mohl si vybrat řadu jiných odvětví, kde Němci excelují. Německo se ve velké řadě odvětví rozhodně nemá za co stydět. Hospodářsky je velice výkonné.

Možná by to u pana Krystlíka chtělo ten reality check při dávání příkladů.

Zcela stejně je na tom USA třeba u kukuřice. Kukuřice je v USA velice levná, protože producenti kukuřice dostávají astronomicky obrovské státní dotace od americké vlády. Ty jsou tak vysoké, že Američané už nevědí kam kukuřici nacpat, protože je nesmírně levná.

Miloslav Ponkrác
0 # Tomáš Pecina 2018-01-29 12:36
Němci platí do rozpočtu EU daleko víc, než kolik dostávají na dotacích, tedy v efektu jim EU finanční prostředky odčerpává, a nejde o žádné drobné, ale o desítky miliard euro ročně.

Že jsou německé potraviny levnější než české, je důsledkem vyšší produktivity práce a lepších technologií, navzdory několikanásobně vyšší ceně práce.

Pravdu s dotacemi máte v případě Francie, tam jsou dotace do zemědělství enormní, ne u Německa.
0 # gogo 2018-01-29 13:24
Vy víte, kolik se dostane dotací do celého procesu např. pěstování brambor v jednotlivých státech? Od zelené nafty, přes dotace na traktor, údržbu pozemku, dotaci za nepěstování, dotaci na vývoz.. až po maloobchodní cenu?
To bych tedy rád viděl.
0 # Anonymní 2018-01-29 13:46
"Němci platí do rozpočtu EU daleko víc, než kolik dostávají na dotacích"
Problém je poněkud složitější. Každopádně Němcům se Euro velmi vyplatí. Vaše poznámka je pak při hlubším pohledu "čirým populismem", jak je teď moderní říkat.
0 # Tomáš Pecina 2018-01-29 13:59
Souhlasím, že se Němcům euro vyplatí, z čehož dovozuji, že EU asi nebude tak špatná věc, jestliže se vyplácí i těm, kteří ji dotují.
0 # Anonymní 2018-01-29 14:07
Ale jistě – feudalismus se feudálům také vyplatí – ale že bych z toho soudil na kvality feudalismu, to už moc logiku nedává :-).
0 # gogo 2018-01-29 14:07
Kolonialismus se Britům taky vyplácel. Ne tak již Indům nebo Číňanům.

Ale k tématu... dovedete očistit náklady od všech dotací, abyste byl schopen srovnat skutečnou produktivitu?
0 # Anonymní 2018-01-29 14:21
Uz jste nekdy videl jeden jediny stat, kteremu by se vyplatil Kolonialismus? Jako treba Francouzum v Indocine, nebo Alziru? Italum v Somalsku? Vzdy jen platili a platili a staveli a staveli.
Podivejte se, kam spadnul Vietnam po odchodu Francouzu a kam spadlo Somalsko.

To je to same, jako kdyby jste se staral 30 let o Romskou rodinu a nekdo Vam rekl, ze jste na tom videlal.

Uz chapu (diky Gogo), jak a proc mohl vyhrat Zeman a Bures na podzim.

Neocon
0 # Anonymní 2018-01-29 14:22
Pardon, melo byt vydelal.
0 # Tomáš Pecina 2018-01-29 14:27
Ne, a nevidím v tom smysl, protože these, že německé hospodářství je sice enormně výkonné, ale to jen díky dotacím, by prošla možná na Aeronetu; tam by neopomněli pochválit vzorně nedotovanou ruskou ekonomiku.

Každé euro, které jde do německého zemědělství, je vyváženo cca dvěma a půl eury, která musí německý daňový poplatník vydělat a poslat do rozpočtu Unie. Němci fakt nejsou bohatí zásluhou eurodotací.
0 # gogo 2018-01-29 14:34
Ale samozřejmě, jen ne vždy je to výnosná strategie pro všechny.
1. Téměř nikdy z toho neprofituje obyvatelstvo kolonizované země
2. Určitou dobu z toho typicky profituje kolonizující stát
3. Prakticky celou dobu z toho profituje omezená skupina kolonizátorů
4. Typicky na počátku a konci musí do kolonizace investovat koloniální země.
5. Typické rozdělení zisků a ztrát je takové, že zisky jdou většinou úzké hrstce vyvolených, přebytky pak domovské zemi, zatímco ztráty a náklady na udržení kolonie většinou hradí buď kolonizovaná země sama, nebo domovská země, když se to začíná kazit a jde o prestiž.
Pokud nejde o prestiž, ponechá se země napospas sama sobě.
0 # gogo 2018-01-29 14:38
TP: nikdo ale kromě vás netvrdí, že Němci jsou bohatí z eurodotací. Tady padlo tvrzení, že v pěstování brambor jsou Němci produktivnější a protitvrzení, že to nelze srovnávat podle maloobcohdní ceny, neboť v zemědělství mají Němci podstatně vyšší dotace než Češi.
Tedy jste byl vyzván, abyste provedl očištění celého procesu týkajícího se produkce a prodeje brambor od všech dotací a subvencí.
Já jsem přesvědčen o tom, že Němci v bramborách nebo zemědělství obecně nejsou produktivnější než Češi. O Francouzech nemluvě.
0 # Anonymní 2018-01-29 14:43
Samozrejme ze Gogo vzdy nesly brime, naklady a ztraty na zivotech pouze Kolonozatori.
Samozrejme ze z toho vzy a pouze profitovala kolonosivana zeme a souhlasim, ze i uzky okruch lidi z Kolonizatorske zeme.

Kdyby to byl tak vynosny business, jak tvrdite, tak by vsichni nezmizeli jak para nad hrncem. Doporucuji Vam nejake dokumenty (je jich plnu youtube) o francouzske Indocine.

Neocon
0 # Anonymní 2018-01-29 15:25
Tomáš Pecina: Nenápadně tu jde přesmysk z původního "německého zemědělství" do "německého hospodářství".

To, že je německé hospodářství výkonné samo o sobě snad nikdo soudný nemůže popírat. Stejně tak nikdo nepopírá, že německé hospodářství si na sebe vydělá.

To, že německé zemědělství by bez (evropských i státních) dotací nebylo schopné vůbec konkurovat českému zemědělství - je holý fakt. A lze to snadno podložit i čísly.

Proto jsem se podivil, že Tomáš Krystlík uvedl německé zemědělství jako příklad. Právě zde by pan Krystlík měl udělat ten reality check v argumentacích. Nebo pochopit základy účetnictví, včetně kreativního. Ne vše je přímo vidět z dokumentů, takový Enron (který není německý, ale to bezvadný příklad) měl také skvělý audit, jen škoda že zkrachoval hned poté.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2018-01-29 19:01
Neocon: Takže kolonizátoři v celé historii světa jsou vlastně dobrodinci, altruisté a humanisté, kteří vždy ovládli cizí zemi proto a jen proto, aby do něj investovali, zvelebovali a dělili se o své bohatství. Prostě kolonizátoři by se rozdali z podstaty, a překypovali štědrostí a láskou natolik, že hledaji dalšího příjemce, aby si ukládali poklady v nebi - a učinili další zemi šťastnou.

Miloslav Ponkrác
0 # Tomáš Pecina 2018-01-29 19:38
MP: Souhlasit by se dalo v případě Francie, tamní zemědělství je snad už 40 let kritisováno, že konsumuje neúměrnou část rozpočtu CAP. U Německa to arci neplatí, tamní zemědělské dotace na obyvatele jsou nižší než v případě České republiky. Že dotace konsumuje Babiš a ne ti, kterým jsou primárně určeny, není problém Německa ani EU.
0 # Anonymní 2018-01-29 21:21
Tomáš Pecina: Já sice mluvil o celkových dotacích, nejen EU.

Co třeba historický vývoj? Celkové dotace do zemědělství.

Rok 2000: ČR - 170 mil eur, Německo - 5600 mil. eur, Francie - 8152 mil. eur.

Rok 2005: ČR - 670 mil eur, Německo - 6093 mil. eur, Francie - 9743 mil. eur.

Rok 2009: ČR - 1227 mil eur, Německo - 6546 mil. eur, Francie - 9787 mil. eur.

Jinak řečeno, až do krize byly zemědělské dotace do Německa i Francie výrazně vyšší. I po přepočtu na obyvatele. Zcela stejný vývoj by byl i v CAP.

V zásadě se věci začaly hnout, až když si Německo a Francie užívaly mnoho let obrovských dotací, a v ČR hrozilo, že se celé zemědělství zhroutí.

Ne, německé zemědělství opravdu není úplně ten správný příklad pro slávu. Nicméně, jak už jsem psal, v mnoha oborech Německo exceluje.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2018-01-29 21:33
"Takže kolonizátoři v celé historii světa jsou vlastně dobrodinci, altruisté a humanisté, kteří vždy ovládli cizí zemi proto a jen proto, aby do něj investovali, zvelebovali "

Co ma vetsi hodnotu nez penize? Preci moc-jim slo o moc a krome uzke skupiny lidi, jak psal Gogo, kteri na to vydelali, byli ostani v tezkem minusu.

Kdyz uz to pachteni po koloniich pres napjate domaci rozpocty bylo neudrzitelne, a politici uznali, ze to je hazeni penez danovcych poplatniku do kanalu, proste se sbalili a odesli.

Jak ty puvodni zeme vypadali a dopadli po jejich odchodu, vime vsichni.

Neocon
0 # Tomáš Pecina 2018-01-29 21:51
MP: Tedy se shodujeme, že vinit Němce z toho, že levnější potraviny než Češi vyrábějí jen proto, že mají více dotací, je these neopřená o realitu. Děkuji.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-01-29 22:38
...takže Češi jsou méně schopní než Němci.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-01-29 22:56
Rok 2009: ČR - 1227 mil eur, Německo - 6546 mil. eur, Francie - 9787 mil. eur.

Takže dotace vztažená na jednoho obyvatele ČR z celkových 1227 milionů € promítnuta do dotací pro D a F (CZ 11 mil. obyvatel, D 83 a F 67). D by pak mělo mít dotace od EU, aby byly stejné na jednoho obyvatele jako v Česku 9258 mil. € a ve Francii 7473 mil. €.

A nyní, pane Ponkráci, žvaňte! Když Němci dokáží mít potraviny kvalitnější a levnější než v ČR, ve Francii jsou o dost dražší, čím to asi je, pane Ponkráci? Tím, že Češi jsou nejskvělejší národ Evropy, ba světa, jimž všichni ubližují?
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-01-29 23:07
Ještě jednou, pane Ponkráci! Když se v ČR podle Vás hroutilo zemědělství, jak vysvětlíte, že výrobní cena 1 kg vepřového byla vždy vyšší a je dodnes než v zemích západní Evropy? Krmivo bylo tam i zde stejně drahé, práce v ČR levnější, tak v čem to vězí? Připusťte laskavě, že v české neschopnosti zorganizovat konkurenčněschopnou zemědělskou výrobu!

Zcela jasné je to u brambor. Tam je třeba hodně ruční práce, pak nastoupí skladovací problémy, takže proč na pěstování brambor často nerezignovat? V tom se projevuje ona cz-nešťastná slovanská vlastnost - při potížích zalézt (nejlépe na pec) a lkát, jak nám cizáci škodí. To děláte Vy.
0 # Anonymní 2018-01-30 15:21
Tomáš Pecina: Neshodujeme. Nejdříve se z "německého zemědělství" stalo přesmykem "německé hospodářství". A teď jste udělal druhý přesmyk z "(výrobních) nákladů na produkci" na "levnější potraviny".

Tomáš Krystlík: Diskutovat, když tu dochází k "přesmykům" na jiné téma s tím, že se doufá, že si toho protistrana nevšimne, je velice těžké. Nicméně dejte konkrétní čísla.

Na výrobní ceně se podílí jak organizace, tak ošizení kvality. A v tom je Německo čím dál progresivnější a jde cestou Číny. Já sám (momentálně se živím elektronikou) jsem dal stopku všem dodávkách co pocházejí z Německa. Právě v Německu již několik let probíhá intenzivní "cost cutting". Jenže Číňané to alespoň umějí a Německo nikoli - takže dochází už k paradoxu, že leckdy jsou čínské součástky a kompenenty kvalitnější než německé. Plus samozřejmě obhcodní strategie Němců dodávat Čechům větší hnůj než do Německa.

Miloslav Ponkrác
0 # Anonymní 2018-01-30 16:44
1. poznámka: Situace v potravinách na trhu v ČR je taková, že původní české potraviny jsou výrazně kvalitnější (a dražší) než ty dovážené ze západu. Jinak řečeno, ze západu se sem vozí hnůj.
Tím ovšem nechci říci, že tu neexistují prémiové západní potraviny!

2. poznámka: Dobře si pamatuji, jak po roce 2000 postupně klesal podíl českých kvalitních potravin na trhu. Na druhé straně vzrůstal podíl dovozového hnusu v hezkých obalech.
0 # Tomáš Pecina 2018-01-30 19:06
MP: Tak mi laskavě napište, co přesně tvrdíte. Nicméně s ohledem na to, že jsme demonstrovali, že německé zemědělství je méně dotované než české, a přesto vyrábí levněji, budete muset být značně kreativní.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-01-31 12:50
Tzv. kvalita cz-potravin je mýtus. Že se do ČR dovážejí nekvalitní potraviny pouze na přání cz-managementu řetězců stejných názvů jako na Západě, si jen málo lidí uvědomuje. Jejich pohonem jsou cz-snaha o maximalizaci marže a cz-nákupní návyky (co nejvíce se nažrat za nejmenší peníz). Tedy diktují domácím výrobcům nebo i Polákům, že to a to od nich koupí jedině, když kilová cena bude nižší než… Proč by jim pl-výrobci nevyhověli, toto zboží se na pl-trhu prodávat nebude? A tak vznikla fáma o nekvalitních pl-potravinách. A automaticky z toho vycházejí české jako kvalitnější. Avšak opak je pravdou - pl-potraviny jsou kvalitnější než české. V ČR se např. prodává ošizený pl-eidam za velmi nízkou cenu, se značným podílem rostlinných olejů, v PL nikoliv.

Největší část viny na tom má cz-mentalita, okrást bližního svého, když ho osobně neznám. To je zvyk již od dob národního obrození. Marže v potravinářství se na Západě
pohybují v jednotkách procent, v ČR v desítkách. Za tímto účelem mají řetězce mezi sebou uzavřeny kartelové smlouvy o minimálních cenách. CZ-antimonopolní úřad je však málo schopný takovou dohodu rozbít.

U západních výrobců postupují cz-managementy obdobně. Příklad. Vídeňské párky zabalené, které vyhrály jako nejkvalitnější párky test ve Stiftung Warentest, se dovezou a prodávají se cca o třetinu dráž než v Německu. Po více než roce stejné párky (opticky nerozlišitelně, stejná embalage) začne pro cz-řetězec zahraničního názvu vyrábět jiný d-výrobce, ale s poněkud nižším podílem masa, v d-řetězci zůstává výrobce i obsah masa stejný. Řetězec má na balení od nového výrobce napsáno, že v cz-časopise d-Test tyto párky docílily nejvyššího ocenění. Jenže prodávané vídeňské párky nejsou ty, které byly v testu d-Testu testovány! K tomuto podvodu se mluvčí onoho cz-řetězce nevyjádřila. V onom řetězci se dále objevily párky s názvem štrasburské od dalšího d-výrobce. Ty ale nikde na světě neexistují, jen vídeňské, frankfurtské a debrecínské. Důvod jejich zavedení v ČR je jasný: ještě nižší podíl masa, tedy mohou být levnější. Mluvčí řetězce tvrdila, že je převzali ze stejnojmenného sesterského řetězce ve Francii, kde prý nabyly velké obliby u zákaznictva (považte: párky ve Francii!).
0 # gogo 2018-01-31 13:31
Myslím, že jste poměrně dobře popsal to, co na počátku označujete za mýtus.
Tj. dvojakost produktů stejné značky podávané stejným řetězcem.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-01-31 16:11
Nerozumíte česky psanému textu, gogo! Tyto párky jsou v každém smyslu kvalitnější než české buřty, protože i se sníženým podílem masa podle požadavků cz-manmagementu obsahují stále 88, resp. 81 % masa, kdežto české buřty např. špekáčky zpravidla pod 50 %.
0 # Tomáš Pecina 2018-01-31 17:19
Nepřete se s gogem, pane Krystlíku, nemá to smysl. Je obětí ruské propagandy, jeho bludy o EU mu nevyvrátíte.

Vzpomínám si, že když v 80. letech byly v Rusku zoufale prázdné obchody, komunisté razili heslo, že u nich jsou prázdné krámy, ale plný stůl, a na Západě je to naopak. Protože se lidé nemohli přesvědčit, že to – na Západě – není pravda, v podstatě to fungovalo. Gogo se také není schopen přesvědčit o skutečnosti, a tak jen papouškuje aeronety a další prokremelská media.
0 # gogo 2018-02-01 08:56
Ty párky mají dokonce víc masa, než sojové maso... to je co?

TP: Samozřejmě, to je identická argumentace jako měli soudruzi. Ten, kdo se vyjadřoval o Jakešovi jako o hňupovi a nesouhlasil s pobytem sovětských vojsk, ten byl pod vlivem imperialistické propagandy. Protože doma se přece ve slušných médiích nic podobného neobjevovalo, tak odkud by to mohl mít? A imperialisté přece strkali svoje rypáky do naší socialistické vlasti zákeřně a neustále (přímo hybridně) a nebylo radno je podceňovat.
Některá schemata se prostě nemění.
0 # tkrystlik@yahoo.de 2018-02-01 10:52
Ještě jedna argumentace byla běžná. Proč že jsou na Západě plné krámy zboží. Protože dělnická třída je tak vykořisťována, že na to nemá. Takto vysvětlil jeden dělnický kádr svému zeti, proč ve Vídni, kde byl onen kádr na návštěvě u příbuzných, jsou k mání dětská kola, kdežto v ČSSR nikoliv.
0 # gogo 2018-02-01 11:03
Já mám, s prominutím, ale pocit, že těmi bicykly a regály zboží argumentujete tak absurdně vy, ne já.
Řekl bych, že nezáleží ani tak na tom, odkud člověk rozumy posbíral (ono to není ani ve zralém věku možné dohledat), ale jestli odpovídají realitě.
Pro někoho je lepší se mýlit s Brežněvem než mít pravdu s Reaganem, ale to by neměl být náš případ.

Pro mě je např. dvojí složení navenek identických výrobků holý fakt. Pak také nechápu, proč srovnáváte různé výrobky (párky a špekáčky). Dále je holý fakt, že řada výrobků vyráběných podle předlistopadových norem byla z masa, kdežto formálně stejné výrobky již dnes z masa nejsou.
A pak takové kuriozity jako např. cena plzeňského lahvového piva, která byla dlouhé roky vyšší v ČR než v Německu.
Je prostě spousta zajímavostí a záhad, které by stály za objasnění.
0 # Anonymní 2018-02-01 11:28
"Je obětí ruské propagandy": To je ironie, ne? Jinak bych se musel oprávněně domnívat, že panu Pecinovi hráblo!
0 # Anonymní 2018-02-01 13:47
Gogo ale samozrejme je obeti ruske propagace, o tom neni pochyb. Nejsmutnejsi na tom ale je, ze jinak to je v realu zrejme slusny/inteligentni clovek.
Neocon
0 # Anonymní 2018-01-28 22:27
Je smutné, že už i na blogu o právu se začíná projevovat lůzokracie.
0 # Dracedih Tomáš 2018-01-29 20:41
To pořeší Drahoid ! Učí vás slušnost s úctou... k hlavě státu
youtu.be/Mu1udSjOPJI?t=100
0 # gogo 2018-01-28 22:34
a ještě něco té Zemanovy ostudy na Figaro. Je příznačný ten rozdíl mezi vyzněním článku/videa a reakcí komentátorů.
lefigaro.fr/.../...
0 # Anonymní 2018-01-29 21:56
Výborný postřeh,pane Pecino.To že lživá ČT je na straně Drahoše,o tom není pochyb.Zeman sice pochválil moderátorku,možná to byla ironie.Ale bylo naprosto zřejmé že Drahošovi stranila. Dnes už snad nikdo ČT nevěří.
0 # Anonymní 2018-01-30 16:50
Witowská je jedna z nejserioznějších v ČT. Srovnejte třeba s Tvarůžkovou nebo s Moravcem.
0 # gogo 2018-03-22 17:41
Srovnejme Drahošovu Výzvu (nejlépe tu opravdu originální, s neupraveným textem) s analogickou výzvou ze země Galského kohouta.

dreuz.info/.../...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)