Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Jak to Lubomíru Metnarovi šlo u pohotovostního pluku ministerstva vnitra s pendrekem a kolik demonstrantů osobně zbil, nevíme, an měl dostatek duchapřítomnosti, aby na rozdíl od svého soudruha ve zbrani (resp. na stráži socialismu a míru) Zdeňka Ondráčka nedával své názory ostentativně mediálně najevo.

Terazky je ovšem ministrem vnitra a rozhodl, že odměny a platy jeho zaměstnanců zůstanou tajné. Prý jsem neprokázal, že by zveřejnění přispělo veřejné diskusi, a také prý, i kdybych se byl zavázal, že informace nikomu neprozradím, neznamená to ještě, že bych je dostal; s ohledem na to, že jde o ministra za Agrofert, v tomhle mu věříme!

Jestliže si arci podmínku artikulovanou v rozhodnutí rozebereme, zjistíme, že jde o klasický circulus vitiosus neboli začarovaný kruh: dokud žadatel neprokáže, že plat a/nebo odměny určité osoby jsou nestandardní, nemá právo se jejich výši dozvědět. Prevenční působení informačního zákona se tím kompletně neguje.

Správní žalobu vážně zvažuji, jen se mi příliš nechce ji psát, představím-li si řadu tupých tváří správních soudců Městského soudu v Praze a (některých) soudců Nejvyššího správního soudu, kteří do sporu s Janem Musilem určitě nepůjdou a tak mou žalobu a kasační stížnost s jednoduchým odkazem na jeho nález zamítnou. Možná by bylo lépe smířit se s tím, že v této zemi si prostě úředníci vydobyli to, co nikde jinde v Evropě nemají, a právně se realisovat jinde a jinak.

Komentáře   

0 # Anonymní 2018-01-30 19:53
Totalitni smysleni soudcu US se ukazuje ve sve nahote v praxi...
0 # Anonymní 2018-01-30 22:35
vsak si prejdite kolko z nich sluzilo minulemu rezimu.
0 # Dracedih Tomáš 2018-01-31 19:20
Nechápu to tajení měsíční výplaty. Když se někdo zeptá, řeknu to a v čistém. Zaměstnanci státu by ji měli povinně uvádět za jménem aby člověk věděl s jak důležitým úředníkem jedná. Nebo to mlžení lidem do očí, zamezí pocení ruk a chvění kolen, takže to oni myslí dobře?
0 # Anonymní 2018-02-01 00:08
Tohle by opravdu stálo za to prosoudit, třeba až k ESLP. To je jak u blbejch. Trochu jsem doufal, že právě vy do toho půjdete. Těch žadatelů bylo víc, ale málokdo chce řešit ten právní problém, když už je to zveřejněné. U NSS a hypoteticky i u ÚS ale určitou naději vidím.
0 # Anonymní 2018-02-05 11:20
0 # Anonymní 2018-02-05 20:35
D-Fens - v komentářích je návod, jak postupovat. Posílám taktéž a rozhodím po FB...
0 # Anonymní 2018-02-20 19:15
Také jsem poslal žádost, právě mi přišlo oznámení o výši úhrady stejně jako kolegovi zde:
dfens-cz.com/.../?show=comments#comment-73329
Kolega to již prý zaplatil, tak se snad brzy dočkáme.
0 # Tomáš Pecina 2018-02-20 19:48
Jistě víte, že podle judikatury NSS neznamená ani zaplacení, že informace dostanete :-)

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)