Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Něco dokumentů z pátečního hlavního líčení:

Nejprvě přednesla závěrečnou řeč státní zástupkyně Zdeňka Galková (MP3), vysvětlujíc, že svoboda slova není bezbřehá – souhlasíme, v jejím podání jde spíše než o bystřinu svobody o bahnitý potok, ztěžka se, občas vysychaje zcela, prodírající krajinou nesvobody mezi vysokými náspy politické korektnosti z jedné strany a povinností kořit se momentální vrchnosti na straně druhé – a navrhla obžalovanému nepodmíněný trest, neboť jen ten postačí k jeho nápravě.

Obhájce Robert Cholenský se poté snažil vysvělit, že slušné režimy oposici nekriminalisují, ale umožní jí ukázat své schopnosti ve volbách (PDF). Obžalovaný Adam B. Bartoš následně krátce pohovořil o morální odpovědnosti soudkyně Pavly Hájkové (PDF).

Obhajoba arci dopadla na hluché uši. Soud o rok zpřísnil podmínku, kterou měl obžalovaný za závadovou cedulku v Polné, a vyslovil nad ním dohled (MP3). Úředník probační a mediační služby tak bude tři roky dohlížet na to, zda Bartoš něco nedovoleného nepíše nebo neříká. A tak jako chartistům kdysi zabavovali psací stroje, vyslovil soud i propadnutí Bartošova počítače – jde přece o nástroj, kterým byl spáchán trestný čin! Součástí rozsudku je i výrok o propadnutí (pojmově nezabavitelných) autorských práv: to zřejmě, aby soudkyně nenechala nikoho na pochybách, jak málo rozumí právu.

Komická je pasáž, kdy soud vysvětluje, že důkaz lze provést i tak, že se s ním soud seznámí mimo hlavní líčení (§ 2 odst. 12 TrŘ!) a že obhajoba mohla předložit vlastní revisní posudek; ve skutečnosti dostal Bartošův obhájce protokol o výslechu znalce Zouhara (který byl k tomu účelu nezbytný, protože samotný znalecký posudek byl stručný a Zouharova ignorance se plně vyjevila, až když promluvil před soudem) až 17. ledna, a bezprostředně poté revisní posudek pro svého klienta objednal: bohužel, znalecký ústav ho za pět dnů, které mu na to soud ponechal, zpracovat nedokázal.

Při studiu dokumentů a při poslechu buďte, prosím, opatrní: snadno by se vám mohlo udělat ze stavu české justice 28 let po Listopadu nevolno tak jako nám.

Komentáře   

0 # Anonymní 2018-01-30 10:51
Krásný výsledek obsese TP s osobními útoky na soudce.
+1 # Tomáš Pecina 2018-01-30 10:52
Klidně se podepište, Yossi.
+1 # Anonymní 2018-01-30 17:49
Závěr celého případu, zide se v nasi zemi kritizovat nesmí ....nejakou ústavu a svobodu slova si strčte někam ... Občane jsou si sice rovni, ale zide jsou si vic rovni ... No nejak me ten filosemitusmus opouští ....
0 # Anonymní 2018-02-01 09:36
Bude dovolání? Chyby a právní nesmysly k tomu vybízejí.
0 # Tomáš Pecina 2018-02-01 09:42
Obžalovaný se odvolal na místě.
+1 # Anonymní 2018-02-01 11:17
Jenže mu to bude malo platné ... Zide se přece kritizovat nesmí :(
0 # Anonymní 2018-02-08 14:38
A. Bartoš jako znalec židovské otázky a jakožto informovaný o stavu naší justice patrně neměl dobrý odhad pro proporci kolik si může dovolit "přitlačit na pilu".Přece musel vědět, že žid už zcela ovládnul západní civilizaci, do které se i my vší silou cpeme. Z toho mu jasně muselo vyplynout, že ho sejmou. Za chvíli to tu bude jak v padesátých letech za totáče.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)