Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Z hlediska speciální prevence, tedy odrazení podezřelého od jednání obdobného charakteru, je nutné dát mu najevo, že svoboda projevu neznamená možnost šířit jakékoliv informace bez jakéhokoliv hrozícího postihu, vyzvala prý prostřednictvím svého advokáta prostějovská primátorka přestupkovou komisi k rázné akci, jíž má být zatočeno s místním aktivistou Jakubem Čechem.

Arciže: svoboda projevu je právo, které je nutno vykládat přísně restriktivně, ježto jinak by se mohlo stát, že by se občan dotkl úředního majestátu, a, jak píše – žel, mentálně nepříliš obratný a v právu evidentně tápající – novinář Michal Šverdík, úřední osobu by tím hrubě urazil a znevážil její postavení. Za což zmíněnou úřední osobou požadována relutární satisfakce ve výši 50 000 Kč, nejasno, zda v adhesi přestupkové (tam to nejde), trestní anebo zvláštní žalobou na ochranu osobnosti.

S přihlédnutím k faktu, že ve sporu jde o obsah jednání městské rady, o jehož průběhu konšelé nechali vyhotovit minimálně tři různé zápisy, přičemž o existenci zvukového záznamu, který by udělal jasno, se novinářský mlamoj nezmiňuje, troufáme si tvrdit, že dopustit se za těchto okolností znevážení postavení úřední osoby je úkol tak nesnadný, že bychom to nedokázali ani my.

Komentáře   

0 # Rýže 58 2017-12-04 09:31
Snad nedopustit se...
0 # Tomáš Pecina 2017-12-04 09:38
To taky. Záleží na úhlu pohledu.
0 # Anonymní 2017-12-04 09:43
To by taky tak hrálo, aby se kdejakej mudla vyjadřoval k jednání konšelů, dokonce snad v kritickém duchu....
Doufejme, že ve svém podání primátorka v některé věci lhala a všechna podání se otočí proti ní...
0 # Anonymní 2017-12-04 16:32
„Pro urážku starostenský nohy nadosmrti zavříno.“ Drahanské lesy možná už brzy získají nového obyvatele...
0 # Anonymní 2017-12-07 15:25
Prostějovská radnice zcela běžně uveřejňuje v novinách či na městském webu články, ve kterých označují své vlastní vyhlášky; nebo obsah dokumentů, které město Prostějov podepsalo; za lži. Je to naprosto normální modus operandi prostějovské radnice.

Naprosto netuším, zda je zákonem povolené městským zastupitelům takto bezostyšně lhát směrem k občanům. Tedy zda existuje nějaká zákonná povinnost, aby informace radnice byly pravdivé. Ale prostějovská radnice lže zcela běžně.

No a teď se prostě jen trochu víc rozšoupli, no...

Ostatně to není poprvé, co žalují a pokutují Jakuba Čecha.

Miloslav Ponkrác
0 # gogo 2017-12-07 16:57
On Prostějov v poslední době získal docela významné postavení v neozemském uspořádání Babišovy gubernie. Babiš si řídí spíš Čechy, kdežto Moravu mu pomáhá spravovat Faltýnek právě z Prostějova. A když to třeba olomoucký hateman nechápal a nechodil na kobereček s čepicí v ruce, tak toho pak litoval. Kromě toho poměrně velká část rozpočtu jde na tzv. sport.
0 # Anonymní 2017-12-07 17:13
Gogo: Je vidět, že nechápete situaci. Tato situace se neobjevila s Babišem. Takový MUDr. Kubáč z Ostravy je daleko více v realitě než vy,který pochopil Prostějov už ve 2. odstavci: petr-kubac.blog.cz/.../...

Jo, ale když Jakub Čech dlouhodobě těmto nectnostem v Prostějově šlape na paty - to hned všichni celostátně zvednou hozenou rukavici "udavače". Hned jste ho chtěl soudit vy, gogo. Hned ho jako udavače chtěla soudit Christabel. A mnozí další.

---

Prostějov bylo kdysi extrémně bohaté židovské město. Žila zde kdysi jedna z nějvětších židovských komunit na Moravě.

Byly tu až do roku 1989 obrovské podniky jako OP Prostějov, Agrostroj, Cíl, Gala, Hanácké železárny, Minerva, Starorežná, Dopravní stavby, Pozemní stavby, atd. atd. atd.

Po roce 1989 tu byla velice bohatá kořist k tunelování. Důsledky asi chápete.

Hned první tunelovací krok bylo ožebračení akcionářů v kupónové privatizaci, které si s ničím nezadá s Koženým.

Když si Prostějované v kupónové privatizaci opatřili akcie Oděvního podniku Prostějov, velice rychle pár mafiánů založilo firmu "OP Prostějov Profashion", přesunuli tam veškerá aktiva OP Prostějov, a co zbylo původním akcionářům OP Prostějova? Stejné triky sepoužívaly dál, a tak není divu, že to došlo, kam to došlo.

Vy nechápete, že v Prostějově bylo obrovské bohatství jako v málokterém jiném městě. A to mělo vliv na celé další dění. Mnoho lidé se nechá mást tím, že Prostějov není krajské město.

Tady se dějí takové levárny, jaké snad nenajdete ani u otrlých mafiánců z Prahy či Brusele. Tady je třeba velké občanské aktivity a statečnosti - aby alespoň ty nejhorší krádeže, lži a sviňárny byly torchu utlumeny.

---

Miloslav Ponkrác
0 # gogo 2017-12-08 07:07
Zdá se mi, že reagujete na něco, co nebylo řečeno. Já například mladého Čech nijak principiálně neodsuzuji, ani nepovažuji za udavače. Ale také ho nehájím za každou cenu, jsem založením spíš realista a pokud to není nezbytné, nejsem přítelem ryze formálních monstrakcí - je to ale spíš na debatu k pivu.

V tom komentáři o Babišovi jsem chtěl připomenout, jaká verbež je tu a tam spojena právě s Prostějovem - politická špína, za normálních okolností standardně usazená v Praze. Taková analogie kdysi populárního Knížete Pavla z Hluboké.
0 # Anonymní 2017-12-08 09:29
Gogo: ad 1) S Jakubem Čechem reaguji na minulé dávnější diskuse.

ad 2) Andrej Babiš dal v roce 2011 možnost řadě lidí udělat si koryto v politice - kde už bylo jinak plno. Je to jeho plán zaplnit města, kraje i stát lidmi na své straně. Těchto Babišových lidí máte v každém místě státu plno - a časem z toho bude ještě hodně zoufání na všech stranách českých, i když Andrej Babiš už odejde.

To jsou ty kolaterální škody Andreje Babiše, které nikdo nevidí. Vymlácení malí podnikatelé zejména na vesnicích a v menších městech; zdražení základních věcí, protože nižší konkurence supermarketům a korporátům; a všude, kde je to možné nasáčkovaných obrovské spousty lidí, kteří šli za Babišem jen pro možnost moci a koryta - Babiš imponuje zejména těmto lidem.

To samé ale zůstane po zelených a neziskovkách, viz třeba současná situace v Brně - kde je to zatřískané figurkami typu Žít Brno, a nemůže za to Babiš.

To, že Faltýnek je zrovna z Prostějova není podstatné. To opravdu není hlavní, co určuje a určovalo situaci v Prostějově.

Miloslav Ponkrác

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)