Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Nemyslel jsem si, že na svém blogu budu ještě někdy psát o takovýchhle trivialitách, ovšem na Facebooku se objevil postesk, že uživatel, vzdělaný a distinguovaný muž v nejlepších letech, povoláním, pokud vím, novinář, naletěl podvodníkům z eRmailu a teď se diví, že místo slíbené odměny za čtení reklamních e-mailů obdržel – co, si mí předvídaví čtenáři jistě už domysleli, tedy nemusím být zbytečně a nevkusně explicitní.

Princip podvodu je snadný a tisíckrát opakovaný: odměna, která má být vyplacena, je limitována prahovou hodnotou výdělku, jíž však nikdo z podvedenců nemůže dosáhnout, neboť provozovatel systému má plně pod kontrolou výši odměny za jeden reklamní e-mail/dotazník, stejně jako to, kolik těchto e-mailů nebo dotazníků uživateli pošle. Onen dobrý muž si vydělal 920 korun a aby se nedostal na tisíc korun, které by mu byli povinni vyplatit, snížili mu teď částku za jeden e-mail stonásobně. Ve všeobecných obchodních podmínkách je to černé na bílém: odměna je uvozena příslovcem až, takže podvodník má za to, že se tak z jakýchkoli povinností vyvázal. A pro jistotu je tam i rozhodčí doložka se společností podvodnou úplně stejně jako samotný eRmail.
Co mne arci fascinuje, je datum VOP: 27. července 2011! Což znamená, že systém funguje již nejméně šest a půl roku, aniž by policie proti eRmailu, který je provozován českou obchodní společností, jakkoli zakročila, přestože je fraudulentní charakter systému zřejmý na první pohled, a k disposici jsou jistě stovky oškubávaných hejlů, kteří se marně pokoušejí dosáhnout prahové částky umožňující výplatu.
Ano, policie má jiné úkoly, kupř. stíhat na zakázku ženu, která platí alimenty pouze ve výši stanovené soudem, a je jasné, že jí na tyhle maloformátové podvodníčky z Ostravy nezbyl čas. A to mne právě přivádí k zuřivosti, protože je to moje policie, kterou si platím a která mi má sloužit a chránit mne nikoli před ideologickou nákazou ve formě nálepek, triček, nášivek nebo koncertů, ale právě a primárně před podvodníky; není maličkost, zda je stát, který tito policisté v očích veřejnosti representují, vnímán jako občanův ochránce nebo nepřítel. Líní, neschopní a nikým nekontrolovaní policisté jsou, žel, jedním z hlavních hrobařů demokracie v této zemi.

Komentáře   

0 # Anonymní 2017-12-03 10:33
Podal jste TO?
0 # Tomáš Pecina 2017-12-03 12:31
Ne, a přemýšlím, zda to stojí za námahu, abych se pak dočetl, že "ve věci nejde o podezření z trestného činu".
0 # Anonymní 2017-12-03 15:54
A občanskoprávně by to ze strany člověka dostávajícího e-maily v hodnotě 0,01 Kč řešit nešlo?
0 # Tomáš Pecina 2017-12-03 16:04
Šlo, a za dva roky by pravděpodobně měl v ruce rozsudek. S pravděpodobností 50 % by mu soud vyhověl, a pak by svých 920 korun dostal, samozřejmě pokud by společnost do té doby existovala, s pravděpodobností 50 % nikoli, a pak by platil protistraně náklady řízení, které odhaduji za šest až osm tisíc, v závislosti na počtu jednání a vzdálenosti sídla advokáta od sudiště.
0 # Anonymní 2017-12-09 06:57
jde evidentně o civilněprávní spor. Myslím, že větším problémem než neschopná a špatně placená policie jsou neschopné, pomalé a dobře placené civilní soudy. Nejvíc mě překvapuje, že takovou prkotinu by pan Pecina chtěl řešit v trestním řízení.
0 # Tomáš Pecina 2017-12-09 10:29
S tím kategoricky nesouhlasím, protože jde o typický příklad deliktu, jehož řešení pořadem práva civilního nepostačuje.

Obecně se občanské právo nehodí tam, kde je z jedné strany a limine nepoctivý záměr – samozřejmě při dosažení určité prahové intensity –, což lze mít za zřejmé z toho, jak eRmail jedná se svými oběťmi. Od platících klientů-inserentů inkasuje skutečné peníze, ale ty si zcela ponechává a službu klientům poskytuje prostřednictvím důvěřivých uživatelů, které verbuje fraudulentním slibem, tedy že dostanou zaplaceno, přičemž, jak jsem přesvědčen, v 99+ % případů jim místo zaplacení pouze snižuje jednotkovou odměnu. Tedy podvod jako z učebnice, na jehož postih civilní proces nestačí.
0 # Anonymní 2017-12-03 18:23
"abych se pak dočetl, že "ve věci nejde o podezření z trestného činu""
Tak jestli pridate i primej dukazni material kde neni o vine pochyb tak to jinak ani skoncit nemuze ... Prece z nas vseho protipravniho schopnych a podle zakona neschopnych dementu nebudou lidi delat svym preciznim pravnim slohem a pravdou blbce... Jeste by nas nekdo narknul ze sme to nekolik let kryly nebo ze nas je premnozeno....
Nejsem priznivcem ani hnuti ani hudebniho stylu, ale s textem vyjadruji pani sledovaci souhlas nebot je pomerne trefny a muzete si za to sami, ja vam za zadkem nesedim a nemuzu vas vychovavat k dodrzovani zakonu a slusnosti, to ste si meli stezovat na fizlacke skole nebo na sveho velitele ze vas uci hovadinam lhani podvadeni a zpusobum reznickeho psa a kazdej slusnej clovek od vas utika aniz by si pockal na vysluhu jen co prozre co jste zac (pejskum se omlouvam)... www.youtube.com/watch?v=O0FaiQaWdOg
0 # Anonymní 2017-12-03 18:24
Také jsem dříve "klikal" dostal jsem se asi na částku 540 korun. Každopádně provozovatel z toho má jistě výdělečné "podnikání".
0 # Tomáš Pecina 2017-12-03 19:43
Ovšem, přece to nebude provozovat jako hobby. Inserenti mu nepochybně nějaké peníze platí, i když bych se divil, kdyby zisk byl vyšší než několik tisíc, nejvýš několik desítek tisíc korun ročně.
0 # Anonymní 2017-12-04 13:24
0 # Anonymní 2017-12-04 13:57
Líní, neschopní a nikým nekontrolovaní policisté jsou, žel, jedním z hlavních hrobařů demokracie v této zemi.

Proč do toho zase pletete demokracii? Současná policie je výsměch těm, kteří ji platí ze svých daní, to samozřejmě souhlasím. Nijak to ale nesouvisí možností hodit to ve volbách estébákovi dle vlastního výběru ani to neomezuje možnost oněch zvolených estébáků hlasovat pro zákony např. dále rozšiřující již tak nesmyslně široké pravomoci policie.

Je třeba bojovat za zlepšení práce policie a za její účinnější kontrolu, ne za demokracii. Demokracie není řešením všech problémů. Důkazem budiž to, že ji máme a problémy se spíše zhoršují - zejména ty, kterým se věnují oni demokraticky zvolení politici.
0 # Anonymní 2017-12-04 14:23
Líní, neschopní a nikým nekontrolovaní policisté jsou, žel, jedním z hlavních hrobařů demokracie v této zemi.

Na policajty dohlíží justice...
0 # Anonymní 2017-12-04 21:01
"Na policajty dohlíží justice..." Zase sem si poprskal smichem monitor .. tak ti pekne dekuju

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)