Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Nebude řeč o pravidlech hlasování ve volbách do poslanecké sněmovny, ta jsou v pořádku a jak jsme mohli před týdnem zaznamenat, k výraznějším chybám při sčítání hlasů tam dochází zcela výjimečně, nejvýš jednou za volební období. Chci psát o kause Ortel, která mi skutečně pohnula žlučí, jednak proto, že jsem pamětníkem komunistických manipulací s hlasy do obdobné soutěže, jednak z důvodu, že u mne ještě zcela nevymizel smysl pro spravedlnost a fair play.

Jak vyplývá z dostupných informací, Ortel, skupina i zpěvák, měli být z letošního ročníku soutěže Český slavík Mattoni vyřazeni z důvodu protiprávnosti své produkce, avšak znalecký posudek, který byl k tomu účelu zpracován, takový závěr neumožnil. Proto se organisátor rozhodl pro bezprecedntní krok a místo skutečně obdrženého počtu hlasů oběma Ortelům započítal hlasy z loňského ročníku, přičemž počet hlasů získaných letos nezveřejnil; kapela proto v soutěži skončila druhá a zpěvák třetí. Důvod, proč se tak stalo, který je popsán v tomto dokumentu, svou pitomostí vyráží dech.

Ač jsem v 70. letech popmusic neholdoval o nic víc než dnes, matně se pamatuji, jak byli ze soutěže Zlatý slavík několik let po sobě vyřazování protirežimní zpěváci Karel Kryl a Marta Kubišová, a o něco jasněji si vzpomínám, jak v letech osmdesátých nesměli uspět Waldemar Matuška a Pražský výběr, ale že se to samé zopakuje v lehce sametovějším provedení, jsem se věru nenadál.

Nemyslím, že by se Tomáš Ortel se svou kapelou domáhali reparace zásahu do osobnostního práva, resp. dobrého jména u soudu, za to jim akce, jejíhož slavnostního vyhlášení se odmítli zúčastnit, patrně nestojí; organisátoři se v očích většiny diváků, včítaje ty, kteří mají o Ortelově hudbě podobně nízké mínění jako my, diskreditovali způsobem, jaký tu nemá obdoby; my pro ně a zejména po ty, kteří jejich počínání mediálně pokryli, máme následující vzkaz: Až budete, moji drazí mediální prostituti a prostitutky, zase hořekovat, že u voleb uspěl Okamura, vzpomeňte si na Českého slavíka a na to, jak jste se ve svorném šiku stáli proti Ortelovi. Účet obdržíte v příštích volbách – tedy pokud se nepodaří zmanipulovat je stejným způsobem, jakým bylo zmanipulováno hlasování v oné zprofanované hudební soutěži.

Aktualisováno.
Lezlo to z pořadatelů věru jak z chlupaté deky, ale pod nátlakem přiznali, že Ortel jako skupina v anketě zvítězil a Tomáš Ortel byl v kategorii zpěváků druhý. Výsledky soutěže se ale samozřejmě měnit nebudou!

Komentáře   

0 # Anonymní 2017-11-27 06:53
Ale volby se přece falsuji jiz leta :( vždyť Havlisty jiz lide leta nevoli ale oni přesto vládnou v " liberální demokracii"... To saně se děje i jinde Rajousko, Nenevko, Francie ...
0 # Martin 2017-11-27 23:22
Co to plácáte?
0 # Leon Kreutzfeld 2017-11-27 09:39
Mohlo to byt take tak, ze Ortel dostal ve skutecnosti hlasu malo a komitet Zlateho slavika, infiltrovan neonazisty si proste jen nasel duvod jak jim dat hodne hlasu z lonska a ponechat je na vysluni. V dnesni dobe zostrujici se a bojujici demokracie je treba hledat zivly predevsim ve vlastnich radach.
0 # Anonymní 2017-11-27 10:42
Ha ha ... Radeji to sem nepište, jeste si to přečte nejaky neziskovkar a zacne to vazne tvrdit ...:)
0 # Anonymní 2017-11-27 10:56
V tom výčtu ještě chybí onen slavný skandál s vyřazeným Řezníkem a hlavně letošní stejně pitomé vyřazení loni pátého Joakima Brodéna (z kapely SABATONU). Jediného zpěváka z celé té nabídky, kterého zná svět, vykopli prý kvůli tomu, že nepůsobí na "české scéně". Přestože pro něj už začali fanoušci posílat hlasy.... www.spark-rockmagazine.cz/.../
0 # Anonymní 2017-11-27 13:04
Zdá se, že se to sluníčkové (multi)kulturní frontě nějak vymklo z rukou:

kultura.zpravy.idnes.cz/.../...
kultura.zpravy.idnes.cz/.../...
kabat.cz/.../
0 # Tomáš Pecina 2017-11-27 17:32
Ani ne, jen si Kabáti nechtějí připadat před svými fanoušky jako úplní crétini, tak budou ještě chvíli brblat.
0 # Anonymní 2017-11-27 23:40
Mě zajímá reakce Marty Kubišové. Ta převzala cenu, když jiným se dělo plus mínus to samé, co kdysi jí se Zlatým slavíkem. Čekám na reakci Marty Kubišové.

Miloslav Ponkrác
0 # abba Hilarion 2017-11-30 15:51
To se ještě načekáte. Quod licet Iovi...
0 # gogo 2017-11-27 16:03
Zlatý český slavík se přestěhoval do Sokolova.
0 # Anonymní 2017-11-28 20:40
Pořádající agentura Musica Bohemica, s.r.o. (IČ 25136330), má z ostudy Kabát.
kultura.zpravy.idnes.cz/.../...
0 # Anonymní 2017-11-29 00:08
Trapné bylo již vyřazení Řezníka, jehož texty by btw. na death-metalové či grind-coreové scéně nevzbudily žádné vzrušení a který je navíc spíš recesista.
Pokud vadí Ortel (a sám důvod vidím), měli tedy zareagovat hned napoprvé, a říci jasně proč. Pokud reagují až napodruhé, a nikoliv z přesvědčení, ale zřejmě jen z předpodělanosti, tak je to zoufalé. Žádné ano ano, ne ne, ale ex post uhýbání a ohýbání se, bez konzistence a vlastního názoru či jasné a předvídatelné profilace.
0 # Anonymní 2017-11-29 12:11
Je to matematika pro 1 až 2 třídu ZŠ. Těšínský z agentury sdělil, že počet hlasů Ortelu byl ponížen na loňský dosažený výsledek z důvodu údajného porušení pravidel. No a přesto byl druhý. Odporuje logice, aby počet jeho dosažených hlasů byl jiný než vítězný - protože by tahle taškařice jaksi postrádala smyslu. Takže Ortel vlastně vyhrál...
0 # Anonymní 2017-12-01 14:34
Řezník: Řeknu vám, co bude se Slavíkem a Gottem!
playtvak.cz/.../...

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)