Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Tak tu máme další affairu s rychlostudenty, tentokrát z Brna: nechvalně známá Vysoká škola Karla Engliše vydala diplom policistovi Zbyšku Khollovi, který tam arci nikdy řádně nestudoval. Podle soudu je prý diplom falešný, přestože ho vystudovanec obdržel od rektora. To je oproti Plzni posun, protože tam se řešilo, jak jednou vystavený a udělený vysokoškolský titul řádně odebrat, a pokud víme, přes veškerou snahu se to nepodařilo, takže stovky plzeňských absolventů se dodnes pyšní vysokoškolskými tituly, které jim nepříslušejí.

Komentáře   

0 # Anonymní 2017-11-30 13:10
Viděl jsem nový titul Nadr.

Napriklad "Nadr. Veleslavin", "Nadr. Vrsovice" a dokonce i vyssi titul "Hlavni Nadr.".
0 # Anonymní 2017-12-01 11:42
Už byste toho s těmi stovkami mohl nechat. Věc, které si u Vás vážím nejvíc je, že býváte ve svých článcích přesný. Škoda že ne zrovna v tomhle.
Tady je to popsané celkem dobře:
euro.cz/.../...
0 # Tomáš Pecina 2017-12-01 12:17
Tam není o počtu rychlostudentů ani slovo, jen o tom, s kolika vede škola spory a jak probíhají.
+1 # Anonymní 2017-12-01 22:52
Tomuto se přesně říká "čestný titul z univerzity".

Takový Václav Havel má mnoho doktorátů aniž by kdy řádně studoval na daných univerzitách: cs.wikipedia.org/.../...

A to nemluvě o tom, kolik je titulů zfalšovaných zcela stejně jako se čistí špinavé peníze. Takový Tomáš Halík vydával v Polsku svůj titul ze sociologie lživě za titul z filozofie, a na základě toho má dnes doktorský titul z teologie - který by se rychel zneplatnil, kdyby do toho někdo začal šťourat, a kdyby Halík nebyl nedotknutelná osoba, pro kterou zákony neplatí.

V USA už vědí, že titul se dá zaplatit za peníze, a proto tituly už moc u jmen neuvádějí. V zemích českých se tituly získávaly veskrze daleko poctivěji, a proto tu byly a jsou daleko váženější, než v západních zemích. Ale to brzy padne, a rychle si zvykneme, že titul je obchodní zboží a produkt jako v USA či jinde na Západě.

Miloslav Ponkrác

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)