Důležité upozornění!

Policie České republiky se zajímá o IP-adresy osob, které komentují tento blog. Ve vlastním zájmu zde proto nic nepopírejte, nezpochybňujte, neschvalujte, neospravedlňujte, nikoho a nic nehanobte, nepodporujte a nepropagujte, a pokud se přesto rozhodnete komentář přidat, pak se, prosím, ničemu nedivte.

Znovu do vězení, tentokrát jen podmíněně, poslal včera Obvodní soud pro Prahu 6 novináře a fotografa Víta Hassana za to, že křivě obvinil policisty a revisory pražského dopravního podniku, a to navzdory červnovému nálezu Ústavního soudu (soudkyně zpravodajka Kateřina Šimáčková, advokát stěžovatele Michal Mazel), který se za Hassana postavil. To je dobré znamení: že trest je pouze podmíněný, svědčí o tom, že vinu obžalovaného se nepodařilo prokázat; kdyby byla plně vyvrácena, postačil by pak, slovy brněnské státní zástupkyně Jany Spurné, i symbolický peněžitý trest.

Se zájmem budeme sledovat další vývoj.

A propos, svět aktivistů je malý: Vít Hassan je s případem Štěpána Reicha osobně propojen, neboť je jedním z očitých svědků incidentu mezi Reichem a policistou Vyvialem. S odvoláním na ideologické důvody však Hassan odmítl Reichovi svou výpovědí nebo nepublikovanými fotografiemi pomoci.

Komentáře   

0 # gogo 2017-11-28 08:42
Ten poslední odstavec je asi ze všeho nejdůležitější a ukazuje, jak to mají aktivisti se vztahem k pravdě.
0 # Anonymní 2017-11-28 16:29
No tak on taky Hassan nejen, že není novinář, ale dokonce to není ani běžný aktivista (i když i to by bylo dost hrozný). On je totiž uberaktivista: www.exotopedia.com/wiki/Vít_Hassan
0 # Anonymní 2017-11-28 14:39
Nu,však pan Reich nemá vyhráno a třeba se nakonec ještě všichni aktivisté napříč spektrem spojí? Reich s Hassanem můžou už teď do party přibrat známý postrach policistů Wonder Women Krejčovou, u které,jak slyším, státní Zeman podává již druhé dovolání. Přitom svého času známé "klíště" jistého herce bylo pouze přestupkem i dle státního zástupce.
0 # Báša 2017-11-28 19:04
Když politicky, tak politicky. Může advokát odmítnout zastupovat ex offo z důvodu svědomí?
0 # Anonymní 2017-11-29 00:29
Vít Hassan je magor a psychopat, mj. pravidelně vysírající nácky focením s objektivem z nejužší vzdálenosti co nejnápadněji namířeným přímo do ksichtu, aby si pak mohl stěžovat na rasismus, když se to vysíraným nelíbí a pošlou ho někam. Vedle něj je i Petr Zewlakk Vrabec vzorným profesionálem. Hassanovi nevadí ani job pro Plisty, čímž dobře dokladuje svoji bezpáteřnost a inherentní nelogičnost svého osobního boje proti rasismu.
Na druhé straně mu v tomto případě věřím, co se mu stalo, a postup obecných soudů je zase vzorovým příkladem preference nevěrohodných tvrzení Orgánů a důsledné viktimizace a ostrakizace poškozeného, dle logiky, že násilí na magorovi je vždy po právu, a obětí trestného činu se magor z pohledu práva státi nemůže.
0 # Anonymní 2017-11-29 01:18
Z hlediska vyššího principu mravního vražda na tyranu není zločinem.

Tedy nepomoci šmejdovi, je spíš povinnost.
0 # gogo 2017-11-29 08:11
Kousl mě pes a chci, aby byl uvázaný - odmítnuto. Pes kousne souseda, kterého nemám rád. Jsem svědek. Mám dosvědčit, abychom toho psa majitele přinutili uvázat? Mně to přijde logické, správné, i praktické .. nehledě na to, že by měla vítězit aspoň ta pravda, když už absentuje láska. Někomu ale připadá rozhodující vztah k poškozenému a bude ochoten se nechat pokousat znova, jen aby ten hajzl soused "neměl pravdu".
Tohle je přímo esence hovadismu, který vídám zejména mezi právníky a politruky.
0 # Anonymní 2017-11-29 14:52
Ten primer nekulha, ten je bez nohou.
Tedy esence manipulace, pokud to bylo mysleno vazne, pak hlouposti.
0 # Tomáš Pecina 2017-11-29 14:55
Jsem téhož názoru jako gogo. Hassan i Reich mají společný zájem, aby policie nesměla na demonstracích provokovat a beztrestně mlátit účastníky, a jen Hassanova primitivní nenávist mu zabránila v souladu s tímto zájmem jednat. Uškodil sám sobě, a to i v jiných věcech, protože nepředpokládám, že by pro něj teď měli aktivisté z Reichovy "strany" příliš pochopení.
0 # gogo 2017-11-29 15:19
Přesně tak, chlapi v hospodě si klidně dají pár facek, ale tu hospodu budou v případě požáru hasit společně.

Je přece v zájmu jak Reicha tak Hassana, aby policie nemohla tak snadno provokovat a mlátit demonstranty, protože oba dva se pozici bitých občas nacházejí, byť nedemonstrují za stejnou věc.

Jsou takové ty vtipy typu:
- Přej si co chceš, ale soused dostane dvojnásobek
- vypíchni mi oko
(tj. strategie loss - double loss)

Jenže tady stál Hassan před možností win-win nebo loss-loss a zvolil tu druhou, kde poškodil jak Reicha, tak i sebe bez toho, že by měl z toho sám jakýkoliv užitek kromě snad chvilkové radosti z újmy Reicha. Přitom sám čelil témuž a tímto jen zvýšil odhodlání policie mlátit a provokovat demonstranty.
Nehledě na to, že při rovnocenném hodnocení ztrát/zisků každý trochu slušný člověk volí takové jednání, při kterém podpoří pravdu - což ale v této společnosti je asi pojem hodně abstraktní.
0 # Anonymní 2017-11-29 15:25
A kdo konkrétně je tady tyran nebo šmejd? Vy jako máte pocit, že se v onom panoptiku dá rozlišovat. Nebo koho jste myslel? To fakt z vašeho textu nelze poznat, zvlášť když argumentujete: "Teraz som to povedal a tým som to aj dokázal".
0 # gogo 2017-11-29 15:35
Anonyme, nějak se podepisujte, ať víme, které příspěvky patří k sobě.
A ten dotaz položte srozumitelněji, já nechápu, nač reagujete a co tím chcete říci.
0 # André Pulgar 2017-11-29 19:05
Já tedy nevím, gogo, ale připadá mi, že anonym z 29.11. 15:25 reaguje na tezi anonyma z 29.11. 1:18 na začátku tohoto vlákna. Možná se mýlím, ale připadá mi to nejpravděpodobnější.
(I když vlastně teď si nejsem jistý, kterého z těch anonymů se ptáš Ty).
0 # Tomáš Pecina 2017-11-29 19:20
Na svém blogu anonymitu zásadně doporučuji, nicméně debaty stylu, že se jeden anonym ptá druhého, zda reaguje na třetího nebo na čtvrtého anonyma, mne nutí nad vhodností tohoto postupu se zamýšlet.
0 # Anonymní# 2017-12-01 09:28
Doporučuji řešení "odpovědět jako:" -> vybrat položku "Název/adresa URL" a do názvu vyplnit něco jako "Anonymní#" kde "#" bude pro danou diskusi unikátní identifikátor anonyma, v jiné diskusi pochopitelně použije identifikátor jiný. Nezabrání to sice tomu aby si případný troll vypůjčil něčí identifikátor, ale pokud zde budou slušní diskutující kteří chtějí diskutovat anonymně, mohlo by to zásadně zlepšit čitelnost diskusí.

#
0 # Vit Hassan 2017-11-30 05:48
Paragrafovy aktivisto, ve svem jedovatem plivnuti uvadite nepravdu a mam pocit, ze ke me citite primitivni nenavist. Zacneme idylicky... Psal se prvni Maj 2015, byl lasky cas.. V Brne jsem fotil zasah tezkoodencu vuci levicovym aktivistum. Tajni policiste se mnou jenom kvuli foceni, (ktere se jim nelibilo),svihli o zem. (Foto mam verejne na profilu Vit Hassan II). Pote me jako jedineho fotografa spoutali ruce za zady a nechali sedet hodinu v desti mezi ostatnimi ucastniky blokady.. Nebylo to vubec prijemne. Einsteine, hadejte, kdo si me tenkrat fotil na mobil, mel z toho meho pruseru obrovskou bzundu a moji fotku doprovozenou o rasisticky komentar umistil na Facebook. Vy zirate, my zirame.. Byl to prave Stepan Reich. (Mohu dolozit fotografii, kterou vyfotil fotograf Ivo Dvorak.) Apropo: Chtelo by se vam cloveku, ktery mel radost z vaseho pruseru v podobne veci pomahat? Me tedy ne. Takze si to opravte. Hlavni roli v tom hrala Reichova primitivni nenavist. A ted jen mensi dotaz: Mate koule se mi za tento svuj primitivni stvavy slint omluvit, nebo ne?
0 # Tomáš Pecina 2017-11-30 06:13
S ohledem na vaši legendární pravdomluvnost se raději zeptám pana Reicha, ale i kdyby to tak bylo, primitivní nenávist platí.
0 # gogo 2017-11-30 09:40
aneb jeden za 18, druhý bez dvou za 20.

Jen se radujte, primitivové, kdykoliv s tím druhým švihne policajt o zem a ne aby vás napadlo dosvědčit podle pravdy. Kdybyste to totiž udělali, možná by přestala policie tak bezostyšně provokovat a chovat se násilně k protestujícím. Jenže zase byste přišli o to potěšení vidět oponenta s xichtem v blátě. Na střídačku... takže teď jste na řadě zase vy, pane Hassane?
0 # Anonymní 2017-12-01 09:59
Vy opravdu nejste ve své primitivní nenávisti moc chytrý, jinak byste si uvědomil, že nepřítel mého nepřítele je můj přítel, jak už tady různí předřečníci konstatovali. Kdybych si chtěl zaveršovat jako vy, tak bych asi musel napsal něco ve smyslu "Hassane Hassane, v hlavě máš nasrané..."

Tak až s vámi zas budou pomahači a chrániči mlátit o zem, tak se ničemu nedivte - můžete si za to sám.
0 # Anonymní 2017-11-30 09:23
Kouknou Hassan, si myslíte že jste jedinej, s kym švihli policajti o zem? O tom Reichovi si myslim možná i horší věci než vy. Ale u toho soudu bych mu pomoh, děsně nerad ale pomoh. Protože jen tak se dá postupně aspoň trochu zajistit, aby si policajti nemysleli, že si můžou švihat vo zem s kym chtějí a kdy chtějí, jak se zrovna vyspí a jak kdo zrovna má nebo nemá vlasy. Jenže to by ste byl v troubě, že jo, vás totiž ten boj se systémem zjevně baví a možná nic jinýho na tom širym světe nemáte. Děte se bodnout, člověče...Nicméně, až vás zas někde zřežou a budu u toho, svědčit budu, to se nebojte.
0 # Anonymní# 2017-12-01 09:21
No, jenže oni můžou. Zatím. A můžou právě i díky blbům jako je hassák, kteří upřednostní chcípnutí sousedovy kozy ...
0 # Anonymní 2017-12-01 13:21
Napadlo vás, že kdyby v případě Reicha znovu "křivě obvinil policisty", tak by šel do vězení?
0 # gogo 2017-12-01 13:33
Jako že by je křivě obvinil tím, že by poskytl fotky, které fotil?
Tak to už jsme se dostali v tom pokroku hodně daleko , když považujete fotku za křivé obvinění.
To je už jak v tom vtipu o přistižené italské manželce "Fabrizio, ty snad věříš svým očím víc než mně?!!"
0 # Anonymní 2017-12-01 13:35
To je už jak v tom vtipu o přistižené italské manželce "Fabrizio, ty snad věříš svým očím víc než mně?!!"

www.youtube.com/watch?v=AdanvYsScXc
0 # Anonymní 2017-12-01 16:44
Ale oni tak Hassana v podstatě obvinili pane Gogo, že jo. Až Ústavní soud konstatoval, že prosté prohlášení, že se mu při té mele ztratila obálka s penězi nemůže být křivé obvinění!!!
0 # Anonymní 2017-12-01 13:23
Co je brachiální?

Brachiální násilí, zhodnotil nejvyšší státní zástupce chování aktivistky Krejčové
lidovky.cz/.../...
0 # Anonymní 2017-12-01 16:41
To je, když strčíte do policajta, co vaší zcela od počátku neodporující/mu manželce/ovi rajtuje po krku s řevem to je ten hajzl ze včerejška aby ho ochránil před běsnícím davem s šibenicemi. ... Tohle je taky dobrý, Ústavní soud přitom v jednom nálezu výslovně konstatoval, že proti osobě provozující pasivní resistenci ty jejich hmatychvaty nesmí působit bolest ani proto, aby odporující pasivní resistence zanechal. Pan nejvyšší si zřejmě nechal od asistenta dupnout na krk a seznal, že to je jen taková legrac. To je to samý jak u Reicha. Jeden na videu vidí a slyší to, druhej zase úplnej opak. Protože to není možné, že jeden nebo druhej je těžce zaujatej. A to půjde tak dál tak dlouho, až se stane skutečnej malér na úplně obyčejném občanovi. Podle mě k němu nedávno v Plzni už nebylo tak daleko
0 # Vit Hassan 2017-12-01 16:53
P.A. Pecina zas řekne, že lidi na demonstracích fotím taky (jenže já jsem fotograf a novinář), nebo že se jedná o fotomontáž:

www.jpeg.cz/obrazek/BxsxT
0 # Tomáš Pecina 2017-12-01 17:09
Panu Hassanovi nevěřím ani pozdrav, ale předpokládal jsem, že pořídil fotografie, které by pro obhajobu byly cenné.
0 # Anonymní 2017-12-01 17:15
Třeba mu teď hoděj tu ostudu z Reichem na krk? Vlastně tim, že neposkytl fotografie, mařil vyšetřování a způsobil, že byla podána obžaloba která by jinak podána nebyla....
0 # Vit Hassan 2017-12-01 17:37
Pane Pecino, nemanipiulujte tady se čtenáři, nemám to rád. Nic proti Vám - prostě jste jen při svém slovenském temperamentu trošku ujel a nemáte koule na to se omluvit. - I to se občas stává. :) Fotografii Štěpána Reicha, jak si mě v roce 2015 fotí pobaven tím, že musím sedět v dešti, jsem nepořídil já, nýbrž fotograf Ivo Dvořák.

www.jpeg.cz/obrazek/BxsxT
0 # Tomáš Pecina 2017-12-01 18:04
Pane Hassane, ani osobě velmi nebřitkého intelektu nemohlo ujít, že onu fotografii, kde vás pan Reich, údajně pobaven, fotografuje, jste nepořídil vy, nýbrž kdosi jiný.
0 # Vit Hassan 2017-12-01 18:17
Pane Pecino, část z Vašich klientů nemá vyšší IQ než 88, proto jsem to tam musel napsat, aby to pochopili. Chybí mi však odpověď na to, zda byste pomohl někomu, kdo si Vás v téhle situaci fotil, tuze se tím bavil a s vulgárním komentářem to postoval na Facebook.
0 # Tomáš Pecina 2017-12-01 18:22
Pane Hassane, samozřejmě, že by každý slušný člověk takovou pomoc bližnímu v (důkazní) nouzi poskytl. To vám zde, na úrovni vaší schopnosti rozumové percepce přiměřené, vysvětlilo hned několik diskutujících. Tua res agitur, paries cum proximus ardet.
0 # Báša 2017-12-01 18:33
Je to marný, je to marný, je to marný...
0 # Vit Hassan 2017-12-01 18:47
Cituji: "Samozřejmě, že by každý slušný člověk takovou pomoc bližnímu v (důkazní) nouzi poskytl." 1.) Domnívám se, že jsem Štěpánovi Reichovi pomohl již jen tím, že jsem Vás v dané věci nasměroval na danou fotografii od Zewláka o které jste beze mě do té doby neměl ani tušení. - Za to jste se mi odvdečil tímto štvavým článkem. 2.) Víte, co je tedy zajímavé? Že jste mi kvůli tomu, že jsem Vám odmítl poskytnout další fotografii, která by pomohla Reichovi v procesu s Vyvialem, před pár dny položil telefon, když jsem se na Vás chtěl obrátit právě s žádostí o radu ve svém procesu. - Před tím než budete kohokoli školit o slušnosti, tak si prosím zameťte před svým vlastním prahem.
0 # Tomáš Pecina 2017-12-01 19:08
Ano, je to marný.
0 # Tomáš Pecina 2017-12-01 20:27
Rozdíl je v tom, že existuje velice omezený počet osob, které mohly panu Reichovi svědectvím a/nebo fotografiemi pomoci, a velmi vysoký počet lidí, kteří mohli pomoci vám. Nevím, proč bych se měl angažovat právě já. Nakonec vašeho svědectví ani fotografií zapotřebí nebylo, ale dost dobře nemůžete očekávat, že pro vás cokoli dalšího udělám. Jak se do lesa zavolalo, tak se z lesa ozvalo. Čímž, dovolíte-li, svou účast na této debatě končím.

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v pravém sloupci dole)